- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
válasz
#22145024 #14864 üzenetére
"Olyan teszt nincs véletlen, ahol hőtérképet közölnek a deszkáról?"
Nincs róla tudomásom.(#14867) op9: "...nem egészen értem, hogy az EPCA3 miért jobb az EPC3-hoz képest, mert a Realan honlapján mindkét házhoz 120W DC-DC Power Supply (LR1005) paneltáp jár."
Nem mondtam, hogy jobb - hiszen azt úgyis neked kell eldönteni a szempontjaid alapján -, csak felhívtam a figyelmed az Akasa Euler-hez megjelenésében nagyon hasonló Realan E-K3/ViaLAN EPCA3-ra. Ugyan nem passzív ház, de cserébe sokkal olcsóbb és nem csak thin Mini-ITX alaplap helyezhető el benne. -
Pista0001
addikt
válasz
#22145024 #14864 üzenetére
Szerintem nem a szabvány kérdése, hiszen készült pár alaplap amin a procifoglalat a másik oldalon van. Intel vonalon DFI MI P55-T36, EVGA Stinger, ASUS P8Z77-I Deluxe, AMD vonalon így hirtelen nem tudok példát, de volt ott is. Ezekre szerintem nem lehet összehozni, mert annyira azért nem állíthatók a hőcsövek. A képeken jól látszik, hogy a csövek végei el vannak laposítva, ez korlátozza az állíthatóságot. Természetesen az ASUS-on brutálisan blokkolja a dolgot a VRM is, de ez más tészta
. Nyilván ezekbe a lapokba jellemzően csúcsprocikat raknak a tulajdonosok, ezért nem is jelent gondot szerintem az inkompatibilitás jelen esetben
Szerintem némi szellőzés kéne, viszont ahhoz nem partner az a ház. Nekem a PC-Q07-ben úgy hogy a gyári procihűtőről kapott azért egy pici szellőt 60 °C körül volt a PCH, engem már az is sokkolt. Kapott egy Zalmit, de így meg nem mutatja a hőmérsékletét az AIDA. Korábban volt vizezve is amikor még nem a jelenlegi felhasználási körben volt, akkor is a gyári bordával mutatta, a vízzel már nem. Gyanítom hogy csak bizonyos - veszélyeshez közeli - értéket közöl, a jelenlegi és a vizes megoldással is alatta volt/van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest