- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- N€T0X|N: EP2 -> FK2
- gerner1
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pár gondolat a wifiről
A listában közzétett sebességek kábelen mért értékek. A wifin egységnyi idő alatt átvihető adatmennyiség a használt szabványtól függ, az azonos felépítésű routerek között nagyságrendi különbség nincs. A hatótávolságokra ugyanez igaz. Azt megtippelni, hogy egy hálózat meddig ér majd el, mennyire csökken majd a jelszint a routertől távolodva, vagy hogyan esik majd vissza a hálózat sebessége a jelszint csökkenésétől, kb. esélytelen. Több dolog hatással van egy vezeték nélküli hálózat áteresztőképességére. Számít a környezet zajossága (zavaró jelek a wifi frekvenciatartományában), a közvetlen rálátást gátló objektumok és természetesen az ellenoldal (a hálózati eszköz, amely a routerre csatlakozik).Ezen túlmenően általában szerencsésebb a külső antenna, de mint mindenhol, itt is akadnak kivételek, és a fentebbiek alapján ezt előre senki sem fogja tudni megjósolni Neked, hogy esetedben melyik lesz jobb! Mint írtam, az RT-N13U szintén belső antennás, ennek ellenére eléggé dicsérték a WiFi-jét, de ott sem lehetett általánosítani, nyilván volt akinek az sem jött be!
Összefoglalva:
A WiFi olyan bizonytalan, mint a kutya vacsorája! Erre a kérdésre nem véletlenül nem kaptál, és nem is fogsz kapni egyértelmű választ! Az N16 esetében a külső antenna mellet szól az, hogy cserélhető, és ennyi! De azt is fontos tudni, hogy egy rosszul beállított WiFi-n a fél méteres külső antenna sem segít! -
Szia!
Én még mindig N16-ot vennék, mert ez bevált, na meg az N15U-ról sok tapasztalatot még nem hallottam! Bár Shibby mérése szerint jóval gyorsabb NAS funkciókban mint az N16, de én még tartanék tőle... Persze, ha bevállalod, még lehet, hogy jobban is jársz vele!
Gubek-EinsteAz RT-N15U-ra is megy...
-
Inkább N16 legyen a 2 USB port és a 3 külső antenna miatt, megy rá Tomato és Intruder2k5 fórum társnak is ilyenje van.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Diablo IV
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Homokféreggel is pózolhatna a OnePlus 15
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Külső táp nélküli Asus GeForce GTX 1050Ti 4 GB ! AkciÓÓ!
- ETOE Whale Pro LED projektor
- Dell Latitude 5440 Intel i7-1365U vPro 16GB RAM 512GB SSD 14" FHD Gar.: 2027.03.21
- Logitech Harmony Companion (hub+távirányító) rendszer
- EliteBook 840 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Macbook Pro 2019 15"// i7 // 512GB // Számla+Garancia //
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8GB Akku:40 ciklus! Magyar
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3364
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest