- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sirandrish: Dohányzás Vége(!?)
- lovag05: Híradó
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 ajánlható?- Puskill PSK-D5M6400BH-16G
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
F34R
nagyúr
válasz
imibogyo #16573 üzenetére
Nem hiaba, gyakorlatilag elferne benne egy matx lap is minden sallang nelkul, mitx pont arrol szol hogy minden kis meretben legyen, attol hogy csak a magassagbol nyirbalnak el nem tunik kis haznak, sot.
Egy elkezde, aztan a tobbi finomitott rajta
[link]
[link]
[link]
Es alig nagyobb mar Matx-es Bitfenix hazak
[link]
[link]
Valami Prodigy rework [link]
Es csak alig kissebek mint egy matx kuckancsNalam az abszolut elfogadhato meret az sg05 vagy a q02-s lian li
-
HookR
addikt
válasz
imibogyo #15262 üzenetére
Az én figyelmemet főleg az ragadta meg, hogy csavarok nélkül, pusztán a sík lemezek alakjának variálásával alakította ki az elemek kötését (emlékeztet egy kirakós játékra, aminek most nem jut eszembe a neve). Az alapanyagon kívül lényegében elegendő hozzá fúró, fűrész, reszelő, smirglipapír és egy kis elszántság. Elegáns megoldás. Komoly kihívás ennél is egyszerűbbé tenni egy ilyen konstrukciót.
============================================
(#15265) sati: Biztos számtalan módszer létezik az egyenletes felhordásra. Én személy szerint több helyre is pöttyintek pasztát a processzorra, aztán magával a tubus szájával és/vagy a hűtő körkörös mozgatásával igyekszem eloszlatni annak rögzítése előtt.
(#15266) batagy: Majd az okosabbak kijavítanak, ha tévedek, de szerintem amíg nincs szó szerint kiszáradva a bőröd, addig az valamilyen mértékben zsíros.
(#15267) Pista0001: Ez eredetileg az Xbox360 AC adaptere, csak gondolom elkezdték forgalmazni általánosabb célra használható csatlakozóval is. Legalábbis a burkolat és a lényegi konstrukció (pl. a pöttömnyi ventilátorról árulkodó szellőzőnyílások) erre enged következtetni. Amúgy van egy ilyenem is. Szétszedve és meglátva a benne rejtőző ventilátor méretét, akaratlanul is felkacagtam.
"Te mi a bánatot csinálsz éjjel internetezésen kívül?"
Tegnapi fárasztó nap után elég hamar, már valamikor 21 előtt lefeküdtem, s ilyenkor ritka, hogy ne keljek fel néhány óra múlva. A hsz.-ok két alvás között születtek. (Na tessék, blogoltam is kicsit, színesítve a topikot...)
Thermalright AXP-100 review - [link]
Egyénileg javított Lian-Li PC-Q02, avagy valami ilyesminek kellett volna lennie gyárilag. - [link]
Mondjuk szvsz még egy 3.5"-es HDD hely sem ártana az előlap mögött, illetve 2db 2.5"-es az alaplap alatt...============================================
Jonsbo V3+ mini review - [link]
Glacialtech F101, avagy oldalirányba aszimmetrikus toronyhűtő - [link]
Sajnos több okból is csak érdekesség marad:
- Processzorfoglalat közeli PCI-E sín esetén még ez is beleütközne a VGA-ba. A rövidebbik oldal felé is szélesebb, mint kellene.
- Ha jól tévedek, 2009-ben dobták piacra és már nem kapni idehaza. -
SQX_Barto
addikt
válasz
imibogyo #12433 üzenetére
Ezen csodálkoztam én is, mivel mATX-en már megy a CF/SLI is, akkor nem csak egy portnak kell hozzá lennie, mindkettő meg nem takarhatja a másik portot...
Sokat filóztam a CM-en, de aztán visszatértem a Shuttle tervhez mert a CM se a legjobb nekem. Ha lesz rávaló összerakom a Shuttle-t, megnézem kis moddinggal mennyire jó nekem, aztán max lesz a nagy modding is, mert az ötletek megvannak, hogy belevarázsoljak egy ATX-es tápot, meg egy single radis vízhűtést (H60 de akár egy "nyitott" is berakható lenne elviekben)
A mostani elgondolás az SZ77R5 gépbe i5 2500k, 16GB Corsair XMS, Sapphire HD 7970, egy Corsair SSD, valami nagy vinyó (bár filózok a kis külső házas vinyón is) usb-s DVD/BR iró, Dell monitor, logitech egér/billentyűzet SS QcK/Qpad CT egérpad meg apróságok -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
imibogyo #12326 üzenetére
Nem. Igazából a Zotac is csak mostanában került fel, mert túl fapados.
Átalakító nélkül ezt rá se tudom dugni semmire. TV-n és Monitoron is csak HDMI van.
Ej, ha mindenre emlékeznék, amihez hozzászóltam, már sokkal előrébb lennék...
zotyesz66:ION-om van. Ez se gyengébb, mint a Brazos, csak kevesebb eljárást támogat. Tudom, hogy lassú, ezért is nézelődök Llano-t. Ez csak egy lehetőség. Az "olcsó" megoldás. Ha sikerül megvennem a kínai házat, akkor úgy is kevés lesz még a 6 port is, szóval tökmindegy. Ahhoz már mindenképp kellene vezérlő, ami valszeg egy olcsóbb 1-portos SAS lenne, mert egy 4 portos SATA semmivel sem olcsóbb.
Majd elválik. Azon is sok fog múlni, hogy mennyi pénzem marad erre az egészre, illetve mennyiért megy majd el a lapom.
Új hozzászólás Aktív témák
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest