Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz Patice #19949 üzenetére
csak ezt láttam én is itthon. 20% load-nál 20.7dB(A) a zaja. Garis terméknél nem szívesen kezdeném venti cserével a dolgot. Gari nélkül meg nem vásárolnék.
ATX-be van 40%-ig fanless, 70%-ig 10dB(A), ehhez képest kicsit sok a 20dB(A).(#19950) Duracellm...
Fractal Design Node 605 viszont 2013. december óta nem nagyon forgalmazzák itthon
A másik kettő nem tetszik, a silverstone-nál, inkább GD07. (csak az itthon 45K)Paneltápról van valamilyen cikk/leírás, még sose foglalkoztam ezzel. A következő csatlakozók kellenének nekem. (alaplaphoz 24tűs + 4tűs, még itx-hez is és min. 3 sata tápkábel)
Nem kell ODD. Nem lesz se DVD, se bluray.
[ Szerkesztve ]
-
Honkydoo
őstag
válasz Patice #21361 üzenetére
Üdv,
Én a saját építésű nasomant egy hardveres raid kártyával (3ware 9500s-4lp) használom nagy megelégedéssel. 3 lemez van raid 5-ben. Tervezek alaplapot cserélni, és ezzel valszeg a kártya is cserélve lesz erre. Ha belefér a keretbe, érdemes meggondolni, mert nagyon kényelmes a hardveres raid, és már nem is olyan drága mint régen.
[ Szerkesztve ]
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
HookR
addikt
Itt találsz egy másfél éves listát - #63
Azóta megjelent például:
5 SATA + 1 eSATA
- MSI B85I Gaming
- MSI Z87I Gaming AC6 SATA:
- ASRock FM2A78M-ITX+
- Asus H87I-Plus
- Asus Z87I-Pro6 SATA + 1 eSATA:
- ASRock FM2A88X-ITX+
- ASRock H87e-ITX.ac7 SATA + 1 eSATA:
- ASRock FM2A85X-ITXA SoC-okat nem követem nyomon annyira, abból hirtelen csak ez rémlik:
5 SATA + 1 eSATA:
- Asus E35MI-I Deluxe(Van amelyiken az eSATA nem plusz, hanem az egyik SATA csatlakozó helyett használható csak. Azt hiszem Intelnél van csak 6 SATA-s vezérlő, de most lusta vagyok utánanézni.)
És ha esetleg átesnél a túlsó ló túloldalára...
12 SATA:
- ASRock C2550D4I
- ASRock C2750D4I▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
ZooLee
senior tag
Szia,
Én nem javasolok semmit, mert nekem kicsit hobbiszerű dolog lett a NAS-ból, de leírom, hogy mi ment bele, most építettem:
Mindenképpen integrált procis alaplapot kerestem a fogyasztás miatt, végül egy ASRock E350M1-re sikerült szert tenni. Igaz, hogy csak 4 SATA portja van, de mivel van egy Asus U3S6 kártyám, ezért ha szükséges szerintem elég lesz a 6 db port.
Tápnak - nem kicsit túllőve a célon - egy Thermaltake Munich 430-as lett betéve a Bitfenix Prodigy házba. Ez mondjuk kicsit nagyobb lett a vártnál, ráadásul már nagyon idegesítenek a képen nagyon jól kinéző lábak-fülek, viszont a szerelhetősége és az elrendezése verhetetlen. Kapott Bitfenix Spectre ventiket, egy 23cm-est előre, két 120-ast felülre, és egy 120-ast hátra, amit majd egy tölcsérrel a procira irányítok, így arról a kis 40-est kidobhatom. Meg egy Recon panelt még.
Van még otthon egy Cooler Master Elite 120 Advanced házam is, de abba már kevesebb vinyó fér, de lehet, hogy majd azt is kipróbálom, illetve a shteer által linkelt CFI ház is eléggé beütött nálam a 4+1 vinyóhelyével.Benne van egy kis 60GB-os 2,5"-os vinyó a rendszernek (OpenMediaVault) bőven nagy, de az OMV alá nem jó a Pendrive/SD kártya, de ez volt otthon.
Tárolásra pedig WD RED vinyók vannak, ezek nagyon beváltak csendesek se nem rezonálnak, se nem halltaszik a fejek zaja. (Volt egy Seagate Barracuda is, na az egy traktor volt hozzá képest)
Az egész nagyon halk, tényleg alig suttog, de ha végignézed, akkor látod, hogy miért nem ajánlom, mert bár nagyon jó, de végül is q drága lett, sokkal olcsóbban is meg lehet oldani, ha kis kompromisszumot tudsz kötni itt-ott...
-
imibogyo
veterán
válasz Patice #21430 üzenetére
Nekem két rendszer van hangzás tekintetében "etalon" szinten. Az egyik az OSX, a másik az Audiophile Linux. Bár most szinte minden komolyabb minőségű hangcuccomat eladtam, így végső soron még a jelenlegi olcsó DAC is tökéletesen megfelel.
Már csak egy coax kimenetet kell fabrikálnom a P8Z77-i deluxra.
Hétvégén remélem sikerül alkotnom valamit a géppel is. Hűtőcsere és kábelrendezgetés van terítéken. Valamint erősen gondolkodom, hogy száműzöm belőle a HDD-t és csak az SSD-t tartom házon belül. A merevlemez meg mehet NAS-ba, vagy USB3-as külső házba.[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz Patice #21424 üzenetére
Szia,
OSX-től nem ódzkodom, de egyelőre linux vagy win is megfelel, a keret lap+pocira ez a 30k. Illetve i3-5-7 procit feleslegesnek érzem a nappaliba zenéthallgatni+internetezni.
Szóval igazából a kérdés az, hogy ezekre a funkciókra a belépő haswell vagy a kabini lehet a jobb.
imibogyo
Csinálhatnál rögtön 2 kivezetést, amiből aztán a backup-t eladod egy csokiért!
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Polllen
nagyúr
válasz Patice #21434 üzenetére
Azért a DAC-g elvezetni nem egyszerű, szépen nézne ki a kácsa coax kábelem, ha szétbarmolnám a végét.
imibogyo
Igen-igen, ezeket néztem, valszeg valami kész megoldás lesz hátlapra.
Mercutio_
DAC topikban volt téma, a szakik szerint jobb, mint a sima USB, de rosszabb, mint ha külön tápról kapná az áramot az USB-s cucc.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Mercutio_
félisten
válasz Patice #21788 üzenetére
Ha amúgy se HTPC, és számít a fogyasztás a 1155-ös procikkal jobban jársz, ott kisebb a fogyi és nem kell T-s procit venni, mert csak full terhelésen jön ki a difi, az is csak pár W. (Csak azért nem 35W-osak a nem T-sek mert épp fölötte vannak, a T-sek meg visszább vett órajelel alatta.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz Patice #21790 üzenetére
Jaaa, akkor lehet inkább hasswell, bár asszem sb írta annó, hogy mostanra már az Ivy is rendben volt ilyen szempontból.
Tényleg ha már szóba jött, kérdezném a szakikat: Ha egy B75-ös 1150-es MSI lapra frissen telepített W7 64bit rendszer alá betolok egy H81-es Giga 1150-es lapot, az max 1-2x újra bootol és bekéri a csipszet specifikus drivereket, egyébként olyan, mintha most telepítettem volna, vagy lehetnek komolyabb gondok?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
sb
veterán
válasz Patice #21790 üzenetére
24p miatt akkor ez kell neked, amúgy Ivy jobb lett volna, mert a Haswellnél tényleg jóval nagyobb fogyasztásokat mértem.
Bár az is igaz, hogy ha csak NAS-ként fut az idő nagyobb részében és semmi extrát nem csinál, akkor az idle körüli fogyasztásban nem igazán lesz különbség. Ivy/Haswell is elmegy idle kb. 15-17W körül a HDD-k nélkül.A frissítésre szvsz felesleges várnod: +100MHz. Szerintem a T-s is felesleges, ugyanazt alulfeszeléssel, levett frekivel is el tudod érni. És így nincs gond ha mégis erősebb proci kell.
-
Grave_444
nagyúr
válasz Patice #22398 üzenetére
Persze ide mindenképp tedd fel.
Én nem ma kezdtem, volt már CM Elite 120-am meg Silverstone SG05 házam is. -
Jojo5
őstag
válasz Patice #22412 üzenetére
és, hogy tetszik a ház ?
Mennyire hangos a gép így összerakva ?
Én is most szeretnék egy Mini ITX konfigot építeni, de a házat nem tudom eldönteni mi legyen, pedig kéne nekem is legalább 3 winyó hely, meg lehet beszereznék akkor egy 850PRO Samu SSD-t.
Illetve én Kaveri APU-ban gondolkodok.http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs
-
SQX_Barto
addikt
válasz Patice #22415 üzenetére
Megértem, hogy volt lapos hűtőd, meg elégedett vagy vele, de egy node 304be toronyhűtő illene.
Pont ez tetszik benne, hogy minden elfér benne, csak a tápra kell kicsit figyelni.
Ha mégis raknék össze mini PCt, ebből lenne (bár az új Xigmatek is megtetszett)
egy 120as Phantec toronyhűtővel. A fehér változat lenne némi airbrush-sal megbolondítva.If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
SQX_Barto
addikt
válasz Patice #22418 üzenetére
Nem designra értettem, hanem hűtés szempontjából. Az elülső ventikkel jól összedolgozik a toronyventi (meg ha már fennáll a lehetőség, kihasználnám) Kábelekre meg ott a kábelkötöző, bár 4 hddnél tényleg szívás lehet.
Meg mini itxnél tanácsosabb (persze drágább is) a moduláris táp. De tudom sokan másik gépről váltanak és tápot átteszik. Csendesebb egy nagy tornyhűtő, mint egy lowprofile, ez szerintem tuti...
De mindenki azzal főz, amilye van, meg vannak egyéni elgondolásai, nem akarom megmondani a frankót.[ Szerkesztve ]
If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
SQX_Barto
addikt
válasz Patice #22420 üzenetére
Így érthetőek a dolgok. Egy kis kábel menedzsment azért nem ártana, esztétikai szempontok mellett hűtést is javítja. Régebben dolgoztam bank automata gyárban, na ott voltak kábelek és szépen meg lehetett oldani gyorskötözőkkel. De ez meg idő, energia ráfordítás és igény kérdése.
Nálam más lenne a koncepció egy SSD talán még egy kisvinyó(2'5") menne bele.
Erős proci, vga stb.. Kábelekre meg háklis vagyok, szépen elrendezném őket, nyáron valószínűleg lekerülne a burkolat is néha. Shuttle-k is tökre tetszenek burkolat nélkül, ez az én perverzióm.[ Szerkesztve ]
If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
Mercutio_
félisten
válasz Patice #22407 üzenetére
Delocknak vannak rövid (20cm) sata kábelei már az is sokat javítana a helyzeten és persze 1-2 kábel kötöző
rover45:Nyár van, mindenki nyaral /bulizik, ilyenkor pang a pc piac, nekem is fent van pár új cuccom és 1-2 értetlenen kívül, aki nem tudja értelmezni se a fix ár, se a csere beszámítás nincs kifejezéseket csak az ssd-kre van jelentkező (ráadásul szinte minden cuccom ontopic )
-
Mercutio_
félisten
válasz Patice #22452 üzenetére
Uhhh felment az ára, én 250 körül vettem anno pcx-ben.
Volt itt ph-n egy srác kerek, harisnyazott sata kábeleket árult több színben, mintha neki lett volna normál nál rövidebb is mobilról vagyok, most nem tudok keresni.[link][ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Patice #22454 üzenetére
Meghulyult a dolphin browser, utolsó mondatot töröltem és írtam, hogy megvan a srác, de most nem hirdet, kérdezz rá nála, és beraktam a linket.
-
Pista0001
addikt
válasz Patice #22452 üzenetére
Rövid SATA kábel. Bár ez sem olcsó annyira.
-
Patice
nagyúr
válasz Patice #22407 üzenetére
Pár adat érdekesség képen:
Fogyasztást mértem tegnap egy Lidl-is olcsó fogyasztás mérővel, konnektorból felvett teljesítményt:
Induláskor 60-75W között ugrál, néh a 60 alá is esik. Idle: 42-44WHőmérsékletek: Eddig csak HW infóval néztem meg külön + UEFI-ben. A vinyók a legalacsonyabb venti fordulat szám mellett 34-36 fokosak voltak, de akkor elég meleg volt a szobában is (25-27 fok). Tetszett, hogy utána alegnaygobbra állítva lehúzta 30 fok körülire őket. Proci alapjáraton 35-38 fokos, terhelve még nem néztem, de nagyon csendes lett.
A kábeleket majd még rendezem + szerzek majd be röviebb SATA kábeleket + kikerül az egyik melegebb, rezonálós Samsung vinyó, ami miatt nagyon halk morgás azért hallható.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Mercutio_
félisten
válasz Patice #24402 üzenetére
A prociban lévő igp miatt jó lenne a "fő" gépbe 2 modul, ott grafikus teljesítményen érezhetően dob a daul-channel. Egyébként sima használatban sokkal többet jelent az ssd.
Ja, a dual elérhető 2x2GB rammal is.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz Patice #24408 üzenetére
Bolt válasza a 60W vs. 120W kérdésre:
"Sajnos nem fogja elbírni ezt a konfigurációt!
Ehhez amit leírt terhelés alatt cirka 100-120W, terhelve terheletlenül 40-60 W.
Ezzel az értékekkel kell számolni.
Feszültség ill frekvencia csökkentéssel sem bírná el ez a tápegység.
A ram moduloknak a merevlemeznek és az alaplapnak is van fogyasztása, nem csak a cpu-nak."Nem akarok velük vitába keveredni, de a fentebb linkelt, jelenlegi gépemben ITX alaplap + i3 3440 CPU + 8 GB RAM + 2 SSD + 4 WD RED vinyó + ventik konnektorból mérve induláskor 75-78 W-ot vett fel egy Be Quiet 300W-os táppal. Indulás után pedig idle 40-45W volt.
Induláskor nem tudom mennyit eszik, mennyire pörög egy proci (szerintem nem 100%-on), de azért kicsit erősnek érzem a szagértő becslését. Ha figyelembe veszem a fenti mért értékeket és mondjuk levonom a 4 WD RED fogyasztását (kb. 3-4 W idle ~4x4W = 16W), pláne induláskor + ventik sem lennének + csak egy SSD, egy RAM modul, akkor induláskor kb pont a max. 60W jön ki, amit a táp bír. Utána pedig idle 20-30W közé saccolnám, amennyit enne a HTPC.
Vagy ennyire ne centizzem ki a tápot, mert hosszú távon ráfázhatok?
Igazából egy 90W-os megoldás lenne jó, de pont 60W és 120W verzió létezik, a kettő között nincs átment. Bár amilyen hatékonyak ezek a paneltápok valószínűleg nem lenne észrevehető a fogyasztásbeli különbség, és biztosabb lenne induláskor is a táp. No meg később is, ha esetleg egy két perifériát még rákötök a gépre USB-n.
Tök jól megbeszéltem magammal, hogy igen, a drágábbat kell sajnos vennem, ha az MS-Tech mellett döntök.
Ez a házikó azért szimpi, mert elég vastag alumíniumból csinálják + lenne egy kis plusz hely a dobozban egy halk ventinek a CPU hűtőn.
A Kozuti (40 mm) tetejére, vagy felé be tudnék tenni egy lassúra szabályzott 12-es ventit, biztos ami biztos alapon. Teljesen passzívan nem hiszem, hogy menne ebben a házban, de még az Antec-ben is necces szerintem.
MS-Tech-ben szerintetek melyik lenne jobb (a ház tetején van pár kis nyílás), a CPU hűtő feletti venti felfelé/kifelé fújjon, vagy befelé szívja a levegőt és fújja a Kozutit + kapjon a környező elektronika is egy kis levegőt, ami tudna távozni oldalt?
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Gabesz26
senior tag
válasz Patice #24411 üzenetére
Az össz W-ban megadott teljesítmény helyett azt nézd inkább, hogy mekkora a táp 12V-os ágának terhelhetősége, mert általában az szokott kevés lenni (3,5"-os HDD-k, CPU erről vannak táplálva).
Van olyan 120W-os táp, aminek 4A a terhelhetősége a 12 V-os ágon, így az pl. tuti kevés lenne a te konfigodhoz.
-
Gabesz26
senior tag
válasz Patice #24624 üzenetére
Ugyanígy jártam (sima B58N-t rendeltem, de helyette Phoenix lett nekem is), csak kb. 3 hete és az Aqua-ban. Beszéltem az eladókkal, szériaszám egyezett a dobozon és a számlán, így ott a helyszínen is megerősítették, hogy nem lehet gond (annak ellenére, hogy a számlán nekem sincs ott, hogy Phoenix)
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- SONY LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Hálózati / IP kamera
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.