- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Egy olcsó vállfás megoldás a pólóimnak...
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
viperabácsi #22713 üzenetére
Mert MSI Gaming-ből van most aprón eladó példány...
Nagyon komoly az az Asus deszka!
-
válasz
Mattanyahu #22706 üzenetére
Grats! Mutatja, hogy régi alapokon is lehet jó kis gépet összedobni!
-
válasz
viperabácsi #22700 üzenetére
Ügyes, de ahogy látom, nem fér el benne túl sok háttértár - magyarul ez egy picit tágasabb Silverstone SG05.
-
válasz
Mercutio_ #22681 üzenetére
Jah, egy AM1-es hűtő mellett nagynak tűnik, akárcsak az én gyári hőcsöves, AM3-as cooler-em:
Jó-jó, a stock 70*70*15-ös kávédarálót lecseréltem egy SWIF2-80P-re, de a gyári FM2-es hűtőnél még anélkül is láthatóan masszívabb:
(#22684) kisza25
Ügyesen megmoddoltad azt a kis házat! Grats, bár nekem ez már kicsit zsufi!Ilyen 9cm-es Arctic-om van nekem is, jó kis darab, csak sajnálom, hogy mod nélkül nem fér bele az Elite 120-ba. Mondjuk SFX táppal nem sok híja van, ha az alaplapon kicsit előrébb lenne a z APU foglalata, könnyen lehet, hogy beférne.
-
válasz
flashpointer #22666 üzenetére
Szerintem inkább csapj le erre az Antec ISK300-ra, nem fogjátok megbánni!
(Szvsz alkudni is tudsz az árból, ha nem kéred a pendriveot.) -
válasz
Polllen #22660 üzenetére
Na ja, de az egy kicsit drágább megoldás, főleg ha külső notitáp is kell.
Az sfx FSP meg tud leadni 288W-ot, a nagyonmax. 130W-os rendszert két ásítás között is kiszolgálja, a ventinek nem nagyon kell dolgoznia. Viszont ha később kell plusz kraft, akkor sem lesz gond, szóval szerintem jobb megoldás hosszabb távon.
-
Ez elég jó megoldásnak tűnik, főleg amit a #6-os hozzászóló dobott be:
"I snipped the end off one of the extension leads, and also snipped the 2 pin header off the stock fan. I then used a terminal block to join the two leads together and voila.. the blacksilent pro now has a two pin header connection. The actual fan is untouched so can be used as a standard PWM fan in the future if required, only the extension lead was modified."
Tetszett, ahogyan az összekötést megoldotta egy sima csokival!(#22657) shteer
Ha nekem sikerülne jó áron beszereznem egy ilyen darabot, tuti megpróbálkoznék a fenti eljárással, kerül amibe kerül - nagyon tuti kis táp ez a Silverstone!Legközelebb meg vegyél 4k-ért egy sfx FSP-t jaja1981-től!
-
válasz
Polllen #22634 üzenetére
Én meg most nézegetem az SG05-öt, és az ehhez hasonlóakat - feltűnt, hogy ha az ODD-t nem középre pozicionálnák, hanem valamelyik oldalra, akkor mellette talán elférne egy 2.5-ös meghatókat fogadó keret.
Ráadásul az ODD-t az élére is állíthatnák, mint egyes mITX házakban a 3.5-ös HDD-ket, ami így akár az alaplap mellé is benyúlhatna, a HDD-k meg maradnának a deszka és az első venti között (pl. az ISK600-ban) - így simán lehetne több meghajtóhelyet kapni SG05/06 méretben is.
-
válasz
Grave_444 #22622 üzenetére
Oldszkúl fazon vagyok, kell.
(#22620) burny
Szép darab, de ennek sincs ODD-je.Egyébként köszi mindenkinek az ötletelést, de szerintem már végigzongoráztam a piacot, szóval már csak magamat győzködöm.
Az ISK600 kicsit azért nem tetszik, mert az HDD-k elhelyezkedése túl közel van a procihoz, és nem kapnak közvetlen légáramlatot / hűtést. Nem tudom, hogy ez mennyire lenne megoldás, de én a bal oldali rács alatt a vázhoz csavaroznék két 92mm-es ventit, azok talán elég levegőt tudnának már befújni.
Vagy az Elite 120-as oldallapját vág(at)nám ki hátul, hogy rácsavarozzak egy 120mm-es kavarót, kívül meg egy fekete, fém porszűrővel fedném a nyílást.
Vagy marad simán egy 250D.
Szóval vannak ötleteim, de nem szeretném elkapkodni, ráér a projekt...
-
válasz
kisza25 #22617 üzenetére
Érzem én is, hogy az Elite 120-nál nem lehet kisebb a ház, viszont a Prodigy, meg a 250D már egy kicsit nagy... semmi se jó...
Lehet marad inkább a mostani, csak akkor moddol(tat)nom kell rajta egy kicsit.
Vagy talán ISK600.(#22619) Grave444
És a belső ODD, az madzagon lógjon a gépházról? -
válasz
#16939776 #22582 üzenetére
Igen, az a letakarás nem rossz ötlet, lehet jobb lenne a légcsatorna.
Nem tartom jó megoldásnak, hogy a táp vezesse el az APU hőjét, inkább külön kapja a levegőt. Talán egy alsó-középkategóriás VGA is fog mellé kerülni. Szvsz nem lenne olyan rossz az a Scythe, de az oldalsó panel nem elég nyitott, eléggé blokkolja a légáramlást - ezt szerintem eléggé benézték a tervezők, kellene oda valami szűrő a rács helyett...
Szerencsére 2.5-ös átalakítókkal elég jól ellátták ezt a házat, szóval köszi, de nincs szükség ilyen mounting kit-re.
-
válasz
#16939776 #22579 üzenetére
Akkor lehet, hogy rosszul fogalmaztam: 1db 5.25-ös, 2db 3.5-ös, és 2db 2.5-ös meghajtót kellene tudnia elnyelni, elfogadható hűtéssel.
Persze egy ilyen kiegészítővel is kombinálható a dolog: Lian Li EX-553
A mostani Elite 120-am sem rossz egyébként, de zavar, hogy a hátsó/oldalsó 80mm-es venti szinte semmi levegőt nem tud kitolni. Talán a kevésbé lyukacsos oldallap, talán a gyenge teljesítménye miatt van ez, de hosszú távon kezdenem kell valamit ezzel. Ha a felfogatókeretét megbuherálnám, akkor rögzíteni lehetne rá egy Scythe Slipstrem Slim 120mm-es ventit is, de nem tudom, hogy az mennyire lenne hatékony ilyen oldallapokkal.
-
No jó, akkor kérdezek könnyebbet: olyan mITX HTPC ház is jó lenne, mint a Silverstone Milo ML06, de annál kicsivel nagyobb méretben, hogy normális méretű és mennyiségű merevlemezt lehessen bele pakolni, és egy ODD is beférjen a procihűtő fölé/mellé/elé, megfelelő hűtéssel, de az ML03-nál azért kisebb méretben.
Ismertek ilyet? -
-
válasz
mrbig25 #22556 üzenetére
Igazad van, viszont a 250D-vel, és a Prodigy-vel kb. még így is egy méretkategória, és hozzájuk képest azért karcsúbb. Nekem jobban bejön a kialakított hűtés is: elől-hátul 2-2 120mm-es venti, plusz a táp külön szellőzik.
(#22557) Hanok
Jah, csak a házaknak még van egy harmadik dimenziója is, azzal együtt a Solo meg már 42 literesre "hízik", ami azért már egy másik kategória. -
Nem igazán: a szélessége nagyjából megegyezik az ODD szélességével (kb. 200mm lehet), a két 120mm-es ventiből kiindulva pedig a magassága lehet olyan 380mm.
Ha ezt összeveted a Bitfenix Prodigy, vagy a Corsair 250D méreteivel (szélesség: 250, ill. 277mm), akkor inkább egy karcsú, magas mITX toronynak tűnik.
-
Megvan, ez kellene nekem: Rosewill Neutron
Kár, hogy a 2013-as Computex-en már bemutatkozott, de kínálatban még sehol sem láttam...
-
Üdv!
Tudtok olyan elrendezésű ITX-házat mondani, mint az Obsidian 250D, csak kisebb méretben?
Nagyon tetszik, de nem tervezek bele HD7970-et, sem Scythe Mugen-t, szóval nekem túl tágas a kicsike.
Árban is olyan max. 20-25k-körül lenne jó... -
1, Szerintem ha nem akarod kimondottan notitáppal üzemeltetni a gépet, akkor érdemesebb az olcsóbb alaplapot venni - én azt választanám.
2, Én hanyagolnám azt a TT-házat, inkább vadásznék egy ITX-es CM Elite-et apróról, meg egy jobb 300W-os tápot. Az APU gyár hűtője abban tuti elfér.
3, Nyilván dob a rendszer sebességén, de ha most szűkös a keret, és türelmesebb típus vagy, akkor szvsz ráérsz később beruházni egy SSD-re.
-
válasz
radi8tor #22469 üzenetére
De hát éppen arról van szó, hogy shteer csupán megjegyezte OFF-ban: a későbbiekben el kell majd adnia a lapját, és valszeg' jócskán bukni fog a bolton.
Ennyi. Semmi hirdetés, semmi ajánlatkérés, csak egy megjegyzés volt.
Úgy gondolom, ez azért erős túlkapás volt a részetekről.
-
Eltűnt egy pár hsz, vagy mi?
-
válasz
sziszi111 #22441 üzenetére
Ezt az Atom-os Asrock lapot én 31k-tól látom. Ennyi pénzért inkább vennék egy AMD Athlon 5350-et, és egy ASRock AM1H-ITX lapot. Lehet, hogy nem passzív a rendszer, de szvsz tovább lesz életképes, és így is nagyon halk.
-
Egyben nehezebben mennek el a cuccok, mintha külön hirdetnéd meg.
Inkább csak jegyezd meg, hogy van eladó procid, RAM-od is az alaplap mellett.Egyébként jó kis lap (sajna noti RAM kell bele), de egy AM1-es rendszer körbefutja, kisebb fogyasztással, és ott vadiújan alaplap + a legerősebb 4magos APU = 25k (+ normál RAM).
-
-
Már hogyne kapcsolná le a diszkrétet?
Akárcsak a notebook-oknál, itt is működik a kapcsolás, lásd Optimus (Intel mellé én egyébként inkább nvidia-t vennék, az Optimus szerintem biztosabban működik ilyen szempontból).Tudom, hogy soknak tűnik a 300W, a paneltáppal, meg a picopsu-val viszont mindig sakkozni kell, hogy elbírja-e a kinézett hardvert?
jaja1981 fórumtárs árul jó kis sfx FSP-ket aprón, én is most fogok venni egyet tőle! -
válasz
Goose-T #22267 üzenetére
Hát, ha eladja a Radeon-t + házat + tápot, akkor abból kijön egy itx lap + ház + táp + némi maradék zseton.
Elfelejtettem, hogy szvsz érdemes apróról venni egy PS/2-SFX táp adaptert; ilyen kis házban még akkor is előny az SFX táp, ha egyébként elférne benne egy normál darab.
(#22268) Hanok
Idle jobb az i3-as rendszer. -
válasz
TomiLi #21394 üzenetére
Igen, ez a két shop megvolt.
(#21395) shteer
Ennél kívülről nem elérhető a 3.5-ös bay.
De Ebay-t még át kell túrnom...(#21397) HookR
Ilyenre gondoltam, és itthon is csak kb. 1,5k-val volt olcsóbb, szóval akár jó is lehet...(#21396) HookR
Hű, hát ezeket át kell néznem, köszönöm az alapos választ! -
válasz
AxBattler #21390 üzenetére
Kiegészíteném azzal, hogy slim ODD-vel is jó lenne.
Láttam korábban (PCgear-en) olyan szimpla 5.25-ös keretet, amibe belement egy notebook ODD, és alatta egy kivehető/cserélhető 3.5-ös kártyaolvasó kapott helyet. Egy ilyen is tökéletes lenne, csak a Gear ugye megszűnt, máshol meg nem láttam...
-
Üdv!
Tudtok olyan ITX-házat mondani, ami rendelkezik 2 külső meghajtóval (az egyik 5.25-ös), és 3-4 belső hdd-tartó hellyel? Prodigy nem játszik...
-
válasz
hszilard666 #21167 üzenetére
Csátesó!
Jah, ha kiveszed a HDD-keretet, akkor simán elfér benne egy Crossfire/SLI konfig, és még így is marad hely két háttértárnak.
Én mondjuk nem tervezek bele ilyen durva konfigot, max. 1 db felső-középkategóriás VGA-t, de majd a következő generációból, még jó a HD7750. Addig is kéne egy moduláris táp!
-
válasz
AxBattler #21152 üzenetére
No, némi rágódás után úgy döntöttem, hogy inkább maradok az mATX rendszeremnél. Tetszenek ezek a kis kockák, de hogy a Temjin TJ08-E-mnél számottevően kisebb gépházat kapjak, ahhoz túl sok kompromisszumot kellene kötnöm, és mindig szívnám a fogam ez-vagy-az miatt.
Az erre szánt pénzmagot inkább perifériákra költöm (wireless cuccok, hangfal), a háznak meg talán vágatok egy oldalsó ablakot...
Köszi mindenkinek a válaszokat, és a segítséget!
-
-
Nézegettem a Q11-et... ha SFX tápot rak bele az ember, akkor azért elég jól el lehet benne férni.
Ha az ember vesz még hozzá egy PSU extension keretet, akkor ez igaz a Q07-re is...
...csak akkor még kell egy ODD-átalakító is.
Viszont két dolog van, ami még aggaszt ezekkel kapcsolatban:
- az alaplapnak nincs külön tálcája, az oldallapra van csavarozva, ami azért aggályos.
- nincs kifújó venti, csak szívó a Q11-nél... -
-
válasz
Goose-T #21054 üzenetére
Hát, max. 120W-környékén terhelném (és azt is csak játék alatt, amikor nem számít a hangerő), egyébként meg olyan 50W-ot enne, szóval nem hinném, hogy annyira pörögne a ventije... vagy igen?
Egyébként most jövök rá: egy (Q11 + SFX) párossal ugyanott vagyok árban, mint egy (Q07 + PicoPSU + notiadapter) kombóval, és még jobban is szellőzik, meg a terhelés sem probléma.
-
Úgy értem, még 1-2 HDD, azaz úgy 3-4 db.
A Q03-at is néztem, de nem vagyok vele előrébb, főleg ha kell az ODD is - a Q07 minden szempontból jobb.De igazából a ház már nem lenne annyira gond, ha a PSU-ra találnék megoldást.
Ezt kéne, hogy vigye: Pentium G3220, Radeon R7-240 (30W) vagy HD7750 (55W), 2-3 HDD, ODD, 1-2 házventi. -
Ötletes és eredeti, de nekem extrém lenne.
(#21040) flashpointer
Pontosan melyik ház?
Nekem kell az ODD, viszont a Lian Li árul olyan keretet, amibe belemegy egy slim DVD-RW, és alá egy 3.5-ös HDD, vagy két 2.5-ös: EX-553.Ha PicoPSU elég lenne a rendszerhez, akkor egy ilyennel teljesen jó lenne a Q07.
-
válasz
Goose-T #21019 üzenetére
Igazából, ha mITX, akkor nekem a Lian Li PC-Q07 méretű házak ugranak be - utóbbi jó is lenne, ha bele lehetne rakni még 1-2 HDD-t (ODD is fontos). Ekkora méretbe pont jól jön a PicoPSU, a táp helyére meg mehet egy hátsó venti, és a kábelrengeteggel sincs gond. Viszont ekkora házba PS/2-es tápot rakni...
A Q11-es is tetszik, csak annak már a mélysége nekem egy kicsit nagy (268mm), és az ára is majdnem a duplája a Q07-nek. Viszont ebbe már el tudok képzelni egy SFX szabványú tápot, csak kellene hozzá egy SFX <> PS/2 átalakító keret, azt meg horror áron lehet rendelni.
-
-
Üdv!
A 160XT-s PicoPSU-k mennyire bírják stabilan a magas terhelést?
Idla/átlag felhasználással olyan 40-50W-körül tervezem a konfigot, de játék alatt szerintem felmenne 90W-ra is... -
Hmm, érdekes...
LR1106-250W12VDC - 120.50mm hossz
LR1107-180W12VDC - 153.0mm hosszIgazából azon gondolkodom, hogyan lehetne belevarázsolni paneltápot egy normál ps/2-es, vagy sfx tápot fogadó házba...
-
Üdv!
Nem volt még paneltápom, ezért lenne néhány kérdésem.
Meg tudná mondani valaki, hogy a paneltápoknál a két felfogató csavarnak mekkora távolsága?
Létezik ehhez vmilyen specifikáció?
Maga a paneltáp "lapja" ráfekszik valamire, vagy van ehhez is vmilyen távtartó? -
válasz
Goose-T #20860 üzenetére
+1
A célra ez egy nagyon durva konfig, nemcsak fogyasztása, de súlya is van. Könnyel el tudnám képzelni, hogy instabillá válna a monitor állványa.
A fent ajánlott megoldás viszont jó lehet, egy 65W-os A8-as, vagy A10-es APU teljesen jó lájtos játékra, ha komolyabban gémelnél, akkor inkább válassz egy mATX házat. -
Ide is bemásolom...
Az AM1-es youtube videót készítő fickó update-elte a rendszerét egy Bequiet! 300W SFX táppal, és egyből tesztelte is:
Prime 95 4 Threads + Furmark
45W ---- CPU 39° ---- MB 34°Ugyanitt passzív hűtéses teszteredmények.
Új hozzászólás Aktív témák
- Crucial 240GB SSD eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest