- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
AxBattler #33987 üzenetére
Kb. a 17x17-es mITX lap sarkában vannak a rögzítő csavarok. Ezekhez tudsz viszonyítani és itt ha megnézed, akkor a csavarhelyekhez képest van még hely ránézésre bőven a lapnak. (Elő-/oldallapi USB panel lóghat be esetleg, de itt ugye a ház tetején van minden.)
szerk:
@patomi
U2-nél épp az előlapi panel lóg be jobban a lap elé ha jól látom. -
sb
veterán
válasz
AxBattler #33987 üzenetére
Megkerestem a régi képeket, hogy mire gondolok.
A tápban igazad van. Én is belőttem paneltáppal ezt a konfigot, de 90-100W már egy árkategóriával fentebb van. Egy mezei 250-300W-os TFX meg gyakorlatilag kisujjból kirázza. (Bár felépítés alapján nem érzem a nagy különbséget, az aktív szellőzés nyilván sokat számít, de nem hiszem, hogy külső tápnál ne tudnák értelmesen megoldani, hogy ne haljon be.)
Mindenesetre így hiába volt szellős a gép (TX3 vitte alapon az 50-60W cpu-t plussz jutott némi levegő a paneltápra is), én is váltottam mATX-re + ATX BeQuiet tápra. Konfig ugyanaz: Pentium+7750. Nincs küzdelem, occsó, hangtalan kb.Most a HTPC+NAS van benne vga nélkül. Ott viszont a paneltáp nekem már bőven jó a kb. max 60W-ig és így egy rakás hely marad a HDD-knek, most 3x3.5"+SSD van már bent. A gyári felfogatások hiánya nem nagyon hatott meg. Egész tornyot építettem már belőle.
Amúgy nekem az volt a legnagyobb gondom, hogy értelmes légárammal, halkan képtelenség volt lehűteni a gépet, előbb-utóbb bent ragadt a meleg a ház felső részén. Ezért preferáltam a felső ventis házat. Bónusz, hogy kis mATX lapok is beférnek. Volt bent H81M-HDS ami nem is annyira kicsi. Most H110M-HDS kerül majd bele talán. És a dual slot vga megkötés nélkül.
Az a szívás, hogy kevés az értelmes ház+táp kombó.
Havernak most nézek költséghatékony, de azért minél halkabb HTPC-t. TFX táp van olcsón az aprón és ahogy írtam halk is, de alig van TFX-es ház. SFX 15k-tól indul és rosszak a tapasztalataim hangban. ATX 10-12k, halk, jó az meg a méretet veri oda. Főleg ha 3.5" hely is kéne. Mondjuk 60W alá ahogy nézem kb. 6+6k-ból kijön a panel/pico + külső kocka az aprón. Régen ilyen méretben is jóval drágább volt. Így már egyértelműen ez a jobb megoldás 10-15k-s normál tápokhoz képest ebben a tartományban. És a házból így szabad a választék. De így is marad a barkács a táppal, HDD-vel... nagyobb fogyasztásnál meg úgy látszik főleg ez a célravezető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen légkondit a lakásba?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iPhone topik
- Formula-1 humoros
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest