Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Bambanő háza tája
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Internetes kommentelés = Időpocsékolás (kommentelhető)
- Nintendo 3DS töltő "gány"
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fenergie84
addikt
válasz Hooper #19611 üzenetére
Ha jól informálódtam, akkor a WD-ből csak ez a két fajta 2 tányéros (500gb/tányér):
WD1001FALS-00U9B0
WD1001FALS-00E3A0Erre ügyelned kell, ha veszed, mert nincs értelme megvenni a régi fajtát.
Ezzel szemben előnye van a Samsung F3-nak, mert annak beszerzése nem igényel semmi "plusz" informálódást. -
fenergie84
addikt
válasz Hooper #20562 üzenetére
Szerintem az adat rész maradhat egyben..egyszerűbb, mert nem fog egyhamar sípolni a rendszer, ha megtelik...
RootRulez: PH-s cimbora, aki a samsungokat favorizálja mi? ÉN vagyok az, ki lehet ezt mondani, mindig is felvállaltam
A nagy kapacitású vinyókat a gyárak adattárnak szánják, szóval, ha 7200rpm-est akarsz, akkor 1tb WD, azt meg megnézed az első hozzászólásban, melyik a 2 tányéros.... -
Gyusz
őstag
válasz Hooper #20572 üzenetére
Nálam a max 37 fok volt, általában meg 35 szokott lenni. Ha mondjuk az átlag a 38, akkor szerintem azzal nincs gond, viszont magasabb hőmérsékletnél talán nem ártana a plusz hűtés, ugyanis a Samsungok kicsit csalnak a hőmérséklettel (hűvösebb SMART értékeket mutatnak).
-
fenergie84
addikt
válasz Hooper #20572 üzenetére
Attól is függ a hőmérséklete, hogy milyen hátban van és annak milyen a szellőzése.
Nekem a 4 samusung hűtésére 3 db 9cm PWM AC venti szolgál...így évszaktól függően max 31°C-ra melegednek fel...g.gergo: semmi plusz haszna nincs a sata3-nak, ha csak a vinyó egy árban van a sata2-vel.
Sebesség növekedést nem fogsz tapasztalni (rendszer szintjén), ha meg ehhez pluszban akarsz sata3 vezérlőt venni, az szerintem felejtős...[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz Hooper #25197 üzenetére
Két régebbi F1-est vedd ki, a nagyobbat beteheted akár külső usb-s tárba, és ha mentesz, akkor egyszerűen rádugod a gépre. Ez azért jó, mert így van egy tápfüggetlen mentésed is, azaz ha bekrepál a tápegység a gépben, akkor nem rántja magával ezt a külső tárat, ellenben a gépben levő összes vinyót magával ránthatja egyszerre (persze nem gagyi a tápod, de lehet akár egy villámcsapás is, stb. extra esemény).
A kisebb Samut add el.F3-at hagyd meg rendszernek, később ezt az SSD válthatja.
És vegyél egy 2TB-os 5400-as tárolót, amik manapság már nem is olyan lassúak.
Hitachi 5K3000 1,5TB-2TB-3TB
WD20EARSA fentiek az ajánlottak főként, esetleg Samu F3EG 2TB, de én a fentebbieket venném inkább.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Hooper #25261 üzenetére
Dettó ugyanebben a helyzetben vagyok.
Mindenki agyon dicséri a HD204UI-t, hogy ilyen meg olyan jó. De kérem, ha egy winyó, alaphelyzetben adatvesztésre képes, az mióta jó winyó? Legalábbis nálam ott kezdődik egy jó winyó, ha bedugod és működik, ahogy annak működnie kell.
De ez lehet, hogy az én hülyeségem, bevallom, de gondolom azért meg lehet érteni valamilyen mértékben.
-
King Unique
titán
válasz Hooper #28873 üzenetére
Ez lehet inkább külső hdd topicba való kérdés...
A MyBookon gombot megnyomva,bizt leválasztva,v géppel,TV-vel leállítva is leáll frankón,viszont áram alatt marad,bár a hdd ilyenkor elvileg nem forog,ezért is fura,h 3 napot ír Sentinel... (bedugod lekapcsolható elosztóba,azt amikor nem használod lekapcsolod azt is,v vettél volna Samsung Story Stationt,annak bekapcsoló "tekerője" full lekapcsolja,áramtalanítja.)
Nem tudom parkolóállás késleltetésnek mennyire van értelme egy ilyennél,azért egy külső,ami kicsit más,mint a gépben lévő hdd,amúgy is úgy van beállítva,h 10,v 30 perc után kapcsol energiatakarékra-állítja le hdd-t,ami Smartware progijában más választható értékekre is állítható tetszőlegesen.[ Szerkesztve ]
-
Fauno
tag
válasz Hooper #28882 üzenetére
"Víz alá kerültek a világ legnagyobb merevlemez-alkatrészeket előállító üzemének csarnokai. A piac 70-80 százalékát ellátó Nimec ugyanannak az árvíznek esett áldozatul, amely a Western Digital üzemeit is leállásra késztette.
A winchesterek árai nem fognak azonnal az egekbe szökni az elemzők szerint. A DisplaySearch és az IHS-iSuppli szakértői szerint a gyárak jellemzően négy hétre elég alkatrésszel rendelkeznek, így a Hitachi, a Seagate és a Toshiba üzemek egy hónapig még valószínűleg tudnak termelni. Az alkatrészkészlet elfogyta után viszont rizikóssá válik a helyzet. A kockázat annyira magas, hogy Tim Cook, az Apple új vezérigazgatója múlt heti pénzügyi értékelésén külön kitért a problémára.
Thaiföldet az elmúlt ötven év legnagyobb árvize sújtja jelenleg. A világ legnagyobb merevlemezgyártójának számító Western Digital két üzeme már a múlt héten víz alá került. Egyelőre nem látszik, hogy az érintett üzemek mikor kezdhetnek ismét termelésbe. Valószínűnek tűnik, hogy a 2011-es év végére jelentősen megemelkedik a lemezek ára.
A Western Digital-lemezeket használó Apple mellett a japán autóipart is mélyen érinti a thaiföldi árvíz. A japán márkák elektronikájának jó részét thai üzemekben szerelik össze. "
-
vond
MODERÁTOR
válasz Hooper #36366 üzenetére
Csak boot-eszközként és csak régi, nem UEFI-s alaplapokon van velük némi gubanc, de mivel esetedben egyik sem játszik, így nyugodtan veheted akár a WD30EFRX-et is, úgyis annak van a legjobb GB/Ft mutatója...
De ha nem akarsz ennyit költeni, akkor a 2 terás is tökéletes lesz (nem sokkal rosszabb a fenti mutatója)...
Bármelyik méret mellett is döntesz, én a helyedben mindenképp RED-et vennék, méghozzá az előző hozzászólásokban emlegetett boltban, 60 hónap garanciával...
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
vond
MODERÁTOR
válasz Hooper #36370 üzenetére
Igen, minden RED-ben 1 terás lemezek vannak...
Az 5 év garival kapcsolatban másoknak is voltak már kétségei, de volt itt a múltkor egy fórumtárs, akinek a számláján is ez szerepelt...
(#36369) dances: Tegnap még a 2 terásnál is 60 hónap volt... Nem tudom, mi lehet a változtatás oka... Sajnálnám, ha így maradna (bár a 3 év sem rossz), mert terveztem a közeljövőben 1-2 darab 2 terás vásárlását... Meglátjuk, mi lesz...
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Hooper #36452 üzenetére
Remek döntés.
Ha van pár órád, akkor elsőnek eressz rá egy HD Sentinel írás/olvasás felület tesztet, ez módszeresen végigteszteli az egész lemezt... Ha végzett, akkor sima Windows-os kötetlétrehozás, majd gyorsformázás, és már kész is vagy...
-
ledgeri
nagyúr
válasz Hooper #36454 üzenetére
Olvass vissza az én karakteremet keresve, nemrég linkkeltem... (1 és 1,5 terás volt)
Ha befejezted akkor elküldenéd a képét, kíváncsi vagyok a grafikonjára..[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
-
Hooper
őstag
válasz Hooper #45170 üzenetére
Sziasztok!
A gépemet első sorban foto retusálásra használom (PS, lightroom, nagyfelbontású raw képek, nagy mennyiségben)
A kérdésem az lenne hogy jó pár éve megszokásból Samsung F3 1TBn dolgozok, mellette adatnak, ackupnak egy 2TB green és egy 3TB RED van.
Meg is teltek.. szóval gondolkozom még egy REDen. a kérdésem az lenne hogy sebességben kiválthatja az 1TBs lemezt? Tudnék ugyanugy dolgozni a reden mint az F3on?
(blacket a zaj és a hő és az ár miatt nem akarok) -
Hooper
őstag
válasz Hooper #45231 üzenetére
ziasztok!
A gépemet első sorban foto retusálásra használom (PS, lightroom, nagyfelbontású raw képek, nagy mennyiségben)
A kérdésem az lenne hogy jó pár éve megszokásból Samsung F3 1TBn dolgozok, mellette adatnak, ackupnak egy 2TB green és egy 3TB RED van.
Meg is teltek.. szóval gondolkozom még egy REDen. a kérdésem az lenne hogy sebességben kiválthatja az 1TB samu F3 lemezt? Tudnék ugyanugy dolgozni a reden mint az F3on? -
őstag
válasz Hooper #45387 üzenetére
A szekvenciális értékei jóval jobbak lesznek, mint a régi Samué, aminek az egyszerű oka, hogy abban 500GB-os, a RED-ben 1TB-os lemezek vannak. Ha így nézzük, akkor kiválthatja.
Bár munkára, ha úgy is mindig a gépben van, és használatban is, én nem a Green/RED vonalat nézném, akkor már egy sima Blue/Barracuda (hogy ne maradjon WD ajánló a topicból) még gyorsabb, de némileg halkabb, visszafogotabb a fekete kaviártól. Igaz, ahogy látom WD vonalon 1TB a tető Blueban... Akkor marad a Black ott.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
nagyúr
-
King Unique
titán
válasz Hooper #63375 üzenetére
A WD Red sorozat továbbra is ajánlott itt a topikban, meg hivatalosan amúgy is NAS HDD. Ha más gyártó terméke is érdekel, akkor megnézed az összefoglalót, ott a 3,5", NAS és ADAT üzemre, 5400-5900rpm kategóriában pl. a Seagate IronWolf is szóba jöhet. Vagy akár a hivatalosan megjelölt felhasználási területet is meg lehet kerülni. Volt arról is szó, hogy akár pl. a WD Purple merevlemez is jó lehet NAS-ba és többen használják is ilyen célra (példa), holott az hivatalosan felügyeleti üzemre (DVR/NVR/PVR) való.
-
-
Mauddip
aktív tag
válasz Hooper #65408 üzenetére
Sziasztok!
Pont ugyanerre lenne nekem is szükségem, mint az előbbi kollégának, annyi változással, hogy én inkább ilyen 3-4-6-8 TB -osat vennék, sőt lehet 2 db-ot akkor már. Ugyanígy az egyiket fél évente beleraknám a gépbe, felmásolnám azt a pár 100 Gb adatot, majd bekerülne a fiókomba. A másik meg mehetne akár folyton a gépembe, de csupán néha-néha raknék rá valami filmet-képeket, ha épp nincs hely a jelenlegi 3 Tb-os winyómon, tehát akár lehetne energiatakarékos is, hogy egy idő után leállítja önmagát, ha nincs használatban.
Nézegettem a felhozatalt, eddig is WD winyóim voltam, ha nem gond, akkor maradnék annál, csak épp nem tudom, h erre a feladatra a régi Green, mostmár úgy tudom beleolvadt a Blue márkába, szóval, hogy ebből válasszak ilyet, vagy megbízhatóbb a Red vagy Purple széria (még ha nem is használnám folyamatosan)?Nikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv
-
King Unique
titán
válasz Hooper #65518 üzenetére
A 3,5"-os WD Blue max. 6 TB-ig érhető el, tehát 12 TB-nál az nyilván kilőve. Az ED sorozat modelljeiben 6 TB felett rendszerint valami OEM WD Red merevlemez szokott lenni, lásd a 10 TB-os példáját a téma topikjából. Amit ráadásul ismersz, többször érdeklődtél már ott, így pláne nem világos miért itt, a belső merevlemezekkel foglalkozó topikban tetted fel a kérdést...
Adatmentésre egyébként egynek jó lehet ez a 12 TB-os WD ED is, de itt pont az lenne a lényeg, hogy a fontos, nehezen pótolható adatok eleve több helyen, több offline és/vagy online tárolón legyenek tárolva, ne kizárólag csak 1 helyen, eszközön.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital