Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#18701) Doky586


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Erről jut eszembe:
Van valami hiba/igény bejelentő oldal ahol az AH-BOX hibákat le lehet adni a fejlesztőknek? Pl:
- nem működik a BACK gomb: ahol a legutoljára nézett adóra lehet gyorsan visszalépni és nem kell emlékezni a sorszámára.
- EPG alatt mutassa a kép jobb felső sarkában az aktuális időt (óra:perc) hogy ne kelljen mindig zseblámpával megnézni a karórámat csatorna kereséskor.
- Info gomb megnyomása az aktuális műsort úgy mutassa grafikusan hogy látszódjon a műsor elején vagy végén tartunk-e, ne kelljen a kezdési időt és a karórámat nézegetni ehhez..

(#18702) deske76 válasza azbest (#18700) üzenetére


deske76
csendes tag

Egyenlőre nincs ilyen lehetőség, sajnos adott a betűméret... :(

Ma bekapcsoláskor a kis Prime box kiírta, hogy "Csatornaváltozás, Frissítés"..
Okézás után, újra keresett mindent, de nem láttam változást..
Tudja valaki mit tettek be, vagy vettek ki, mert én nem látok semmit...

Xiaomi Redmi Note 11Pro 5G 6GB/128GB

(#18703) deske76 válasza Doky586 (#18701) üzenetére


deske76
csendes tag

Küld el a panaszaidat a AH ügyfélszolgálatára, vagy jelezd nekik a facebook oldalukon, ott szerintem gyorsabb választ kapsz tőlük :D :D
Sajna, nagyon fapados az eszköz, lenne mit rajta kikupálni, eddig, három lépést hátra léptünk az előző Set Top Box-ok óta :( , remélem, szeptemberig kikupálják ezen problémákat és lefrissítik az STB-ket, hogy valóban egy kis média box legyen belőle... Reméljük...

Xiaomi Redmi Note 11Pro 5G 6GB/128GB

(#18704) deske76


deske76
csendes tag

Egy kis szösszenetre leltem:

A MindigTV-s facebook oldalon ezt találtam egy felhasználó kérdésére, hogy eddig CI modullal és kártyával nézte az adást, a tv-jén, az új dekodert megkapta, de nem üzemelte be, ám szeretné tudni, hogy a tv tudja-e a Hevc kódolást,
Újra indításkor a tv ki írta hogy mpeg2.De tudja a H.264-et is.Nem szeretném ha a kártyát le tiltanák. Nekem a teszt rádió szürke volt,de hangja volt. Most már nem jön a teszt rádió.Felénk lesz az átállás ahogy láttam a leghamarabb.Köszönöm segítségüket.

Válaszuk:
a tévékészülék műszaki leírásában találja meg az eszköz HevC képességét, a videó formátum paraméterek között kell keresnie. Amennyiben kiderül, hogy a tévé nem HevC képes, akkor legkésőbb március 3-ig mindenképpen érdemes beüzemelnie a megkapott dekódert, ugyanis március 3-án 19 után már csak HevC képes eszközzel tudja a szolgáltatást fizetős tartalmait igénybe venni a legkésőbb az átállás szeptember 6-i időpontjáig biztosan tiltásra kerülnek a kártyák.

Xiaomi Redmi Note 11Pro 5G 6GB/128GB

(#18705) azbest


azbest
félisten

ej de jó... már a hónap elején befoglalták a postánál a kiszállításhoz az azonosítót, így nem az azóta módosított levelezési címre viszik ki, hanem a régire. Még jó hogy 10 nap van átvenni, hogy nem találnak ott... addigra talán odajutok. Sőt, igazából már abban sem vagyok biztos, hogy valóban egy boxot küldenek, gyanítom akkor abból is a default kettőt fogják a két kártya helyett...
Értéknek 26 ezer ft-ot ír a posta rendszere rá.

szervezetlenség... ésszerűtlenség...tájékoztatás hiánya

[ Szerkesztve ]

(#18706) lócitrom válasza azbest (#18705) üzenetére


lócitrom
őstag

az bizony két vas ára.

„the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu

(#18707) azbest válasza lócitrom (#18706) üzenetére


azbest
félisten

aha, akkor aki febr 11 után egyeztetett, ne lepődjön meg, hogy nem aszerint lesz a box kiküldés. Igazából kíváncsi vagyok a boxra is, ah lehet a streamingre marad akkor a sima mindigo a saját linuxos vevő megoldásom helyett, bár mostanában nem sokat néztem lineáris tévét sem :)

[ Szerkesztve ]

(#18708) Sanyi.mTs


Sanyi.mTs
addikt

Milyen antennát szerezzek be, ha
- elég az ingyenes alap csomag,
- Bp-en (4. kerület) panelban lakok,
- ne legyen túl ronda? :))
Ha elrejthető, az előny. TV falra van szerelve, van mögötte hely.
Jelenleg Digi TV-t használunk, de mivel keveset nézünk TV adást, így inkább lemondtam. Egyedül az M2-t lenne jó fogni. TV-m egy Panasonic TX-50AS520E, ez kezeli a DVB-T/C-t

(#18709) SztiviVander


SztiviVander
őstag

Az komoly hogy le akarják/fogják tiltani a kártyákat? És ha a TV-m alapból tudja a T2-t vagy csak szimplán nem ilyen legócskább ingyenes box-al akarom nézni hanem mondjuk egy komolyabb amiko-val akkor miért tiltják le a kártyát? Kommunikáció nulla. Baromira meg sem kérdezték akarok-e boxot, tudja-e a tv-m, stb, csak beállított a postás ezzel a foshalommal. És majd én küldözgessem vissza nekik 2-3e Ft-ért ha szólok hogy kösz de nem kell?! Ahogy Hadházy mondta: "meg a lónak a f*szát". Mellesleg ez a box nem tudom mifajta kutya, de olyanok a filmek rajta alapból mint mikor a tv-n bekapcsolom maximumra a truemotion-t (vagy mi a tököm a neve, nem használom mert borzalmas lesz tőle minden film), nekem ez így konkrétan nézhetetlen. Ja és nincs timeshift, az usb csak dísz rajta ahogy az ethernet is. Egyelőre. Mert gondolom lesz bőr a pofájukon a timeshift lehetőségéért is plusz pénzt kérni, mikor a tv vagy bármelyik másik box ingyen is tudja. Vicc... Ja és mellesleg nekem előre fizetős a cucc, mit csinálnak ha szimplán nem töltöm fel többet a kártyát? :)

[ Szerkesztve ]

(#18710) tibor2010 válasza Sanyi.mTs (#18708) üzenetére


tibor2010
tag

Nem lehet biztosan tudni, működik-e a belső antenna panelban. Rengeteg a zavarjel.
Az ablakhoz közel szokták javasolni az antenna elhelyezését. Panelban valószínűbb, hogy inkább a szoba vagy épület közepe felé lesz zavartalanabb a vétel.
Ez jó lehet:
https://aqua.hu/antenna/nedis-anir2503bk-belteri-hdtv-antenna-0-25-km-30-36-db-erosites-fmvhfuhf-fekete-t894571
Kis erősítéssel a két "fül" függőleges állásában kell próbálkozni.

(#18711) azbest válasza Sanyi.mTs (#18708) üzenetére


azbest
félisten

Ha tényleg csak közszolgálati kell, akkor nézd meg a tévén, hogy milyen streaming alkalmazásokat támogat. A telenornak is van ingyenes közszolgálti csomagja, de lehet más app is van ilyen. Nem néztem meg, de még az is lehet, hogy a mindigo-s is ad ingyen közszolgálatot.

Azt meg vaktában nem lehet tudni, hogy nálad milyen a vétel. Kb azt lehet mondani, amit más is ajánlott. Ha egy drótdarabot bedugva is van vétel, akkor kb mindegy, milyen antennát teszel rá, jó lesz. Léteznek lapos / ablakra ragasztható fajták is akár. De ugye a tévé mögött nem mindegy, hogy az adótorony merről van. Meg az sem, hogy a falban van -e árnyékoló vasalás. Vagy épp az egész háztömb takarja az adótornyot.

[ Szerkesztve ]

(#18712) pjen válasza Sanyi.mTs (#18708) üzenetére


pjen
félisten

Szerintem kár volt lemondani a Digit.A mindíg tv nél pont most van átállás,lehet majd box kell a Tv d hez.Dugj egy darab drótot az antenna helyére,ha lesz valamilyen kép jó lehet a szoba antenna.

(#18713) Doky586 válasza SztiviVander (#18709) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Hívd fel őket és kérdezd meg.
Valószínű ingyen visszaküldhető bármelyik pontán ugyanúgy mint a Telekom BOX-ok, csak bele kell írni ki küldi kinek..

(#18714) assemble


assemble
addikt

Ma reggel hivott a postas, hogy valamit kihoztak a Mindigtv-tol. Nem rendeltem semmit mostanaban, csak van egy aktiv elofizetesem. Valaki tudja mi lehet ez?

(#18715) sopruk válasza assemble (#18714) üzenetére


sopruk
aktív tag

Fokozatosan küldik ki az új dekódereket, ami már tudja a HEVC kódolást. Szeptemberben lesz a végleges átállás, a régi box-okkal csak az ingyenes adások foghatók majd...

[ Szerkesztve ]

(#18716) assemble válasza sopruk (#18715) üzenetére


assemble
addikt

Koszi! Tehat ha jol ertelmezem, Budapesten meg nem fog megtortenni az atallas par honapig. Addig akkor nincs is ertelme beloni az uj dekodert, mert nem mukodne, vagy visszafele kompatibilis?

Fura amugy h ahogy latom az uj dekoder is csak 1080p-t tamogat - nem pont a 4K lenne a fo ertelme ennek az egesz HEVC dolognak?

(#18717) azbest válasza assemble (#18716) üzenetére


azbest
félisten

Az újabb eszközök kompatibilisek visszafelé. Az ászf-ben van táblázat az ütemekről, de nincs pontos dátum, hogy hanyadikán történik meg. a 4/a részen van benne, most épp a 79-80 oldalakon [link]

4k-t nem terveznek, csak az a cél, hogy több csatorna beférjen, vagy esetleg hd-ban vagy fullhd-ban több csatorna lehessen. Továbbra is korlátozott a kapacitás, csak az új módok miatt kicsit magasabb a korlát.

[ Szerkesztve ]

(#18718) Doky586 válasza assemble (#18716) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

A 4K nem cél viszont az igen hogy a jelenlegi 0db fizetős HD csatornánál többre jusson hely.. :K

(#18719) azbest válasza Doky586 (#18718) üzenetére


azbest
félisten

Ez nem tudhatjuk, lehet még ők sem tudják :D
Ugyanis darabszámban is próbálhatnak versenyezni a kábeltévével. A hd pedig akár feláras online stream kiegészítő csomag is lehet mellé. Még semmit sem tudunk arról, hogy az alapszolgáltatáson kívül milyen lesz. Kár is találgatni.

(#18720) Bozek válasza azbest (#18719) üzenetére


Bozek
nagyúr

Darabszámban nem hiszem, hogy fel tudják venni a versenyt. Azért a HEVC-től sem kell csodákat várni, közel 100 adó biztos nem lesz.

(#18721) azbest válasza Bozek (#18720) üzenetére


azbest
félisten

ha jól láttam 53 csatorna van a szabadon foghatókón kívül. A t2 (+30% sávszél, már ezzel 68 körül lehetne) és a hevc még agresszívabb tömörítésével simán lehet 100 gyenge képminőségű sd csatorna. :DDD

(#18722) anglergab válasza azbest (#18721) üzenetére


anglergab
addikt

A T2 lehet +50%, viszont ne feledjük hogy csökken a sávszélesség a DD2 miatt. A HEVC-nél pedig a bitrátán, kodek paramétereken múlik. Azaz felbontás+bitráta vs. csatornaszám kizárják egymást, ezt kell optimalizálniuk.

[ Szerkesztve ]

(#18723) anglergab válasza Bozek (#18720) üzenetére


anglergab
addikt

Darabszámban és minőségben, felbontásban a DVB-I IPTV-vel tudják felvenni a versenyt.
Mikor várhatók DVB-I mediaboxok?
A jelenlegi mediabox DVB-I képessé tehető szoftverfrissítéssel?

(#18724) róland válasza assemble (#18716) üzenetére


róland
veterán

Amúgy a 4K-nak semmi értelme akkor, amikor itt kopogtat már a 8K is, és az FHD épp csak elterjedt. Szerintem ebben a kérdésben teljesen jó döntést hoztak az AH-nál.
12 év múlva meg az akkori helyzetre kell majd reagálni. (Addigra akár 16/32K is lehet ilyen felpörgetett fejlesztés mellett.)

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#18725) Doky586 válasza róland (#18724) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ja.. :DD

Csak 1db csatorna lenne a MindigTV-n de az 32K felbontással..! Mindig a miniszterelnök válogatott beszédei mennének rajta 7/24-ben.. :))

(#18726) róland válasza Doky586 (#18725) üzenetére


róland
veterán

Lehet, hogy az jobb lenne, mint még pár Dikh TV 4K-ban! :DDD

De komolyra fordítva a szót, ma még semmit nem tudunk arról, hogy technikailag mi lesz megoldható 12 év múlva. Ezért fenntartom, hogy a mostani helyzetre reagálva jó döntést hoztak az AH-nál.

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#18727) anglergab válasza róland (#18726) üzenetére


anglergab
addikt

A mai kodekek és DVB rendszerek mellett 5x8 MHz-en nem gazdaságos a 4K.
Most a DVB-T csatorna 22 Mbps, ez lehet DVB-T2-vel 33 Mbps. HEVC-en egy SD csatorna videója 1 Mbps alatti, egy Full HD csatornáé kb. 3 Mbps.
Most a teljes sávszélesség kb. 110 Mbps, szeptembertől kb. 145 Mbps lehet.

(#18728) tibor2010 válasza anglergab (#18727) üzenetére


tibor2010
tag

Már írtam róla, az ausztrál 4k adások 3 és 6 Mbit-el mennek. Utóbbi sport csatornákhoz.

(#18729) Watt25 válasza Sanyi.mTs (#18708) üzenetére


Watt25
veterán

van mögötte hely.
Jáj! :)
[link]

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#18730) kovakovi77


kovakovi77
tag

Nem tudom volt-e már.
Kollégám megkértem csináljon pár fotót a boxról belülről.



Hűtő borda alatt:

Látok Jtag csatlakozási helyet, Majd ha haza érek meg sasolom mit kommunikál ott.

Elmondása alapján nagyon rossz a képe. Festmény szerű szinte minden csatorna. Korábbi vas legalább nézhető képet adott még ha sd is, de itt.........

[ Szerkesztve ]

(#18731) aprokaroka87 válasza Bozek (#18720) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Pláne hogy elvileg idény nyáron már megjelenik a VVC/H.266 formátum.:D

Na ha esetleg hatékonyabb tud lenni 4K-ban mint a h265 akkor lehet majd megint " váltani fognak ".

Mondjuk ez még odébb van.
De ha majd egyszer jön a 8K sugárzás, a h265 lehet megy is a kukába.

(#18732) azbest válasza kovakovi77 (#18730) üzenetére


azbest
félisten

hm.. nagybátyáméknál a már beüzemelt boxra is mondták, hogy rosz a képe. Látatlanban betudtam annak, hogy ők régi crt tévével nézik és hogy talán az analóg kiement olyan. Viszont, ha van valami képelmosó "javító" effekt, az baj. Ez tévéknél is rettentően bosszantani szokott és nagyon el tudja rontani a képet (pl igazi fhd adásnál is sd alja részletesség)

Ezt majd gondolom / remélem javítják. Nem lenne jó, ha viaszba öntés effekt lenne az alacsony bitráta "megoldása" :D

(#18731) aprokaroka87
a h266ra térjünk vissza 12 év múlva

[ Szerkesztve ]

(#18733) analog_man válasza kovakovi77 (#18730) üzenetére


analog_man
lelkes újonc

A Netboard fórumban már tegnap betették ezeket a képeket, igaz, ott még a fekete hűtőbordás képek voltak csak, de már abból is jól ki lehetett venni hogy, milyen és mennyi memória van a boxban.
Winbond W29N01HV
1G-BIT 3.3V NAND FLASH MEMORY
https://datasheetspdf.com/pdf/1317950/Winbond/W29N01HV/1
Home > Products > Winbond > Flash Memory
http://www.a-star.com.hk/en/show.asp?id=19
SLC NAND Flash
https://www.winbond.com/hq/product/code-storage-flash-memory/slc-nand-flash/?__locale=en
Elég szép méretű, egy kisebb Linux simán elfér benne. Igaz, nem mai gyerek, 2014-ben indult a gyártása, de a Winbond a mai napig gyártja, miért? - azért mert a saját bevallásuk szerint 100 000 -szer újraírható, megbízható, és olcsó, nagyobb mennyiségi vétel esetén 2 dollár körüli az ára. Az AH-nak meg mi kell?(lett) - olcsó legyen, ezt tudja, megbízható legyen, ezt is tudja, és gyors legyen, ezt is tudja, mivel SLC NAND Flash rendszerű, tehát a két bit írása igen gyorsan megtörténik így set-top boxba ideális.
A fő chippel kapcsolatban meg:
a lényeg, egy Hisilikon központi chip a box lelke! itt a leírása, letölthető pdf is van a weboldalon.
HEVC FHD PVR chipset
Hi3716MV420
Key features:
Cortex A9
Multi-core GPU
Support 2×1080@30fps decoding
H.265/MPEG2/H.264/AVS/VC1/VP6/VP8/AVS+
One embedded DVB-C QAM demodulator,Support 6*TS In,support FBC
1*GE+1*FE(intergrated PHY)
Linux Operation System
Advacned CAS and DRM

Hisilicon.com/en/Products/ProductList/STB? [link]
Szóval az oprendszer sanszos, hogy egy saját Linux rendszer lesz.

[ Szerkesztve ]

(#18734) Doky586 válasza azbest (#18732) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Mivel a kép alsó fele is percenként bekockásodik és a hang is pár percenként megszakad egy pillanatra ezért a festményszerű kép hiba fel se tűnik.. :D

(#18735) aprokaroka87 válasza azbest (#18732) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Ez sok mindentől függ, De nem kizárt hogy a 8K streaming esetén majd leváltja a h265 formátumot.
Persze ez sok minden függvénye.

A h264 is tud 4K-t, persze horror bitrate mellet, azt váltotta a h265 ami már hatékonyabb 4K esetében is, kisebb felbontáson is.
A h266 meg meg elvileg 16k-ig lesz kalibrálva.

(#18736) azbest válasza aprokaroka87 (#18735) üzenetére


azbest
félisten

Általánosságban, interneten.. akárhoz úgy váltogathatnak, ahogy épp kedvük tarjta.

Viszont a földfelszíni sugárzásnál a 12 évre szóló tender szerződésen nem fognak változtatni ezért, nem cserélgetnek horror árú szolgáltatói berendezéseket sem csak úgy. Majd 12 év múlva, amikor új tendert írnak ki az akkor elérhető (talán még kevesebb) frekvenciára, akkor majd sok egyéb dolog mellett mérlegelik, hogy kiforrott-e a technika, van-e már olcsó célhardver vevő oldalon.

Sokszor elmegy a topic ilyen ötletelős agymenésbe mostanság. Én is szoktam "jósolni", de igyekszem figyelembe venni a létező és már technikai lehetőségeket, korlátokat. Például ezért is mondom, hogy még a 4k sem nagyon reális, nemhogy a 8k a földfelszínin. És a jövőben sem lesz az, mert egyre kevesebb frekvenciasáv marad erre és ha javul a hatékonyság, akkor az jó ha kompenzálni tudja frekvenciák elvesztését. Nagy mák, hogy a mostani ciklusban megmaradt az 5 mux lehetősége, én arra tippeltem, hogy veszteni fognak belőle.

(#18737) Jester01


Jester01
veterán

HDMI CEC megy a csoda dobozzal :F

Jester

(#18738) Doky586 válasza Jester01 (#18737) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Nem. :((

(#18739) anglergab válasza kovakovi77 (#18730) üzenetére


anglergab
addikt

Jól látszik hogy az analóg kimenethez mennyi külön komponens kell, legfőképpen DAC.
Azaz nincs benne a SoC-ban, külön kellett beletenni.

(#18740) Doky586 válasza anglergab (#18739) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Analógon inkább S-video kimenetet csináltak volna akár mono hangal (vagy menüben átkapcsolhatóan composit+stereora)

(#18741) andatti


andatti
senior tag

Üdv!
Tegnap meghozta a posta a kütyüt, de nem voltam otthon, most üzemeltem be.
A tv 102 cm-es smart samsung, pár éves, így muszáj volt... Antenna a padláson.

Az utóbbi hónapokban sokszor volt kockásdás, de most jó a vétel.


Nekem felhasználói élményként van bajom a most kapott dekóderrel...
Nem tudom a megszokott sorrendbe rakni a csatornákat, ami a nyugdíjas anyumnak erős gond. Csatornaváltásnál is másodpercekig fent van a guide eltakarva a képernyőt...
Csak "kedvencek" -et találok, de az semmi a samus lehetőségekhez képest.
Vagy én vagyok technikai analfabéta, hogy a samut erre már nem tudom hadra fogni, vagy ajánljatok egy olyan kompatibilis kütyüt, amivel témánként és egyénileg lehet a csatornákat összerendezni.
Engem is nagyon zavar, hogy semmi nem úgy van, mint ahogy szerettem.
Mert bár a célnak megfelel, és ingyen volt, de nagyon fapadosnak érzem...

(#18742) analog_man válasza andatti (#18741) üzenetére


analog_man
lelkes újonc

Nem tudom, hogy az új boxon -annak távirányítóján- ha benyomod a Fav gombot, hány kedvenc menüt tudsz a boxban létrehozni, de ha legalább kettő van, már megoldható egy olyan lista, ahol a csatornák sorrendjét anyukádnak eddig megszokottan állítod be, a másikba meg a neked tetsző sorrendben teszed -rendezed- be a csatornákat.
Igen, fapados, de a márciusi átállítás miatt kénytelenek voltak így postázni a boxokat, ezután a folyamatos frissítésekben van ígéret a javításra, kérdés mi a prioritás a szoftver frissítésekben.

[ Szerkesztve ]

(#18743) andatti válasza andatti (#18741) üzenetére


andatti
senior tag

Kiegészítés...
A két távirányító kezelés is gond lett.
Hiába állítottam hdmi-re a samut, ha kikapcsolom a modemet a távirányítójával rögtön kiírja a tv, hogy csatlakoztassam...
Ha kikapcsolom a tv-t, akkor meg ugye hiába kapcsolom be a modemet, nem fog látni semmit. Így máris nyűgös a plusz mozdulat miatt, hogy mindkettőt kell ki-be kapcsoláshoz használni.
Gyanítom, hogy se erre, (egy távirányító hasznlata) se a csatornák egyéni sorrendbe állítására nincs mód a dekóderrel.
T2 kompatibilis tv-t nem veszek ezért. De, egy okosabb dekóderrel (amiben egyéni lehet a csatornalista) is megmaradna a 2 távirányító használata...

(#18744) anglergab válasza Doky586 (#18740) üzenetére


anglergab
addikt

Ahhoz 2 db videó DAC kellene. Kompozithoz elég 1 db.

(#18745) anglergab válasza kovakovi77 (#18730) üzenetére


anglergab
addikt

- Rendszer chip: Huawei SoC (USB-s rögzítést hardveresen támogatja, max Full HD felbontás)
- RAM: Samsung 512 MB DDR3L chip
- ROM: Winbond 128 MB NAND Flash chip

[ Szerkesztve ]

(#18746) Bozek válasza aprokaroka87 (#18731) üzenetére


Bozek
nagyúr

Akkor a H265 helyett átálhattak volna AV1-re, az is 30%-kal jobb a HEVC-nél állítólag, valamint támogatja a 16K-t. Az még nyílt forráskódú és jogdíjmentes is. A Netflix amúgy úgy olvastam, hogy használja is, valamint Android 10-től hivatalosan is támogatva van.

Szerk: bár ahogy nézem, ahhoz erőmű kell. Az i7-es, ami fullHD-ban 25 fps-el kódol H265-öt, az 0.7 fps-el tolja az AV1-et.

[ Szerkesztve ]

(#18747) anglergab válasza Bozek (#18746) üzenetére


anglergab
addikt

Viszont a DVB-T/T2 adó és vételi oldali integrált eszközök (settopbox, TV) nem támogatják.

(#18748) Doky586 válasza anglergab (#18744) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Most is 3 van:
L+R+C=3 (composit)
L+Y+S=3 (S-video)

(#18749) anglergab válasza Doky586 (#18748) üzenetére


anglergab
addikt

4 videó DAC van a SoC-ban, valóban elméletileg lehetne S-Video, VGA, YPbPr, RGB is.

(#18750) andatti válasza analog_man (#18742) üzenetére


andatti
senior tag

Köszi!
Nem boldogultam vele. A fav gombot hiába nyomtam, nem törtnt semmi, beállításokban bejelöltem mindegyik csatornát kedvencekbe, de semmi. Elvileg 2x, ill. 3x megnyomva történne valsmi, de nálam a villogáson kívül semmi...
Felhívtam a 1211-et, hogy segítsenek, de úgy tájékoztattak, hogy nincs erről infójuk, hogy lehet a kedvenceket szerkeszteni. Fokozatos étállás és fejlesztés lesz. De szerintem ezt a dekódernek tudnia kellene...
Írok privátot is.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.