- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: 2025 dude
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Goose-T #34612 üzenetére
Túl szép volt, hogy igaz legyen.
Mindenesetre a táp nélküli Metal Solid 400 Jüan-os ára (16.400,- HUF) nem is olyan rossz. Erre még ÁFA, plusz megosztott szállítási költség, és máris 25k HUF - teljesen emészthető ár a hazai LianLi/Silverstone/Streacom áradat viszonylatában. Ráadásul ebbe szabvány Flex tápegység mehet, abból meg Seasonic is elérhető.
A kínai tolmács, meg a szállítás Sencsenből szerintem tuti olcsóbb lehet, mint a japán, ill. mint Japánból, szóval a társulásos ajánlatom továbbra is áll.
-
Amennyi japán csoda felmerül itt a topikban, már az is felmerült bennem, hogy összeállhatnánk, és megfizethetnénk valami szabadúszó japán nyelvtanárt 1-1 csoportos rendelésre.
Ilyen MetalFish árak mellett szvsz simán megérné, szállítási díjjal, vámmal együtt is.
-
Ja, meg hogy sehol nincs porszűrő. Meg hogy műanyagból van.
Más baja nincs, rendelném én is!(#34545) patomi
"...tartok tőle, hogy 65watt alá nehezen fognak lemenni. Ha meg igen akkor nulla teljesítménnyel. De ne legyen igazam."
Ne legyen igazad, de sajnos van rá esély. Mindennapi dolgokra így is jó lesz, bár arra még egy G4440 is jó a mostani Deskmini-be.Picit is reálisan/óvatosan/pesszimistán nézve a dolgokat az integrált IGP-kel szemben kompromisszumos megoldásnak még mindig az i3 + 750Ti LP (lesz) "A" Definitive Configuration, hacsak nem kizárólag Indie/Moba/B.net játékokkal tolod. Iris Pro, Zen ugyanúgy kuka lesz szerintem. Sőt, egy csúcs IGP-s Intel proci már most önmagában drágább, mint a fenti CPU-dVGA kombó, miközben jóval kevesebbet hoz játékok alatt.
A legtöbbet tolt címek persze a DOTA, LOL, egyéb kis igényű címek, szóval lesz ennek jövője, csak nem Tomb Raider, meg Far Cry, meg Doom 6 vonalon.Na jó, messzire kalandoztam, egyáltalán ki beszélt itt játékokról...
-
válasz
patomi #34532 üzenetére
Nem mondtam, hogy bejön. A DeskMini árán is húztam a számat...
STX-re érdekes lesz hűtőt választani, annyira közel van a foglalat a hátlaphoz. A gyári Intel cooler is épphogy elfér.Szerk.: egyébként mondtam már, hogy ha ugyanez jön Zen alapon, kigyúrt APU-kkal, akkor eladok mindent?
-
Teszt után kapható az ASRock DeskMini 110 iPon-on, 45k HUF-ért.
Hát nem tudom... ennyiért wifi antennát + kártyát is rakhattak volna bele. -
válasz
Sebaj Fóbiás #34490 üzenetére
ML09B egy tízessel olcsóbb...
-
Silverstone ML09 rendelhető, szokatlanul emészthető áron.
+ egész jó az a matt fekete plasztik előlap:Csak valaki árulja el, hogyan kell bele tervezni a légáramlást...
-
válasz
energy4ever #34424 üzenetére
Hát nemtom'. Figyelemreméltó kis gép, de legutoljára Prodigy-vel láttam értelmes vizet ITX méretben.
Azért grats hozzá, nehéz szülés lehetett!
-
válasz
suti237 #34356 üzenetére
Olvasnivaló: Az mSATA szabvány
A Te lapod manual-ja ezt írja:
1.7.4 MiniPCI express slot
The miniPCI exptess slot supports cards such as a Mini Cards as WiFi , bluetooth, SSD, COM, USB modules, and other cards that comply with mini Card Rev. 1.2 specifications . The figure shows the type of full size SSD card that can be installed on a miniPCI express slot.
Due to difference pin definition between mini Card Rev. 1.0 to 1.1/1.2 , some Rev.1.0 mini Cards may not works normally on this MiniPCI express slot .Össze kellene hasonlítanod a Te SSD-del a képen szereplővel, de nekem úgy tűnik, hogy stimmel, szóval nem tudom, hol lehet a hiba?
UEFI-t végigtúrtad már, engedélyezted a slot-ban az SSD-t?
Boot order? -
válasz
cinemazealot #34269 üzenetére
Tegnap már félig aludtam, azt sem tudtam, mit írok...
HTPC/media macs:
NyanLian cat:Enthusiast kitten:
-
válasz
shteer #34145 üzenetére
Frankó kis csomag, $150-ért (nálunk kb. 45-50k HUF): ház, deszka, kábelek, adapter.
És itt tud szellőzni az M.2-es SSD.Eladok mindent, ha AMD Zen-hez is kihoznak valami hasonlót.
(#34144) rbalint88
Ezt a módszert lehet, hogy én is kipróbálom SWIF2-80P-vel, vagy egy 92mm-es Pure Wings PWM ventivel, csak kicsit gáz, hogy nincs mire ráerősíteni, kétoldalú ragasztó nem jó ide.
Bár lehet, gyorskötözővel ráfogatom a cooler műanyag keretére. -
-
válasz
imibogyo #34102 üzenetére
Még a deszka aljára szerelt foglalatok esetében is?
A mostani 120GB-os kezd szűk lenni, ennek találnék helyet egy másik konfigban (megjárt már pár asztalit, és notit is), a közeljövőben meg vennék valami nagyobbat. Igazából nekem is "beleférne" a 2.5"-os, sebességben is elég lenne, de ha már a lap támogatja, és helyet spórolok vele, akkor miért ne?
-
-
válasz
imibogyo #34030 üzenetére
Igen, szerintem sem tragikus a helyzet a melegedés szempontjából, de ITX méretben szinte csak alulra szerelt M.2-es csatlakozóval dobják piacra a lapokat. Akkor ezek szerint a gyártók nem veszik figyelembe a veszélyeket, vagy ez is túl van lihegve?
(#34031) kisza25
Az karcsú. Írtak már 960 szintről is (ami nonszensz), de szvsz inkább a GTX950 kategóriája lesz, ami 4GB memóval nem is rossz, 40k körül teljesen jó vétel lesz.
Low profile-t a népnek! -
válasz
patomi #34014 üzenetére
Miért, a régi mSATA SSD-kkel is kompatibilis az új foglalat? Ez új.
Egyébként ja: ha a proci hőtermelését kibírja a foglalat, akkor nehogy már egy, az áramkörrel közvetlenül nem is érintkező cucc gallyra vágja az egészet.
(#34008) sb + (#34012) patomi
Cipőkanállal... de talán megér egy próbát. -
válasz
kisza25 #34003 üzenetére
Megfordult a fejemben...
(#34004) patomi
Igazad lehet, már összefolynak a dolgok, sokmindenről volt szó...
De akkor ezt a microATX-es CA-I-t megjegyzem magamnak a ZEN eljöveteléig.Egyébként ez a melegedés tényleg ekkora probléma? Mindenki ezzel riogat, de az SSD ajánló topikban senki nem tudott róla. Vagy legalábbis nem válaszoltak.
-
Üdv!
Ebben az ITX deszkában hogyan csatlakozik az M.2-es SSD: GA-H170N-WIFI?
SATA, vagy PCIE sínen keresztül?
Csak mert mindkettő t odaírták... vagy ez azt jelenti, hogy mindkettőt tudja kezelni? -
Emlékszem, régebben is posztoltál erről a gépről.
Az ATX táp helyére, a paneltáp "mögé", a házon kívülre gyorskötözőkkel erősítettem volna egy 92mm-es légkavarót, elöl-hátul ventirácsokkal - így tuti nem gyűlt volna össze annyira a meleg, és a paneltápot is közvetlenül hűtötte volna.Bónusz, hogy kis mATX lapok is beférnek.
A linkelt LC-power/Sharkoon kockaházra gondolsz?
FM2+-os A68H lapot terveztem volna bele, csak nem jött ki méretre, ahogy szerettem volna. -
Köszi, de láttam már: Sharkoon CA-I néven is adják, és nem vészes az ára. Nem rossz, de nem használja ki a belső teret, az előlapra lehetne belül merevlemezeket helyezni, mint a Lian Li PC-Q01-ben. A szellőzése talán rendben van.
Sharkoon-tól még egy ilyen adaptert szerelnék az InWin-be: 5.25" BayExtension - ebbe mehetnének a meghajtók.
Egyrészt nem akarok, másrészt azt, ami konstans értelmes teljesítményt adna le, heroinárban adják (20k+ HUF). Ráadásul többen is írták már itt, hogy ekkora terheléssel egy zárt külső adapter finoman szólva sem fogja megérni a nyugdíjaskort... amit meg is értek.
Ezért is kicsit csalódás, hogy a 180W-os tápot lehúzták itt. -
válasz
mrbig25 #33959 üzenetére
Ha a tetőlemezre lenne csavarozva, és fölfelé fújna a táp, akkor érteném, de lefele?
Persze próba szerencse, de én továbbra is a vágásra szavazok, ha a hűtési teljesítmény jelentős javítása a cél.(#33957) kisza25
Ha nem hangosodik a táp ventije, akkor miért ne?
A kábelek így kevésbé vannak útban. -
A távtartók miatt szerintem túl nagy a távolság az SSD, és az oldallap, vagy alaplapi tálca között.
A Pad max. 1.5mm-es vastagsága nem elég.Ráadásul a lemez külső erő hatására átmenetileg torzulhat, elmozdulhat, horpadhat ("véletlenül" belerúg az ember, stb.).
És akkor erre tapadjon rá az M.2-es SSD, ill. közvetve az alaplap? -
-
válasz
flashpointer #33846 üzenetére
Igen, közben megtaláltam a hsz-eidet, és hasonló konfig menne benne: 35W CPU + GTX750Ti, szóval úgy 100W lenne a teljes fogyasztás. Még a terhelés alatti hang sem zavarna, ha hatásos lenne a hűtés, ill. cserélném azonnal egy Scythe, vagy hasonló 40mm-es ventire.
[+ előre kéne usb3.0-as csati.]Néztem Flex tápokat, de ekkora méretben nem volt egy sem.
Seasonic SS-250SU tök jó lenne, ha beleférne, a kábelei is rendben vannak. -
válasz
#16939776 #33831 üzenetére
Pedig már kezdtem megörülni...
Ami ugyan nem erős/hangos (1W) de a elégé szűk helyeken a kell áthúznia a levegőt, nehéz dolga lesz.
Ejj. És ha cserél(tet)em a ventit valami minőségibb 40*40*25-ös csodára, gondolom az sem segít sokat?Messze nem játszok minden nap (sőt, egyre kevesebbet), de amikor igen, akkor (kis megszakításokkal) 3-4 órát is elszórakozok. A többi napon marad a net + ofisz + média.
-
Az In Win BM639-ről mi a véleményetek (mintha flashpointer-nek lett volna ilyenje)?
Ez a 180W-os példány vajon már gyárilag usb3.0-val jön? Mintha valahol azt olvastam volna, hogy az új darabokat már automatikusan usb3-mal szerelik.
Ha nem, akkor be lehet utólag szerezni hozzá usb3.0-as csatit?A 180W-os tápja tudom, hogy csak 120W-ot ad le 12V-os ágon, de ha a 100W-ot stabilan hozza, az nekem már elég. Csak a ventije nem tudom, hogy mennyire hangos? Mondjuk csak idle, meg videolejátszásnál van jelentősége, terhelés/játék közben nincsen.
(Mondjuk kicsit para, hogy nincs belőle utánpótlás, ha egyszer tönkremegy, akkor reszeltek a projektnek. Vagy csere paneltápra.)Egyébként az ODD helyére mennének a 2.5-ös háttértárak, az alsó lemez ki lenne vágva 1-2db 80-92mm-es ventinek, a felső légkavarót meg cserélném valami minőségire.
(#33822) kisza25
+ még a gyenge Forint is betesz. -
válasz
kisza25 #33820 üzenetére
Grats, jó összeállítás!
Jó választás az a Zalman táp, 15k nem sok érte!Gondolj arra, hogy egy konzol 125k, a géped meg simán hozni/überelni fogja a mostani konzolgeneráció teljesítményét, egészen a NextGen-ig. (Esetleg VGA-t kell majd cserélned menet közben, de annyi belefér, nem?
)
-
válasz
kisza25 #33802 üzenetére
Értem, bár én Budapestiként ennyire nem függök a garitól, de 1150-es lapból is csak kevesebb lesz.
Igazából nem lenne olyan nagy bukó, csak a DDR4 miatt húzom a számat.
(Bár lehet, azt is LeC-től venném, mint a mostani TeamGroup kit-et.)(#33803) Iscariah
Ja, biztosíték semmire nincs. -
válasz
Mercutio_ #33792 üzenetére
+ (#33794) Patice
Mintha csak magamat hallanám/olvasnám: parázok én is, hogy beadja a kulcsot gariidő lejárta után. Ami nem lenne gond, ha volna utánpótlás, de nincs. A deszkák futnak ki legelőször, ami marad kínálat, annak meg felmegy az ára.
Ráadásul az utód generációnak még a fogyasztása/hőfokai is jobbak, szóval van még itt indok.
Viszont az M.2 drágább, és jobban melegszik.Lehet, hogy feleslegesen aggódom, megbízható, stabil ez a lap, meg Ultra Durable™ 4 Plus, de azért csak-csak megfordul a fejemben.
Alvás előtt, a sötétben forgolódva, enyhe mellkasi szorítással. -
-
válasz
Tenken #33708 üzenetére
Tekintve, hogy 19V-os adapter is jó hozzá, amit jóval olcsóbban lehet beszerezni nagyobb teljesítménnyel, én simán rendeltem volna már belőle.
A gond ott van, hogy sima ATX táp méretű a lemez, a legtöbb kis házba pedig SFX tápot lehet csak szerelni.Szóval pont oda nem jó, ahol lenne értelme.
-
válasz
shteer #33696 üzenetére
Az is igaz, inkább egy 120mm-es ventit bele.
Vagy várj csak:
- ha a 120-as kifelé fúj, akkor a deszkáról és a CPU hűtőről szívja el a levegőt, ellentétesen dolgoznak;
- ha a 120-as befelé fúj, és a 80mm-esek kifelé fújnak, akkor az utóbbiak a VGA-hűtővel ellentétes irányban keringetik a levegőt;
- ha a 120-as befelé fúj, és a 80mm-esek befelé fújnak, akkor hol távozik a meleg levegő?Szvsz ez a Milo 06-E, 09 akkor lett volna jó, ha a HDD-keret, és az oldallemez közé is raktak volna egy 80-92mm-es helyet, így átfújták volna az egész kasztnit. Persze ehhez az is kellett volna, hogy a VGA az eredeti helyén maradjon (mint a 05, 06-ban), csak 2 slot szélességgel.
-
CaseKing beárazta az SST-ML09B-t, az ML06 árában jön, gyári élreállítós talpazattal, szóval még van remény.
Arra egyébként tudna valaki válaszolni, hogy ha ODD, és VGA is van a gépben, akkor hogyan alakul a légáramlat? Hogy lehet ebből viszonylag normálisan szellőző házat rittyenteni?
Mert ahogy nézem, sehogy... -
válasz
kisza25 #33685 üzenetére
Alapszabály: tápon ne spórolj!
Viccet félretéve én azt a 3-4k HUF-ot nem ezen fognám meg, és a későbbiekben is nagyobb lenne a mozgástered VGA szempontjából, ha le akarnád cserélni a 950-est: a Metis-be mehetne hosszabb, akár tápcsatis VGA is, pl. egy félpasszív Asus STRIX nem lenne rossz.
A korábban általad linkelt videóban tök jó a felső lemezre tervezett szellőzés, alapból így kellene árulniuk, bár szerintem venti nélkül a rács is elég lenne egy ilyen - viszonylag - keveset fogyasztó konfignak.(#33683) AxBattler
Hüjjje vagyok, a Csifihez nem adnak átalakítót....Bocs, késő volt már.
-
válasz
kisza25 #33680 üzenetére
Hát ja...
BeQuiet SFX Power 400W - 19k
Chieftec Smart SFX-350BS - 12.5k
Zalman ZM450-FX - 20k
Zalman ZM350-FX - 14.5kUtóbbit venném, tényleg benne van az átalakító + hozzá egy PCIE 6pin adaptert:
SATA -> VGA PCI-e 6pin, vagy 2xMolex -> VGA PCI-e 6pinÖsszesen 15k, és ha minőségi tápot szeretne az ember, akkor ált. ennyi alatt nem ússza meg.
Vagy ha spórolni akarsz, akkor válaszd a Chieftec-et, az -2k. -
Hmm. Ez dettó ugyanaz a hűtés, amit a GTX 950-re is raktak, és ha jobban megnézzük, ez figyel a GTX 960-on is. Költséghatékonyság foreva'
Jé! Most tűnt csak fel, hogy a Zotac is csinált tápcsati nélküli GTX 950-et:
GeForce GTX 950 Low Power(#33678) kisza25
Próbálkozhatsz még ebay-ről is, 3-4x ennyiért...
Anno sokat kerestem én is, de nem találtam ilyen olcsón. -
válasz
Atomgeszi #33600 üzenetére
Ha időtálló vasat szeretnél, későbbi bővítési lehetőséggel, akkor természetesen jó választás egy DDR4-es s1151 deszka, amihez olcsón tudsz G4440-es Pentium-ot venni apróról (ennek is elég egy pico, vagy paneltáp).
De a céljaidra még mindig elég (és olcsóbb) az AM1 platform.(#33603) radi8tor1
Igaz, hogy a gyári sem hangos, és megfelel a célra, de annyira olcsó az Arctic cucca, hogy hosszú távra szvsz megéri. Még halkabb, még hatékonyabb, stb.
Én venném. -
válasz
Atomgeszi #33594 üzenetére
Ezekre az igényekre tökéletesen elég egy 4 magos AM1 Kabini alapú gép, lehetőleg apróról:
ASRock AM1B-ITX lap + Athlon 5350/5370 + Alpine M1 hűtő + 4GB RAM + egy SSD a rendszernek + a HDD-d.Ha rászánod a plusz pénzt, és a drágábbik AM1H-ITX lapot veszed, akkor külső, 90W-os notitápról is közvetlenül etetheted a lapot, ennek a konfignak bőven elég.
Illetve érdemes elgondolkodnod egy pico/paneltáp + külső adapter kombóján.
A ház a fentiektől függ.
Szerk.:
Ha Intel párti vagy, akkor az új J3710/J3160-as SOC-okkal szerelt passzív deszkák között kellene nézelődnöd, bár ezekhez noti RAM kell, és sokszor kevés a SATA csatijuk.
A körítés ugyanaz, mint a fenti AMD konfignál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Minden, ami Unreal Engine
- Háztartási gépek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon
- További aktív témák...
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- ASUS ROG Strix X570-E Gaming WiFi Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI B650 Tomahawk Wifi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest