Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• And

veterán

válasz #82903040 #7442 üzenetére

Nem. Tudomásom szerint a rádiós (nem BT-s) egerek nem a 2,4 GHz-es sávot használják, hanem valamely másikat, vagy direkt kisteljesítményű eszközök számára engedélyezett konkrét frekvenciát. Ilyenek lehetnek pl. a 27MHz-es sáv (PR27, avagy CB-sáv), a 40MHz-es sáv (ennek a legális hazai használatában ugyan nem vagyok biztos, de ilyen egér is van), esetleg a 433.92, a 868 vagy a 915 MHz-es frekvenciák.
    #7444: Én is úgy tudtam, hogy a BT frekvenciaugrásos spektrumszórást használ, és a wifi-vel ellentétben maga határozza meg a működési frekvenciát a sávon belül. De vajon mi a helyzet akkor, ha a sáv egyébként is túlzsúfolt? Például egy 802.11b/g-s eszköz vagy öt wifi-csatornányi spektrumot foglal, az n-szabvány '40MHz-es' módja (vagy a channel bonding-ot használó '108Mbit-es' wifi) pedig ennek is a dupláját. Így akár 2-3 erősebb jelű AP is képes beteríteni az egész sávot. Na ilyenkor mi történik egy közeli Bluetooth-linkkel? Ráadásul a wifi ugye határozott beltéri kisugárzott teljesítménylimittel rendelkezik (100 mW), míg a BT-nél háromféle class-ba sorolható a teljesítmény, a lehetőségek alja és teteje között pedig két nagyságrendnyi különbség is lehet.

Új hozzászólás Aktív témák