Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kígyó
senior tag
Hi!
Mivel nem jön össze időre a pénz egy motorra, ezért úgy döntöttem erre az idényre én is veszek egy robogót. Ezek tetszenek: italjet formula, gilera runner, benelli velvet, aprilia sr, ill leonardo. Min 125-ös kéne és olyan 300-350ig nézelődöm. A probléma az, hogy most ahogy szétnéztem rájöttem, hogy csak kb minden huszadikon van csak rendszám. (Ez azért nem kicsit nevetséges, hogy engem megbüntetnek 20 ropira, plusz elveszik a rendszámomat, csak mert lejárt a műszakim a 25-ös tz-n, a kis 14 éves motorospalánták meg 180-as runnerekkel rohangálnak 140nel halál nyugadtan, a rendőr le se xarja.) Nekem ez elég lényeges lenne, de jó eséllyel nem fogok olyat találni ami közel is van, jó állapotban is van, jó áron is, plusz rendesen forgalomba van helyezve. A kérdésem az lenne, hogy ezeket hogy lehet forgalomba helyezni, mennyi idő, mennyi utánajárás, mennyi lóvé, és mondjuk egy kereskedő megcsinálja-e ezt nekem, ha netán kereskedésben venném, ill. ha van valakinek ilyen eladó (Szeged 100km-es körzetében), az jelezheti.
üdv,
Kígyó -
Kígyó
senior tag
válasz Topiccsendőr #2142 üzenetére
Én is ettől félek.
-
Kígyó
senior tag
válasz pini1020 #2153 üzenetére
Hi!
''de én is így szeretném eladni!''
Ezt arra írtad, hogy 50-esként? Egyébként mindegy, mert olyanra gondoltam, aminek még nem nyúltak a blokkjához..
Már kezdek lemondani a 125-ös rendszámosről. Tegnap voltam pl 2 kereskedésben szétnézni, egyikben volt egy 180-as runner, külföldről behozott 10000km-rel. 400E Ft, plusz olyan 130E mire rendzsáma lesz, az 530E. Lehet 50-es lesz a vége, láttam pl egy Generic Cracker robogót, elég pofásan nézett ki, azt mondták Aprilia gyártja, nagyrészt Aprilia alkatrészekből, a blokk pedig osztrák. Újonnan 250E 3 év garival. Szerintem nem hangzik rosszul, ti tudtok róla valamit? Ez még jó lenne a nagymotor mellé is, ha veszek jövőre, ezt a szezont meg csak kibirom ezzel is.
üdv,
Kígyó
Szerk: Erről lenne szó:
[link]
Mondjuk azt nem teljesen értem miért írnak mindenhol 2 év garit, nekem tuti 3-at mondtak..
[Szerkesztve] -
Kígyó
senior tag
''Viszont kb egy kategoria a Kymcoval es azt mar soka dicsertek, Generic meg nem sok embernek van, ezert valamilyen szinten lutri.''
Na igen, de Kymcoéknál kb a Vitality 50 felel meg a Generic Crackernek,és ez 36%-kal drágább, arról nem is beszélve, hogy mélyen halgatnak Kymcoék a gariról is, legalábbis jól eldugták az oldalon, mert nem találtam..
[link] -
-
Kígyó
senior tag
válasz Topiccsendőr #2161 üzenetére
Nem rossz, találtam is 2-t rendszámmal, csak egyik se írt helyszínt, sőt egyik árat se, lehet rájuk csörgök, ez pl nagyon szimpi!
[link] -
Kígyó
senior tag
válasz Topiccsendőr #2163 üzenetére
Ennyire durva a különbség, hogy érdemes ez alapján választani?
-
Kígyó
senior tag
válasz Topiccsendőr #2166 üzenetére
Aha, de azért a 4 üteműnek is vannak előnyei, meg hát ha nagyon száguldozni akarnék, akkor kevés mindkettő, mint a harmat..
Egyébként más úgy látta, hogy nem rossz vétel, mert már elkelt..
[Szerkesztve] -
Kígyó
senior tag
válasz Topiccsendőr #2169 üzenetére
Egyikből sem látok erre olyat ami megfelelne.
Szerk: Aerox-ot még megnézem.
Szerk 2: Megnéztem, úgy látom ezeket meg agyontuningolásra és szétnyírásra veszik..
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Kígyó
senior tag
Hi!
Előbb melóból elmentem sétálni egyet fejet szellőztetni, és belebotlottam egy vadi új Keeway Focus-ba, és szemet szúrt teljesen ugyanolyanok a hátsó index-et. Na ez egy kicsit gyanus lett, mert nem érzem a cracker-öm olasz minőségnek.. Gyorsan át is néztem tüzetesebben a robogót, oda is hívtam havert aki éppen a cracker-jével rohangált arra. És azt vettem észre hogy a legtöbb alkatrész (szinte csak az idomokat és a feliratokat leszámítva) 100%-ban megegyezik a két motoron!
Szóval itt valami nagyon nem stimmel. Az eladó azt mondta hogy a Cracker-t ''Aprilia gyártja, nagyrészt Aprilia alkatrészekből, a blokk pedig osztrák.'' Ezt ugye te is megerősítetted. A Keeway-t pedig úgy tudom a kínaiak gyártják kínai alkatrészekből, suzuki motorral. Szóval erős a gyanum hogy át lettem baszva.
Már csak azért is mert anno az eladóval beszéltük, hogy nem akarok kínai robogót, még ő mondta, hogy mekkora xarok, nem bírják ki hiba nélkül az első szervízig, stb, de hogy ezekkel a Generic-ekkel nem volt még gond, pedig már mennyit eladtak. Ehhez képest nekem már 3 hibám is van/volt, eddig csak azért nem vittem vissza, mert nem olyan jellegűek, hogy ne tudtam volna megoldani, ill. nem várhat, 100km-rel az 500-as szervíz előtt nem akartam 3-4 napra beadni, hogy 3-4 nap múlva megen vigyem vissza, havernak pedig 30!!! km-nél szétesett az első fék..
Szóval azt hiszem jövőhéten amikor viszem az 500-as beszélgetek kicsit az eladó sráccal. A kérdésem elsősorban az lenne, hogy te honnan szedted az infóidat, ill. te(vagy akár más) mit szólsz a dologhoz.
üdv,
Kígyó -
Kígyó
senior tag
Hi!
Kösz szépen a fáradságod! Én közben felhívtam az importőrt, ott azt mondták, hogy az egész motor osztrák tervezés, a motor minarelli(mondjuk ezt se értem, hogy osztrák meg minarelli egyszerre, vagy rosszul gondolom h a minarelli olasz?) és kínában pakolták össze. Az Apriliához semmi köze nincs. A lényeg, hogy miután közöltem az eladóval, hogy kínait nem akarok venni, leolaszozta én pedig szépen megvettem. Fasza. Jah, és azt is mondta a srác hogy a Keewayhez semmi köze nincs. Ehhez képest kb 90%-ban ua, nyílván az általad is említett okok miatt.
''az hoy sokminden olyan mint a keewayen az nem rendkívüli''
Ez elég enyhe kifejezés, mondom szinte csak a (festett) idomok nagy része volt más, egyébként még a csavarok is ugyanolyanok. Ezekből én arra következtetek, hogy minőségre is teljesen ua.. Mindegy, holnap bejelentkezem aztán jövőhéten remélem összerakják rendesen és nem lesz vele sok gond.
üdv,
Kígyó
u.i.: A linkelt motor tényleg egy az egyben cracker kinézet, csak festés más.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Kígyó
senior tag
válasz Topiccsendőr #2568 üzenetére
A blokk miatt annyira nem aggódok, csak a ''poén'' kedvéért összegeztem, mivel úgy tudom ezeknek a robogóknak nem a motor a gyenge pontja, hanem inkább minden más.. Mindenesetre arra azért kíváncsi vagyok, hogy mit tud majd a kicsike, ha kiveszik a folytást 500nál. Jövőhéten kiderül.
-
Kígyó
senior tag
válasz Topiccsendőr #3006 üzenetére
Szeretem néha visszanézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest