Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
krizsi94
csendes tag
válasz Tomko78 #56732 üzenetére
Jaa, jó, hülye vagyok.... Egybeolvastam amit írtál és a linket felületesen néztem meg, azt hittem a 256gbos kerül annyiba...Fáradt vagyok, sok a munka... Köszönöm szépen a segítséget!
Az hogy TLC, meg csak 3 év gari az nem gond? + mintha azt olvastam volna hogy jobban melegednek.
[ Szerkesztve ]
-
harusakura1
tag
válasz Tomko78 #56974 üzenetére
Szerintem akkor ezt megveszem
Koszi szepen!A tesztes hozzaszolashoz pedig azt fuznem hozza, hogy nem igazan ertek ehhez, raadasul azzal nem megyek sokra, hogy odarakjak a 970pro melle, hogy mit tud, ezert szerettem volna innen segitseget kerni, amit megkaptam. Koszi megegyszer Tomko78!
Megdobállak vadkörtével!
-
fogtunder
nagyúr
válasz Tomko78 #57690 üzenetére
Nem, mert a hosszú PCI-E slotok kellenek a VGA-aknak, a Windowsnak fizikailag ki akarok osztani egyet. Plusz ugye az M.2 slot letilt két SATA portot, ami meg azért nem jó, mert megy még mellé pár HDD is a többi adatnak.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
nagyúr
válasz Tomko78 #57849 üzenetére
Persze, ott van a listában a HDD-d.
Az SSD-n a W10 (és a W8.1) nem futtat semmit, az SSD saját magát tartja karban, kár beletúrni (TRIM parancs).RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
King Unique
titán
Az megvan, hogy W8 óta az optimalizálás SSD-knél = TRIM futtatása? Vagyis nyilván nem, a W10-nél sem kell semmit kikapcsolni, letiltani...
(#57857) baro32:
Az, hogy az ilyen túlbuzgó programok erővel kikapcsolnak, letiltanak mindent, az nem jelenti azt, hogy arra ténylegesen szükség is van Windowsnál csak azért, mert SSD-ről van szó. A válasz az, hogy nem. Sőt, ezt korábban már Sinofsky is leírta ebben a cikkben a W7-nél, aki azért mégiscsak ért hozzá.(#57864) Jenkíz:
Ha már újratelepítés, akkor mondjuk először törölni kellene a célmeghajtót, majd a létrejött szabad területet megadni telepítési célnak [kép], szükség esetén esetleg a többi fizikai meghajtót leválasztani a telepítés idejére. Ebben és ebben a leírásban vannak instrukciók a telepítéshez, ha esetleg nem menne, vagy nem csináltál még ilyet.Az egyébként tök jó, hogy most sem sikerült eltalálni és ezen témáknak, kérdéseknek eleve inkább a Flash SSD topikban lenne a helyük, de sebaj.
-
Frawly
veterán
SSD-n a Windows automatán egyáltalán nem futtat defrag-ot. Ha kézzel indítod, ahogy a képen is van, akkor ún. „optimalizáció”-t hajt rajta végre, mert felismeri, hogy nem „Merevlemez-meghajtó”, hanem „Szilárdtest-meghajtó”. Ez az optimalizáció pedig a TRIM-et takarja, tényleges töredezettségmentesítést nem is enged rajta futtatni. Nézd meg figyelmesen azt a képet, amit betettél, azon is látszik, hogy felismerte, hogy SSD-ről van szó, defragolni meg csak E: meghajtót engedi, mert arról érzékeli, hogy nem SSD, hanem merevlemez.
De épp így nem kell kikapcsolni feltétlenül az indexelést, prefetcht, stb.-t sem. Igény szerint ezek ugyan kikapcsolhatók, bajt nem csinálsz vele, semmi nem lesz tőle se lassabb, se gyorsabb, de nem kímélnek semmit az SSD-n. Ugyanez a hibernációra is.
(#57870) HREH: ha belefér a keretbe, azért fontolj meg inkább egy WD Blue 3D-t, Crucial MX500-at alternatívának. Ezek sokszor csak 2-3 ezerrel drágábbak (ennyit eleve az megér, hogy 480 giga helyett 500 gigásak). Ha mindenképp a legolcsóbb kell, és csak játék alá, vehető az A400 is.
[ Szerkesztve ]
-
zolee0307
őstag
válasz Tomko78 #58807 üzenetére
Azért akarnám külön a rendszert, mert ha gond van a winnel, akkor nem kellene mindent újra leszedni, ill. A rendszernek elég 120 gb.
Frawly: Mindenképpen szeretném kihasználni az m2 portokat, kevesebb kábel.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
-
zolee0307
őstag
válasz Tomko78 #58819 üzenetére
Ez alapján tiszta, hogy m-es m2 ssd kell csak a kompatibilitási listában van m.2 sata, meg m.2 pcie is írva, ezért vagyok bekavarodva.
Bodz: Köszi az ajánlást!
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
qltsar
veterán
válasz Tomko78 #74773 üzenetére
Hát már késő ...
Klónozásnál hűtőbordával felment nálam 61 fokra.
Most kapcsolás után 28 fokos 15 perc runtime után. Meglátjuk, hogy hogy szuperál. Mivel Alzában vettem, ezért sok opcióm nem volt. Azt vettem meg, amiről nem írtak túlzottan rossz véleményeket [link] , volt raktáron, illetve máshol is árulják, egész pofás amúgy. A Patriot Viper4-ek mellé, még megy is a piros, bár pont nem látom .
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Tomko78 #74824 üzenetére
Nem tudja kihasználni a sebességét sem op.rendszerrel, sem játékokkal.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Futás, futópályák
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Horgász topik
- iPhone topik
- Politika
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs