- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Goose-T #26902 üzenetére
Először hallom ezt kifogásként az ITX házak esetében... pedig igaz.
Szvsz valami olyasmi kellene ITX-ben, mint a Zalman ZM-Tx-házak... csak (minden szempontból) arányosan kisebb méretben, SFX táppal, a táp előtti 2db 3.5-ös HDD-hellyel (mint a CM N200-ban), elöl 1-2db 120-140mm-es ventivel, felső slim ODD-vel.
Hozzatok egy bilit...
-
válasz
Archttila #26886 üzenetére
Oké, hogy ATX tápot fogad, de egy 1000W-os példányt beletenni... idióták. Persze egy 140mm-es ventit már luxus lett volna belepróbálni.
Az első rács sokkal szelősebbnek tűnik, mint az előzeteseken, de tuti kell még a ventire egy porszűrő is.
Techspot SG13 review
Na, ez már értelmesebb build.Igazából csak egy bajom van ezzel a házzal: ha már kiiktatták az ODD-t, több meghajtóhelyet is kialakíthattak volna, még egy 3.5-ös igazán beleférhetne.
-
Szép, és minden felmerülő kérdésemre választ adtál másnak, kivéve...
"Pöttöm gép + NAS helyett marad az eredeti koncepció, hisz a 3,5"-es merevlemezt le lehet állítani x perc elteltével, így az továbbra is szolgálhatna hosszú távú tárolóként..."
Hasonló koncepcióban gondolkodom én is, ezt hogyan lehet megoldani?
-
A HF200B teljesen jól néz ki, de a legérdekesebb számomra az új FN-02B - ugyan LP mATX lesz, de talán pont ez kell nekem. Kár, hogy a specifikációiról nem lőttek képet, remélem kicsit kevésbé hosszabb, mint a régi, a maga 410mm-ével... és hogy normál SFX táp megy bele...
-
válasz
Chesterfield #26714 üzenetére
Naná, de szerintem jobban járnál egy Cooltek V6-ossal.
-
válasz
Chesterfield #26706 üzenetére
Nem tudtam, hogy lehet ezt így is tolni. Lehet, pályát tévesztettem....
-
válasz
flashpointer #26695 üzenetére
Köszi, érdekes!
Mondjuk a 80*80*10-es ventit kicsit nehéz pótolni, ha gallyra megy, ilyen formátumban még nem is nagyon láttam hűtőt. Hopp, mégis.Egyébként kicsit feleslegesnek érzem, amúgy is elég hűvös ez a platform - inkább a gyárira raknám ezt:
Noiseblocker BlackSilent Fan XS2 -
Mivel ezek nem túl szellős házak, ezért nem árt rá valami alapvető hűtés, és a gyári cooler tényleg hangtalan a beszámolók szerint. Ha meg zavar, akkor le tudod cserélni a ventijét egy jobbra - akármilyen 3pin-es, 50mm-es venti megfelel a célra, mondjuk egy Noiseblocker.
-
válasz
rewolt #26685 üzenetére
Passz, ezt nem tudnám megmondani.
(#26684) tresh
Az LC tápokat én inkább kerülném, inkább a Csifi, abból is 1-2k-val drágábban: FI-01B-U3 250W, vagy BT-02B-U3 - szvsz utóbbiban is 250W-os táp lehet, csak elírták. -
-
válasz
vannevar #26622 üzenetére
Csatlakozom az alattam megszólalóhoz: ha később cserélni szeretnél, akkor inkább apróról vegyél egy Pentiumot, esetleg i3-at. Én ugyanígy vettem a 4150-et, csak nekem elég is lesz egy jódarabig, majd 3 év múlva cserélem.
Ha ilyen fullos lapot akarsz venni, akkor én olyat választanék, ami kezeli az M.2-es, ill. az mSATA SSD-ket, mondjuk egy ASRock Z97E-ITX/ac-t.
Házból ezekre az igényekre a következőket ajánlanám:
- Silverstone Sugo SG05 Lite 14k + apróról egy 300W-os, minőségi SFX táp kb. 5k = 20k;
- Chieftec FI-01B-U3 250W 21k, ha tetszik a low profile, bár itt a korlátozottabb hűtés miatt nem árt egy jobb procihűtő sem. -
válasz
patomi #26604 üzenetére
Igen, kettő így is pakolható, és LP-s VGA-val lehet, hogy elfér a keret. A hátsó ventivel amúgy is jobban tetszik a Cooltek, mint a fordított ELITE 110.
(#26605) HookR
Jobb oldalra inkább egy plusz ventit csavaroznék, előre meg egy ilyen HDD-keretet: -
Nem tudjátok, mi van a Pico-Box-szal?
A shop-juk egy ideje kong az ürességtől... -
Köszi, srácok!
Akkor a megfelelő topikokban érdeklődök tovább.
Meg lehet, hogy beszerzek egy fogyasztásmérőt. -
válasz
flashpointer #26525 üzenetére
Nem tudom, mennyire lehet levenni a proci feszültségét (i3-4150, 53W).
A VGA-t meg hol lehet buherálni?
UEFI helyett az Nvidia Control Panel-en?
Bocs, de hosszú idők (InnoVision 5900XT 128MB) óta ez az első GeForce-om... -
válasz
Polllen #26522 üzenetére
Nyilván egy GTX750 jobb választás (nekem is LP Zotac van most), csak a tervezett 120W-os fogyasztási keretbe nehezen fér be egy i3 + egyebek mellé.
Igen, itt nagyon kicsik a különbségek.
Akkor úgy kérdezem: ha egy árban vannak, akkor melyik a jobb választás?
GT 730 1GB DDR5 64bit
R7 240 1GB DDR3 128bit
A teszt alapján az előbbi, de nem vennék rá mérget.Vagy várjam meg inkább a következő generációt IGP-vel?
Ott már valószínűleg végleg kikopik a Fermi, és a GT930/940 is Maxwell architektúrával jön. -
Üdv!
Itt is felteszem a kérdést: szerintetek melyik LP lehet az erősebb?
GT 730 1GB DDR5 64bit 38W
R7 240 1GB DDR5 128bit 30WItt van egy teszt, de nem írja, hogy milyen memóriája van a 240-esnek, szerintem DDR3-as.
Illetve egyáltalán létezik DDR5-ös LP R7 240?
Mert én csak DDR3-mal találtam, és az kerül 16-18k-ba, ugyanúgy, mint a DDR5-ös GT730... -
Most vettem észre: a Corsair 250D (350 × 277 × 290) hajszállal nagyobb, mint az Antec ISK600M (290 x 272 x 340), viszont eggyel kisebb alaplapokat fogad, és kevesebb meghajtó is fér bele.
-
-
válasz
Nirvanus #26468 üzenetére
3.5-ös HDD is menne bele, szóval nem jó.
(#26469) Duracellm...
65W-os APU (+ AXP-100), 1x slim ODD, 1x 3.5-ös, 2x 2.5-ös HDD (gánnyal), 1x tv tuner, vagy hangkari.Az oldallapot kivág(at)nám egy 120-as szűrőnek:
+ alulra/felülre raknék 1-1 60mm-es, vagy 80mm-es ventit.Vagy gyári venti + az oldallapra, a szűrő alá egy 120x120x25-ös venti, ha belefér, bár ez kétséges.
Legalábbis ez volt a terv, amíg nem szembesültem a lenti képen látható kábelrengeteggel, ami kicsit kijózanított.
-
válasz
csucsbicep #26399 üzenetére
Illetve még a mostani ISK600-asomati s tudom ajánlani: kicsi, elöl elfér benne a táp, és van normális hátsó hűtése. A többieknek igazuk van, a VGA alapból csere egy Maxvell-re: GTX750Ti, GTX960 - ezekből létezik itx rendszerekhez való rövidített, ill. low profile változat is (Asus, Gigabyte, Zotac).
-
válasz
csucsbicep #26399 üzenetére
Ha sokat hurcolászod, a Bitfenix Prodigy fülei jól jöhetnek...
-
Tényleg. Ezt aztán jól megkeverték, de ebben az útmutatóban látszik, hogy miért limitált. Heh, ráadásul egy i3 mellé már csak egy 2.5-öst lehet tenni, semmi mást, és még ahhoz is a bővítmény kell.
Ehh, el is ment a kedvem ettől a háztól, vigyétek innen...
-
Üdv!
Prodigy-tulajoktól kérdezném:
Az oldalsó panelen található SSD-rögzítőt át lehet szerelni az I/O porttal nem rendelkező, rácsos oldallapra is?
Illetve az oldallapok ugye tetszőlegesen felcserélhetőek? -
Üdv!
Többek között a konzolokhoz való hasonlatosság, és Goose-T ismertetői alapján (1, 2) igencsak megtetszettek a Chieftec FI-01B-U3-szerű házak, de annál egy árnyalattal nagyobbra lenne szükségem: méretben 265mm x 90mm x 270mm helyett mondjuk kb. 300mm x 110mm x 300mm lenne az ideális, hogy elférjen benne 1-2 plusz venti.
Tudtok hasonlót házat ajánlani? Én nem nagyon találtam...
-
-
Deepcool HTPC-200-ról tapasztalat valakinek?
100W TDP-ig ajánlják, és a 49mm-es magassága elég vonzó, de... mittomén'. Meh.
(#26201) s10
Arra a Cerkára ne keress külön hűtőt, tökéletes lesz az i7-esekre való gyári, Intel rézmagos cooler; aprón fellelheted 1.000HUF-körül. -
válasz
zed1983 #26139 üzenetére
Szerintem elírás lehet, a sima ATX van kb. 85mm-körül. Nézd meg a csavarmeneteket a két tápon: ha tényleg 80mm-es lenne, akkor nem lenne olyan szabványos ház, amibe bele lehetne szerelni - két szék között a pad alá.
A lenti Raven RVZ01-be mindenesetre belefért, szóval én nem paráznék.
-
válasz
zed1983 #26136 üzenetére
Azt én honnan tudjam? Nem volt egyikből sem nálam.
Mindenesetre valaki korábban itt megállapította, hogy a Zalman valószínűleg ugyanarra a belsőre épül, mint a Chieftec SFX-350BS, arról meg azt mondják, hogy igencsak halk."Probably the best part is actually the psu... That's right 27A on the +12V rail. And nearly completely silent - take my word, I'm an extremist when it comes to noise."
[ Express Log ]Persze lehet, hogy a venti cserélve lett, de a Zalman hűtéseivel általában nem szokott gond lenni, szóval én bizakodó vagyok. Amúgy inkább a 450-es változatot venném, főleg hogy a Zalman-ra is 3 év garit adnak.
-
Köszi a felajánlást mindenkinek, de először hazafelé beugrok egy boltba, és megkérdezem!
Egyébként nem szokott gond lenni nekem sem a szereléseknél, de ez olyan miniatűr, speciális darab, ami normál asztali gép összerakásához nem kell.
Aprós vásárlásnál meg le kell tisztázni mindig a részleteket. Én előre tudtam, hogy nem lesz benne, csak azt nem sejtettem, hogy gond lesz a beszereléssel, és a beszerzéssel. Hardverker-ben, ahol a slimSATA átalakítót vettem, pl. nem volt ilyen csavar.
-
Üdv!
Vettem aprón egy ISK600-as házat, amibe slim ODD való, és azt az oldalain található 2-2 csavarmenettel kell rögzíteni. Viszont sem a házhoz, sem az ODD-mhez nem kaptam ehhez való, apró csavarokat.
Van valakinek ötlete, hogy hol tudok ilyeneket beszerezni?
Notebook szervizben érdemes próbálkozni? -
válasz
imibogyo #25999 üzenetére
ThinITX-esből azért van választék (pl. Asus), de soknál 3GB/s-es a mSATA port, passzív J1900-asból meg még én sem láttam.
Szerintem jobban jársz, ha megtartod a Celeron-odat, és raksz rá egy nagy bordát, venti nélkül.
A zed által linkelt paneltáp meg...(#25998) zed1983
Nézegettem azt a paneltápot, de ÁFÁstul most úgy 20k-ra jönne ki, és kéne még hozzá egy bika notiadapter, ami megint úgy 15k. Sokkal inkább venném akkor már a korábban linkelt Zotac SFX tápok egyikét... -
Ja, hogy Te a Brix-ről írsz, nekem meg a Mr.NUC járt a fejemben...
Elnézést. Viszont a Realan J1900-asa sem tudja az mSATA-t.
Egyébként meg k* pipa vagyok az alaplapgyártókra: ugye a NUC-hoz a Gigabyte szállította az alaplapokat, és mégis tudtak az AMD lapra mSATA csatit hegeszteni, holott a sima sztali kínálatukban ilyen még véletlenül sincs, csak az Asrock-nál. Szóval a gyártók tehetnének csatit a többi FM2-es deszkára is, ha akarnának, csak az ő döntésükün múlik. De nem raknak....
Új hozzászólás Aktív témák
- Goddess of Victory: Nikke
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Horgász topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest