- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rjg
őstag
válasz
Kolondrum #30480 üzenetére
Én vettem egy personal trackert egy partneremtől. Két év szolgáltatás (benne a SIM havidíja) és az eszköz volt br 51 ezer forint. Az SR50 zárható tészében tartom, az akku felett, egy Nokia akksi van benne, ami kb 2,5 napot bírja.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Kolondrum #30478 üzenetére
Nah igen, de egy olyan lakat is gyakorlatilag szarra sem jó: lakatteszt vidi.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Kolondrum #30469 üzenetére
Az 50-es Jog-unkon akku nélkül ugyanúgy nem ment az index normálisan, de alapjáraton még a világítás is gyengébb volt.
Ez így van kitalálva - kell bele a normálisan feltöltött akksi.mod.
A fordulatszámmérő az impulzusokat a gyertyától veszi, viszont a tápot szerintem ugyanúgy az akksiról/motor generátorjáról, így nyilván, ha kevés volt neki, akkor az sem mozdult meg. -
-
-
-
rjg
őstag
válasz
Kolondrum #30287 üzenetére
Én szeptember elején vettem tépőzáras neoprén-es térdvédőt - olyat, amin kemény műanyag profil is van - ami befér a farrner alá. Utoljára november elején mentem a robogóval, akkor már fázott a térdem, a térdvédővel viszont nem, sőt, izzadt volt a lábam alatta, amikor levettem.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Kolondrum #30287 üzenetére
Ügyes dolognak tűnik
Nem gondoltam volna, de fontolgatom, hogy én is szüneteltetem a motorozást. Úgy vettem észre, hogy át kéne állítani a karbit a hideghez, de ha minden igaz, jövő hétre meglesz a másik, amihez ismerősömnek van fúvókaszettje, majd azt. Utána tiris gyújtás lesz a projekt, nem begyere a megszakítós
mp
-
SzlobiG
félisten
-
-
DigitXT
félisten
válasz
Kolondrum #30199 üzenetére
Senki nem szegez pisztolyt a fejedhez, hogy most
azonnal add el a Roxit, és vegyél újat, ABS-szel.Ellenben aki szerint a dolog nem hülyeség (mert pl.
egy csomó perec visszavezethető arra, hogy a még
rutintalan motoros ijedtében rámarkol a fékre), akár
örülhet is neki. Btw. 50-esre nem is játszik a dolog.Szerk: egyébként nem is igen értem az érvet, hogy
egyszerűség... Közlekedési eszköznek használod,
és nem otthon szereled: persze, ha már egyre több
minden sz*rhat be rajta, akkor Murphy szerint be is
fog... Viszont ha egy-egy súlyos balesetet elkerülsz
a jó elektronika miatt, akkor meg megérte az egész.Ha sosem fejlesztenénk, mindig ugyanott tartanánk...
2016 meg odébb van. A káros-anyag kibocsátás meg
(szintén) nem csak a pénzről szól: emlékszem, hogy
mennyivel sz*rabb volt a levegő pl. a Városmajorban*,
amikor még 2T Trabik, meg Wartburgok pöfögték tele.
Pedig még több lett az autó, de elviselhetőbb a levegő.*: suliból jártam haza 15-20 éve: fullasztó volt sokszor!
-
canniball
nagyúr
-
akos3
addikt
válasz
Kolondrum #30035 üzenetére
mondjuk nem értem miért totál hülyeség teli tankkal eltenni. Rosszat nem csinálsz vele semmiképp. és a benzint meg jövőre felhasználod
mondjuk én most legutóbb pont annyit tankoltam 95-ösből h 1000ft legyen, mert már nem megyek annyit, h egy teljes tank kiürüljön és télire meg 100ast akarok majd beletenni.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Kolondrum #29985 üzenetére
Erre nincs válasz. Ahogy használod.
Ki lehet nyírni 5000 alatt is, és ki lehet hozni belőle 60.000-et is.
ZozzHUN
Bírom ezeket.., első hsz. rögtön üt. "Vegyé nyócvanas dugattyút". Jah, csak kár, h már 70ccm környékére sem lehet fúrni a gyári hengert, mert szétreped a hengerfal.
De ő belerakná.Második már valamit olvasott a témában. Viszont, a fojtás nem azért van, h ne tudd szétpörgetni, hanem h megfeleljen a KRESZ-nek.
Utolsó lol, de egyértelműen ironizál.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Kolondrum #29924 üzenetére
Nekem ma is az volt, nem rég jöttem meg.
Már bevetettem a vese melegítőt is.
(#29926) runner 125 Nagyon jó nem gondoltam volna, hogy ennyit számít. Lassan felhúzom a símaszkot is úgy számolom, hogy még ezt a hónapot végig tolom ha nem lesz fagy aztán decembertől autó tavaly ilyenkor már bőven autóztam.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Kolondrum #29919 üzenetére
Hát de ugyanaz, mint biciklin, csak nem tekerni kell, hanem gázt adni...
Ha leteszem a B kat. jogsit (kb egy év múlva), és szeretnék személyt is szállítani, hogyan, és milyen feltételekkel lehet? 125ccm feletti motorom nem valószínű, hogy lesz (fater nagyon régen a 250-es Trophyjával szállt egy csúnyát, ezért nem lehet igazán nagy motorom), én B125-re gondoltam, de azt nem tudom, hogy itt van-e a 2 év, aminek a letelte után felülhet mögém vki, és ezt hány éves kortól kezdhetem el. Valamint ha veszek egy 80-as, papírok nélküli használt motort, forgalomba tudom helyezni valahogyan rendes 80-asként? 50 köbcentinek nem nagyon látom értelmét csak azért rendszámoztatni, hogy lehessen utas, meg nem is nagyon bírná, viszont egy 125-ös gépet meg itthon nem néznének jó szemmel... Persze, létezik 50ccm 100km/h felett is, csak azt nem bírná fenntartani a pénztárcám
mp
-
canniball
nagyúr
válasz
Kolondrum #29902 üzenetére
Az összegből kiindulva gondoltam hogy ilyesmi a helyzet.
akos3!
Ingyen pótZH/vizsga...nem gondoltam hogy manapság létezik még ilyen...Hogy on is legyek: holnaptól jósolják hogy lerobban az idő, nem lesz gond a motorozásra. Pedig én először csak 17. körül kerülök a gép közelébe, remélem legalább egy-két tűrhető órát kifogok valamelyik nap; nehogy már ne tudjak legalább egy kis karikát fordulni!
-
Criton
veterán
válasz
Kolondrum #29881 üzenetére
roxi mellé már keresek valami nagyobb motort, ami rendesen rendszámos
(#29882) Drakoo: többnyire az ilyen mocik egy picivel nagyobbnak néznek ki mint egy sima 50es robogó. A rendőr persze nem tudja, az első ami felfog neki tűnni a méret, meg, hogy nincs rajta rendszám... azt majd fog kötekedni, hogy ez nem 50es...egyébként hova kell a motor? nagyvárosba felesleges a váltós 50es, de ezt már többen leírták...
-
akos3
addikt
válasz
Kolondrum #29816 üzenetére
ja, ha úgy vesszük én (is) az vok. Pesti egyetemistaként nekem nem éri meg naponta azzal járni be a suliba, hisz bérlet úgy is kell, akkor minek fizessek még benzint is mellé. mellesleg kb 10 perccel rövidebb csak időben az út. Nyáron sokszor nem vagyok itthon, úgy h azért tekerődik lassan bele a km. Mondjuk amikor ahsználtam, akkor meg több mente bele, mert túrázni vtunk. Ált. arra használom, h este hamarabb hazaérjek vhonnan (bnő, barátok...). Ritkán van az a helyzet, h juj most annyira sietnem kell, h muszáj motorral mennem. Meg amúgy is nyáron megőrüök a kabát+térdvédő+kesztyű+bukó kombótól. kb sehova nem tok menni, mert csomagtartó nékül mindig cipelnem kell. Dobozzal meg nem rontom el a cibere szépségét a mindennaokra.
nah ez voltam én.. -
runner 125
nagyúr
válasz
Kolondrum #29810 üzenetére
Bp.-n egyértelmű, h gazdaságosabb a robogó. Nem kell rá parkolójegy, gyakorlatilag bárhol meg lehet állni. Jó időben még élvezed is, keveset eszik, stb.
mod.
Ha, nálam is funkcionális eszköz lenne, pl dobozt tuti raknék rá. Akkor már egy kisebb bevásárlás is megoldható vele.
Sőt, ásványvizek, üdítők nélkül egy átlagos hétvégit simán el tudnék pakolni dobozba, meg ülés alá. -
DigitXT
félisten
válasz
Kolondrum #29787 üzenetére
Nem tudom, de ha nekem ennyit kellene "rugdalni" (mondjuk az enyémet nem lehet, mert nincs berúgókar
), akkor valószínűleg hamar megadná magát az indítómotor/akksi páros. Most szabin voltam, szóval nem nagyon motoroztam napokig, és kint volt a gép az éjjeli mínuszban is (most nincs zárt helyen sajnos), de amikor tegnap dolgom volt, pöcc-röff beindult. Mondjuk el is várom, amióta jó a szívató. Előtte én is "szívtam" a reggeli indítással - akár 20 fokban is: gázzal is kellett játszani meg néhány imát elmormolni stb. Nem volt vicces.
Neked is automata szívatód van a gépen? Mert az megmagyarázhatja, hogy miért indul nehezen, ha az adott indítás előtt már mentél vele. Szerintem visszahűlt a motor annyira, hogy már kellene a szívató, de a szívató még úgy "érzi", hogy ő ide nem kell, és nem dúsít. Ezért szokták mondani, hogy a manuális jobb, mert azt ráhúzod belátásod szerint, aztán visszatolod hasonlóképpen. Az automata meg vagy jól érzi, hogy szükség van-e rá (hideg motornál mindenképp), vagy nem (se nem meleg, se nem hideg motornál). Legalábbis én ezt tapasztalom, de az is lehet, hogy csak az én szívatóm sz*r.
-
válasz
Kolondrum #29785 üzenetére
1 nap állás után? Nekem heteket áll, és pöcc-röff. Anno ETZ-t se kellett 20mp-en keresztül rugdosni hogy induljon télen, csak kettőt-hármat rúgtam, és már ketyegett is a 150-es. De mindegy, jó az, az a lényeg hogy induljon.
#29787 SymbianOS: Vidd el valami szakihoz, aki megnézi, lehet csak a karbi van elcsavargatva. Anno Simo-nél szívtunk a hidegben, mert sohasem akart indulni, erre egy szaki hangra belőtte, csavart egyet a levegő csavaron, és akkor egy ideig pöcc-röff volt. Azután persze a megszakítós gyújtással mindig gond volt ha hosszabb ideig állt. Ilyen szempontból összeteszem a két kezem, hogy a Piaggio-ba csak benzin meg olaj kell és megy mint a hülye.
-
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Kolondrum #29747 üzenetére
Én ma cserélek bal dekni tömítést, feltöltöm olajjal, kicserélek 2 bovdent, és talán még az első teleszkópot is felújítom.
Mondjuk ha fent lesz a gázbovden, biztosan kimegyek majd egy kicsit, pláne, hogy új gyertyám is van
Meg az alapjárat sem tökéletes még...
SzlobiG: örülök is, meg nem is
(lehet újra motorozni, de snowboardozni még nem
)
mp
-
SzlobiG
félisten
válasz
Kolondrum #29718 üzenetére
3napja nem volt beindítva nekem se legutoljára ennyit még a rendszám előtt állt.
Én ha jobban leszek kitudok mozdulni leoval fogok menni jövőhét közepe fele már megint 10fok felett lesz az meg kibírható. Sőt még az enduroval mínuszba is közlekedtem régen fel kell csak öltözni.
-
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Kolondrum #29628 üzenetére
Azért nagyon büszke se legyél magadra, esetleg kapsz egy gyorshajtót szemből, akkor dobbanthatsz a dunába
upsyka: A parkoló természetesen magánterület ott, a bevásárló központé, és nincs kirakva, hogy a parkoló területén a kresz érvényes, muhahaha
Elolvastam, 100.000-ig büntethetnek és 1-12 hónapig tilthatnak el a vezetéstől (6 hónapnál nagyobb tiltásnál automatikusan újra vizsgázás kötelező)
-
canniball
nagyúr
válasz
Kolondrum #29590 üzenetére
No igen, az kicsit hosszabb gyalogút lett volna.
A pótkulcs meg azért pótkulcs hogy ne ott legyen ahol a nempót; lsd. hátizsák, pénztárca, miegymás.Ha már szóba került a fék: van valamiféle szabály hogy melyiket érdemesebb használni? Vagy ez helyzet/útfüggő? Avagy ahogy elhangzott mindkettőt egyszerre? A kresz szerint az első jobb, de legjobb mindkettő. A rutinpályán viszont szólt az oktató hogy ott az elsőt nem nagyon használjuk; és volt is lehetőségem tapasztalni az igazát amikor egyszer reflexből az után nyúltam és kissé meg is csúszott a gép a pálya melletti murvás részen. Így rászoktam a hátsóra, de jobban belegondolva az meg elég veszélyesnek tűnik ha adott esetben vizes/csúszós úton abba tapos bele az ember...
-
moszka
tag
válasz
Kolondrum #29579 üzenetére
Ezt én is eljátszottam 1hónapja eladás előtt.
Akivel ez megtörténne és runnere van:
-Kis kapaszkodóból azt a müanyag borítást ki kell pattintani
-4csavart kicsavarni
-kiemelni azt a kapaszkodó szerút a helyéről
-kipeckelni a fület ami fogja az üléstAeroxon nehezebb. Ott vagy feltéped, vagy a gyújtáskapcsolóig le kell bontani és meghúzni a bowden végét.
na és mi lett?
-
runner 125
nagyúr
válasz
Kolondrum #29551 üzenetére
Megnéztem. A markolatól szól a 3/4 vidi, amiből a legkevesebb szűrhető le sajna, pont az Aerox-nál, mivel ezeken gyárilag is érdekes minőségű a markolat.
Kapcsoló feliratok - ahogy elkaptam őket -, a helyén vannak, viszont tárcsák már meg vannak fékezve, ez egyértelműen látszik rajtuk.
Az a baj, h ennyiből nehéz megállapítani biztosra, mivel 12.000km alatt is nézhet ki így egy 50-es robogó, ha előtte kíméletlenül használták, és majd 30.000-rel is lehet olyan állapotban, mint egy 3000-et futott.Enyém ugye 180-as, nagyobb erőhatás éri a fékeket, majdnem 28.000-nél ilyen az első:
Ha, azt mondom h kb még körömnyit sem kopott meg, még lehet mindig sokat mondtam.
Persze ehhez az is hozzátartozik, h mind az eddigi velem együtt 3 tulajdonosa óvta, és családtagként kezelte.Ha, még 30.000km-t minden komolyabb gond nélkül beleraksz, akkor biztos nem volt tekerve.
Csak, sajnos a mo.-i piac mindig minket igazol, miszerint kb. esélytelen olyan motort, autót, bármit venni, aminek ne tekergették volna az óráját, pláne, ha már a motor kora is eléri egy kisiskolásét. -
moszka
tag
válasz
Kolondrum #29561 üzenetére
H-s rendszám?
97-s évjáratú dízel passatunkon volt az amit 2005-ben adtunk el akkor 280e km-el.
Gondolom az is mennyire valós futásGolf 3? Gondolom az. Ha meg dízel is akkor kettővel nyugodtan meg lehet szorozni annak is a km óra állását. Attól meg mert kiesik a kerék lehet hogy a csavarok voltak lazák az meg user error.
mod.:
ha csak nem első tulaj akkor semmi sem biztos -
fesii
aktív tag
válasz
Kolondrum #29536 üzenetére
Kisebb regény lesz de ráértek
A 2deciből jutott eszembe. Ti hogy szoktátok elrakni télre a motort? Teletankolva vagy üresen? Még tavaly mondtam papámnak, hogy na már nem tankolok mert most fél évig úgyse fog menni. Erre mondta ő ,hogy jobb lenne ha teletankolnád mert ő is így gondolkodott a simsonjánál és megette a rozsda a tankot.
Milyen anyagból készülnek a mostani tankok? Ha nem rozsdamentesből meglepődők de kitudja hol spórolnak...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Gyúrósok ide!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Könyvajánló
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Nagyméretű belépő tábla a OnePlustól
- További aktív témák...
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!