Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zeze94

tag

válasz tucsok. #62896 üzenetére

Sziasztok!

Most lesz behúzva hozzánk az optikai hálózat, és az előző szolgáltató routere nem barátkozik szívesen az új szolgáltató hálózatával, így hozzátok fordulnék ezügyben.
    Tekintve, hogy évek óta nem igazán optimális a wifi lefedettsége a lakásnak, ezzel a router cserével kiküszöbölnénk ezt a problémát is.
    Még régebben kimértük hol lenne a legoptimálisabb a router elhelyezése a jelerősség szempontjából, viszont ezesetben a szomszédos szobába necces lenne eljuttatni kábelen a netet(vagy a bejárati ajtó alatt a küszöb előtt kellene áthúzni, vagy az ajtófélfa körül, én egyiket sem támogatom), szóval én két megoldásra gondoltam. Az egyik, hogy powerline(azt hiszem így hívják, amikor az elektromos hálózaton megy a net) segítségével átvinni kábel nélkül a szükséges pontig, viszont nem tudom mennyire lenne ennek barátja a falban futó 60 éves alumínium kábel. Gyanítom, hogy nem túlzottan. A másik ötlet az lenne, hogy marad a jelenlegi jól bevált helyén a router, csak valami megoldással továbbíttódna a jel(sajnos a lakás egyik sarkában lakik jelenleg, és a lakás közepén fut keresztül 3 kémény is, ami eléggé keresztbe tesz az ideális áteresztőközegnek), legyen az egy másik router, vagy a falba szúrható extender.

Kábelen 1 eszköz lesz rajta maximum, wifin 3 telefon, 1 tablet és 2 notebook és 2 TV/Chromecast. Ezek egy része támogatja a MIMO-t(a saját telefonom tutira, a többi eszköznek nem néztem utána, bocsi :DDD ), esetleg, ha gondoljátok leírhatom a pontos típusokat is. Továbbá tervben van valamikor majd egy NAS is, jó lenne, ha azt is gond nélkül kezelné. Szerencsére nincs túlzottan sok wifi a közelünkben, a sajátunkon kívül 3-4. A szóban forgó net 40/40 Mbites. Legfontosabb az egész lakásban stabil wifi, de azért azt se bánnám túlzottan, ha ki is tudnám használni a maximális sávszélességet :)

Ha valamit kihagytam volna, csak sikítsatok :)

Köszi előre is!
    Üdv,
    Seagal.

Új hozzászólás Aktív témák