Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
123xyz
üzenetére
az aprón épp árul valaki egy Leadtek WinFast DTV Dongle H tunert, de nem ismerem az eladót. A tuner drivereit is törölte már a gyártó a weblapjáról, szóval úgy kell összevadászni. Újonnan már nem nagyon találni főleg nem értelmes áron. Ha újabb win-t használsz, az is lutri, hogy megy-e vele. szerk win 10 alatt állítólag nem megy [link]
Ebayen látni valami nonamet olcsón, de hogy milyen driver van hozzá, megy-e újabb win-en. Eléggé lutri.
-
123xyz
aktív tag
Van valakinek javaslata erre?

Egyszerű analóg usb-s tv tunert szeretnék, a dvb-t része pont nem érdekel, h van-e vagy nincs, csak az lenne a fontos, hogy a kábeltévé analóg részét tudjam fogni, minél hamarabb és lehetőleg olcsó megoldással. Ha egyáltalán nincs kis hazánkban ilyen eszköz, akkor mit lenne érdemes rendelni külföldről, ami tuti, hogy kezeli az analóg adást? -
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Elméletileg nem kell hozzá a box.
Ha a streamek forrás címét ki tudod deríteni, akkor a VLC is megnyitja.Egy német T-s stream így érhető el:
rtp://@2xx.35.10.4:100xx
Persze a szerver csak akkor áll veled szóba, van élő előfizetésed. (A kiikszelés csak a rend kedvéért. Ha valakinek mégis érdekes, a keresési szöveg: Streamadressen Telekom Entertain für VLC) -
Tökéletesen működik a Terratec stick.
A meglévő driver használható Windows 10-hez is.
Némi driver cserével és egy freeware programmal, a DAB+ adásokkal is elboldogul Windows alatt. Érdekes lehet, ha olyan helyen laksz, ahol van vétel. Android alatt szintén megy a DAB+ vele. (A DVB-T -re meg nem sikerült rávennem. Bár nem is agyaltam rajta.)A DVB-T2 műsorszórással nem kompatibilis. (Bár ez az árán is látszik.)
-
Core2duo6600
veterán
Hello,
Hogy tudom rögzíteni az iptv (telekom) box ból a jelet a gépre ?
Hd ben lenne az igazán jó. -
-
naja
aktív tag
válasz
Avermedia_hu
üzenetére
Köszi szépen. Utána néztem kicsit, találtam írást NextPVR+KODI-ról. NextPVR oldalán azt írják minden tuner jó, aminek BDA drivere van. Ezt hogyan lehet kideríteni?
konkrétan olyat tudtok ajánlani, amit tutira tudok használni KODI alatt? Ha lehet kérni költség hatékonyan...
-
Avermedia_hu
senior tag
Mindegyik tunerhez adnak valamilyen szoftvert, azt külön nem szükséges keresni. Az alapfunkciókat mind tudja, így a felvételt is.
Azt viszont nem tudom, hogy mennyire használható a Terratec szoftvere. És Win8 felett nem látok driver támogatást. Nézz utána, hogy vannak-e panaszok driver hiányra fórumokon, főleg Win10 alatt. De nem valószínű. -
naja
aktív tag
válasz
Avermedia_hu
üzenetére
Köszi szépen!
Igen, sima MindigTV adásokról lenne szó. Se kábel, se egy forrás nem érdekel.
Tehát akkor például megúszhatom a dolgot egy Terratec CINERGY DVB-T Stick USB beszerzésével?
Milyen szoftver az amit keresnem kell? Vagyis inkább melyiket ajánlanátok a rögzítéshez?(#14476) nemurea + (#14477) róland:
Köszönöm a hasznos infókat. Amúgy Win 8.1 + Kodi futnak a gépen. -
Csapi007
veterán
Sziasztok,
Kiöregedő HDD-s DVD felvevőnket szeretném egy számítógéppel pótólni, és mint ilyen, központi szerepe lenne benne a TV tunernek.
Az analóg bement mellett egy másik bemenet is kell, pl S-Video.
Alapvetően belsőben gondolkodom, de külső is jó lehet. Eléggé megcsappant a kínálat mióta legutóbb nézelődtem. (Pl egy PxDVR3200 már bevált több helyen is, az tökéletes lenne, de sehol se láttam már)
Amit találtam és megfelelne az elvárásaimnak az az AVerTV Hybrid Volar HD. Milyen tapasztalatok vannak erről az eszközről? Illetve milyen a hozzá adott szoftver? Könnyene használható?
Esetleg másik tunert tudtok ajánlani ami jó lehet nekem? -
123xyz
aktív tag
válasz
azbest
üzenetére
Digitális kábeltv van nálunk (Oláh és társa, kis falusi szolgáltató), én meg egyszerűen a laptopon szeretnék tévézni, és mivel az analóg usb-s tv tuner (feltételezem jóval) olcsóbb, mint a dvb-c változat, amiről azt sem tudom, működne-e, ezért gondoltam elég lesz az analóg megoldás. (Ha jól olvastam, a dvb-c csak akkor működik, ha nincs kódolva az adás, az meg szerintem nálunk kódolt - a set top box is kártyával megy csak).
De ha el vagyok tévedve, nyugodtan javítson ki valaki

-
azbest
félisten
válasz
123xyz
üzenetére
Lehet jobb lenne, ha beírnád, mire használnád.
A dvb-t között is van olyan, aminek van analóg videobemenete vagy hibrid. Ahol analóg adás van, ott jellemzően dvb-c is jön a kábelen. Ha meg digitalizálni akarsz valami régi vhs-t, akkor arra meg nem minden tuner szerencsés.
-
topaz45
tag
Vagy inkább ez lenne megfelelőbb.
[link] -
topaz45
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni ,hogy ezzel az eszközzel .tudom a DIGI kábel tv digitális adásait nézni Pc-n?Kszi
-
123xyz
aktív tag
Sziasztok.
Tud valaki olcsó, hazai forgalmazású, analóg vételre alkalmas USB tv tunert ajánlani nekem? (Laptophoz kéne.) Rákerestem neten, de analógot szinte sehol nem találtam, olcsón meg főleg nem, csak a dvb-t vevők vannak az alig pár ezer forintos kategóriában.
(A hazai forgalmazás annyiból lenne jó, hogy hamarabb meg tudnám kapni az eszközt, a külföldről rendelve 1 vagy sok héthez képest.)
-
róland
veterán
Linuxon tvheadend backendként és bármelyik frontend, ami kezeli a backendről érkező jelet (pl. VLC, KODI).
Windows-on a saját drivere és pl. VLC. -
Avermedia_hu
senior tag
Földfelszíni DVB-T vételhez (MindigTV kódolatlan) bármilyen DVB-T tuner jó.
A szoftverek már tudják az időzített felvételt, és simán mentik a MPEG4 videó folyamot.A HDCP-nek (HDMI másolásvédelem) itt nincs jelentősége. Illetve csak akkor van, ha kódolt adásról van szó, és a beltériről érkezik a jel. De akkor nem tuner kell, hanem capture kártya. És a felvételt valóban akadályozni fogja a HDCP.
Ha ez a helyzet, akkor olcsóbb és egyszerűbb olyan beltérit (STB) venni, ami USB-re felvesz. -
naja
aktív tag
Sziasztok! Bocsi ha sokadikként kérdezek rá, de nem tudom kihámozni, hogy mire is lehet szükségem. Nem bírom felfogni mi az és mire jó a HDCP, kell-e nekem foglalkoznom vele, vagy sem. Meg egy csomó hasonló dolog akad, ezekbe inkább nem másznék bele. Szóval inkább kérdezek.
Van egy kis épített HTPC-m (GA-J1900N-D3V alaplappal), ehhez szeretnék egy USB (?) tunert csatlakoztatni, amivel esetenként normál, földfelszíni (DVB-t/t2) adásokat szeretnék időzítve rögzíteni. Bár van az alaplapon PCI és miniPCI-E slot, de a házban nincs hely egy kártyának.
Tipikusan a régi VHS magnót kellene kiváltani. Tehát ha nem vagyunk otthon, vagy alszunk, akkor se maradjunk le semmiről.Fontos lenne, hogy olyan szoftver legyen hozzá (vagy kompatibilis legyen olyannal, ami tud ilyet), amivel lehet előre beállított időpontra felvételeket megejteni, akár többet is. Eredeti minőségben tudjon tárolni. Legyen minél könnyebben kezelhető.
Tehát 3D, kábel és szatellit vétel nem érdekel.
Viszont legyen minél pénztárca kímélőbb, 30eFt-t messze nem szeretnék kiadni érte.Köszi előre is!
-
FefeeX
veterán
Telekomos IPTV mellé keresnék a másodlagos, régebbi plazmatévém mellé egy set top boxot, vagy valami megoldást, amivel a digitális vételre alkalmas tévém a megszűntetett analóg helyett a digitális kódolatlan DVB-C jelet képes lenne venni.
Nem tudom, hogy a Telekom a digitális csatornán (családi) küld-e HD jelet is, vagy csak normált (erre tippelek). A Telekomtól lehet rendelni 9ezerért médiakonvertert (ezt alapból nem is értem, analóg adókat csinál a digitálból, koax koaxra?), vagy a MM-ban találtam Thomson THC300-at 14ezerért, esetleg Globo XC80 6900-ért...Nem tudom, minőségre egyáltalán mire lehet számítani. Aztán meg, ha később el kell adni, mert már nem kell, mi fog egyáltalán érni valamit... A Globo-nál valahol MPEG2-t írtak, itt kérdés, hogy egyáltalán működik-e a Tkom kábelével...
Ha minőségben nem sokkal rosszabb a Scart, akkor nem ragaszkodom a HDMI-hez, mert abból a tévén alapból kevés van...

-
duke
aktív tag
-
duke
aktív tag
Sziasztok
Egy AVerTV Express 009 kártyat tervezek. A lenyeg az analog adas felvetele lenne.
Reges regen volt rossz tapasztalatom a tuner kartyak minoseget illetoen. Ezert kerdem, hogy mondjuk egy atlagos asztali dvd irohoz kepest milyen a minosege a felvetelnek ? Gondolom mamar nincs ilyen problema, de azert nem akarok meglepodni.
Ez tamogatja a 64 bites win7-et, mert tobb leirasban csak a 32bit szerepel ?Ezenkivul gondolkodom meg az AVerTV Nova T2+C 757-esen is, bar most nincs szuksegem a digitalis adasokra, csak a jovobeni kompatibilitas miatt vennem.
Ez a kartya a digitalis adasok kezelesen kivul, tud valami erdekeset (gyorsabb,szebb,jobb), ami miatt erdemes volna ezt megvenni, meg ha egyenlore csak analog adasra hasznalnam is ? (leiras szerint ez tamogatja a 64bitet)
Es jol lattam, hogy ebben nincs radio ? -
azbest
félisten
válasz
TheProb
üzenetére
line in jack szokott azért lenni, arra is lehet kötni. Csak persze ahhoz kábelt kell moddolni, ... vagy venni valahonnét,
hirtelen első random találat ebayenhopp ez sem olyan volt.ja de ahogy képen látom van jack kimenet is hátul, szóval jack-jack kábellel is össze lehet kötni külső line innel.
(#14466) TheProb
az is egy megoldás
-
Bucsi13
tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Digi vagy UPC előfizetés, de a héten megtudom biztosra.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
TheProb
üzenetére
off topicba rakom bejegyzésem, mert saját marketing.
Ha PCIe kapcsolat, akkor analoghoz M798 kártya M798B
Ez nagyjából 10k huf, talán alatta.Ha DVB-C, akkor A757 A757+C
Magyar nagyker csak C-s A757-et forgalmaz. De van külföldi import. Figyelj oda, hogy a +C változatot kapod-e.C-s tunerek között nem sok konkurenset fogsz találni, és EU-ban nem olcsóbban. (adók)
Analóg tunerből viszont dunát lehet rekeszteni, érdemes lehet körülnézned. A driverekről nincs információm. -
TheProb
veterán
válasz
Avermedia_hu
üzenetére
Esetleg kifejezett modell ami ajánlott? Szerintem ha rendesen működésre lehetne bírni ezt az ősrégi szart akkor elég lenne neki az analóg, csak vmiért nincs hangja a tv-nek, gondolom szintén driver gond lehet.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
TheProb
üzenetére
Tudtommal a Leadtek kártya amit említesz analóg tuner. Ha azok a csatornák, amelyek analog formában jönnek elégségesek, akkor bármilyen másik újabb analóg tuner jó lesz.
A Digi-t szeretjük, azt kódkártya nélkül lehet nézni digitálisan is. Értsd: minden digitális csatorna fogható egy egyszerű DVB-C tunerrel.
Ebből nem sok van, és nem is igazán olcsó, bár esett az ára. 15-20k között EU-ban, 6-10k kínából. (kínai beszerzésnél figyelj a driver támogatásra pl. Win 10 alatt) -
Avermedia_hu
senior tag
(szerk: elnézést a dupla válaszokért, utólag láttam mások válaszait)
Ez egy digitális kamera. Ami csak annyit jelent, hogy rosszul nevezted. Az eddigi ajánlatok jók a HDMI csatlakozáshoz.
Az felhasználás függő, hogy mivel fogadod a HDMI jelet a kameráktól. És költség keret függő. Ha céges igény, van akár 3-500e Ft, megoldások tömegét tudjuk javasolni.
Ha kicsi a keret, akkor LGP Lite x2 + egy jó alkalmazás. (ritkán ingyenes) -
TheProb
veterán
Sziasztok!
DVB-C kártyák közül miket ajánlotok most, nem kell nagy eresztés csak lehessen rajta tv-zni, alap modellt keresek ugyan ilyen áron. Lényeg, hogy Digi-s kábelről lehessen tv-zni rajta.
Jelenleg egy Leadtek WinFast TV2000 XP-t használ fater, de nem találtam hozzá használható w7 drivert...
-
Bucsi13
tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni. Új számítógépet építek egyik ismerősünknek. Idősebb néni, eddig gépbe rakott tuneren keresztül nézett TV-t. Az új géppel szemben is elvárás, hogy tudjon vele tévézni. Időközben viszont digitális/IPTV előfizetésre váltott. Itt pedig kilépünk az általam ismert dolgok köréből

Milyen tuner kártyára lesz szükségünk? A szolgáltatótól érkező kábel mehet majd bele közvetlenül, vagy kelleni fog set-top box külön? -
Genji
őstag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Az nem lesz probléma. Nagyon köszönöm Mindenkinek a a segítséget!

-
Plasticbomb
addikt
Composite Output, HDMI Out (micro),
Ez egy rendes digitális kamera, csak van rajta composite kimenet is a hdmi kimenet mellett. Compositeon gondolom valami butitott jelet kuld ki, de nem tudom.
Streamelni szeretned? Interneten? Van hozza stabil savszelesseged? (Tomoritve 10+mbs de inkabb 20, tomoritetlenul meg 40+ alsohangon.) Feltoltesed, nem letoltesed.
-
Genji
őstag
-
azbest
félisten
ácsi, analóg fullhd kamera nem hiszem, hogy létezne. Főleg nem digitális hdmi kimenettel.
Nézd csak meg a kamera leírását, hogy nincs-e rajta más csatlakozó, például firewire. Lehet, hogy neked valójában firewire kártya kell a gépedbe. Szóval a konkrét kamera típusa és képességei határozzák meg mi lesz jó neked.
a firewire más néven is fut, például IEEE 1394, iLink.
-
Avermedia_hu
senior tag
A HDMI digitális forrás.
Létezik olyan kártya aminek van 2 HDMI bemenete, de tudtommal a világon egy típus nálunk. (tudtommal!!, lehet van másik) Az ár és cél viszont más.A Lite elég. Maga a chip ugyanazt adja.
De egy komolyabb Stream szoftverrel, ami képes kezelni több kártyát, lehetséges egyszerre több AVerMedia kártya használata. (Pl: Xsplit)
-
Sleek
senior tag
Sziasztok szép napot.
Digital bronze előfizetésem lesz hd felbontás nélkül.
Ha valaki pc n szeretné nézni a tv t akkor ott a horizon go valamint ha az nem felel meg akkor kell egy hdmi dvi kábel. Persze ha van dvi a monitoron.
Ezen kívül kell még 2 db rca kábel a hangnak.
Ennyi az egész.
-
Genji
őstag
válasz
Avermedia_hu
üzenetére
Akkor vehetem nyugodt szívvel, arra jó amire nekem kell? A Lite is elég nekem? Mert az kb egy áron van az átlalam említett kártyával, a normal sokkal drágább.
Esetleg ezek közül bármelyik kezel egyszerre 2 analóg forrást? Adott egy számítógép amire 2 fullhd analóg kamerát kötnék amin HDMI csatlakozó van (kell hang+kép is) és ezt a két jelet szeretném streamelni liveban.
Köszönöm!

-
Genji
őstag
Sziasztok!
Ezt az Avermedia kártyát használtam eddig arra a célra, hogy egy analóg kézikamera képét HDMI-m keresztül a gépre varázsoljak és fullhd felbontásban stremaeljem a live képet neten keresztül tovább (Win10 alatt).
Problem: nem lehet már kapni ezt a típust. Elég süket vagyok a témához, tudtok ajánlani helyette valamit?
-
mtibee2
tag
válasz
Szixtusz
üzenetére
Szia!
Én még Windows 10 alatt is tudtam használni, csak annyi baja van, hogy mivel több mint 2 GB RAM-om van, magas a processzorhasználata a PVR2-nek. A legfrissebb drájver Windows 7-hez van, az felment mókolás nélkül Windows 10-re is. Ha adsz egy e-mail címet privátban, akkor el tudom küldeni a meghajtót. Csak írd meg, hogy 32 vagy 64 bites drájvert akarsz-e.
-
Szixtusz
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, Leadtek WinFast TV2000 XP Expert (PAL) Tv kártyához WIN 8.1 drivert keresek de nem találok a kártya jól működik XP altt tökéletes.
Az eredeti telepítő nem engedi a 8.1-re Vagy lehet,hogy ez már nem támogatott? -
Bib
addikt
Sziasztok !
Dvb-t USB-s tvtunert szeretnék laptophoz és pchez vásárolni, lehetőleg olyat amit lehet is normálisan használni.
Köszi. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
pavicevic
üzenetére
Lehet nem aktuális már a kérdés, most vettem észre.
De magát a kérdést sem értem.
Mit jelent itt a "UPC digital ingyenesen fogható csatornái"?
Amiket beltéri nélkül simán koax kábelen tudsz fogni TV-n? Amihez nem kell a kódkártya?
Mert akkor Te analóg TV vételre gondolsz, és analóg tunert keresel. -
RobbeV0201
tag
Üdv.
A minap hozzájutottam egy Medion CTX953-kártyához.
A kérdésem egyszerű lenne.Hogyan tudok rajta akármit is nézni? Próbálom működésre bírni de eddig semmi.
Próbáltam AVS TV BOX programmal,de semmi,ChrisTV-vel de szintén semmi.
Akkor most hogyan tovább vagy merre?
Win10-látja a kártyát. -
zolee145
tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Köszi, feltettem ott is a kérdést.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
zolee145
üzenetére
Én a helyedben beleolvasnék a DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök (USB, PCI, PCI-e, stb.) topicba, és szereznék egy megfelelő DVB-C tunert, amin van kártya fogadáshoz csatlakozó. Nem tudom, van-e, ott többet tudnak erről. Ezzel a megoldással maradna a mostai kényelem, a technikai haladás mellett. Sőt, tán még egyszerűbb lenne, mert nem kéne az analóg adássaé bajlódnia a gépnek, ugyanis digitális tv esetében a videó tartalmat a VGA fix funkciós egységei dolgozzák fel= sokkal kevesebb terhelés és energia felhasználás (Kb a DXVA gyorsítás is ez). És még rögzíteni is egyszerűbb, ha jó eszközt találsz.
-
zolee145
tag
válasz
nemurea
üzenetére
Jelenleg is Avermedia tv tunerem van (AverMedia Express 009 M798B TV tuner), belső kátya, analóg. Az analóg adásokat most is tudom nézni, simán a kábel bele van dugva és jönnak a csatornák. Csak a digitális része nem, meg természetesen a HD sem.
A vga most nem siplayporton csatlakozik a monitorhoz, tehát ott a két bemenet nem zavarná egymást, csak kérdés mennyire veszne össze azon a két jel, hogy melyik kerüljön épp abban a pillanatban az orrom elé?
-
nemurea
aktív tag
válasz
zolee145
üzenetére
Jól gondolkozol. STB->HDMI->Displayport átalakító->Monitor valóban működik, és igen, működik a külön hangforrás is. (Legalábbis nálunk, a Telekomos STB kiadja minden kimenetén a hangot párhuzamosan, emiatt is van, hogy az erősítőre érkező hang előbb hallatszik, mint az okostévén látható kép, az ottani feldolgozás miatt.) De igen, abban is igazad van, hogy ha a monitorod bemenetét használod, akkor oda érkezik a teljes kép, és akkor csak az látszódik a monitoron. A PC képét, ha jól gondolom, csak ugyanazon a bemeneten tudná fogadni a monitor, és még ha találsz is közösítőt (két forrásból egyet varázsolni), akkor is vagy egyik, vagy másik az aktív. (Hacsak nem két bemenetes a monitorod, és tudja a PiP-et, Picture in Picture? Mert akkor még akár működhet is.)
Igazából a korábbi megoldásod amúgy továbbra is tudna működni, még az is lehet, hogy a meglévő tunerkártyáddal. Analóg jelet kell szerezned a STB-ból, egy videót, és egy sztereó hangot, pl. három RCA, nálam legalábbis így megy be az analóg tunerbe. Vagy S-VIDEO csatlakozóval, de a hangot akkor meg kell még oldani. Ha a mostani tunered koax kábelt (normál antennabemenetet) fogad, szerintem akkor is van megoldás. Szóval én nem forgatnám fel ezért a jól bevált módszert. Milyen kártyád is van most?
Szerk: max annyiban változik, hogy így a STB-on kell csatornát váltani, nem a tévéprogrammal. A tuner szerepét a STB veszi át, a gépben lévő PCI-(e) vagy USB kártya csak a visszadigitalizálást végzi.
-
zolee145
tag
válasz
nemurea
üzenetére
Akkor lehet, hogy jobban járok, ha a set top boxot eleve a monitorommal kötöm össze? A baj az, hogy displayport csatlakozóm van. Displayport - HDMI átalakítót egész olcsón lehet venni, viszont van mégegy gond: a monitoron (mint általában) nincs hangszóró.
Elvileg van a set top boxon hangkimenet, oda is kell egy átalakító, hogy a 3,5-ös csatlakozóval lehessen hangot hallani. Még ez is okés. Vagyis... okés? Amit eddig leírtam az nem hülyeség, lehet ilyet?Ha lehet már csak egy kérdés van: hogyan fog ez az egész működni? Jelen állás szerint analóg kártya a gépben, van egy program amit megnyitok, azzal "kapcsolom be" a tv-t. Nagyon kényelmes, a tv egy program a sok közül, mellette tudok netezni, vagy bármit, és ha valami érdekel kiteszem teljes képernyőre.
Ha a fentebbi megoldást csinálom meg, vagyis set top box egyből a monitorba, és külön oldom meg a hangot akkor is működik majd ez a rendszer, hogy van egy program ami külön ablakban futtatja a tv-t és mellette tudok mást is csinálni? vagy ebben az esetben választanom kell, hogy vagy tv-ként használom a monitort, vagy a számítógép részeként, mint eddig?
Remélem nem túl idétlenül fogalmaztam.
-
nemurea
aktív tag
válasz
zolee145
üzenetére
Nem, nem gondolt semmi kalózkodásra a válaszoló. Egyszerűen tényleg arról van szó, hogy ha a szolgáltató Neked kódolt digitális jelet küld, akkor azt kártyával kell dekódolni (ez jellemzően a set-top-boxban vagy a CA modulban van). Namost ezt a kártyát nem tudnád bedugni az Avermedia tunerbe, legalábbis a legtöbbnél nincs ilyen opció (de majd a jobban hozzáértők elmondják), tehát első körben nem tudsz a (digitális) tunernek kódolatlan folyamot adni, amit ő tudna értelmezni és a PC-dre továbbítani.
Azért ajánlotta az analóg tunert, mert a STB-ból (dekódolás után ugye) már szépen kijön az analóg videójel, azzal nincs probléma, vagy kódolatlanul közvetlenül jön a koax kábelen. Kijön a HDMI-n a digitális jel is a STB-ból, de ahogy olvastam (szintén majd mások részletezik), azt sokkal macerásabb tunerkártyában kezelni, és azok a kártyák sokkal drágábbak is.
-
zolee145
tag
Sziasztok!
Nemrég átálltunk analóg kábelről digitális kábelre, és van HD csomag is. Azt mondta a szolgáltató, hogy a HD miatt mindenképpen kell vagy set top box, vagy ca modul (ha jól írom).
Eddig egy Avermedia analóg tuner volt a gépemben, tudtam nézni az adást.
Naivan azt gondoltam, hogy ha digitális adás jön akkor majd kell egy digitális tuner, és rendben is vagyunk.
Írtam az Avermedia-nak, hogy szerintük ez a tuner: [link] megfelelő-e számomra a digitális HD adáshoz, és meglepő válasz jött:Idézem,
"Üdv! A legtöbb szolgáltató küld kb. 50 analóg csatornát.
Én a H830 tunerünk ajánlanám, ezer éves,és folyamatosan van támogatás.Win10 is.
A digitális jelet Avermedia tunerrel fogni nem lehet, ha van kódkártya.
Beltéri videó jelét talán. De a védett HDMI jel miatt ez nehéz általában."Nem igazán értem, hogy nem lehet digitális jelet fogni, ha van kódkártya. Most azt hiszik, hogy lopni akarom a tv adást, vagy mi? Rendes előfizetés van, amit kérünk azt adnak, vagy azt a modult vagy set top boxot. Vagy én nem értem, hogy mit akartak írni?
-
roberto7
csendes tag
Sziasztok!
Egy ilyen tunerrel:
Gigabyte U8300 Hybrid TV tuner HD1080P Ana Digi,
tudnám nézni szgépen a upc analóg adásokat ami koax kábelen jön?üdv.
-
koszegii
tag
Sziasztok!
RCA-as kamera képét hogyan lehet átvinni egy VGA monitorra?
-
jeni
félisten
Üdv!
Nem találtam Haupaggue élő oldalt,így ide írtam.
A Haupaggue HVR-1300H cuccra van valami ötlet,hogy a csatorna váltást,hogy lehet felgyorsítani?
Csak akkor lépked és lehet léptetni gyorsan ha még frissen lett elindítva a progi. Utána teljesen belassul és van míg 1-2 percet kell várni,hogy csatornát váltson a csatorna fel-le léptető gombra kattintva. -
Peppo
őstag
válasz
azbest
üzenetére
Tud pip módot, csak minimális beállítási lehetőségekkel. Kb. kimerül annyiban, hogy be- és kikapcsolod, ill. kiválaszthatod, hogy melyik sarokban legyen a másik kép. És azért a monitor két kis hangszórója sem teljesen ugyanaz, mint ami a gépre van kötve.
Igazából kényelmi szempontok miatt keresek ilyen megoldást. Sokkal egyszerűbb lenne használni, ha a gépen keresztül menne. A plusz monitor sajnos nem megoldás, mert nem fér el. Pedig azt vennem sem kellene, mert megvan még a régi. -
pavicevic
tag
sziasztok!
TechniSat CableStar Combo HD-ről kérhetnék véleményt? HD adásokat (dvb-t és dvb-c esetén) rendesen kezeli? Van-e valamilyen nyűgje a tuner kártyának? Használtan szeretnék egy ilyet vásárolni...
ja, és upc digital kódolatlan csatornáit kezeli valószínűleg rendesen, igaz?
köszönöm előre is a válaszokat!
-
tamasgal
senior tag
válasz
Avermedia_hu
üzenetére
Köszönöm szépen, rendelek egyet!

-
azbest
félisten
érdemes lenne megnézned, hogy maga a monitorod nem tud-e pip (picture-in-picture) módot.
Egyébként 30 ezerért már van 20 col kürüli méretű fullhd monitor is.
Például hirtelenjében Philips 200V4QSBR/00 19,5" fullhd MVA.
Igaz a hangot máshogy kell megoldani, mert nincs hdmi rajta (dvi-d).
Szoktam látni webáruházakban benq, acer és más gyártótól is ips vagy mva monitorokat 21.5" körül, azok is 40 alatt szoktak lenni. Az mva elég jó tévézéshez.Régebben egy hasonlóra cseréltem egy régi crt tévét [link]
-
Peppo
őstag
válasz
Avermedia_hu
üzenetére
Köszi!
Kicsit többe kerül, mint amennyit gondoltam, egyébként jónak tűnik. Igazából nekem önmagában a HDMI bemenet is elég lenne.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
tamasgal
üzenetére
Elméletileg működik.
Gyakorlatilag sarkalatos pont, hogy az Android eszköznek legyen OTG támogatása. Tehát adjon le áramot az USB-n keresztül.
Ha ez megvan, a rendszer él. De a felhasználói élményt befolyásolja a jel erőssége. Ami az ingyen fogható csatornáknál... szóval nem tökéletes. A napokban teszteltem, és azt tapasztaltam, hogy minden ingyenes program jele gyenge. Nálam. A fizetős jeleken viszont ott a kakaó. -
tamasgal
senior tag
Sziasztok!
Nem találtam megfelelőbb topikot, hátha van valakinek tapasztalata!
Szerintetek meg szabad venni egy ilyet, müködhet rendesen vajon?
[link]
Köszönöm szépen
Tomi -
pavicevic
tag
Sziasztok!
Megbízható, DVB-C jelet kezelő usb-s tunert keresek max 10.000 ft-ig, amit főleg felvételre használnék. Milyet tudtok ajánlani? (a lényeg, hogy kezelje a upc digital ingyenesen fogható csatornáit)
Köszönöm a segítséget előre is!
-
fecs
senior tag
Van egy Winfast DVR3100H PCI TV tuner-em. Működésével van egy kis baj.
PC konfig: Asrock B75 Pro3-M, i3-2100, 4 Gb RAM, Radeon HD5700, Intel 520 SSDRendben működött hosszú ideig földfelszíni digitális TV adásokkal (ingyenes, fizetős egyaránt). 1-2 hónapig nem használtam, de amikor újra elindítottam akkor kb 5 másodperces működés után elsötétedett a képernyő és csak az EPG jön.
Amiket ellenőriztem:
1. Antenna - rendben. Jel erős és minőségi.
2. DVBViewer, ProgDVB. - egyik sem találja meg a csatornákat.
3. Másik konfigban a kártya működik.
4. PC-t újratelepítettem. Telepítés után működött, de másnapra újra előjött a probléma.Olyan, mintha valamivel ütközne.
Mivel egy másik PC-ben működik, nem akarok újat venni. Mit próbáljak még ki? Hol lehet a hiba?

-
Avermedia_hu
senior tag
-
Peppo
őstag
Üdv!
A következő problémával fordulok hozzátok: Van egy szép nagy monitorom, amelyre rá van kötve a gépem (display porton keresztül) és hdmi-n a set top box is (UPC Digital Gold csomag). Mivel mindkettő a monitorra van kötve, jelenleg egyszerre csak az egyiket használhatom, de szeretném megoldani, hogy a tévé adást a gépen keresztül nézhessem. Ha jól sejtem, és ha megoldható egyáltalán a dolog, ehhez valamilyen digitalizáló kártya kellene, de fogalmam sincs milyen. A műsorokat rögzíteni nem elsődleges szempont, bőven elég lenne csak annyi, hogy nézni tudjam a gépen.
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer félgép - GIGABYTE B450 AORUS + Ryzen 5 5600X + Kingston 2x8GB DDR4 3000MHz + ID-COOLING SE-214
- Samsung U28E590D - 28", 3840 x 2160, 1ms, TN, AMD FreeSync - Eladó!
- MSI RTX 3080 10GB GDDR6X SUPRIM X Eladó!
- GAINWARD RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 GHOST OC Eladó!
- Ryzen 7 9800X3D // Számla // Garancia //
- Apple iPad Air 5th 64GB 100% (1év Garancia)
- Eladó Realme 11 5G 8/256GB / 12 hónap jótállás
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 8-12. gen. 12-15"
- MSI Thin GF63 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 4050 - Garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)