- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- skoda12: Webshopos átverések
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
toldy
őstag
válasz
atom360 #7777 üzenetére
Jo, oké
Az egy jó kép volt szemléltetni. Egyébként ha ezüst ( esetleg fekete) lenne akkor már kiabálnék hogy kéne.
Azt a ventit ismerem, anno nekem is volt, de ez engem nem érint ( remélem).kisza25: most jelent meg a scythe közúti hűtője, azon olyan van, szerintem lassan külön is meg fog jelenni.
-
toldy
őstag
Persze, pont azért akarok rá vizet mert így kb 1 slot és akkor a hdd tartó vissza mehet a helyére ( ebbe pedig egy 3,5"-> 2x2,5" átalakítót akarok). Azért nem fel mert ott, az 5,25" helyén lesz a víztartály/pumpa.
De ha elszámoltam magam akkor sincs gond, mert egy/két 2,5" keretnélkül, csak úgy az alján gond nélkül elfér.Lényegében ide, bekrül egy ilyen, így elvileg el kell hogy férjen. A csatlakozók is elégi ki vannak tolva a blokkon így szerintem azzal sem lesz gond.
Szóval, tervek azok vannak megint, a többit majd meglátjuk.
-
toldy
őstag
Áhh, nagyon jó ez lap-proci így marad ez, jól tuningolható is ( 4,6 ghz léggel megvan) így ezt nem bántom. Egy lian li q07-be akarom egy gtx 560ti vel és vízhűtést neki azt csókolom. Most vettem egy LG M2350D-PZ így még "égetőbb" egy normális konfig merd kezdek megzakkani hogy nem tudom kiereszteni a gőzt egy kis gyilkolászással.
zodo: A hawk konfig leváltását nem bántam meg, mert az 5770+q8200+zotac lap utána a giga lap+i3+ gts 450 jobban szerettem. Egyebkent meg pont azért, csZ miért akar már most voltani?
-
toldy
őstag
És valóban, megszédítettek a szép képek. Hiányoltam is a beköltözve képeket.
csZ: én amondó vagyok hogy ha meg vagy elégedve a géppel akkor ne változtass csak azért mert az újabb ( és feltételezhetően jobb). Olyan pletykák vannak hogy az intel az IB 1,5x erősebb igp-t akar, feltételezem a hd3000-hez képest és remélem nem osztják ketté mint most.
-
toldy
őstag
Miért tántorít vissza? Hiszen abban benne van egy ( minimum) athlon II x4 és egy mostani 5570 vga kb. ( 4 mag és egy 400sp-s gpu) Másik oldalról igaz hogy a 2 magos 160sp lehetne 45w is ( bár szerintem idővel lesznek is).
atom360: nekem tetszik az a ház, bár slim odd nem kéne és a lapot/vga is rakhatta volna úgy hogy ne keljen toldó. De nagyban nyomja hiszen csatlakozók pl 3d nyomtatóval csinálta.
-
toldy
őstag
Utóbbi időben megint kezdenek megtetszeni a plexi ( plexis) házak. És ITT egy remek kuckó.
-
toldy
őstag
válasz
kisza25 #7722 üzenetére
No, megnéztem. Minden alapon, konfig az adatoknál.
( egyedül annyi hogy most is 0,975v mint mindig, így össze tudom hasonlítani a korábbi eredményeket.)Ez volt, HT ON:
off: 3w
bios: 50w
boot: 45w
idle: 36-40w
net: 40-45w
full HD: 55-60w
cpu 100%: 75w
igp 100%: 58w
cpu+igp: 80wÉs ez most, HT OFF:
off: 3w
idle: 32-35w
net: 38-42w
full HD: 54-56w
cpu 100%: 68w
cpu + igp 100%: ~70wMerem azt mondani hogy kb 10w különbség de ez is értelem szerűen terhelés alatt mérhető inkább. A hőmérsékleteken javít kb 5-8fokot load a ht off.
-
toldy
őstag
Úgy hogy a 65wba beleférj és ne legyen proci gond, "legolcsóbban" egy FOXCONN H67S + INTEL Core i3-2100T lenne. Ez esetben viszont az igp gyengülne, de még így is használható marad. Nem tudom hogy milyen progikat takar a "munka"?
Hoppá, közben találtam egy olcsóbb megoldást. Igaz kicsit alacsonyabb orajel és nincs ht, de prociban még így is erősebb az e350-él és igp marad az ami az i3 ban van.
Intel Pentium G620T
És kb 17k a proc. -
toldy
őstag
Áhh, mi történt ? Kiemelt topic lett.
-
toldy
őstag
Nézétek csak mit találtam. Érdekes koncepció, de határozottan bejön.
-
toldy
őstag
Egy ilyesmi jó is lenne, de amin pci-e ( agp ? ) is van az viszont valóban felejtős.
zodo: ezt néztem de ezen rajta a proc. Itthon volt egy kis noti bővítés és van most egy celeron m530 és 512 ddr ram, azon gondolkodtam összedobni egy nas-t, lassan jól jönne itthon és egy linuxal, elég is lenne. Egy antec isk65 házban egy ide cf adapter jó lenne a rendszernek, és mehet bele 2db 1T hdd az annyi. Múltkor volt aprón valami hasonló lap, de akkor nem foglalkoztam vele, 15 körül volt.
-
toldy
őstag
Nem tudjátok, lhete valahol szerezni olyan itx lapot ami intel mobil procikat fogad ( pl celeron m530) és ddr2 so-dimm van rajta? Esetleg véletlenül vga port is ráférne.
Nem muszály bolt, lehet aprós is, csak minnél occóbb legyen.
-
toldy
őstag
I7 2600K és egy GTX 580-ra gondoltam, csak annyi radi nem fér bele ami mind kettőhöz elég, így viszont valóban felesleges, meg belegondolva a q08 kisebb és abba is belefér amit tervezek. Kitudja lehet hogy amd bulldozere lesz benne, ha lezs rá lehetőség. De csak augusztusra tervezem a gépet, ezt meg megtartom, kimondottam megszerettem ezt a lapot és procit.
-
toldy
őstag
A gigabyte h55n-usb3 az alaplapi hdmi-n tud hangot átvinni?
Végül nem veszek lapost, egy samsung ledtv-re nevezek be. -
toldy
őstag
Azért, mielött bárki is megörül, meg kéne kérdezni hogy ez melyik lap, mert ilyen 8200-asból van m-ATX és m-ITX is.
woss: Szeretném megkérdezni hogy az asrock lap támogatja-e a proci alulfeszelését ( proci fesz csökkentését) ? Ha igen, meddig lehet csökkenteni? Illetve mennyi a 2100t gyári fesze?
-
toldy
őstag
Nem muszály, bár ha megszánsz minket nem sértődünk meg.
Azért kérdeztem mert nemrég volt egy eszmefuttatás hogy mennyi az annyi, én mostmár biztos vagyok benne hogy max 3cm.Más,
Újabb Asrock H67M-ITX/HT teszt
És Msi H61I-E35 lap, nagyon puritán, bár egy fentihez hasonló mini gépbe nem kell(het) több, az árára kíváncsi leszek.
Ja, és egyes pletykák szerint az Ivy Bridge ( 22nm SB utódja) kompatibilis lesz a mostani lapokkal.
-
toldy
őstag
Én is tartottam a modecom háztól, de nem rossz ház ez, még tetszik is, bár lehetne kisebb.Ilyen alapon én nem tartom minőségibbnek az akasa házat egy aplus/modecom/apex/pov stb hez képest. Mind egy kategória, egy szint. ( szerintem).
Az élőképet megnézve nem tűnik rossznak. -
toldy
őstag
Vissza olvasva valóban érdekes.
A Vr-zone forumán a srác (aki írta a 2100t-s postot) Azt írta hogy a gyári hűtő befér az 1U rack házba ( ezek a házak 1,75" magasak) vagyis a hűtő magassága kevesebb mint 4,375cm ( elvileg). Illetve azt is írta hogy befér egy apex mw-100 házba, ez 7cm magas, de a odd/hdd tartó az alaplap felett van ez kb 1-1,5cm Így marad 5,5cm, és oda befér.Valamint azt fűztem hozzá hogy nekem a modecom 6cm magas és befért a vastagabb hűtőm, akkor ezekbe a 6,8 cm magas házakba ez enyémtől alacsonyabb hűtő be kell hogy férjen, még od az odd alé is, szerintem.
Egyébként mit mondasz arra házra amit mutattam, most hogy jobban utána olvastam, még nekem is megtetszett. És van rejtett külső sata csati is rajta, így ha szükséges, szerelés nülkül rá lehet dugni egy hdd-t vagy odd-t ideiglenesen. és ebbe bisztosan beférsz.
-
toldy
őstag
Közben kiderítettem egy két dolgot.
Vr-zone a srác azt írta hogy befér egy 1U házba a cooler, ez 1,75". De az apex mw-100 házba befér ami 7cm vastag, d elejön a hdd tartó ami a lap felett van. Megnéztem és nekem a modecom ház 6cm vastag és "kényelmesen" befért a vastag i3 hűtő. -
toldy
őstag
-
toldy
őstag
Azt én is néztem hogy nem látom.
Miután összeraktam néztem az elejét és mintha egy hdd ledet is ráduktam volna, de nem látom. ez van.
CséZé: nehéz dió, a ház stílusa, kialakítása, tápja jó, külföldiek szoktak panaszkodni hogy nehezen szerelhető ( bár csak egyszer kell összerakni) és hogy a bekapcs gomb nem az igazi. Azt mondom attól függ, ha sikerül 20k ( nagyon max 22k) ért beszerzni akkor nem rossz, de ha csak 24-25k akkor szánjá annyit és inkább egy q09 "normáltápos" 27kért.
-
toldy
őstag
Ha lett volna itthon egy elfekvő táp akkor nem is vettem volna, csak azért kell hogy addig is menjen a gép, 12ért belefért és ha szerencsém van még nem is bukok rajta. nem lesz odd ( nálam, legalábbis). Noti lesz, csak jelentkezhetne valaki érte.
user137: Élére állítva használom, így jelenleg magától távozik a meleg.
-
toldy
őstag
Nem olyan rossz, kellemeset csalódtam benne.
Nem is az elrendezéssel van bajom hanem a hosszal, a kébel szerencsére éppen elfér a ramok felett így nem lóg be a ventire. Full gyári intel venti, amit az i3-530 adtak a dobozban. A hdd alatt van egy gumi lemez így nem rezonál, ellenben amikor teker akkor akár 46 fokos is lehet. Jelenleg élére állítva használom, nem rossz ez így.
-
toldy
őstag
Szerintem, be, de HookR ügyesebb matekos.
Más, megvan a modecom ház és be is költöztem, kábelek kicsit necces, de így elsőre nem olyan rossz kuckó. Amin ki vagyok akadva hogy jelenleg a gépem halkabb mint volt, pedig gyári intel fan van bent.
A hőmérsékletek kevésbé tetszenek, teljesen össze szerelve idle 38-40 load 60 fok.
Néztem fogyasztást is, abban nem sokat segített a paneltáp ( bár nem egy fsp, az tény)off: 3w
idle: 36-40w
net: 40-45w
full HD: 55-60w
cpu 100%: 75w
cpu+igp: 80w -
toldy
őstag
válasz
user137 #7095 üzenetére
Ma ahogy szétszedtem a gépet, eszembejutott. Neked az sg06ban vent porfogó a venti elött? Mert én kiszedtem, ugyanis 5-6 fokkal melegebb volt azzal a proci ( és akkor még hozzájön hogy nálad csak oldalról szív a venti).
tthom: még meglátom milyen belül, de szerintem is lemezt fogok hajlítani neki.
-
toldy
őstag
user137: Nekem is a skeleton tetszik jobban, de a késöbbi eladhatóság tekintetében a modecom mellett döntöttem, sajnos sokan idegenkednek egy ilyen nyitott háztól ( tesztpadtól), meg nekem ma már kéne az új is. 12ért szerintem, belefér.
GerykO: Van itthon rendes nagy kompresszor, eddig is azzal pucoltam a gépeket.
tthom: Nekem csak egy 2,5" hdd megy bele, így szerintem nem lesz gond a hőmérséklettel, bár nem tudom hogy fogom rögzíteni.
Pista0001: Ha korábban szoltál volna akkor mehet a buli, de nekem ma elviszik az sg05/12cm venti/samurai-t.
-
toldy
őstag
Ráírtam a skeletonra, de szerintem az nem lesz jó, mert nem budapesti ( én meg most nem fogok postára várni és pluszt fizetni), de találtam mégegy modecom házat, ami 12k és bp, így szerintem az lesz.
Meg most jut eszembe hogy a monitorhoz van lapos falitartom, ahhoz hajlítok lemezt és ezt fel is tudom szerelni a hátoldalra.
-
toldy
őstag
Holnap elvileg elviszik a házat/hűtőt. Így kéne vennem egy házat amin minél kevesebbet bukok. Ez miatt inkább aprón keresek és 2-t találtam. Modecom és Skeleton mini. Szerintetek melyik lenne jobb egy alap konfighoz ( a mostani rendszer a gts nélkül)? Nekem a skeleton jobban tetszik (design és minőség), de a késöbbi eladhatóság tekintetében a modecom jobb.
-
toldy
őstag
válasz
user137 #7077 üzenetére
Akkor e tekintetben én igen csak jólelvagyok az sg05-el.
Idle 30-35 load pedig <55 fok. És merem kockáztatni hogy ha szétszedem és letörlöm azt a sz**t majd újrakenem az mx-2 vel akkor idle <30 load <50 fok is meglenne.Ja és a körülményeket ismeritek a képekről. Most nézem, az valójában 8 kör linx volt, egyszer 3 majd arra ráengedtem 5-t.
-
toldy
őstag
Ja ott van a válasz a hsz-edben.
"Gyári venti közösen használja az alaplapi aljzatot egy Coolink swif 120P-el" Vagyis egy ágon vannak egy elosztóval és feltételezem a swif-t feszültséggel szabályozod és nem pwm-el. Gyárilag is ez van megadva "1 x 120mm intake fan 1200rpm" és a gyári venti csak 3 eres, amin elvből kizárja a pwm-t, mert ahhoz négy vezeték kell.
-
toldy
őstag
Én a helyedben lecsapnék erre.
-
toldy
őstag
Én meg azt tudom javasolni hogy szerez be egy Chieftec itx házat.
Abban gyárilag van 1 db 3,5" hely, és egy 5,25 -> 3,5" átalakítóval lesz még egy hely, valamint az sfx tápot lecserélve egy 80w pico psu-ra befér még 2 db hdd a táp helyére ( ha jól számolom).
szerk1,ez így kb 14k a ház, 15k a táp és 1-4k az átalakító kb 35k. biztos nem egyszerűbb mégegyet venni?
szerk2, igen lehet jobb így
-
toldy
őstag
Szerintem is. Valahol azt olvastam hogy az itx7-be max 1,5" magas lehet a "lap" ( a 3,5" hdd miatt). Szerintem ennel is ilyen "korlát" van ezesetben elég lehet.
Az asrockot meg nem értem miért kellett még ennél is jobban letolni a proci foglalatott, bár igazat megvalva itt már nem lesz tuning és a gyári intel hűtők se olyan vészesek az SB procikon.
Hanok, Jaj, ez a kihajcsa. Nekem az i3-530 alapon megy 2,93 ghz és a gts 450 alapon van és húzom a procit akkor már nem kapok plusz pontot. Vagyis 2,93 ghz elég a gts 450/ ati 5770- ig, az SB kb 10-15% erősebb c2c vagyis kb a 2100t a mostani 530al van pariban. kb. Tudom hogy vga-nal inkább az órajel számít, de nem értem hogy ha ilyen vga kell akkor miért low tdp procit akarsz, jobban jársz a sima 2100/2120al. Egy 5570/gt430 at meg kiröhög még a 2100T is.
-
toldy
őstag
No, akkor.
Egy kis i3-2100T szösszenet valamint egy Asrock H67-ITX teszt.
-
toldy
őstag
Legjobbnak a SPCR tesztjét tartom, egy kis 9400GT vel is a legnagyobb fogyasztás 79w amit írnak. És itt van mellette egy vga és biztosan nincs alulfeszelve. Szerintem 60w alá vihető a fogyazstás ( a proci magában).
-
toldy
őstag
válasz
marositech #6827 üzenetére
Pasztázás,lefogatás biztos jó? A procit alulfeszelni még nem próbáltad? Egyébként nekem is ugyan ilyen lapom van és egy scythe samurai zz van rajta ( vga mellett), bár ez szerintem annyira sem bírná az i7 mint a proli. Nekem eddig fentről szívott a táp, csak most forgattam vissza hogy lentről, így jobbak a hőfokok. Elölbe-hátul ki, mint egy szélcsatorna.
Igen lehet, tessék
Bequiet
Silverstoneuser137: Igen, bár az még annyira nem is zavar. Egyébként közben felfogtam hogy az itx7 elöl van usb, így végül lesz az.
-
toldy
őstag
Szerintetek melyik jobb választás?
Az ITX2 kissebb, és sokkal jobban néz ki, elenben az ITX7 van egy félmagas bővítő slottja, a kártya olvasó nem foglalkoztat. -
toldy
őstag
válasz
marositech #6808 üzenetére
Azért egy picit védeném a kis samuelt. Az mégis csak egy i7 proci 4mag/8száll, és mennyin járatod, valamint a táp alulról vagy fentről szívja a levegőt? Egy i3-al, i5-tel valamint athlon II-kel és kisebb Phenom II megbírkózik szerintem.
Igen lehet tápot cserélni.
Bquiet 350w ( kb 16k) vagy Silvertsone 450w ( kb 20-22k).
-
toldy
őstag
Csináltam pár képet, ezzel aláírtam a halálos ítéletét, az előzőnél is ez volt. Megcsináltam a képeket majd váltás.
-
toldy
őstag
A manualok nem írják hogy konkrétan emelni lehet-e, de az órajel változtatható, így szerintem emelni is engedi.
Szerintem a hónapban elérhető lesz. Az asrock már elérhető? Ha meguntad a várakozást veheted az asrock-ot, szerintem azzal se jársz rosszúl, föleg hogy ennyivel olcsóbb is.
-
toldy
őstag
Amondó vagyok, ha belefér és jobban tetszik akkor vedd meg a giga lapját.
Több gari, dual bios, szerintem több minden állítható a biosban.Szerk: Nem fogják mert nem a lap hanem a proci kezeli a ramokat. Ezek a prociknak pedig hivatalosan 1333mhz ramokat támogatnak 1,5v ( újabban 1,57v) feszültségen. Nem hivatalosan pedig oc-vel emelhető az órajelek vagyis működnek azok 1600-on, ha olyan a ram. De ezt biosban kell beállítani. Szerintem ha a ram tuning maradt olyan ahogy volt akkor állítható h67 lapokon is a sima procikkal. de megnézem.
-
toldy
őstag
Jó kérdés.
Az elrendezés hasonló, talán a gigán jobb a +12v helye.
Mind a 2őn ugyan annyi usb/sata.
A gigán 1 d-sub és 2 hdmi van míg az asrock-on 1 d-sub, 1 dvi, 1 hdmi
Hang, net hasonló, gigán van coaxElenben a gigán dual bios van, és több a gari, de az asrock szerintem kevesebbet fogyaszt ( pár wattal, nem biztos csak ismereteim alapján). röviden a fő különbségek.
-
toldy
őstag
Már megint mennyi hiba.
, ez magamnak szólt, tudom mennyi helyesírás hibám van/volt az előző hszemben.
Én az asrockot javaslom egy i3-2100 és csókolom. 2 vagy 3 év gari van rá?
A foxconn-ra is 3 év van. De az már fájóan fapados és csak kicsivel olcsóbb mint az asrock.mintAdarab, a szellőzésnél a ventik/bordák/útvonal a fontos.
Csak K-s procit lehet tuningolni P lapban, itxnél egyenlőre csak H alaplapok vannak így szórzó emelés nincs lehetőség, de csökkenteni szerintem bármelyik lapban lehet a szorzót ( bár megint manualt kéne olvasni). -
toldy
őstag
Ügye ezeknél a alpoknál a tuning nincs. Ha nincs szükséged extrákra ( pl wifi), a proci elhelyezése is mindegy és mivel a márkák is mind ismertek, egyikse rossz hírű én az ár és a garancia alapján választanék.
Foxconn vagy Asrock lapot, most olvasom a manuált, kíváncsi vagyok az alulfeszelére van-e valamelyikben.
Átnéztem mind 2-t.
Nos a foxconn lapjának a manuálban nem írnak semmi feszültség szabályozási lehetőséget ( semmit, szó szerint).
Az asrocknál elég sokmindent enged változtatni ( bizonyos szinten lehet a ramot,pch-t is alulfeszelni), de a procinál nem ír semmit hogy lehet-e csökkenteni.Ya, a foxconn lapon normális bios van amg íz asrocknál már uefi, nem tudom mennyi gar van az asrock-ra?
-
toldy
őstag
A foxconn h67s pedig 22900, de egyenlőre nincs beérkezési dátum. ( egy kedvelt boltban)
mintAdarab, Persze ezeknek a prociknak is tökéletesen működniük kell ezekben a lapokban, ha nem feszeled alul sem fog sűlni ( ha normális a szellőzés). Az alulfeszeleés meg alaplap/gyártó szerint változik, legegyszerűbb kideríteni hogy a kiszemelt lap manuálját letöltötd és megnézed.
-
toldy
őstag
Kis össze foglaló.
Külföldön megjelent az asrock h67 lapja 100 és 130$ áron.
Idehaza a I3-2100 már 27k ért beszerezhető, újonan boltból.
Szintén idehaza megjelent a Cubitek mini tankja 36k áron. -
-
toldy
őstag
Hop-hop, Nézd csak meg, 5741 Hsz-el korábban.
Ettől függetlenül, jogos, mert anno csak benyomtam, egyébként a mai napig tetszik, nagyon szép.
-
toldy
őstag
Ma felnéztem egyik ismert webshopunkba és meglepve tapasztaltam hogy az Asus AM3 itx lapja 25k.
-
toldy
őstag
válasz
user137 #6582 üzenetére
A 8800gt-nél passzívan, egy nem erre kitalált házban, furmark alatt szerintem nem "vészes" a 90fok. Jó 10-20 fok kevesebb a játékok alatt a kártya, általában. 2 a furmark szar és általában úgy terheli a kártyát hogy az sokat fogyaszt és sok hőt termel, egyszerűen kinyírja a kártyát.
-
toldy
őstag
válasz
nagynorbi #6539 üzenetére
Nem jön rá vám, pontosabban EU-n kívüli informatikai termékekre a vám 0FT, de ami valóban rájön ( ha megfogják ) az hatályos áfa ( 25%), valamilyen környezetvédelmi díj, ha nem újrahasznosítható valamint az ügyéntézési díj. Legalábis én így tudom.
user137: Sony BC-5640H, de van itthon is slot in.
-
toldy
őstag
Nem tudja valaki hogy mennyi hely van a Lian Li PC Q09-ben, a normál flex atx tápos. Egy samuel 17 egy 2,5cm vastag ventivel szerintetek befér? úgy számolom hogy kb 8 cm lehet a max ami okés, de nem tudok semmi biztosat.
-
toldy
őstag
user137
Direkt kérdezem így, hogy mások is tudják. Esetleg megkérhetlek rá, hogy mérd meg a Lian li q08-ban a ház teteje és a táp teteje közötti részt? Úgy tippelem ~3cm körüli.
Jutt eszembe, nekem van tapasztalatom azzal a házzal, pontosabban a thermaltake változattal, de a kialakítás, méret ugyan az, csak az előlap más. Alapvetően nem vészes táppal együt sem, de paneltáppal viszont szerintem egész jól használható. Mindne befér, én most elsősorban szellőztetésre gondolok. Egyébként egész jó az összeszerelése, ne recseg, nem hajlik. Összeségében kultúrált háznak tartom.
-
toldy
őstag
Na szóval,
1, Az msi lapján úgytűnik végül nem lesz mini pci-e hiszen a képeken ezen az oldalt nincs, illetve nyoma sincsen ( forrasztási sor vagy hely),hogy lenne a hátoldalon, de ne legyen igazam.
2, Sapphire H67 itx lap.
3, Futótűzként tejed a pletyka hogy a Gigabyte esetleg kiadna egy p67 itx lapot, ohh, bárcsak, kicsi lenne és fekete. -
toldy
őstag
Natessék, én meg itt szenvedek hogy milyen házat vegyek, közben itt van a polcon.
-
toldy
őstag
Ezeket, ismerem, de jogos. Elfelejtettem írni hogy magasság nem számít. Ilyen tornyok érdekelnek hogy prolimatec armageddon, corsair a50, a70, collermaster tx3 hasonlók.
CséZé: Elvileg már kapható, szóval osztrákiában a mylemon.at nél van.
-
toldy
őstag
matx lapoknál, ahol fizikailag is ott van a ddr2 és drr3 foglalat ( mert ügy ezek eltérnek, nem kompatibilisek egymással) ott ha ezt vagy azt használod, nem , nincs semmit hátránya. De egyszerre ott sem tudod használni, mégha 1066 cl9 ddr2 és 1066 cl ddr3 ram van, akkor sem.
-
toldy
őstag
A giga, zotac stb h55/h67 lapokra a vga mellett maximum milyen széles hűtő fér el? Szóval a hűtő tengelyétől számítva a széle max mennyi lehet? A 1155 lefogató 95mm a furat távolság igaz, vagyis kb 4,5 max 4,8cm lehet nem?
Duracellm... Valaki nem rég mondta hogy az azus fusionos itx lapján van firewire, eddig ez az egytlen itx lap amiről tudunk.
tthom Matx vannak olyan lapok amin van 4 db slott és abból 2 db ddr2 2 pedig ddr3, de elég ritka. Itxről nem tudok amin lenne mind2, szerintem sz***rúl írják ki és memvezérlőhöz azt irják hogy ddr2 és ddr3, azért mert amd-s procikban is benne van a memvezérlő és minde a 2 támogatják ( de nem egyszerre).
-
toldy
őstag
Az Akasa Cryto Mini-ITX (60w) vagy az Aplus CS-160 Mini-ITX (72w) nem felelmeg? Igaz nemolyanszépek, de legalább nem nagyok és beszerehetőek 20k alatt itthon ( 18k és 15k).
-
toldy
őstag
válasz
user137 #6320 üzenetére
Meglátjuk, elég drgága ahhoz hogy normálisnak tűnjön, bár azt tudom hogy nem lifelight.
Amit tudok róla, hogy 3w fogyasztás, 20db smd 5050 led van rajta, 190 lumen, melegfehér 2700-3500kelvines. mr16 és 4k darabja, normál izzó helyett pedig philips ledet veszek.szponzor: Az azért van mert a 150w- "normális" tfx ( szerű?) olcsó ventis táp van ( fsp márka) addig a 110wosban hangtalan paneltáp.
-
toldy
őstag
Na, ennek örömére, hogy semmi sem beszerhető a héten elmegyek és a házra szánt pénzből veszek ledvilágítást a szobába, elvileg ezzel is spórolok kb 150wt.
-
toldy
őstag
válasz
user137 #6306 üzenetére
Tudom, nekem is ez a bajom.
Azért merem nézni a newegget mert az usbazáros srác tud onnan rendelni. Ahogy számolgatok, ha CséZé is onnan rendel akkor lehet kijönne 35k ból a paneltápos verzió. Az úgy nem lenne rossz, de még rá kell kérdezni a srácnál konkrát termékkekel. ha 35k fölött lesz, akkor már inkább Engusztól, nála 40k.
HookR szívem szerint az ITX2 házat venném, de még így nagynorbi segítégével sem jönnék ki 48 kból ( mer egy ac-dc adapter még kell hozzá) az meg hát....
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold 7 Újszerű állapot, hajlítható csúcstechnológia 12/512 GB Gyári garanciával!
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P Smart 2019 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest