Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
válasz gyuszaa #23283 üzenetére
Ezt bírom mikor valaki direkt kiemeli,hogy Nvidia mellett akar maradni. Ezek után csak az AMD kártyákat ajánlják,hidd el nyomós oka van annak,ha valaki Nvidia kártyát akar. Még mindig jobban jár vele,mint az AMD-vel,1 játék miatt meg felesleges át váltani,Nvidia simán megbirkózik bármivel stabilan és kényelmesen.
-
AAntii
őstag
válasz gyuszaa #23573 üzenetére
Ennyire kevés lenne egy 4Ghz-en járatott quad proci? Elég olcsón mennek a sandy i5-ök, így a 1155-re való áttérés sem feltétlen indokolatlan, kérdés, hogy a 775-ös motyót mennyire és mennyiért lehet manapság eladni, illetve hogy senzaj akar egyáltalán egy ilyen nagyobb volumenű fejlesztésre plusz időt és pénzt áldozni.
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
-
ZiD
tag
válasz gyuszaa #32721 üzenetére
Köszönöm Neked is. Elkezdtem nézelődni, természetesen fogalmam sincs, hogy mi a különbség a sok 7770 változat között
Ezt néztem 36 hó garanciával, ez fontos szempont. Filmre mindegy melyiket veszem? Mivel játék max később és minimális lesz, így inkább garancia, és a csendesség/alacsony fogyasztás lenne a szempont. -
MM
őstag
válasz gyuszaa #34349 üzenetére
Ettől függetlenül aki írt eddig az R290x topicba, és próbált DualX-et, a hangjával meg volt elégedve, VRM és GPU hőmérsékletek pedig nem voltak vészesek. Az alacsonyabb órajel miatt ez lehetséges is.
Az, hogy a memórián nincs hűtés, az kb semmit sem jelent. (Az Asus R9280x DC2/DC2T-n sincs...)
Alapból nagy hőleadó felület párosul kis fogyasztással, megfelelő RAM chipek esetén így ez nem okoz problémát.VaporX pedig több embernél is hangos volt. Azzal mindenki egyetért, hogy egy jól összerakott kártya... de neked a 7950-nél hiába jó venti profil, ha az R9280x-nél meg nem jó, és itt arról volt szó!
Ezt könnyű orvosolni, és lehet, hogy BIOS-al is javítják majd, de így egyelőre nem a "berakod és jól megy" kategória.[ Szerkesztve ]
-
MM
őstag
válasz gyuszaa #34416 üzenetére
1. engem nem kell meggyőznöd, már rég megvettem a kártyámat
2. a 7970 és R9280x topicot is figyelemmel kísérem, sőt, írtam mindkettőbe bőven tapasztalatokat az Asusról, előtte a VTX3D-ről, ...stb. Tehát az abban elhangzottakat sem kell számomra elmagyaráznod, sőt, ugyanazt sem kell többször leírnod. Legalábbis nem nekem. Arról nem beszélve, hogy részeket ragadsz ki belőle, ezért más a véleményed.
Pl ezt írod: "MSI R9280X" "lespórolt vrm hűtés miatt nem ajánlott"
De ugye van hozzá egy új BIOS, amivel játékok alatt nincs gond a VRM hőmérsékletekkel, 3 év gari van rá, halk a hűtése, és emellett az egyik legolcsóbb R9280X 3 év garral. Akkor miért is nem ajánlott? Mert csak addig olvastad a topicot, amíg belinkeltek a régi BIOS-al egy hőkamerás képet, vagy nem akarsz tudomást venni a folytatásról?
Vagy, hogy a DualX-nek spóroltak a hűtésén a 7970-hez képest.
Ezt szintén senki nem vitatja, de ettől még elégséges a hűtése, és halk, nem kell mókolni vele, és olcsóbb jóval a VaporX-nél és az Asusnál is.A magam részéről itt befejeztem, mert kicsit meddővé kezd válni ez a vita.
3. amit most linkeltél eredmény, korrekt, az 1600RPM-es max ventilátor fordulat is. Csak egyvalami furcsa, az órajelhez képest kicsi a min. FPS. Power limit +20%-on van?
Érdemes lenne MSI AB-vel is monitorozni az órajeleket, nem vesz-e vissza az órajelből, vagy mitől akad? legalább 24,5-25FPS-nek kéne lennie...[ Szerkesztve ]
-
MM
őstag
válasz gyuszaa #34427 üzenetére
"amiben temetsz ugye egy kártyát"
Na itt kezdődnek a bajok...
Temettem?Leírtam, hogy a kártya kiváló, de alapból hangos a venti profil. Aki ért hozzá beállítja, vagy megvárja a jó gyári BIOS-t. (ha kell)
Aki nem ért hozzá, csak berakná és használná, annak (egyelőre) nem ideális. Ennyi.Sérti az önérzetedet, hogy merek rosszat mondani a VaporX-ről, mert neked is az van?
Mást nem tudok elképzelni, hogy miért nem érted meg, amit írok...u.i.: a linkedről az MSI-vel kapcsolatban meg ne is beszéljünk, megint sikerült megtalálnod azt a hsz-t, amiről később kiderült, hogy NEM A HIVATALOS BIOS-RÓL SZÓL !!!!!
olvass kicsit még tovább...[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
válasz gyuszaa #34444 üzenetére
vrm.et folyamatos terhelésekre kell"ene" tervezni,
azért ne öntsük már márvyányba a dual x-et mert csak 70 fok lett a vrm 4 perc alatt se
(14perc logging 30% átlag gpu kihasználtság?
kérd meg a saphire-os kollágát crsys3 kisebb felbontásba hagyja ugy egy órát,
akkor volna értelme.. ha marad 85 alatt már azt mondom lehet dicsőíteni az msi vel szemben
de ott már nem 1600 lesz az rpm, hanem 2100 ami sapphiréknál már inkább a jól hallható kategória.
és msi -re 3 év gar van,.vaporX jol jött ki tesztben, de az már ott van árban asus fele.
msi-n tényleg vékony lett a VRM-re fordított idő/vas 280x nél, de már csak gar miatt megéri
azt a plusz 3k-t ha nem is halkabb..[ Szerkesztve ]
-
MM
őstag
válasz gyuszaa #34446 üzenetére
A további vitákat szeretném már elkerülni, de amit most linkeltél, pontosan azt mutatja, amiről beszélek:
A legmagasabb hőmérséklet nálad 65 fok a GPU és a 2 VRM hőmérsékletei közül.
Mégis, majdnem 2000 RPM-ig ment a ventilátor, ami azért már elég jól hallható.
Szerintem ez feleslegesen hangos, mikor amúgy nagyon könnyedén lehűti.Láthatod, hogy az Asusnál defaulton (1070/1600 1,2V) 75/77 foknál állnak meg a hőmérsékletek, és csak 1600RPM a ventilátor. (Crysis3 max graf. FXAA GPU99%-on végéig)
Ez szerintem egy gyárilag jó kompromisszum a hűtés és hangerő között.
Persze ezt könnyen lehet hangolni kézzel - annak aki ért hozzá - ha amúgy megfelelő a hűtés, mint pl a Vaporoknál.[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz gyuszaa #37155 üzenetére
Maradjunk annyiban akármelyik gyártót is választja az ember, maximum pár fps kül lehet (meg az ár )
1 adott vga generáció kisebb ránc felvarrásokkal általában 2 év.. Ha időben vesz az ember vga-t jól jár ha nem hát nemEz az idézőjelben háború sosem fog le állni, ez szerintem 1 reklám csak .Mert mind1 melyiket veszi amelyik neki jobban tetszik azt vegye az illető .Meg amelyik cégnek jobban megfogja a reklámja .
Az ati jön most a világot megváltjuk mantle. Az nv meg 1 csomó cuccot ad a vga-khoz . Meg ők is terveznek valamit.. Szóval tökmind1 .
Én meguntam az amd-t ha meg hallom rosszul érzem magam. Büszke intel-nv tulaj vagyok . És nem idegelem magam a mantle végett .Ha az lesz a helyzet hogy nv-vel szaggat a játék , a 7770 mantleval veri a gtx 780 at nah akkor lesznek gondok (ez meg úgysem lesz, ) De még a 760 at sem mert majdnem ugyan olyan erő van benne mint a 7970 es.... (persze nv oc- ati meg alapon. ) De ha meg nézzük bolti ára 70 a másiknak 110 .
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- BestBuy topik
- Okos Otthon / Smart Home
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs