- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz
prmcsk #14266 üzenetére
de hogy is.
Itthon 30k körül volt maga a lap és cirka 50-55k volt a Deluxe pack ami kintről 40k +szállításért volt beszerezhető.
Anno megjelenésekor (közel 3 éve) ez a pack nagy dobásnak számított a maga nemében de ettől függetlenül persze drága volt mint minden újdonság.Amúgy Dr. Akula szerintem csak a fogyasztásra értette.
-
zodo
nagyúr
Lassan de biztosan halad az IBM mini DIY projekt.
Ezidáig az alaplap behelyezésére hajtottam hogy legalább a (3 hó garis) tápegységet tesztelni tudjam ezért elkészítettem a távtartók furatait ami jelen esetben nem is volt annyira egyszerű mint más "olcsóbb" házak esetében pláne megfelelő célszerszám nélkül.
Ház burkolata, kemény mint a páncél ill. plusz egy lemezvastagságot kellett betörni ami eredetileg a gyári alaplaptartó lemez rögzítési sínje.Ebben a kiépítésben vásároltam a kuckót.
Három rögzítési pontot készítettem mert nem igazán fértem hozzá a negyedikhez és ennél a szokásos talpas/műanyag távtartót alkalmaztam.
Sok időt agyaltam hogy mi legyen a hátoldallal mivel a gyári hátlap nem szabvány méretű (alacsonyabb, szélesebb) és így szinte egy új hátoldalt kellett volna "faragnom" vagy a régebbi Compaq D530 SFF házam hátoldalából készíthettem volna némi rögzítési probléma megoldása után egy esztétikusabb hátoldalt.
Végül maradtam a "kivágom és jó napot" megoldás mellett mert hátul úgy sem látszik majd hogy nézz ki.Lábakat egyik oldalt már rögzítettem amik egy régi hifi deck lábai voltak.
Másik oldal lábaihoz megfelelő méretű süllyesztett fejű csavart kellene találnom vagy kétoldalú ragasztó lesz a vége mert a ház ezen oldalán nyúlik végig a tápegység ami közvetlenül az aljlemezre fekszik.Talán idén nem lesz időm a további átalakítási folyamatokra de ezúton kívánok Boldog Karácsonyt a topik/fórum tagjainak!
-
-
zodo
nagyúr
válasz
Mercutio_ #14132 üzenetére
276x273x89 mm
kb. 2 mm gumiláb ill döntött előlap figyelembe vétele mellett.Többet mint a netes képes alapján gondoltam.
Amúgy csak magát a házat vettem a gyári táppal, kábelezéssel és a két superred (eredetileg) cpu hűtő ventivel, mindez "új állapotban".
Gondolom érdekel majd a tápegység teljesítménye:
Száraz próba:
-
zodo
nagyúr
Tegnap este mint néha ha rám tör akkor keresgéltem egy kicsi házikót a levetett Asus konfigomnak.
Több éve tervebe van (cirka: 2008-05-07 óta) egy ilyen ház beszerzése és találtam egy ideális darabot amit ma haza is hoztam.Szerintem az egyik "legjobb vétel" lehet annak aki nem int. procis lapban gondolkodik és nem szeretne dvga-t, torony cpu hűtőt, stb méret összeférhetetlenségben szenvedő hardvereket a házban tudni és emellett elhivatott "éljen a DIY" fan.
No persze némi retro láz is kellhet.
Röviden:
Ha elkészülők, jelentkezem a részletekkel.
-
zodo
nagyúr
és (#14091) Immy
Valami hibrid ez, az tuti.
már elnézést de élből mondtam hogy "egyedi"
pl. ezeket a lapokat is Flex Atx-nek becézik és mégsem olyan amilyennek mi ismerjük őket. 1, 2,
Viszont néha a szemünk is csal
pl a kapott képet rossz irányból nézzük vagy csak néztem.
Szerintem ez a helyes nézet mivel egy alapjába véve álló házról van szó. Teszt
FlexATX (229×191 mm) szabványmérete már már hasonlatos.
Szerintem keres az aprón vagy pc bontókban ilyen házat mert nem hinném hogy olcsó mulatság lenne ha egyáltalán foglalkoznak azzal hogy neked küldjenek egy üres házat de egy levelet mindenképp megér.
Ha nem találnál és ragaszkodsz a laphoz akkor hajrá és éljen a DIY!
-
zodo
nagyúr
"Ahogy nézem nálad mind a 4 csavart sikerült behajtani."
Igen mert a szabvány méretű lapom van és ezek méretei és furattávolságaik kompatibilisek egymáshoz képest.
Amúgy egy normál Atx méretű házam van. Fractal Design Arc Midi
Ház hátuljáról készült képpel pedig nem lennél előrébb olyan mint akármelyik másik.Nálad az a baj ezzel (és az ilyen egyedi formájú) a lapp(ok)al hogy azt valaki megálmodta egy rendszerben a hozzátartózó háztípussal és egyéb spéci megoldásaikkal.
Mivel normál esetben kocka vagy négyzet alakú minden szabvány lap ezért a te lapod soha nem fog, tökéletesen belepasszolni egyetlenegy szabvány házba sem mert "ki/lelóg" az IO kivezetésnél.
Szóval vagy az alaplap, hátlapi panelja nélkül építed be ha találsz megfelelő furathelyekkel (is) ellátott házat vagy "hátrébb" húzod a lapot hogy síkban legyenek a hátlapi kivezetések de akkor a lap rögzítésére szolgáló furatokat neked kell kialakítanod.Flex atx-re tippelnék mint típus.
Viszont a Mini-Itx házak csak a szabványnak megfelelő furathelyeket tartalmazzák ill. nem árt résen lenni a karcsú/mély házaknál mivel azokba nem biztos hogy befér a 19 centinél is szélesebb lapod. Példa
-
zodo
nagyúr
Lemaradtam mire megtaláltam.
Volt ilyenem is anno: Compaq D530 vs mAtx méretű Gigabyte lap és csak az eredeti cpu rögzítő "lábakat" kellett eltüntetnem a ház kivehető alaplap tálcájáról de furathelyek stimmeltek.
Mercutio_
Ez mondjuk lehet neked is alternatíva ha keresel egy ilyen régebbi desktop gépet és ebbe teszed a tervezett konfigot. Általában minőségi tápokkal vannak szerelve még akkor is ha nem épp Delta vagy Fsp néven fut.
-
zodo
nagyúr
válasz
Mercutio_ #14076 üzenetére
Az az , sajna ez a 12V érték nagyban nehezíti a kérdést.
Remélem ez tény hogy valójában arról kajál a cucc.PicoPSU-120 12V DC-DC lenne jó a maga 7A és csúcs 10A-al de hát ez sem olcsó plusz hogy és mennyiért érne ide.
Szóval kb ezért nem foglalkozok a témával mert drága és gyenge amire szeretnénk.
Int. procis gépekhez tökéletes.(#14077) Immy
Azért nem kell elkeseredni.
Általában véve szerintem bármelyik házba be tudod szerelni max nem minden furathelynél, rögzítve.
Mondjuk nálad nehezíti a választást (ha egyáltalán találsz megfelelőt) a kinyúló hátsó IO rész.
Anno az átmeneti állapotban mikor mini itx-ről váltottam atx-re így nézet ki a cucc.Szóval ha más nem akkor némi kéz ügyességgel tudsz készíteni, megfelelő felfogatási pontot.
Éljen a DIY -
zodo
nagyúr
válasz
Krampesz #14065 üzenetére
Így az esélyeid, zéróra redukálódtak.
Mini itx-ben biztosan.
Htpc kategóriás házak sem túl rövidek kb 30cm és árban cirka kétszeres árnál kezdődnek.de ezt megnézném ha már a használt piac is szóba került.
-
zodo
nagyúr
válasz
#25954560 #14061 üzenetére
Nem vagy egyedül a kinézetével csak maláj kolléga ragaszkodik a szinte full kockához.
Amúgy régi személyes kedvenc szériám a Viako házai amik 4,5 vagy 5,5 és 8 centi magasak.
Nyilván ezek sem az igaziak mert még slott in lejátszót sem tervezek vagy vagy vagy ....plusz beszerezhetetlen.
Wesena házai mint pl ITX 1, 5, 7 már szimpibb és egész jó áron hozzá lehet jutni persze kintről.
de ha mégis ilyen kuckóban vagy annak "gyártásán" gondolkodnék akkor csak is a Viako Barbone vagy Selp széria házaira hajazna aminek oldalai, szabadon személyre alakíthatóak.
(#14062) Krampesz
Rajtad áll hogy melyik házat választod többi szinte részlet kérdés na meg hogy mennyire szeretnél a pénztárcádba nyúlni ill. eldönteni hogy nagyon fontos a Trinity vagy elegendő a jól bevált Brazos konfig.
-
zodo
nagyúr
válasz
Mercutio_ #14045 üzenetére
Sajna nem olcsó mulatság egy új vagy egy átgondolt gép építése pláne ha jót akarunk.
Nem régiben a sata portok hiánya végett adtam ki újabb 85K-t úgy hogy csak az alábbiakat cseréltem a gépben és barátnőm vette kariraa 11K-s proci hűtőt. (Alpenföhn Matterhorn Pure)
ASUS F2A85-V Pro
sFM2 AMD A10-5800K Box
G.Skill DDR-3 8Gb/2133 (F3-17000CL11D-8GBXL)Szerintem egy 20K-s lap azért nem annyira vészes, hosszútávra és a gyári hűtő sem annyira hangos egy "alacsony" fogyasztású procin.
Szerintem a A8 Series 3820 X4 is bőven elég azokra a feladatokra. -
zodo
nagyúr
"Kíváncsi vagyok, pontosan hogy, mert a képekből nem derül ki egyértelműen. Az biztos, hogy hely van bőven HDD racknek az alaplap előtt."
4-ig eljutok ha megnézem az oldalon lévő képeket még pedig ha az aljlemez 12-es venti helyét beáldozzuk.
5. még kérdéses de nem is izgat."Szvsz az ideális üzemi hőmérséklet 25-35 °C között van."
Ez a tipikus, elfogadott érték de több bejegyzésben is olvasható kb. "nem kell begyulladni ha melegebbek a kelleténél" Nálam pl hosszú hónapokig mentek 42 + fok közelében a Samsung vinyóim.
"Realan E-K3"
Na ez jó pedig rákerestem mielőtt linkeltem volna de legalább tudjuk hogy itthon milyen néven kapható.Remélem is hogy bővítik a kínálatot mert az EPC széria "kihaló félben" ill. múltkorában már a 120W paneltáp sem volt listában.
"120mm-es ventit is rakhatsz a táp elé az aljlemezre. Gondolom VGA-ból ilyesmi hátsó ventiset érdemes belebiggyeszteni"
Ilyen hűtésű kártyát messzire kerülőm mert hangos(abb) és takarítani sem egyszerű de ötletnek jó.
-
zodo
nagyúr
Mint a képeken is látni soha nem teljesült a ház végleges képét összehozni de egy jó lap választással és a tetőlapra szerelt 12-es ventivel, nagyon jó lehet ha kivesszük a gyári 4 centis házventit.
(#14029) xtevo
Igen, azt ki kell venni. Nagyon süvít.
Brazos akár passzívan is lemegy feltéve ha jól olvastam róla. -
zodo
nagyúr
Nekem, nem a rejtett előlapos van.
12V ág / 9A hát nem tudom hogy szeretné e a régi mini konfigot 95W -os procival 1 db hdd-el és 2x2 Gb rammal. -
zodo
nagyúr
Nem rossz, mondjuk nekem a szélesebb mint inkább mély ház pl az itthon is fellelhető CFI CBI-A6819TG jönne be csak a tápja aggaszt (te kiszemeltedé sem lehet valami super) ill. a 3,5" hdd-t nem tudom hova tenném.
Ebben a galériában nem is értem miért két féle táppal látni a leendő házadat.
Lehet eladók mindent azt nem lesz több ilyen jellegű fejfájásom.
-
zodo
nagyúr
Igen.
Egész szimpatikus már már engem is gondolkodtatóba ejt hogy elcseréljem barátnőmmel a mini konfigunkat.
J&W Minix 780G + Athlon II X2 240 65W TDP + 2 Gb ram vs. ASUS M4A88T-I Deluxe + Athlon II X4 640 95W TDP + 2x2 Gb ramMondjuk nem vagyok a téma értője de most lettem figyelmes a házhoz járó 120W paneltáp paraméteri közt a 12V ág adataira.
4 A ill. csúcs (700 ms-ig) 4,5 A ami talán nem túl kecsegtető de egy int. procis laphoz bőven elegendő. -
zodo
nagyúr
Egy újabb remek kis kuckó az adapter áruház kínálatából => viaLAN EPCA3
-
zodo
nagyúr
Külsőre tetszetős darab és hiába a mini-itx világelső "cabel management " jelző ha egy fillért se adnék érte.
Amúgy már nyilván kiderült ha megnézted hogy 3.5" => 3 és 2.5" => 5 db meghajtó helyezhető a gyártó adatlapja szerint.
Ami nem tiszta az a ház valós mérete (magasság/mélység) ha a korábban megismert Mini-ICE-hoz hasonlítóm amit (#14002) maláj-nak ajánlok ha kisebbre vágyik .Mini-Cube = W 200 H 320 D 300 mm
Mini-ICE = W 230 H 338.5 D 363 mm(#14003) tlac
Ez a tervezés/megvalósítás most nem arról szól de amúgy sem kell túl aggódni a kérdést.
3,5" Hdd-k többsége 0-5 és 55-60 fok közti működése, szinte garantált a gyártók listái alapján.
2,5" -ek, nyilván ennél is szélesebb értékeken mozognak, nem beszélve az Ssd-ről.Egyelőre nem találtam (lehet kényesen ügyelt a gyártó erre a részre) a Hdd oldali képet de talán az is full zárt felületű lehet és így valóban okot adhat a kérdésre.
Nálam továbbra is fent áll a dvga szellőzése témakör az ilyenfajta elrendezés kapcsán ahol a tápegység eltakarja a fél kártyát és annak hűtését.
8-9 centis hátsó ház ventitől meg mit várjunk?(#14008) ceaser
Illesztéseket is jó volna látni.
Úgy gondolom mivel szerkezetileg teljesen "lebénították" a merevítését ezért az oldallapi csavarok rögzítése sem lehet egyszerű feladat ha közben nyeklik csuklik a váz.Szóval inkább csak szép.
-
zodo
nagyúr
Asrock sFT1 Fusion E350M1 is jó lehet.
-
zodo
nagyúr
válasz
Mirman #13947 üzenetére
Tényleg ritka példányok, igaz eddig nem is kerestem őket.
Amúgy a ház katalógusában is van pár tipp.Ezeket találtam, itthoni webshopokban:
INTEL DH61AG vagy OEM
INTEL DH61AGL OEM
INTEL DQ77KB OEM
INTEL DN2800MT vagy OEM -
zodo
nagyúr
Klasz kégli.
Most épp nincs készleten az adapteraruhaz -ban paneltáp + külső táp csak utóbbi de az apróban is kereshetsz. Szerintem akár az ebben lévő tápra is ránézhetsz max. lesz egy plusz házad.Nem vagyok paneltáp ügyben jártas de úgy vélem ez biztos jó lehet: PicoPSU-80 12V DC-DC
-
zodo
nagyúr
Süllyesztett mert esztétikusabb és nem áll meg a por az illesztési résben.
(#13761) bignor
Jó kis gép, készül.
Chieftec BT-02B tápja +12V ága 156W leadására képes. Ezt kell szem előtt tartani ill. hogy nem illik 100%-al számolni. Szóval -10% az kb. 140W lesz amivel szemben lesz a procid max. 100W és egyéb köret amire elegendő. Viszont azt mondanám hogy a + 66W vga kari fogyasztás már nem fér bele.Szerk:
Ha normálisan (nem a gyári amd hűtővel) szeretnéd hűteni akkor ez a ház kicsi lesz, véleményem szerint.
-
zodo
nagyúr
válasz
Pista0001 #13667 üzenetére
és (#13670) Mercutio_
Arra akartam utalni mivel nem kispályás boltról van szó, talán csak egy telefonba és pár nap várakozáson múlna. Rengeteg termék nincs raktáron, sőt egyre inkább jellemző a boltokra hogy csak rendelésre tudsz ezt azt venni még "sláger" cikk esetében is.
Nyilván nem mai készülékről van szó de egy perc hívást szerintem mindenképp megér.Zotac A75 lap volt a mobilx-nél.
-
-
zodo
nagyúr
válasz
kir1975 #13465 üzenetére
Nem. Nem teszteltem csak elméleti síkon volt tervbe mint ötlet!
Galériában lévő konfig még az előd (J&W MINIX 780G-SP128Mb + X2 240@65W TDP) de csak a képek kedvéért lett összedobva amin látni pl hogy a gyári alacsony amd hűtő sem fér el ha be szeretnénk tenni a ház beépítőkeretét.
Annyira talán nem vészes a CFI mint táp (mivel NAS gépekben is elszaladgál) csak hát aki "komolyabb" gépet épít inkább a minőségi tápok felé veszi az irányt ami tuti megbízható. -
zodo
nagyúr
válasz
Goose-T #13456 üzenetére
Köszi a hőfokos választ, akkor még tovább várunk.
(#13458) kir1975
Épp a napokban agyaltam én is valami hasonlón mert ugyanilyen házam van és felszabadult a régi konfigom.
Ugyan az X4 640 95W TDP fogyasztású ellenben a 65W A10-5700-el szemben de még így is Goose-T -el értek egyet.
Házban lévő CFI táp +12V ágán lévő 108W nem túl kecsegtető és hát ki tudja meddig húzná a táp. -
zodo
nagyúr
válasz
Goose-T #13449 üzenetére
Klasz gép, gratula a cikkhez!
Memóriákkal kapcsolatban nem tudom mit írtak a többiek de épp ma jeleztem hogy a lapom kompatibilitási listájában nem szereplő kit tökéletesen fut a gyári paraméterekkel.
Teszem hozzá, sosem kellett emiatt bios-ban turkálnom és Uefi-t is a múlt héten láttam először.Szerk:
Mivel mérted a proci hőfokait?
mert tegnap még nem volt rá megfelelő progi. -
zodo
nagyúr
válasz
Grave_444 #13273 üzenetére
Bocs a késői válaszért de épp mostanság dobtam össze az új gépemet.
Igen, SST-SG05-450 így kb 5k-al drágább a kuckó mint a 80+ Gold minősítésű FSP300-60GHS-al szerelt alap model.
(#13275) NTX
Jó választás.
Bios beállításokban nem vagyok jártas. Van egy Underclocking topik de nem igazán pörög, szerintem itt kérdez rá. -
zodo
nagyúr
Sfx méretű tápok sem hangosak még játék konfig alatt sem.
Legalábbis én sosem hallottam az SG05 gyári FSP 80+ -os táp hangját.Panel tápos kuckók általában 6, 6.5, 6.8 cm magasak.
Igen olcsón, belső 120-as táppal amihez csak a külsőt kell megvenned az EPC2 vagy EPC3
LC-POWER LC-1360mi + 75W külső táppal
Aplus CS-160 + 72W -
zodo
nagyúr
válasz
Pista0001 #13230 üzenetére
Egyetértek a D-sub kérdéssel de biztosan van rá magyarázat mint anno a soros portokra.
pl a leendő F2A85-V PRO lapomon is ott figyel a D-sub csati. -
zodo
nagyúr
-
zodo
nagyúr
válasz
lipido #13201 üzenetére
Kábel bekötés és rendezés vagy épp proci, ház szellőzésre értettem.
pl. a két lapon a hátlaphoz képest a 24 + 4 tűs tápcsati, pci-e 16x slotton kívül minden egyéb máshol található ami akár eredményezheti a nehezeben beköthető hdd, memóriák által akadályoztatott cpu vagy ház házhűtés. Kérdés persze hogy miből milyet választasz."Sláger gyanús" ház lett az elit ha jól követtem a szálakat de ha később nagyobbra váltnál (mATX) akkor jónak tűnő alternatíva az M40.
-
zodo
nagyúr
Majdnem írtam valami csúnyát mert ilyen hetem van.
Neked is csak azt tudom javasolni mint st6969-nek.
Tető kivág, halk vagy szabályzott 12-es venti beüzemel.
Háztípusra keresve is ez látszik az első képtalálatok közt mint kézenfekvő megoldás.Ekkora fogyasztású procit passzívan (35-45W TDP-s még ok, de az is valami toronyhűtővel plusz jó ház szellőzés mellett) légszállítás nélkül hajtani kicsit bátor dolog lenne.
Tudom, I gyár az év elején készített i7 (95W TDP-s) passzív gépet persze ház ventivel szerelve. (Azóta se hallottuk felőle)Esetleg egy arra alkalmas házban tudom elképzelni ami viszont nem két fillér.
-
zodo
nagyúr
válasz
st6969 #13103 üzenetére
Ohh, igazad van nem csak a hátsó 4-es lehet a bűnös mert a lapon lévő kereplőről el is feledkeztem. Mondjuk nem követem de talán nem olvastam még hogy zavaróan hangos lenne a gyári proci hűtő ezeken a lapokon. Esetleg a AMD Brazos Klub topikjában kérj beállítási segítséget vagy ha tudsz és kívánsz barkácsolni akkor mindenképp ajánlanám hogy felejtsd el a gyári megoldást és szerez be egy Scythe Slip Stream 120mm ventit amit kb így kellene felrögzíteni a ház tetőlapjára.
Nálam is ez a terv de talán soha nem készül el.
Egy kezdeti (száraz próba) Coolink SWiF2 120P-el ami ugye 25mm vastagságú és épphogy beférne de a lényeg (ismét) kiderült számomra hogy működik az elképzelés és így egy igen halk kis gépet lehet összehozni amihez még extra házhűtő sem kell ekkora méretű házak esetén.
Táp venti cseréjét, nem javaslom. -
-
zodo
nagyúr
válasz
john117 #13084 üzenetére
Nem vagyok egy nagy teszt bújó sem a friss hardverek nyomon követője de az idők folyamán arra jutottam hogy az int vga-s megoldásokat hagyjuk meg az irodai gépeknek ill. ahol számít a minimal fogyasztás.
Valljuk be, cirka 40-50 fps kategória nem játékra való, minden más célra tökéletesen megfelel az int. vga.
1 slotos (használható) kártyák ritkák vagy beszerezhetetlenek és velük már nem is annyira "mini pc" amit ezekkel építhetünk. Esetleg még képbe kerülhetnek a low profile kártyák mint alternatíva.
Tehát a lehetőségekhez és igényekhez mérten kell perifériákat választani.Remélem valaki majd jól megcáfol.
-
zodo
nagyúr
válasz
st6969 #13065 üzenetére
Gyári 4 centist húzd le mert ő a bűnős.
Nem hinném de ha mégis hiányozna némi szellőztetés akkor esetleg alternatívaként egy Scythe Mini Kaze Ultra 4cm javasolt. -
zodo
nagyúr
Bocs, ritkán olvasom a topikot.
Igen, akár 25mm vastagra ha abból találsz megfelelő egyéb paraméterrel rendelkező típust.
Amúgy , véletlenül kamuztam mert ritkán szedem szét mostanság a gépet amióta átköltöztem az Atx-be. Szóval jelenleg is egy Coolink SWiF2 120P van a Big Shurikenen.
-
zodo
nagyúr
Mivel okos nem vagyok (nem bújom a teszteket, véleményeket) ezért maradnék a jól bevált, "puding próbája az evés" alapnál.
Félelmed talán nem is alaptalan de mindenkinek más a halk vagy már zajos érték ezért azt mondom tényleg ki kell próbálni és kiderül nálad melyik lesz a nyerő.
Mint tudjuk anno sokáig gyári amd hűtő volt az Athlon II X2 240 (65W TDP) procin és csak némileg lett hűvösebb és halkabb a Scythe Big Shuriken-el, igaz ezt 970 RPM körüli fordulatszám mellett.
Scythe Big Shuriken-re egy a Coolink SWiF2 120P-t téve sem lett sokkal jobb a "zaj" szint (hozzáteszem a Shuriken hangja, számomra tökéletesen megfelelő) viszont kellőképp nagy szélzajt tud csapni a légszállítása végett.
Jelenleg egy Athlon II X4 640-et szolgál ki a Shuriken persze egy jól szellőző házban és kiválóan végzi a dolgát pedig panelban lakom ahol ilyen tájt, non-stop meleg van.Ugye nálad más lenne a terv mivel kisebb házról beszélünk és ki tudja milyen hardver körítéssel és azok mekkora "zajt" csapnak.
Úgy értem, lehetséges hogy ezen a kérdésen kár ennyit agyalni ha a végeredmény "csak" + - 5 dB eltérés jelent amit esetleg valamelyik hardver zaja vagy a ház rezonanciájának zaja mellett elvész.Konkrétan még nem volt olyan házam amiből kihallottam volna a cpu hűtő zaját, kivéve a szabályozatlan amd gyári hűtőt.
Mindenesetre, +1 a nagy lapátos , leszabályzott ventire.
Esetleg szintén meg ér egy próbát ha a ventit nem szereled fel a hűtőlamellákra hanem fölötte rögzíted pl. a ház tetőlapjához. (talán nyersz valamit a szélzajjal szemben) -
zodo
nagyúr
válasz
Mercutio_ #11740 üzenetére
Szia!
Nekem egy oem Samsung SN-S083 volt/van (jelenleg barátnőm használja) amit anno 6.5k vettem mert ez volt akkoriban az egyik legolcsóbb és nem volt semmilyen problémám vele. Esetleg kicsit hangosabb mint a tesói de engem nem zavart mivel igen ritkán használtam és 4x sebesség mellett is hamar végzett az írással.
Szóval azt mondanám hogy hétköznapi használathoz vegyél olyat ami épp tetszik vagy megfizethető számodra, nem hinném hogy akkora különbségek lennének azonos felépítésű írók közt.
Slim Line Sata kábelt, ne felejts el venni ha épp nincs otthon ilyened. :-) -
zodo
nagyúr
válasz
Osibaa #11011 üzenetére
Pedig mennyit dicsérted a kép galériámat.
Tudom már nem forgalmazzák de talán használt piacon ki lehet fogni.
J&W Minix 780G SP128Mb -
zodo
nagyúr
válasz
sesztakbence #10818 üzenetére
Szia!
Ha élből tápot cserélnél akkor Q08 pláne hogy nem köt az SFX méret.
Slim vs. normál méretű ODD ezt neked kell eldönteni viszont utóbbi helyére HDD is tehető.
SG05 szellőzésével sincs gond, tapasztalatból mondom mint "panel lakó"Q08 mellett a több vinyó, Atx táp, előlapi Usb3 (ha szükséges) és jobb szerelhetőség szól.
-
zodo
nagyúr
válasz
sesztakbence #10590 üzenetére
Bármennyire is Lian ház ellenes voltam, ma már inkább vennék Q08B-t mint SG05-t.
Normál táp de legfőképp a szerelhetősége végett.
-
zodo
nagyúr
válasz
SQX_Barto #10558 üzenetére
Sajna táp ügyben nem vagyok valami jártas, tuningban meg pláne szóval nem tudom mennyi pluszt emészt fel ilyen esetben.
Ha kevésnek találod célszerű egy normál Atx tápot vásárolni.
Különben a 80 Plus Bronse minősítés végett tuti hogy jó (azt hiszem 85%) hatásfokkal bír és csendes táp ez a típus pláne ha fülessel játszol.
Talán a vga-d hangosabb lesz mert én pl soha nem halottam a 350W Fsp hangját ami az SG05-ben volt."Köszi a linket is, mondjuk ehhez meg megint Silverstone táp is kell"
Szerintem meg minden csatlakozó típus egységes, szabvány méretű .
Ház mérete meg már csak ilyen, játék gépnek szánt konfigot nehéz kis házba beletuszkolni.
-
zodo
nagyúr
válasz
sesztakbence #10552 üzenetére
1. Felesleges pénzkidobás.
Ráadásul erre is ügyelni kell: *LGA1155/LGA1156/LGA1366 supported with serial number AS09160001 and after2. Bőven elfér a gyári hűtő, elvileg 82mm magasak tehetők a házba.
3. Némileg segít de leginkább a táp kábeleivel lesz gondod és azt nem vagyis csak részben tudod elrejteni az odd helyén.
Segítség képen, pár kép a régi konfigomról.
Tipp:
Érdemes olyan lapot venni melynek 24 tűs tápcsatija nem a hátoldallal szemben van hanem a lap szélén található mint pl. ASRock Z68M-ITX/HT így nem áll a légáramlat útjába. -
zodo
nagyúr
válasz
#22145024 #10424 üzenetére
Miért ennyi az jó kérdés, szerintem ez(ek) az árak lennének reálisak (20k fölött szerintem mind lehúzás de megvesszük ha nincs más alternatíva) alapjába véve de a CBI házak mindig is ilyen áron mentek vagy olcsóbban.
kb. ezek lehetnek a vásárlástól való visszatartó erők de hát mindenkinek más az igénye:
1 vinyó hely
Tfx táp melyet hangosnak vélnek vagy épp kevés/sok a teljesítménye/hatásfoka
1 slottos videó kártya hely
elégtelennek vélt házhűtésSzóval konkrét okát nem tudom miért ennyik ezek a házak.
-
zodo
nagyúr
válasz
#22145024 #10398 üzenetére
Talán nincs.
Ami van még alternatívaként azok EPC (amiből kettő ismét beszerezhető) széria de ezekhez neked kell megvenni a külső tápot mert alapból csak a 120W belső jár a házhoz.CFI-ről.
Nekünk nem vált be de ez az én hibám.Előlapját kivéve a kidolgozottsága, anyagminősége, csomagolása ötös. Hamar meglátszik a por rajta.
Táp halknak mondható viszont a 4-es házventi visít.
Csomagban kapsz slim line sata kábelt is ennyiért a slim odd-hoz.
Egy ilyen int.cpu-s laphoz simán jó lehet, talán nagy a táp ezek mellé.Nálam a J&W Minix 780G-s lapon az alacsonyabb gyári amd hűtő ventijével együtt már nem fért el az odd/hdd beépítő lap alatt. Így kényszerültem a képeken látott barkácsmegoldásokhoz.
Ha most keresnék ilyen házat tuti 1320 vagy 1360mi vennék.
-
zodo
nagyúr
válasz
#22145024 #10387 üzenetére
Nevében vagy a linkelt galériában látható csomagolás dobozán látható/olvasható + 72W -ból ítélve úgy vélem hogy jár hozzá.
Ha nem akkor igen drága lenne mert az olcsóbb házakhoz alapból jár mint pl. Lc-power 1320mi
Más:
Barátnőm konfigját (régi minix 780g-m) beköltöztettem az SG05-be így lett egy CFI CBI-A6819TG-m.
Építeni kéne valamit. -
zodo
nagyúr
Mindig az a varia
most miért nem jó a mostani házad?
Leendő háznak SG05?Na de
Nem tudom mit is építesz konkrétan de kérdéseidre a válaszaim amit szerintem te is tudsz vagy aki már próbált ezt azt építeni.
Sfx, Tfx táphoz nagy hely kell és lehet nem fér el normálisan mellette semmi viszont cserébe terhelhető rendesen max a kábeleit kell jól elhelyezni.
Ajánlhatnám a barátnőmnek vett CFI CBI-A6819TG is mert ha kivesszük a gyári 4 cm házventit akkor halk de a hdd/odd tartó lemez használata felejtős ha nem int. cpu-s lapot teszel bele.Ha mostanában építenék valami csendes kis alacsony fogyasztású netezős/irodai gépet akkor talán az Aplus CS-160-at választanám vagy a Chieftec BT-02B amit átburkolnék fekvőre.
Esetleg marad a barkácsolás mint pl. Ibm ussf vagy compaq e-pc házak átalakítása vagy épp hajtasz egy teljesen egyedit magadnak.
-
zodo
nagyúr
"szabó" alatt azt a szakmunkást értettem aki kivágja, forgácsolja a ház elemeit mert úgy véltem egy teljesen új projektbe kezdtél.
Emlékszem a történésekre de arra nem hogy sokba került az eddig megtett út és így már érthető hogy a meglévőt tökéletesíted.Táp kérdésben nem tudok segíteni de bízom benne hogy rálelsz a megoldásra és mielőbb láthatjuk a kész gépet.
-
zodo
nagyúr
válasz
#22145024 #10081 üzenetére
"A házikód nagyon tetszik, végre nem egy koppintás utánérzés!
Azt a végén majd meg tudod osztani velünk, hogy mennyi CNC órát igényelt a kifaragás? (beállásokkal együtt)"Sose készül el (ez már a sokadik verzió) csak a tervekkel vagánykodik.
HookR
Bocs de muszáj volt.
Tényleg jó lenne már egy készterméket szemügyre venni.Amúgy jól látom hogy passzív vga lesz a trendi?
-
zodo
nagyúr
válasz
Mercutio_ #10063 üzenetére
Nem tudom, nem is kerestem de eleve nem vagyok híve az átalakítgatósdinak.
De talán nem is ez a fő szempont.
(#10065) mintAdarab
Nem onnan ered hanem ár/teljesítmény arányt tekintve gondoltam.
Viszont ha jól gondolom neked szinte egy régebbi vagy olcsóbb atx-es deszka tökéletesen megfelelne. -
zodo
nagyúr
válasz
#22145024 #10059 üzenetére
Szerintem jó ár mert nem csak a lap annyi.
és még gari is van rá.
Anno talán ebben a topikban folyt a téma az ilyen jellegű lapokról, hátha találsz benne valami infót.
Amúgy akkora gond az analóg csati?
Teszel bele vga-t akkor mit tennél Pci slott-ba?
Szerintem az is "elavult" (nem úgy értve) technológia , drága és talán nincs is digi kimenetes és a fogyasztásról nem is beszéltünk. -
zodo
nagyúr
Kicsit kicsúsztam az időből.
Szóval ha car pc a cél akkor talán a Intel D945GCLF2 jó választás lehet. Sokan, még többen külföldön építettek erre a lapra ilyen igényekkel pc-t.
Ha nem ez az irányvonal akkor sorry de attól még mindig jó alternatíva lehet.
-
zodo
nagyúr
Kellemes ünnepeket!
(#10054) mintAdarab
Hát ez kb. lehetetlen kategória.
"Régi vs. új hardverek, csatlakozók" párosítása 350/450 felé meg pláne ahogy a jelen felé haladunk.Új lapokon ritka a régi csatlakozási pont pl. pci, paralel, Ide ha van akkor hiányzik róla a digitális kép de valamelyik mindenképp.
Mit építenél, car pc-t?
-
zodo
nagyúr
Elvileg mindegy de ez az írás hátha segít.
-
zodo
nagyúr
Ilyen ötletekkel ne vegyél ilyen házat.
Két slottos kártya az valami photoshop kép lehet és az Atx táp sem fér az odd alá.Persze nem tudom milyen ATX tápot és hogy mértél ami neked elfér az odd alatt de itt láthatód hogy a gyári SFX táp ami csak 10 cm mély a normal ATX 14-vel szemben hogyan helyezkedik el az odd alatt.
Szerintem ott már nincs + 4 centi a lap széléig de ha el is fér akkor is sántít a dupla slott-os vga miatt.Keresett ház az a Silverstone SG 07 vagy Lian Li PC-Q08B, Lian Li PC-Q11B
-
zodo
nagyúr
válasz
Nagytalp #9841 üzenetére
7 választható lap van az oldalon és most néztem a ECS HDC-I2 (V1.0) ~21k
Brazos + PCI mondjuk sokat nem hallottam róla de a topikjában biztosan tudnak segíteni. -
-
zodo
nagyúr
válasz
SVLaller #9831 üzenetére
Nem azt írtam hogy lehetetlen
de én tutira nem erőltetném ezt a témakört.
Osibaa által említett okokra hivatkozva.Amúgy szerintem nálad valamit félre mér a szoftver mert szinte azonos minden érték ami szinte kizárt pláne az atom topikban olvasottak alapján ahol sokaknak félremér így vagy úgy az adott szoftverük és igen tág intervallumban mozognak a hőfokok passzív de akár ventivel szerelt lapoknál is.
Lényeg hogy tökéletesen üzemel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One mobilszolgáltatások
- LEGO klub
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest