Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee145
tag
Két verzió van, ahogy kutakodtam a neten. Mivel amit vettem rca - jack az nem jó nekem. Vagy veszek digitális - analóg átalakítót, ami 5000 Ft-nál kezdődik, vagy most találtam ilyet, hogy scart - rca átalakító, ami 5-600 Ft körül van. Ez utóbbihoz amúgy kell majd az az rca - jack átalakító, szóval potyára még nem vettem eddig semmit.
Lassan csak megoldódik a dolog, miközben egy csomót tanulok. -
zolee145
tag
válasz
azbest #14847 üzenetére
Végül HDMI - DVI kábel lett, már össze is kötöttem, működik. Van kép, HD, minden szuper. csak épp hang nincs... Vettem egy RCA - 3,5 jack átalakítót, de csak zúgás hallatszik. S/PDIF van a beltéri hátuljára írva, gondolom ahhoz az RCA kell. vagy van ott még valami okosság? Esetleg valamit állítani kellene még valahol?
Csak jó lenne hallani is az adás hangját, nemcsak nézni. -
Bozek
nagyúr
válasz
azbest #14847 üzenetére
Magyarországon is elérhető a Delock kábel, igaz, 17 ezer Ft. Szóval tényleg nem olcsó.
-
azbest
félisten
válasz
zolee145 #14846 üzenetére
ha hdmi kimenetről szeretnél displayport bemenetes monitort hajtani, az tudtommal nem csereszabatos a displayport -> hdmi iránnyal. Nem megfordítható. Míg dp->hdmi fullhd átalakító már 1-2 dolcsiért kapható, addig a fordított irányra nagyobb méretű és drágább eszközöket láttam.
Ha van dvi bemenet is a monitoron, akkor a sima passzív hdmi-dvi átalaktó (külön + hdmi kábel vagy eleve ilyen kábel) megteszi. Főleg, hogy a hangot eleve máshogy oldod meg.
-
Bozek
nagyúr
válasz
zolee145 #14844 üzenetére
A DisplayPort képes hang átvitelére is, tehát egy HDMI - DisplayPort átalakítóval elvileg megspórolhatod a másik kábelt. Persze átalakítóval nem használtam, nekem nincs DisplayPort a monitoromon, viszont van HDMI.
Persze az is kérdés, hogy a box amúgy ad-e hangot HDMI-n keresztül, de szerintem igen.
-
zolee145
tag
Köszi, meg is találtam, egyszerű mint a faék az átkapcsolás.
Már csak az a kérdés, hogy hdmi - DVI, vagy hdmi - displayport átalakítót vegyek? A hang az egy rca - jack átalakítóval jön a beltériből. A képet hogy érdemes átrakni a monitorra, melyik vonalon? Vagy lényegtelen, hogy a displayportot vagy a DVI-t használom? -
zolee145
tag
Üdv!
Adott egy PC, hozzá egy monitor (Dell P2314H). Van a szolgáltatónktól egy Amiko 8140 T2/C. A monitor most a PC-hez van csatlakoztatva vga kábellel. A monitoron lévő displayport csatlakozó elvileg szabad. A beltérin van hdmi kimenet, és elvileg létezik hdmi - displayport átalakító. Van a beltérin s/pdif hangkimenet, és elvileg létezik s/pdif - 3,5 jack átalakító is.
Ezek alapján elvileg (sokszor írom, hogy elvileg) tudok tv-t nézni a monitoron, sőt még hangot is hallok a hangfalakon.
Most jön a kérdés: mivel ugyanaz a monitor tartozik a pc-hez, és lenne a tv-m is, hogyan döntöm el, hogy épp melyik kép legyen a monitoron? Valahol tudok váltani a bemenetek közt, hogy épp melyiknek a képe kerüljön ki? -
kalidor55
tag
a terratec tunerekről tud valaki valamit? dvb c ese
-
kalidor55
tag
a terratec tunerekről tud valaki valamit? dvb c esetleg?
-
azbest
félisten
válasz
csabyka666 #14836 üzenetére
Ahogy zichie is írta, az ő kártyájával például nem kell külső tápegység, mert az alaplapi csatlakozóról szedi a szükséges áramot. De például az usb csatolós műholdvevők mind külső táposak, mert az usb nem tud annyit adni, mint amennyi kell. A tiednél is lehet biztosra mentek, vagy a régebbi fajta pci szabvány talán kevesebbet engedett meg és azért lett csatlakozó rajta. Szóval általánosságban vannak ismereteim, de a konkrét kártyával nincs tapasztalatom, ezért nem akartam találgatni.
-
-
-
azbest
félisten
válasz
tuner_itv #14834 üzenetére
a proharddveres tesztben kb megvan minden lépésnek a képe, ahogy felsoroltam. Szóval, ha pici emléked is van, hogyan működött, azok alapján vakon is végig kellene tudni csinálni a lépéseket.
setup gomb a távon, kettőt le (setup menüponta ér), belelépni (ok?), egyet le (display mode pont), belépni (ok), fölfele gombbal választani kisebb felbontást - nem tudom kell -e ok-t nymoni.
Vágy rákötöd valamire, ami képes nagyobb felbontásokra is, pl egy fullhd monitor.
-
zichie
senior tag
válasz
csabyka666 #14830 üzenetére
Ha már nincs "T" szolgáltatás, akkor elforgathatod, de erre inkább egy antennaszerelőt hívj, mert az LNB-t (azaz a fejet) is forgatni kell a tökéletes vételhez. Magyar csatornát nem nagyon fogsz találni, mert minden ami magyar az szigorúan kódolt. Az Eutelsat 9B-n vannak a magyar közszolgálati csatornák, de ezek csak akkor kódolatlanok, ha éppen olyan műsor megy amire a sugárzási jogok nemcsak Magyarország területére szónak. Ezek DVB-T-n is jönnek, így nem sok értelme van a műholdas vételnek. Ezen kívül egy (!!!) magyar nyelvű szabadon fogható adás van az Eutelsat Hot-Bird műholdakon, ez az Euronews SD változata.
-
azbest
félisten
válasz
csabyka666 #14830 üzenetére
lnb, az ami az antennán van a tányéron, oda vezet a koax kábel. Azon át kap tápot is. A feszültségtől és egy kapcsolójeltől függ, hogy milyen üzemmódban van. Ku sávos lehet valószínűleg, amit használnak ők is.
Amit a dokumentáció tartalmaz, azt látom én is.
-
válasz
azbest #14829 üzenetére
LNB ő micsoda? És jó lehet neki a floppy csati egy az egyben? Szerintem igen, de nem akarom agyonverni a kártyát.
Nem akarnám elállítani az antennát, csak elméletben játszottam el a dologgal. Vevőfejtől nem függ ez amúgy?
Nincs már meg a T-s szolgáltatás, le lett mondva, csak nem vitték el a fejet meg a tányért. -
azbest
félisten
válasz
csabyka666 #14825 üzenetére
az általad linkelt doksi szerint az lnb tápját veszi arról a tápcsatiról. Aztán gondolom átalakítja 13 és 18V-ra.
Régebben a keleti eutelsat 13 és astra 19,2 fokon volt sok szabadon fogható, többek közt német adások is. De, ha elállítod, akkor az előfizetős adásod hozzáférését is lekavarhatod, amit utána vissza kell tudni állítani.
-
tuner_itv
újonc
Helló mindenkinek!
Lenne itt valaki akinek ITV 901 tunere van, és még meg is tudná mondani, hogyan kell reset-álni? Olyan felbontás lett beállítva amit nem tud a monitor és nem tudjuk visszaállítani, kép nincs, setup-ra, nem reagál, váltja a csatornákat de "out of range". Szóval hogyan lehet a beállításokat törölni? Köszönöm. -
-
zichie
senior tag
válasz
csabyka666 #14825 üzenetére
A 12410 H kimaradt, itt is van néhány ukrán SD adás.
A táp csatiról nem tudok mit mondani, nekem egy TeVii kártyám van, oda csak az antenna fejből lejövő kábelt csatlakoztattam.
Ami a szoftvereket illeti, ebben a fórumban találhatsz rá megoldást.A műholdak és a rajtuk lévő csatornák listáját ezeken az oldalakon találod:
https://www.lyngsat.com/
http://www.flysat.com/satlist.php
http://hu.kingofsat.net/satellites.phpHa az éppen aktuálisan futó élő közvetítőcsatornák (feed-ek) érdekelnek, arról itt van infó: http://www.satelliweb.com/index.php?section=livef
-
válasz
zichie #14824 üzenetére
Köszi a korrekt választ! Nem merültem bele a műholdas adásokba, na majd most!
A kártyán van egy (táp?)csatlakozó, arra vonatkozóan tudsz mondani valamit? Ami fizikailag egyezik a floppy tápjával, rá is megy, csak nem mertem bekapcsolni - bár úgy nézem, a NYÁK-on nincs bekötve sehova sem a +5V vezeték, csak be van forrasztva, és a +12V valamint a 2 darab GND hasznosul érdemben.
Egy (univerzális) programot tudsz mondani, amivel le tudom tesztelni a műholdas történetet? A kártyához a gyári szoftvercsomagban csak a drivereket találtam.
Egyébként ha a tányért forgatnám, persze a megfelelő szögben, akkor elérhetnék olyan műholdakat, amikről több adó is fogható? Nyilván nem a HBO, csak úgy általánosságban kérdem.
-
zichie
senior tag
válasz
csabyka666 #14823 üzenetére
Kipróbálhatod a műholdas részét is. A T-Home boxból kihúzód (kicsavarod) a műholdas kábelt és tuner DVB-S csatlakozójára csatlakoztatod. Ennyi az egész, így mennie kell.
A T-Home az Amos műholdakat használja, ezekre "néz" a tányérantenna. Minden T-Home-os adás kódolt, csak T-Home beltérivel fogható. A "T" nagy figyelmet, időt és erőforrást szentelt abból a célból, hogy ne lehessen pc-s tunerrel nézni az adásokat (hivatalos előfizetéssel sem). Ennek ellenére van jópár (nem T-Home) kódolatlan adás.
A műholdról fogható adások aktuális listáját itt találod: Amos 3/7 at 4.0°W
Ebből látszik, hogy van pár kódolatlan, nézhető adás az alábbi frekvenciákon:
11140 H
11175 H
11590 HA "ПРЯМИЙ" és a "112 Украина" csatornák HD-ban mpeg4-ben adnak, így ezt is tesztelheted.
A T-Home nagylelkűen elérhetővé tette a monoszkópját (tesztábráját), ez nem kódolt, szabadon, ingyen, előfizetés nélkül nézhető, így a T-Home szolgáltatását is tesztelheted ezen az egy csatornán keresztül. Ez mpeg4 sd.Van még pár olyan frekvencia, ahol vannak kódolatlan adások, de ezek a közel keletre sugároznak, Magyarországon nem foghatók.
-
Üdv mindenki!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy Medion CTX948-as tunerem, amit szeretnék tesztelni. A DVB-T részét viszonylag könnyen tudtam ellenőrizni a Splash Lite programmal - megkereste a csatornákat, tudtam is nézni, eddig oké.
A kártya azonban tud "fogni" műholdas adásokat is, de ilyet még nem csináltam...hogy érdemes nekiállni? Van a házon egy T-Home parabola, természetesen fejjel együtt, annak a kábelét ráköthetem-e, vagy fejejtős, mert másik műholdra kellene állítani a tányért? Ehhez jön a következő kérdésem: a kártyán van egy csatlakozó, látszólag floppy tápcsati, rá is megy, de nem mertem bekapcsolni így, mert ha megnézitek a fent linkelt PDF-et, a kiosztása nem egyezik a floppyval, ugyanis csak a +12V-ot és a mellette lévő 2 db GND-t említi, a +5V nem szerepel a lábkiosztáson, tönkrevágni viszont nem akarom. Gondolom a műholdas vételhez kell a plusz delej...de csak tipp, nem foglalkoztam még ezzel a témával.
Köszi a segítséget előre is!
-
kalidor55
tag
mitől lett az, hogy felraktam új vinfost és ,most 50-60% a proci használat, ezelőtt, meg 5-7% között imbolygott a régi agyonhasznált vinfoson? semmiket nem állígattam régin sem, meg az újon sem, mármint cuda, vagy dxvva féléket.
-
azbest
félisten
Ha az a kérdés, hogy lehet fizikailag bekötni, hát antenna elosztóval.
Ha a kódolt adás pécés tunerrel nézés, azt sehogy. A legtöbb csatorna kódólatlan a diginél, így azokat nézheted a pécén, de a prémium csomaghoz úgy hírlik, hogy box-hoz kötött kártya kell. A digis topicban lehet jobban meg tudják mondani.
Ellenben a hbo go-ra elvileg ingyen tudsz regisztrálni és a hbo go weblapon a digi előfizetéseddel, telefonon, pécén, chromecaston tudod nézni a filmeket. Az élő adás is nézhető appból, böngőszőből, de rossz minőségben. Viszont az élő adás filmjei ott vannak a go kínálatban majdnem mindig. Van hbo go topic is.
Egyébként a digi előfizetéssel is van már online tévézés is, digi online néven fut. Szóval interneten át is elérhető a tévé adás részben vagy egészen (a prémium tartalom kivétel lehet)
-
SlayR
senior tag
AVERMEDIA TD310 vásárlása előtt állok, lehet velem van a gond, de nem nagyon vágom hogy is van ez, hogy adott Digi kábel tv HBOval....miként is kötöm rá, hogy tudjam nézni az HBO-t, Set Top Boxal, anélkül? Előre is köszönet!
-
kalidor55
tag
azt nem tudjátok véletlen, a smart dvb-ben, a beállított csatornákat, hogyan lehet kimenteni? ha újrarakom a progit, akkor visszatölteném a csatornakiosztást a progiba
-
kalidor55
tag
válasz
#29810560 #14813 üzenetére
nagyon köszönöm!
a smart dvb-ét azért gondoltam kipróbálni, mert állítólag tud teljes képernyős módot, mindkét megjelenítőn!? nem tűnik rosz proginak, és ingyenes is. csak, nem tudom, hogyan lehetne benne használni a két tunert, hogy az egyik fel vesz a másikat nézem? nem tudja valaki? -
Weaver
senior tag
van nálam egy régebbi, nem hásznált tv-tuner. abszolút nem vágom a mikéntjét. meghírdetem, de van egy kérdés a feladásnál:
"A készülék alkalmas / nem alkalmas a magyarországi földfelszíni, szabad hozzáférésű digitális televíziós műsorszórás vételére. " ?
a készülék: X3M HE2500
infója: [link]mennyi lehet a kb reális ára?
-
törölt tag
válasz
kalidor55 #14812 üzenetére
DIGI KábelTV (DVB-C és analóg) aktuális csatornakiosztás. (Budapest DVB-C 40. oldal)
-
kalidor55
tag
átváltottam smart dvb-re! ezt ismeri valaki? itt a keresésnél nem talált meg minden adót, be kellene írni egyenként a frekieket? nincs valakinek egy budapesti digi freki táblázata?
-
kalidor55
tag
viszont 2 tuneres a kártyám, akkor kell mégegy dvb viewer, a másik tunerhez?
-
kalidor55
tag
igen, csak nem ehhez vagyok szokva! eddig amik voltak dvb-t tunerjaim, nem ugyanazt a minőséget adták vissza a felvételnél, mint a bejövő jel. viszont! egy kis probléma akadt! ha átteszem a tv képernyőre a képet hdm-in keresztűl, minden ok, de, ha teljes képernőre szeretném rakni, akkor visszadogba a monitorra a képet és ott lesz teljes képernyős . mit lehetne ezzel kezdeni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Külpolitika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hisense LCD és LED TV-k
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Formula-1
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest