- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- RIOS Gépház: Alap vagy Profi? Két új üzleti előfizetés debütál a Hardveraprón!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen, elég korlátozott a hely, de a Logout cikkben ez is részletesen szerepel, érdemes elolvasni.
Érdeklne, hogy létezik olyan L-alakú csati, vagy adapter, amivel meg lehetne oldani a tápellátást ilyen szűk helyen?
-
Nem, én csak erősen gondolkodtam rajta. Flaspointer hekkelte meg a sajátját, Logout-on megtalálod.
-
válasz
kisza25 #33474 üzenetére
Ha csak a játékok (Space Hulk Deathwing, GTA5, Dark Souls 3, TR3, Witcher 3) jelentik számomra a komolyabb igénybevételt, akkor a következő két 65W-os proci között van lényegi különbség?
i5-4440S vs. i5-4590SÚgy tippelem, nem sokat oszt vagy szoroz, főleg többszálas igénybevételnél.
(#33474) kisza25
Úgy már érthető. -
válasz
kisza25 #33469 üzenetére
Igen, az ASRock-nál kiemelik a 5 Power Phase design-t, de az MSI-n is 5 "kockát" számolok a procifoglalat körül, csak nem egy sorban, és VRM hűtő borda nélkül - utóbbi szvsz nem akkora probléma a Skylake (tuningmentes, esetleg alulfeszelt) fogyasztása, és egy normális CPU hűtő mellett.
GTX950 mondjuk tényleg jó kis kártya, és M.2 nélkül is lehet élni, ez biztos.
Hosszabb távon, játékra viszont tényleg kell az i5. Lehet, én is upgrade-elek nemsokára, bár én maradok Haswell-en. -
válasz
kisza25 #33465 üzenetére
H110-es ASRock lap helyett inkább vennék Giga-t, vagy MSI-t, ezeken már van M.2-es SSD-foglalat is.
GTX 950-eseket már nem vennék, mindjárt itt a köv. generáció, mindkét oldalon, szvsz érdemes kivárni. Bár ha használtat veszel apróról, akkor megérheti, most mindenki elad... de ez itt OFF.
+1 a tápcserére.DELL 7559-re ráuntál?
Pedig az ugrás, amit a RAM-bővítéssel elértél, elég látványos lehetett... -
Hm. Ahogy nézem, a Realan házait európai rendeléssel, ill. LCpower-eseket igényesebb külsővel forgalmaznak. Frankó! Pl. az általad linkelt ház az első olyan csomagolása ennek a konstrukciónak, amit meg is vennék. Jó ez az Inter-Tech.
De desktop, és microATX vonalon is tele vannak jóféle házakkal. El is gondolkodtam...
Utóbbi AM1-nek különösen jó az elrendezése...
-
Üdv!
Egy korábbi témához kapcsolódva: ha a BIOS-ban beállítom a "Turbo Power limit (Watts)" értéket 35-re, akkor a cpu fogyasztása soha nem megy 35W fölé?
IGP fogyasztása még hozzájön ehhez? -
válasz
t72killer #33331 üzenetére
A Silvretta-t azért írtam, mert nem kerül egy vagyonba, sok helyen lehet kapni, és nem batár nagy, mint a Big Shuriken, vagy az AXP100. Tudom, nem tökéletes, vannak jobbak, de nem 5k HUF körül, hanem 10k HUF fölött.
(#33332) cooi111
Ezt a modellt nem árulták külön wifi kártyával, antennával, azokat neked kell hozzá megvenned (M.2-est), vagy rádobsz tíz Mátyást, és megveszed a GA-B150N Phoenix Wifi változatot. -
válasz
#63761920 #33326 üzenetére
4K-t bírja már a legtöbb normális prociban lévő IGP, szóval én egy H110-es ITX lapot mondanék, pl. Gigabyte GA-H110N, vagy MSI H110I Pro.
Ehhez jöhetne egy i3-6100(T), Alpenföhn Silvretta hűtő, 2*4GB (vagy 2*8GB) 2133Mhz-es DDR4 RAM, tetszőleges háttértár (M.2-es SSD + 2.5-ös HDD), plusz egy Antec ISK 110 90W. -
válasz
t72killer #33228 üzenetére
+ (#33229) Erdei88
CPU erőre gondoltam elsődlegesen. Egy haverom Raspberryre cserélte a letöltős HTPC-notiját, és annak kapcsán kerültek szóba az integrált CPU-s megoldások, mire képesek, stb.De akkor ezek szerint még mindig a Kabini a nyerő ebben a kategóriában (már ha nem számít annyira a fogyasztás).
-
Bocs, ha már volt, de már kaphatóak az új J3160 és J3710 deszkák!
Kapcsolódóan kérdezném, hogy ezek már egyértelműen erősebbek a Kabini-nél?
Csak mert eddig, ahogy néztem, az Athlon 5350 hozza, vagy lekörözi a Bay Trail teljesítményét - igaz, többet is kajál.Szerk.: az árgrafikont nézve már április vége óta a piacon van, kicsit elnéztem...
(#33226) D1Rect
Értem.
Nyilván ha minimális a különbség, akkor a jobbat vegye az ember... -
OFF: melyiket ajánlanátok a kettő közül?
Mondjuk szerintem csak a címke különbözik... -
válasz
AxBattler #33009 üzenetére
No, úgy tűnik, egyenlőre marad az i3-4150.
UEFI-ben az alap 1.1V-ról 0.95V-ra csökkentettem a magfeszültséget, és az órajelekhez nem nyúltam. Prime95 szerint stabil 4 szálon (bár csak 20 percig futtattam). Nem is rossz.
(#33147) t72killer
Akinek kell komolyabb GPU, az úgyis marad ITX méreten. -
válasz
Jim Tonic #33102 üzenetére
Meglássuk. Nem minden szabványt tudnak átnyomni a piacra, a TB meg már ott van egy ideje. Meg ugye az Intel azt nyomja...
(#33104) HookR
Szép, praktikus darab. Kéne.
Viszont csak 25mm-rel keskenyebb a microATX változatnál, más szempontból megegyeznek, szóval inkább a nagyobbat venném: Bullet BH4 mATX Case -
válasz
#16939776 #33027 üzenetére
Viszont azt olvastam, hogy az S-es procik nem is takarékosak annyira, hogy megérje ezeket választani a sima helyett. Bár ha egy kicsit ezeket is alul lehet még feszelni, akkor a Turbo-t letiltva elég alacsonyan maradhat a fogyasztás.
Nem tudom. Lehet inkább gyűjtök egy Skylake-cserére, azoknak úgyis jobb a fogyasztása, és hosszú távon talán jobban járok... apróról egy G4440...
Most olvasom: "Csak a hardverek iránti tiszteletből és a hagyományőrzés miatt tartok Játék-gépet." Jó duma.
-
válasz
Polllen #33021 üzenetére
Sajna nem tudok sok konkrétumot adni, most a Heroes of the Storm ment, ami ugye inkább 1 szálas, de a jövő a sok magé. Legfeljebb letiltok 2 magot a 4-ből, ha nagyon korlátot érzek hasonló címeknél. De pl. az új Tomb Raider sok magot használ, viszont az órajelre nem finnyás - ilyen is lehet a jövőben.
Mondjuk a Space Hulk: Deathwing tuti vétel lesz, ami UE4-en fut, az meg erősen több magra optimalizált (link).
HD4600 csak egy lehetőség, valszeg' inkább valami low fogyasztású cucc lesz a proci mellett.
-
válasz
t72killer #33016 üzenetére
Egyrészt lehetőség szerint nem szeretnék bénázni az UEFI-ben: menjen PnP.
Másrészt azt olvastam én is, hogy a normál procik arányaiban nagyobb teljesítménycsökkenéssel reagálnak a feszcsökkentésre, mint a T-s társaik, amik gyárilag be vannak állítva, ki vannak válogatva.A kinézett T-s i3 egyébként csak 200Mhz-zel fut alacsonyabb órajelen a mostaninál (3300Mhz vs. 3500Mhz), nem tudom ez mennyire visszalépés?
i5-4460T-n is gondolkodom/tam, de ott a 2700Mhz-es Turbo órajel (1 magon) már elég erős korlátnak tűnik.
(#33018) Mercutio_
Igen, ilyesmire gondoltam.(#33019) Polllen
A kisebb fogyasztás mindig jól jön, és hosszú távra tervezek.
Később még változhat a koncepcióm (most GTX750Ti, később lehet csak HD4600), egy jobb pico táp is benézhet, ki tudja? -
Üdv!
Szerintetek játékok alatt mennyire érezhető a 35W-os i3-ak visszavett órajele a normál típusokhoz képest? (Haswell-ről beszélek.)
Vagy inkább megéri kicsit alulfeszelni a sima, 53W TDP-s változatot? -
válasz
varmi2 #32974 üzenetére
+1 az Athlon-ra, bár a soklapos böngészésre talán jobb lenne egy Pentium, de SSD-vel, 8GB RAM-mal szvsz az AMD is simán megbirkózik a feladattal!
Ráadásul a gyári hűtő helyett passzív bordát is fel lehet szerelni az APU-ra:
Alpine M1 Passive -
válasz
julius666 #32929 üzenetére
Ha ragaszkodsz a feltételeidhez, akkor egy CM Elite 130-at, 120-at mondanék háznak, de erősen javasolnám én is, hogy gondolkodj el az SFX tápokon, és noti HDD-ken.
És deszkából mindenképpen az Asrock AM1B-ITX-et venném, ugyanis csak azon találsz 4db SATA csatit, míg az Asus-on, és az MSI-n csak 2db van, úgy meg elég bajos a 2 HDD + 1 ODD kombó.
-
Adatlapomon szereplő konfig, csak egy másik GTX750Ti-vel (két ventis Asus, később talán valami Accelero-val), 2.5-ös HDD-kre is cserélnék, ill. a CPU hűtő cserélve lenne egy Xigmatek LD964 + beQuiet Pure Wings 2 92mm PWM kombóra.
Igen, a BT04-ben csak max. 1cm hely van hagyva a VGA nyákja fölött/mellett a csatinak, szóval fail.
Még azon is gondolkodtam, hogy 35W-os CPU-ra váltok, és akkor jó lesz csati nélküli VGA is).
LP változatról leszedném a gyári ventit, és erősítenék rá házilag egy slim 60mm-est (SG05-ben). Vagy BT04-ben csak simán szerelnék felülre egy 120mm-es ventit. -
válasz
radi8tor #32821 üzenetére
A TAKU nagyon bejövős!
Nagyon jó design, biztos meg is kérik majd az árát. Ha jól látom, egy Dell P2x14H monitorral promózzák, ami nem csoda - nagyon jól mutat együtt a kettő, én még dobnék rá egy AC511 hangsugárzót is!
Front USB csak ez a kábeles megoldás lesz? Audio I/O-t meg nem látok sehol, pedig írják a lenti linken...
Érdekelne még, hogy VGA-nak mekkora lehet a vastagsága (3 slot?), és fölé miért nem raktak szellőzőrácsot? Meg aztán hogyan fogják rögzíteni ilyen fekvő pozícióban?
Csupa izgi kérdés...A korábbi lamentálásomhoz...
Valóban melegedett nálam is az Elite 120-ban a gépház hátsó fele, de akkor egy 100W-os A10-5800k, később A10-7850k volt az SFX táp alatt, most meg 35-50W-os Intel CPU-kal számolok... ráadásul a táp úgy volt fordítva, hogy kívülről szívja a levegőt, most ezt fordítva tervezem.A fontos az lenne, hogy a ház mélysége max. 25-30cm legyen, és lehessen bele rakni normál VGA-t, 2-3 (noti)merevlemezt (esetleg slim ODD-t), normális hűtéssel. Egy összement Grandia GD05-nek örülnék talán a legjobban, de az SG05 is szóba jöhetne.
-
Egyéb: tudnátok ajánlani ITX házat, aminek az elrendezése olyan, mint mondjuk az Elite 120-nak, vagy a Core 500-nak, de azoknál rövidebb?
Sugo05 pl. olyan, de ezen kívül van még? Tudom, Sugo06, Sugo 13... -
válasz
wmarci #32790 üzenetére
Teljesen jó konfig, egyedül talán a ház egy kicsit husi. Ha ez számít, akkor fontolóra venném az alábbi lehetőségeket:
- CHIEFTEC FI-01B-U3 250W - ebbe nem nagyon lehet utólag házhűtőt szerezni, szóval egy utángyártott CPU-cooler mindenképpen kéne (lásd ARCTIC Alpine M1 Active) + fölé, a fémrácsra egy 12-14mm-es, mágneses porszűrő a Silverstone-tól (pl. SST-FF141B).
- LC Power 1350MI - ez passzív tápos, és a megfelelő légáramlat miatt kellene bele 1-2 40mm-es házventi, mondjuk Noiseblocker gyártmány. Az USB3-as változatot keresd!Szerk.: azt az Arctic hűtőt az általad kinézett házba is mindenképpen megvenném, viszont az LCPower-be nem biztos, hogy befér.
-
válasz
Dr. Akula #32769 üzenetére
Ne már, hogy az a 15W sok legyen...
AC Alpine 11 - Passive - tessék, ez 35W-ig passzívan kezeli a CPU-dat, csak legyen rendes házszellőzésed.
Egyébként én most a sima i3-4150-re tervezek rakni Xigmatek LD964 egy 92*92*25mm-es beQuiet Pure Wings 2 PWM ventivel - lehet hogy nem passzív, de szvsz sem zajt, sem hőemelkedést nem fogok tapasztalni.
-
válasz
Dr. Akula #32762 üzenetére
Te most konkrétan mit is szeretnél?
Passzív bordával gyárilag legfeljebb mobil Penyák kaphatóak, DDR3-mal.Persze a kis méret + kis fogyasztás + kis hőtermelés + kis zajszennyezés + normális teljesítmény minden, csak nem olcsó.
A helyedben vennék egy H110-es, M.2-es, DDR4-es deszkát + i3-6100T + valami HTPC hűtőt (pl. Akasa K25, tesztelve) + RAM-ot, oszt' kész.
-
válasz
tibcsi0407 #32692 üzenetére
Pl. cserélhetnéd egy ilyenre: BLACKNOISE BlackSilentFan XM1
-
válasz
imibogyo #32624 üzenetére
Most nézem, korrekt áron van ez a paneltáp, csak a külső notiadapter kerül hozzá egy vagyonba.
Vagy azt is tudsz linkelni jóárasítva?Akartam már korábban is kérdezni: a passzív VGA-d PCB-je nem kezdett elszíneződni? Csak mert óva intettek a venti nélküli 750Ti-től, ti. sok embernek elkezdett barnulni a hátlapon.
-
válasz
ideabuda.hu #32616 üzenetére
Inkább a Gigabyte, vagy az MSI H110-es deszkáit venném, azoknak van M.2 SSD támogatása.
És SSD-ből is ilyen szabványút vennék!
-
válasz
protegeone #32581 üzenetére
M.2 SSD támogatás miatt az MSI-t venném.
-
válasz
energy4ever #32517 üzenetére
90W- os TDP-vel rendelkezik, szóval picopsu-ból csak a 160XT-t venném. Vagy inkább valami 250-350W-os TFX-et, SFX-et.
CHIEFTEC BT-04B
CHIEFTEC FI-01B-U3(#32518) Iscariah
Paneltáp + külső notitöltő is jár hozzá. -
válasz
energy4ever #32514 üzenetére
Akkor a legköltséghatékonyabb a korábban említett két alaplap közül az egyik + egy A8-7670K + 2*4GB 2400Mhz-es RAM kit.
Arra készülj fel, hogy inkább csak 720p/medium lesz a teljesítménye újabb játékoknál.Milyen lesz a gép tápellátása?
-
válasz
energy4ever #32507 üzenetére
A10-7870k a max., ami APU-alapon megéri, és inkább 720p/Medium az, amit az új játékoknál remélhetsz.
ASRock A68M-ITX most a legolcsóbb deszka, esetleg MSI A68HI.Egyébként szvsz rossz irányba tapogatózol: játékra inkább i3 + low profile GTX750 (Ti) a jó választás.
-
válasz
Dr. Akula #32482 üzenetére
Tudtommal a Penyával szereltek a legerősebbek, például ez.
De ha egy normál ITX deszkában 35W-os i3-at raksz, és szerelsz rá egy bazinagy bordát, akkor normális házhűtéssel elmegy passzívan.
+ Alpine 11 Passive -
Üdv!
Kompatibilitással kapcsolatban kérdeznék! (Rick4 esetleg?)
Használ valaki Alpine M1 hűtőt LCpower LC-1350mi házban?Csak mert 1mm-en múlik, hogy beférjen a cooler, 40mm vs 41mm...
-
Braswell-cunami az ASRock műhelyéből!
Olvasható már valahol teszt a frissített SOC-ról?
(#32425) HookR
Ez természetes, azokkal együtt értettem. -
-
válasz
Mercutio_ #32397 üzenetére
Világos, bár pl. az i3-6100 + 24k-s MSI deszka kombó azért elég jónak tűnik, Haswell árakhoz viszonyítva is. Utóbbi sem volt olcsóbb.
Max. ZEN-re váltanék, vagy amblokk laptopra, de Skylake-et passzolom, nem ad annyi pluszt, hogy megérje befektetnem még több pénzt. Ha nagyon viszket a hátsóm, akkor inkább beszerzek a mostani konfigba egy 65W-os i5-öt. (Vagy 35W-os i3-at, Arctic Alpine 11 Passive-val.
)
-
-
válasz
ratkaics #32383 üzenetére
Elfér a lap a házban, viszont a rászerelt M.2-es slot csak mini-PCIE kártyák kezelésére képes, SSD-t nem fogsz tudni üzemelni erről.
Ha M.2 kell, akkor az alábbiakat fontolnám meg:
MSI H110I PRO
MSI B150I GAMING PROASUS B150I PRO GAMING/AURA
GIGABYTE GA-B150N Phoenix-WIFIAz i3-6100 szvsz most az egyik legjobb CPU, én simán venném.
-
Akkor csapj bele, így jó lesz szvsz.
(#32293) Benőke
+ az Intel soc-hoz notebook RAM-okat kell venni, az is körülményesebb.
+ az Intel grafikus driver támogatása a bányászbéka segge alatt van, két év múlva már nem fog frissülni (amúgy is gyengébb az IGP-je).Szóval szvsz inkább AM1.
-
Athlon 5350 megbirkózik elég sok mindennel, szvsz nem aggódnék a VGA miatt. Rádobod az Alpine M1 Passive-ot, és máris halk, viszont valami házhűtés mindenképpen kell mellé (mondjuk 2db Coolink SWIF2-800/801).
Jó az a Silverstone ház, de a mélysége 35cm, és még ehhez jönnek a csatlakozókból hátrafelé kiálló kábelek.
-
Silverstone ML09 - gyári oldal
Gyakorlatilag megegyezik az ML06-E-vel, csak más előlapot terveztek rá. -
-
válasz
kedvesgabor #32188 üzenetére
Red Goat szvsz megbízható, vettem már nála alaplapot, mikor még csak itt, HA-n hirdetett (Sipi85).
-
válasz
Benőke #32172 üzenetére
Ezt ugye olvastad:
"Recommended for TDP up to: 47W
CPUs with a TDP > 35W may reduce the clock during longer periods of full load in PCs with absolutely no fan."Magyarul Cerkán, vagy T-s Penyán, i3-on kívül nem raknék semmit alá, és még így is erősen ajánlott valami normális házhűtés, mondjuk hátra min. egy 120mm-es venti (plusz borda a VRM-re, stb.).
Egyébként a G4400 szvsz elég jó választás 18k HUF-ért: lappal, RAM-mal együtt fogyaszt 38W-ot átlagban, és max. 43W-ot. G4400T-t most éppen nem lehet kapni, de az sem drágább sokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest