Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz AxBattler #33987 üzenetére

Kb. a 17x17-es mITX lap sarkában vannak a rögzítő csavarok. Ezekhez tudsz viszonyítani és itt ha megnézed, akkor a csavarhelyekhez képest van még hely ránézésre bőven a lapnak. (Elő-/oldallapi USB panel lóghat be esetleg, de itt ugye a ház tetején van minden.)

szerk:
    @patomi
    U2-nél épp az előlapi panel lóg be jobban a lap elé ha jól látom.

• sb

veterán

válasz AxBattler #33987 üzenetére

Megkerestem a régi képeket, hogy mire gondolok.

A tápban igazad van. Én is belőttem paneltáppal ezt a konfigot, de 90-100W már egy árkategóriával fentebb van. Egy mezei 250-300W-os TFX meg gyakorlatilag kisujjból kirázza. (Bár felépítés alapján nem érzem a nagy különbséget, az aktív szellőzés nyilván sokat számít, de nem hiszem, hogy külső tápnál ne tudnák értelmesen megoldani, hogy ne haljon be.)
    Mindenesetre így hiába volt szellős a gép (TX3 vitte alapon az 50-60W cpu-t plussz jutott némi levegő a paneltápra is), én is váltottam mATX-re + ATX BeQuiet tápra. Konfig ugyanaz: Pentium+7750. Nincs küzdelem, occsó, hangtalan kb.

Most a HTPC+NAS van benne vga nélkül. Ott viszont a paneltáp nekem már bőven jó a kb. max 60W-ig és így egy rakás hely marad a HDD-knek, most 3x3.5"+SSD van már bent. A gyári felfogatások hiánya nem nagyon hatott meg. Egész tornyot építettem már belőle. :)

Amúgy nekem az volt a legnagyobb gondom, hogy értelmes légárammal, halkan képtelenség volt lehűteni a gépet, előbb-utóbb bent ragadt a meleg a ház felső részén. Ezért preferáltam a felső ventis házat. Bónusz, hogy kis mATX lapok is beférnek. Volt bent H81M-HDS ami nem is annyira kicsi. Most H110M-HDS kerül majd bele talán. És a dual slot vga megkötés nélkül.

Az a szívás, hogy kevés az értelmes ház+táp kombó.
    Havernak most nézek költséghatékony, de azért minél halkabb HTPC-t. TFX táp van olcsón az aprón és ahogy írtam halk is, de alig van TFX-es ház. SFX 15k-tól indul és rosszak a tapasztalataim hangban. ATX 10-12k, halk, jó az meg a méretet veri oda. Főleg ha 3.5" hely is kéne. Mondjuk 60W alá ahogy nézem kb. 6+6k-ból kijön a panel/pico + külső kocka az aprón. Régen ilyen méretben is jóval drágább volt. Így már egyértelműen ez a jobb megoldás 10-15k-s normál tápokhoz képest ebben a tartományban. És a házból így szabad a választék. De így is marad a barkács a táppal, HDD-vel... nagyobb fogyasztásnál meg úgy látszik főleg ez a célravezető. :(

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés