Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorcsi
veterán
válasz
csirkemano #138 üzenetére
Passz, ilyen:
[link]
Igencsak német
[Szerkesztve] -
ipgirl
tag
válasz
csirkemano #143 üzenetére
nekem nem a fogyasztás mennyiségével van gondom, hanem azzal, hogy nincs itthon semmi csoki
-
.:Kristian:.
addikt
Én most épp ilyen mazsoladarabokat eszek és be van vonva csokival..nagyon finom..
-
ipgirl
tag
ide olyan rossz benézni...komolyan mondom, saját magamat kínzom, amikor benézek ebbe a topicba
De ugyanakkor meg nem tudom megállni, hogy ne olvasgassam, amit ide írtok
-
kymco
veterán
Most ettem meg egy csokimikulást...
-
ladybug
őstag
Ferrero Küsschen. Nagyon finom.
És megennék egy csomaggal belőle.
-
addikt
válasz
csirkemano #133 üzenetére
Én mennék, csak ilyen hidegben meghalni sincs kedvem..
-
lorcsi
veterán
Hanuta-t próbálta már vki?
iszonyat fini -
csirkemano
csendes tag
No, mindenki elment csokit venni?
-
SzalaiG
addikt
Motzart Kugeln
-
kypre
tag
válasz
.:Kristian:. #129 üzenetére
igen, mert az milka, én is ettem már, az valahogy egészen más, de az After Eight massza nélkül nekem nem jött be...
-
kypre
tag
válasz
csirkemano #127 üzenetére
az sajnos nem annyira finom, mint a kis csokilapok...nekem legalábbis nem ízlett annyira, mentholosétcsoki, mikulás formájú...semmi extra...és tényleg, a massza nélkül, valahogy annyira nem finom...
-
Ariadne
őstag
válasz
csirkemano #123 üzenetére
Egyik évben találtam finom étcsoki ''mikulást'' is, de sajnos elfelejtettem a márkáját. Azért '''' mert arcra krampusz volt, és nagyon finom.
szerk: Hű, a kedvenc csokismuffinreceptemet bemásolom nektek. Az a jó benne, hogy a búzakorpa miatt ráfoghatjuk, hogy egészésges is.
Búzakorpás muffin
1 csésze = 2,5 dl (de gyakorlatilag mindegy, mert az arányok számítanak, kell lehetőleg két egyforma bögre és kész)
2 tojás
1/4 csésze étolaj
1 kávéskanál szódabikarbóna (kevesebb is elég)
1/2 csésze cukor (sokkal kevesebbel is finom -szerintem)
1/4 csésze dzsem vagy lekvár
1 és 1/4 csésze liszt
3/4 csésze tej
1 csésze búzakorpa
A tejet fel szoktam melegíteni és beleáztatom a búzakorpát még a legelején, így nem lesz fűrészpor feelingje. Aztán egyszerűen összekeverem a ''folyékony'' cuccokat és a szódabikarbónát, beleteszem a lisztet és a langyosra hűlt tejes korpát és összekeverem. Állítólag nem szabad túlkeverni, inkább maradjon kicsit csomós, nem árt neki. Szoktam tenni bele holland kakaóporból olyan két evőkanálnyit és főzőcsokidarabkákat meglisztezve (úgy nem süllyednek le), ez a kedvenc, de persze bármit lehet tenni bele, mazsolát, diót, mogyorót, narancsot, eddig mindent elviselt. Ez az adag a szokásos 12 darabra elég, én mindig duplát készítek, mert jobban mérhetőek a mennyiségek így (és úgyis elfogy...). Közepes tűzön olyan 15-20 perc alatt kész.
[Szerkesztve] -
golyani
őstag
pont milkát pusztítok sima ala natúrat mert az a legjobb.
illletve amit sezretek még:
mogyis-mazsis milka
bocimintésmilka
sárgabarackos boci
sima boci
cadburry''s(nem tom hirtelen h kell leírni)
epres milka/boci
merci is finom
volt régen itthopn is Lion csoki utóljára amikor angliában jártam akkor ettem olyat anno 2003-ban. -
csirkemano
csendes tag
Hű, már várom a receptet, remélem, megtalálod!
A csokimikulás és testvéreiről: meg kell nézni, az van-e ráírva, hogy tejcsokoládé! Mert az nyerő, de a legtöbb kakaós tejbevonómassza. Ez nem azonos a Katica tortabevonóval! Kymco csak úgy hívja: hideg zsír... brrrr! És igaza van...
Kicsit drága, de húsvétra érdemes Nestlé vagy Milka csokinyuszit venni. -
Ariadne
őstag
Erre én is emlékszem, mi is csináltunk régen! Rizsescsokinak hívtuk egyszerűen. És mindig kellett hagyni megszáradni/kihűlni pár órán át, akkor keményebb lett, belül pedig puha, szinte folyós maradt a csoki. Ha nem volt türelmünk, mindig nekiáltunk kiskanállal kiszedni a tepsiből, mielőtt megszilárdult volna... Megpróbálom majd megkeresni a receptjét, emlékszem a tejpor elég drága alapanyag volt hozzá.
[Szerkesztve] -
addikt
Na nekem megvolt a napi csoky adag...4db KIT-KAT
-
ladybug
őstag
Emlékszem, amikor kisgyerek voltam, anya kapott egy receptet házikészítésű csoki címmel. Egy nagy tepsibe kellett beleönteni a masszát, és hűtőbe tenni. Kellett bele tejpor, tejszín, kakaó..., a többire sajnos nem emlékszem. Meg még lehetett bele tenni mogyorót vagy puffasztott rizst, vagy mazsolát.
És nagyon finom volt. Mindig rájártam. -
addikt
De rég írtatok ebbe a totyikaba..mi one? Mindenki megunta a sok csokyt???
-
Csimoka
tag
-
kypre
tag
szerintem, az ilyen nyuszitélapócsibe miegymás bevonóból készült csoki, pont azét olyan rossz, merthogy nem bevonóból, hanem normális csokiból kéne csinálni, és talán még azért mert nagyon édes, túlon túl...mintha nugátos lenne, de nem is...szóval, én sem szeretem őket...
na én már látom, érik egy nagy találkozó, ahol mindenki elhozza majd, amit a csokiból varázsolt otthon.
Gondoljátok csak el, belépő, valami saját készítésű csudafinomság, és egy karton ásványvíz, hogy a harmadik kostolás után, még mindíg érezzünk ízeket... -
Ariadne
őstag
A Katica tényleg jó, és van belőle tejcsokis is, ami külön pozitív. A Party tortabevonó se kutya azért, és ráadásul jó nagy is van belőle...
Mondta valaki, hogy a méret nem számít?
Csak tudnám akkor miért olyan borzalmasak a bevonóból készült télapók és nyuszik. Elvileg azt hiszem jobb minőségű csoki kell legyen a bevonó, több kakaóvaj kell bele, azt hiszem.
Hosszabb távon attól tartok, akár a Fogorvos topic is befigyelhet testvértopicként...
[Szerkesztve] -
Nighter
tag
Nem jó ez a sok csoki ne egyetek annyit mert nem jó ha sokat eszik az ember áááááááá csokitttttttttt ez a csoki hiánytól van hogy hülyeségeket beszélek
amúgy tényleg nem jó a sok de 1 pici olyan jól esik az embernek mindig
És most hogy kiéheztem kénytelen vagyok megenni a hangfalakat mert csokiért lusta vagyok elmenni -
kymco
veterán
válasz
csirkemano #111 üzenetére
Gratulálok, hogy kvázi tag lettél!
-
csirkemano
csendes tag
Jó ez a whiskys könnyítés!
-
csirkemano
csendes tag
Én most a Tibi különleges étcsokira bukok
A Boci étcsokival meg vigyázzatok, az csak 90 g-os!! Kész átverés.
-
kypre
tag
Nekem nagy kedvencem, a Katica tej és ét bevonó. Magában is, ha töményre vágyom, de hát sütibe, az valami isteni finom.
Annak még most is olyan a csomagolása mint régen.
...én most legútóbb, étcsokiból csináltam forrócsokit, csak nagyon tömény lett, szóval, egy kis viszkivel könnyítettem az izén, de még így is túl tömény volt, isteni finom, csak egy korty és tele lettél vele. Szóval, fogtam és jégkocka tartóba beletettem, hogy lefagyasztom, és a benne lévő alkohol miatt nem fagyott jéggé, szóval, most van, isteni finom fagyi itthon...nyamm...nyammm
...és igen, minden bizonnyal, a csokis topik szerves trás-testvér topikja, a Fogyjunk le topik...
[Szerkesztve] -
Ariadne
őstag
Újra felfedeztem egy régi klasszikust: a Szerencsi étcsokit!
Emlékeztek rá, hogy régen ilyen kis figurás csomagolása volt? (mármint úgy a '80-as évek vége felé
) Ó, boldog gyerekkor...
[Szerkesztve] -
csirkemano
csendes tag
Csokis rágcsa
20 dkg étcsokit felolvasztunk gőz felett, beledobunk 25 dkg diót/mogyorót, 25 dkg mazsolát, 10 dkg kandírozott narancshéjat (vagy 1 narancs lereszelt héját). Amíg folyós, alufóliára evőkanálnyi kupacokat halmozunk, majd hidegre tesszük megdermedni. Közben olvasszunk fel tejcsokit/fehércsokit (1 táblát), a megdermedt nasit egyenként mártsuk bele, majd újra hagyjuk megdermedni.
Irtó finom! -
csirkemano
csendes tag
Toblerone-kehely (4 adag, terápiás céllal 2 fő számára
)
20 dkg Toblerone (2 kis rúd)
4 db babapiskóta
4-6 evőkanál tej
2 evőkanál rum
5 dl tejszín
tetejére 5 dkg étcsoki
Gőz felett felolvasztom a darabokra tört csokit, majd félreteszem kihűlni. Közben összetördelem a babapiskótát, elosztom 4 tálkában vagy kehelyben, meglocsolom tejjel és a rummal. Kemény habbá verem a hideg tejszínt, majd az olvadt, de kihűlt csokit óvatosan beleforgatoma habba. Ezt rákanalazom a babapiskótára, megszórom csokiforgáccsal (reszelve vagy krumplihámozó segítségével készül). Hmmm... -
lapa
veterán
válasz
csirkemano #101 üzenetére
...ah már látom te vagy az aki miatt a fél diéta-totyik az arcát kaparta ma este. jó kis partizánkodás mi? osztod az igét a fogyni vágyóknál közben meg upszolod a csokitotyikot
[Szerkesztve] -
nRu3
addikt
Nem csoki imádok vagyunk ,hanem édesség kedvelők.
-
addikt
válasz
csirkemano #101 üzenetére
-
csirkemano
csendes tag
válasz
.:Kristian:. #99 üzenetére
Én nem akarok ilyenekre gondolni
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Háztartási gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest