- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kempingezés és sátrazás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Egy olcsó vállfás megoldás a pólóimnak...
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kpityu2 #55681 üzenetére
Ja, hát az nem volt egy túl szerencsés együttállás...
Aprón van most több ASRock J3160-ITX deszka, 4 magos procival, normális Intel IGP-vel, HDMI+DP+DVI csatikkal, ami már elég jó kis vas.
Vagy veszel egy akármilyen ITX lapot, hozzá egy 35W fogyasztású T-s procit, és mehet rá az Alpine Passive hűtés.
-
válasz
hegegabi80 #55673 üzenetére
Igen, ilyen fordító kellene, vagy valamilyen nagyon lapos kábel, hogy a VGA magasságához már ne adjon hozzá.
-
Bocs srácok, tudom volt itt már téma, de egyszerűen nem találom: lapos 6+2pin PCIE tápcsatlakozót toldót melyik magyar shopból tudok rendelni?
Egyáltalán milyen modellek elérhetőek/ajánlottak?Esetleg érdemes egy aprós emberkét megkérni custom csatlakozó készítésére?
-
válasz
Speed® #55630 üzenetére
Ja, csak mindig a szívás jön az ITX-el, és ezt az időt tudnám másra is fordítani.
#55631 hegegabi80
Az egy jó vétel volt, sajna én lecsúsztam róla.
Létezik néhány új, de ezek Ali-onlyk: SKTC A10, Metal Fish G5, stb.Szóval ezért örülök az ilyen kompakt mATX házaknak, mint az S-703, SST-ML11.
-
válasz
hegegabi80 #55621 üzenetére
Igen 5600G/5700G jól hangzik, de jelenleg elég a 3400G is.
Nyilván a 70k HUF-os RX6400 alternatívájaként írtam... -
válasz
hegegabi80 #55619 üzenetére
Hát nem tudom, boltban még mindig 70k HUF fölött van az ára, aprón meg ennél kevesebbért mennek az RX 6500XT-k. Lehet megérné inkább upgrade-elned 5600G/5700G-re.
Pedig egy 50k-s árcédulát el tudnék viselni...
-
válasz
hegegabi80 #55617 üzenetére
Ezzel az az egyetlen gond, hogy APU-k mellett csak PCIE 3.0 sávon tud kommunikálni, és IGP nélküli CPU kell, hogy a teljes PCIE 4.0 sávszélességgel működjön. Sajnos.
-
Ide is beírom, hátha valakit érdekel: a Powercolor és XFX modellek után a Sapphire RX 6400 low profile kártyájáról is kiderült, hogy idle desktop módban leállítja a ventijét, terhelés alatt pedig 70 fok körül tetőzik a hőmérséklete. Nem rossz.
#55616 Grave444
38dB-t írnak a tesztben... hát, az LP ilyen műfaj. -
válasz
AxBattler #55592 üzenetére
Nézegettem ezt az SST-ML11-et, és rá kell jönnöm, hogy csupán 35mm-el vékonyabb a Chieftec BS-10B-nél, illetve az Inter-Tech S-703-nál, egyéb paramétereikben gyak. egyeznek
Utóbbiak ugyanakkor jobb szellőzéssel rendelkeznek, nagyobb VGA fér beléjük (vagy helyette több HDD), és ha nagyon akarom, SFX tápra is át tudom moddolni a kasztnijukat.
Szóval nem biztos, hogy átütő siker lesz, ráadásul a Silverstone termékeknek gyakran van egy felára. -
5700X + 6900XT... azért ez nem egy átlag konfig, maradjunk annyiban, hogy kimaxolta a ház kapacitását. Eleve alulra csak slim ventiket tudott rakni, nem 25mm-eseket.
70-75 fok simán jó érték ilyen teljesítményű és fogyasztású hardverek esetében, szvsz.
Anno ment a para, hogy egy-egy VGA ne érje el a 95 fokot...Egyébként ami nekem hiányzik, az néhány háttértár.
Egyszerűen nincs ötletem, hova lehetne elhelyezni, hogy ne forrósodjon fel. -
válasz
Grave_444 #55603 üzenetére
+ az eredeti reddit bejegyzés.
"Haven't messed with fan curves or undervoltign on either the CPU or GPU -- just running my memory with the XMP 1 profile. Also haven't run any thermal or performance tests, but I played Red Dead 2 for one hour at 4k and the GPU and CPU temps stayed well below 75c. Idle temps on the CPU are around 38c. As for noise? What noise. Can't hear it over my A/C."
Nem rossz. Szerintem egy kisebb, 230x200mm-es mATX alaplap is elfér benne, SFX táppal.
-
Silverstone Milo ML11 - gyári oldal, YT videó
Gyakorlatileg egy összenyomott Grandia HTPC ház, slim ODD-vel, 2db HDD hellyel, TFX táppal, mATX alaplap támogatással, 80mm-es ventikkel, 330mm (W) x 110mm (H) x 285mm (D) méretben (gyak. a brand SFF gépek mérete, csak szabvány alkatrészekkel).
APU-s rendszerekhez ideális lehet, ITX helyett mATX alaplappal, nekem nagyon bejön!Silverstone Grandia GD11 - gyári oldal
Új HTPC ház, optikai meghajtó nélkül, viszont 240-es radiátor támogatással, ATX alaplappal.
A táp az ellentétes oldalra került, így a VGA széles rácson tudja beszívni a levegőt.
Aki eddig nem tudott nextgen konzol verő HTPC-t összerakni, annak itt a lehetőség! -
A többieknek igazuk van abban, hogy jobban járnál egy SFX táppal.
Ha ablakos házat tervezel, és esetleg fekete-fehér a színösszeállítás, akkor az Arctic P-szériás ventikre is vess egy pillantást szvsz.ITX rendszer esetében nem érdemes kapkodni, itt jobban meg kell tervezned egy gépet.
-
Az általad kinézett ház nagyon mutatós, minőségi darab, de a szellőzése nem a legjobb.
Ha a későbbi fejlesztések során nem akarsz kompromisszumot kötni, illetve kell a jobb hűtés, akkor CM NR200P-t vennék, vagy Jonsbo-tól A4, V10, ill. az érkező T8 Plus.Tápból érdemes SFX méretszabványút venned, lehetőleg moduláris kivitelben, félpasszív hűtéssel: TT Toughpower SFX 550W Gold, COOLERMASTER V550 SFX Gold, CORSAIR SF600 Gold, SEASONIC Focus SGX 500W, stb.
-
De mi a kérdés?
Ha nem akarsz külön VGA-t, akkor AM4, vagy 11./12. gen. Intel a megoldás a 4K@60Hz-hez.
A mai elszállt árak mellett ráadásul még a kínálat is nagyon leszűkült; a helyedben rárepülnék az apróra, de a leírtak ott is igazak. Talán kész (fél)gépeket néznék, pl.
Vagy tervezel bele egy alap VGA-t (pl. GT1030), akkor sokkal több az aprós választék.Másik megoldás, hogy kompakt mATX házakat nézel, abba belefér egy kisebb lap, pl.: Chieftec BS-10B, IX-06B, Inter-Tech S-703, KOLINK Satelite, stb.
-
válasz
hegegabi80 #55465 üzenetére
Hát ez az! Duracellm... hsz-ei különösen hasznosak voltak az elektronika témakörében... nem tudom, mi történhetett.
-
Most nézem: Duracellmumus-t törölték! De hogy? Miért?
-
válasz
Francia91 #55452 üzenetére
Frankó, kíváncsi leszek rá!
Én majd lehet egy Xbox-ot fújnék le feketére, kb. a Te műveid szintjét becélozva, ezért kérdezném, hogy milyen márkájú festéket, illetve lakkot használtál?#55453 krokodile
A 2200GE elvileg 35W TDP-s, de az egész csomag ennél biztosan többet eszik. Ha 60-70W-ot mértél, akkor én biztosan kipróbálnám nagyobb táppal, aprón többen is árulnak ilyet (webshop-ból meg tudod rendelni, és le tudod tesztelni a 14 nap elállási idő alatt). -
válasz
fatpingvin #55445 üzenetére
-
Yeston RTX 3060 Cute Pet - videocardz hír, TPU database
Új kompakt VGA, 12GB GDDR6 VRAM-al, az örök fiataloknak. -
Mindenki matricázik valahonnan...
Egyébként tetszik ennek a SohooPC-nek a kínálata, Chieftec, InWin, Akyga, stb. termékek vadkeleti változatai köszönnek vissza rám mindenhonnan.
Különösen a monitorral egybeépíthető AIO PC-k tetszenek (GABA, ViewPaker utánérzés), csak kár hogy nem lehet kisker szinten rendelni.
#55410 T J
A gyenge 12V ág problémára létezik megoldás: #55308
Annak, aki ért hozzá, egyébként inkább ne. -
A 160W-os változat tud leadni 96W-ot 12V-os ágon, míg a 200W-os Inter-Tech max. 120W-ot, ezt vedd figyelembe.... plusz kell hozzájuk egy 12V-os külső kocka.
Szerintem ezek nem rossz modellek, de megvannak a korlátaik.A Chieftec 120W-os, vagy 85W-os paneltápjához minden megvan egy csomagban.
Kb. ez az egész felhozatal pico/panel vonalon, amit megbízhatónak mondanék ÉS kapható magyar boltban. No meg a Silverstone és a Streacom termékei, de azok heroináron mennek. Vállakozó kedvűeknek ott van még az Akyga modellje is, hajtott itt valaki vele 3400G-t, húzott IGP-vel.
#55399 cinemazealot
Alpine 12-re hogyan erősítetted rá az Artic P8-ast? Képet kérünk! -
Aki ilyenre vágyik: aprón féláron van most egy Jonsbo V8...
-
In Win Chopin MAX - gyári videó 1, videó 2, Guru3D hír
Husibb lett a kasztni, 43mm helyett már 54mm magas CPU hűtők is beleférnek.
A korábbi portok mellé kapott egy USB gen 3.2 Type-C csatlakozót, valamint a korábbi PRO modell 200W-os tápját.
A HDD-ket új elrendezésben, új mechanizmussal kell rögzíteni, és van egy kivágás az alsó M.2-es meghajtóknak, ami jól jön, ha az alaplapon is ugyanott helyezkedik el a foglalat. Mindenesetre az NVME drive fölött a 2.5%-os HDD nem jelent jót a hőfokoknak. -
válasz
Garfield.37 #55339 üzenetére
Parancsolj, pár normális SFX táp:
Kolink KL-SFX-350
CHIEFTEC Smart 350W (BFX-350BS)Háznak meg inkább egy Raijintek Metis Plus, SILVERSTONE SG05, vagy SG13.
-
450W egy ekkora cuccban? Kétlem. Az egyik legjobb minőségű pico táp is max. 15A-t tud leadni huzamos időn keresztül a 12V-os ágon, ez a kis gyösz meg több, mint kétszer annyit? Nevetséges.
Óvatosan kell ezeket kezelni, sok a BS, és sokszor kétséges a minőségük.
Itthoni boltból én ezt ajánlanám (12V 10A max.):
INTER-TECH 88882190 Mini-ITX PSU 200 NAS -
válasz
Grave_444 #55266 üzenetére
Ha nem 95+ Watt TDP-s procikról beszélünk, akkor kompetensek ezek a kis csodák is.
#55267 hegegabi80
Ja, igazi felüdülés... falnak megyek a drótos leszorítástól, ami csak 15mm vastag ventiket enged. Mostanság direkt az ilyeneket keresem, pl. Silverstone AR05, AR06, AR11, NT08-115XP, NT09-115X, AKASA AK-CC1101EP02, AK-CC1107EP01 -
ID-Cooling IS-47S - gyári oldal
47mm magas, új hűtő, fekete színben, €35,- áron. Tetszik, hogy drótdarabok helyett csavarral rögzíthető (és így simán cserélhető 25mm vastagságúra) a 92*15mm-es venti. Viszont nem tudom, hogy ilyen husi borda mellett hogyan áramlik a levegő egy szűk ITX konfigban? -
Chieftec minősége valóban okés, én biztosan megvenném a lent említett bővítő kit-et hozzá.
A JX-500 bekapcsoló gombja nem érintős? Nekem annak tűnt... vagy elnéztem?
-
válasz
hegegabi80 #55231 üzenetére
IS-40v3-ra raktam egy NF-B9 redux-1600 PWM-et, nem is volt vele gondom.
#55225 T J
CDP-120ITX-re van ahol 3 év garit adnak, van ahol csak 1-et, én odafigyelnék. -
Az 5600G-nek kell normális cooler, a Jonsbo HP-400-at választanám, ami 36mm magas. Az IX-01B-OP max. 30mm-es hűtőt enged, meghajtókkal együtt, azok nélkül viszont el fogsz férni.
A JX-500-ast azért venném előbb, mint a Chieftec-et, mert
- van az elején egy USB3.0 csati;
- gyárilag adnak hozzá fali, és VESA rögzítőket, míg a IX-01B-hez külön kell venni;
- a HDD tálcának olyan az elhelyezése, hogy alkalmasint még egy magas coolerrel is tudod használni, ha körültekintően választod, ill. ha később netán igényed lenne rá. -
-
Néhány elérhetőbb árú LP hűtő:
ARCTIC Alpine 12 LP (ACALP00029A)
Cooltek HP-400
Akasa AK-CCE-7106HP
Akasa K25 AK-CC7118HP01
Ezek szinte biztosan beférnek, de ha HDD-t akarsz, akkor inkább az Akasa-k közül válassz... ide viszont 35W TDP-s proci ajánlottabb.Mi lenne a konfig/felhasználás?
-
Sziamiaúúúú!
Mi jöhet még? Tacskó elrágja a modu kábeleket?
-
válasz
hszilard666 #55085 üzenetére
Annyira szeretném azt a K39 et hogy nem tudod elképzelni. De a mostani gépem 3/4 edét eladni, szétszedni, átépíteni még úgy is nyűgnek tűnik hogy full ráérek.
Dettó. Beterveztem egy AM4 rendszert, de a szerelésen kívül új W10 is kellene, meg mindenmás, meg mindjárt itt az AM5, meg a DDR5, meg... szóval ment minden apróra.
-
ThinkStation P360 Ultra
4 literes worstation rendszer, kb. DeskMini méretben, blower hűtéssel, 16 magos CPU-val, 4 SODIMM slottal, és egy single slot LP kártyahellyel. RX 6400-at neki! -
válasz
#16939776 #55057 üzenetére
Naigen...
Gondolkodtam én is a moddolásán: egy igényes szálcsiszolt alu, vagy valami koptatott industrial acél dizájn jól mutatna (igény szerint).
SFX táppal elférne elől egy 120mm-es venti, hozzá rács. a táp környékére meg a bekapcsológomb és a csatlakozók. ODD slot meg igény szerint elférhet, csak jól kell beszabni a lapba, és a rögzítő csavarlukakat újra kell fúrni.Meg is jött hozzá a kedvem, ha látok aprón, lecsapok egyre!
-
Tápos topikban már kérdeztem, de akkor itt is: melyik SFX tápot ajánlanátok 20k HUF környékén? Szempontok:
- játék alatt max. 180-200W körüli fogyasztás, de inkább idle/desktop/media menne a gép;
- csendes üzem fontos;
- megbízható legyen.Kinézett modellek:
- BQ SFX Power 3 300W (illetve fiókban van nekem egy SFX Power 2 300W, de túl sok nekem a kábele Jonsbo C2-be);
-Chieftec BFX 350, 450 (90mm-es ventije van, de még túl új, nincs komoly teszt róla, és CWT GPH belet írnak rá???);
- Kolink SFX 350 (tesztben halknak írják, Sirtec belsővel, de állítólag sok panaszt lehet rá hallani, van aki zajosnak írta a 450-est a tápos topikban). -
ASRock DeskMini B660 im Test
2db PCIex4 Gen5 csatolóval elég jó kis munkagépet lehet összerakni. -
válasz
cinemazealot #54972 üzenetére
Nekem amúgy is kicsit erőltetett az álló elrendezés... fekve használnám elsősorban.
-
válasz
wassermann #54965 üzenetére
Mondjuk egy 60mm-es ventinek hagyhattak volna felfogatást... mindegy, majd az egyszeri júzer lebontja a burkolatot, és jöhet a Dremel!
#54967 Duracellm...
Ződsárga', és kész. -
HDPLEX 250W passive GaN AIO (All-In-One) - gyári oldal, ComputerBase hír
Passzív tápegység, 170(D) x 50 (W) x 25 (H) mm méretben, €142,- árcédulával (+szállítás).
Picit drágának tűnik, de nem kell külső kockatápra költeni, és stabilan 20A-t ad le a 12V-os ágon, szóval egyes esetekben ugyancsak megérheti.
Mondjuk a legkisebb, deskmini kategóriás házakba még mindig a picoPSU passzol, igazán visszaküldhetnék a gyártásba a HDPLEX 200W DC-ATX-et! -
Valaki hiányolta a Jonsbo N1-et... caseking.de-n már berendelhető, kb. €160,- szállításos árcédulával. Néhány hónap és szerintem nálunk is kapható lesz.
Most nézem, ebbe még elfér egy low profile RX 6400, vagy GT 1030... szupi!
-
válasz
hegegabi80 #54888 üzenetére
Amúgy először egy FSP FSP250-50FEB 250W Flex ATX tápot akartam, de féltem a 40-es ventitől.
Szerintem tesztek alapján lehet normális Flex tápot találni, és 250W-os változatnál...
- desktop módban 40-50W fogyi alatt nem para a ventihang;
- dGPU-val játék alatt meg tökmindegy a zaj.Persze egy normális Flex táp nem olcsó, inkább 30k HUF környéke.
-
válasz
hegegabi80 #54885 üzenetére
Köszi, ha meg tudod nézni, akkor ezt én is meglépném!
Szuper, akkor ettől a táptól sem kell félni!
-
válasz
hegegabi80 #54881 üzenetére
Mivel políroztad?
Nekem CPU+GPU esetén is jól jönne...Seasonic TFX táp pontosan milyen modell? Nem hangos?
-
Rendelhető az InWin Chopin Pro, egész baráti áron.
-
Thermalright AXP90-X53 - gyári oldal, guru3d.com + Black változat)
53mm még kellemes, és AM4 mellett s1200-ra is megy. -
Antec ISK 310-150 review - csávókámnak soha nem volt még ODD-s gépe, folyamatosan fejjel lefelé állítja a gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
- A Teslákba költözik a Grok AI
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hobby elektronika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Asus ROG STRIX Z370-F GAMING Alaplap
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó MSI MAG B650 Tomahawk WIFI alaplap
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest