Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• carbapenem

tag

válasz Alex91 #98744 üzenetére

eddig nem találtam vakfoltot, 200 Mbit buta mobilos speed testtel minden helyiségben megvolt.
    kicsit furcsa a yetteles otthoni mobilinternettel, hogy kicsit lassabban épül fel a sebesség mint az eddigi kábelessel, utóbbinál már a mérés elején megvolt a névleges sebesség (a szolgáltató büszkesége volt hogy atom stabilan hozta a névleges sebességet /50 Mbit/, a mobilnettel meg általában a mérés végére éri el a csúcsot a sebesség és folyamatosan nő.

mindenesetre már 1 AX92U is jobban "fellátott" az emeletre, mint a szolgáltatós ZTE MC801... de a második wifi backhaul-os egység egyértelmű sebességet adott az emeleten
    mission accomplished...
    jó súlya van a routernek (kicsi de nehéz, van benne anyag), a kihajtható antennák kicsit bazárinak tűnnek és a router tetején simán lehetne kaját melegen tartani.

némi noob kérdés a végére, valamit elbaltáztam a setuppal vagy az normális, hogy ha UTP-vel a szolgáltatói routerhez kapcsolt lapossal mérek sebességet akkor a gigás mobilnetből megvan 800 Mbit, de ha a szolgáltatói routerhez utp-vel kapcsolódó "fő" AX92U-ba dugom ugyanazt az utp kábelt akkor csak 600 Mbit-et tud, az AX92U saját sebességmérője meg 400 Mbit-et dob. Realisztikus hogy ilyen "veszteséget" tapasztaljak?
    tudom vsz. noob kérdés, csak bosszantó

mindenesetre majd este ha más nem lóg a hálón újramérem, illetve szerzek néhány rendes biztosan cat5e/6 utp kábelt .

Anyway köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák