Hirdetés
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeterT
csendes tag
válasz
Axi-Maxi
üzenetére
Google-ba beírod hogy wrt54g v7 tomato. Találati lista élén ez van:
http-wrt54.info- megjelent-a-tomato-legujabb-verzioja-az-111/Google a legjobb barátod.. tőle mindig kérdezhetsz! Előbb tőle mint másoktól. Köszi!
-
PeterT
csendes tag
nincs olyan valami ketyere amibe bedugok vinyót, és SD kártyának emulálja?

Gondolom nincs de azért hátha az okosabbak már láttak ilyesmit. Az SD kártyába épített WIFI-ből indulok ki. Hátha van valami baszottnagy háttértár is
Az se baj ha tápot kell neki adni. 
-
PeterT
csendes tag
Mivel már ugyis szét kellett szednem a GL-emet, JTAG miatt, igy mostmár lehet hogy feltuningolom és megpróbálok vele valami okosságot csinálni. Bár még gőzöm sincs hogy mit kezdjek vele. Mert eggdrop nemkell se IRC BNC, se http se ftp..
torrent lenne jó de mivel nincs vinyó csatlakoztatási lehetőség, igy az nem fog menni. SD/MMC-ből meg nincs olyan nagy amire lehetne letölteni. Vagy 40GB kéne legalább bele. De minimum 20.
Ha meg samba-val PC megosztást csatlakoztatok, az meg baromság. Ha már ketyereg a PC akkor azon is futhat a torrent. Maradna a NAS, de annyit meg nem akarok rá költeni. Ugyhogy unalmamban majd szórakozásképpen feltuningolom a GL-t osztán majd meglássuk.
-
PeterT
csendes tag
válasz
horatio
üzenetére
Igen ha PC-n akarsz futtatni VPN kliens programot akkor a routerben nem kell állítani sznte semmit. Engedályezni kell valahol a VPN-t benne és mehet is.
De ha magával a routerrel akarsz VPN kapcsolatot létrehozni, akkor kell az fw upgrade VPN-es szoftra. Ott meg valószínűnek tartom hogy egyértelműek a beállítások. -
PeterT
csendes tag
válasz
toth_janika
üzenetére
VPN-t a gyári meg a standard szoftokkal nemlehet.. ahoz fel kell rá tolnod egy VPN-es firmware-t.
http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/down.php?path=downloads%2Fstable%2Fdd-wrt.v23+SP2%2Fvpn/
http://www.google.hu/search?q=VPN+dd-wrt -
PeterT
csendes tag
Na sikerült..
Nekiugrottam mégegyszer JTAG-al a kernelnek. Most felment rá és hardreset után ment.
Fogalmam sincs mit csináltam másképpen. Nem hiszem hogy amiatt hogy most a DD-WRT micro v24 beta-t tettem fel. De most sikerült.
Köszi azért mindenkinek a segítséget meg az infókat!
Sok sikert nektek is! -
PeterT
csendes tag
Na szóval.. Még mindig a power led.
Feljebb írtam hogy megzakkant a WRT54GL routerem. Ma megcsináltam hozzá a JTAG kábelt. A kábel szép is lett, meg működik is. Büszke is vagyok magamra.
Nagy tudás kellett az elkészítéséhez! 
A baj már az első parancs kiadásánál kezdődött, de azt megoltottam:wrt54g -backup:wholeflash
====================================
WRT54G/GS EJTAG Debrick Utility v4.8
Probing bus ... Done
Instruction Length set to 8
CPU Chip ID: 00000101001101010010000101111111 (0535217F)
*** Found a Broadcom BCM5352 Rev 1 CPU chip ***
- EJTAG IMPCODE ....... : 00000000100000000000100100000100 (00800904)
- EJTAG Version ....... : 1 or 2.0
- EJTAG DMA Support ... : Yes
Issuing Processor / Peripheral Reset ... Done
Enabling Memory Writes ...és innen nem ment tovább. Ezt a /noemw -vel skippeltem.
Más hiba nem volt egész végig. Mindent rendben láttam menet közben.Ezeket csináltam:
wrt54g -backup:wholeflash /noemw
wrt54g -erase:wholeflash /noemw
wrt54g -flash:cfe /noreset (netről letöltött, letöltéskor beleírtam a MAC-et. Már úgy jött le.)
tftp -i 192.168.1.1 legujabb_hivatalos_firmware.binÉs még mindig csak a power led villog.
Aztán próbáltam dd-wrt.v23_micro_wrt54g.bin -t rátenni, az se segített.
Mindezek után megpróbáltam a JTAG-al frissíteni a firmware-t (wrt54g -flash:kernel /noreset /noemw), de azzal se lett jobb a helyzet.Felismerte a procit is meg a memoriát is.
wrt54g -erase:nvram /noemw
WRT54G/GS EJTAG Debrick Utility v4.8
Probing bus ... Done
Instruction Length set to 8
CPU Chip ID: 00000101001101010010000101111111 (0535217F)
*** Found a Broadcom BCM5352 Rev 1 CPU chip ***
- EJTAG IMPCODE ....... : 00000000100000000000100100000100 (00800904)
- EJTAG Version ....... : 1 or 2.0
- EJTAG DMA Support ... : Yes
Issuing Processor / Peripheral Reset ... Done
Enabling Memory Writes ... Skipped
Halting Processor ... <Processor Entered Debug Mode!> ... Done
Clearing Watchdog ... Done
Probing Flash at (Flash Window: 0x1fc00000) ... Done
Flash Vendor ID: 00000000000000000000000011101100 (000000EC)
Flash Device ID: 00000000000000000010001010100010 (000022A2)
*** Found a K8D3216UBC 2Mx16 BotB (4MB) Flash Chip ***
- Flash Chip Window Start .... : 1fc00000
- Flash Chip Window Length ... : 00200000
- Selected Area Start ........ : 1fdf0000
- Selected Area Length ....... : 00010000
*** You Selected to Erase the NVRAM.BIN ***
=========================
Erasing Routine Started
Total Blocks to Erase: 1
Erasing block: 39 (addr = 1fdf0000)...Done
Erasing Routine Complete
elapsed time: 1 seconds
*** REQUESTED OPERATION IS COMPLETE ***Fontos lenne az a "Enabling Memory Writes ..."?
Vagy mit csináltam rosszul? -
PeterT
csendes tag
Nekem is lenne egy kérdés.. Van egy olyan firmware (webes felületű) amivel be tudok csatlakozni egy másik routerbe, és annak az internethozzáférését osztani le vagy wifin, vagy LAN-on. A belépést azt szó szerint értem, mintha kliens lennék. Pl mintha laptoppal lépnék be. Lopnám a szomszédtól a netet de ahoz ki kell vinni valamit az erkélyre. A gépemet nem vihetem ki.
Kivinném a routert.
Ha lehet hogy kell? (tudom hogy illegális lopni a netet de tegyük fel hogy csak vicceltem.. a sajátomat akarom továbbosztani)
-
PeterT
csendes tag
válasz
fireman
üzenetére
Egyébként ha megveszed és mégsem éred el vele a kívánt távolságot, vagy csak nagyon gyengén, akkor vehetsz hozzá antennát külön. Mivel a WRT54 sorozat összes tagjának 2 antenna csatlakozója van, az egyikre vehetsz egy irányított antennát.
http://www.wireless-bolt.hu/detailproduct.php?productid=119811Vagy építhetsz egyet:
http://www.frars.org.uk/cgi-bin/render.pl?pageid=1064Bár antenna ügyben én sem tudom hogy a routeren a 2 antennacsatlakozó között van-e különbség.
-
PeterT
csendes tag
válasz
fireman
üzenetére
Hali!
A routerbe dedugod a kábelmodemet az Internet feliratú csatlakozóba, és az asztali gépet pedig bedugod a további 4db LAN csati egyikébe. A fizikai konfigurálás ezzel véget is ért.A router fellép a netre, és tartja az internetkapcsolatot, így tehát ha kikapcsolod a számítógépedet, a router akkor is neten van, persze adatforgalom nélkül. Az asztali géped a routert átjáróként fogja használni az internethez.
A laptopod ugyanígy fog működni azzal a künönbséggel, hogy WIFI-n csatlakozik. A wifi épületen belül is 100m hatótávolsággal bír, persze ez függ a falak anyagától is. Pl egy vasbetonszerkezetnél ez lehet hogy csak 20m vagy 10m. De valószínűnek tartom hogy működni fog a kertben neked a net.
A WRT54GL-ben át lehet állítani a wifi erősségét (nem tudom hogy a gyári szoftben ven-e rá lehetőség, de a DD-WRT-ben tuti van). Így hát igen ez egy jó választás. De azt sem árt elfelejteni, hogy igaz hogy ezután a laptopod erősen fogja majd a jelet, de küldeni nem küld erősebben tehát a router gyengébben fogja látni. -
PeterT
csendes tag
Köszönöm szépen a segítséget. Hétfőn veszem is meg a kellékeket a JTAG-hoz.
Még egy kérdésem lenne viszont. Milyen lehetőséget nyújtana az, ha beleraknék egy SD kártyát? Ezzel párhuzamosan mire jó a cpu felhúzása, és a memoria 16-ról 64MB-ra növelése. Illetve ha samba-s megosztást csatlakoztatok?
Nem vagyok linux-ban otthon, ugyhogy csak egyszerűen kérném a választ légyszives.
-
PeterT
csendes tag
Hard resetet: üzemelés közben 30mp-is nyomod a reset gombot, majd kihúzod a tápkábelt, de közben nem engeded el a resetet. Nyomod még 30mp-ig, majd visszadugod a tápkábelt, és még mindig nem engedted el a resetet. Nyomod még 30mp-ig, és elengeded.
Utánna vársz egy picit és kész.
minden beállítás visszaáll. user/pass: root/admin -
PeterT
csendes tag
Hello!
Firmware frissítés után meghalt a WRT54GL routerem.
Power led villogott, DMZ nem villant fel. PING-elni nem tudtam, igy hát tftp-zni sem.
Szétszedtem a kindertojást, és a benne lévő flash romon rövidre zártam 2 lábat (neten olvastak szerint). Most megy a PING is és a TFTP is. De hiába küldök rá fel új szoftot, most sem jó. Most is csak villog a power led. Hard resetet már próbáltam, nem reagál.
Még a JTAG kábeles dolog lenne hátra, de nincs csati a panelon, csak a helye, és az ereket követve a panelon hiányoznak az ellenálások. Azaz szerintem hiába is forrasztanám oda a csati helyére a kábeleket, akkor sem menne.
Ebben tud nekem valaki segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- EA Sports WRC '23
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Mozilla Firefox
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Apple Watch Ultra 3 2025 - rendelhető!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- iPhone 14 128GB karcmentes, magánszemélytől
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG G531GV Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB WIN11
- Update 11.13. Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-13. gen.
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2450M I 8GB I 500GB I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

torrent lenne jó de mivel nincs vinyó csatlakoztatási lehetőség, igy az nem fog menni. SD/MMC-ből meg nincs olyan nagy amire lehetne letölteni. Vagy 40GB kéne legalább bele. De minimum 20.