Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MaCS_70

félisten

válasz Pete55555 #54053 üzenetére

Pontosítsunk: nem a HTPC-t akarod kiváltani a routerrel, hanem a médiaszervert.

Azzal tisztában kell lenned, hogy egy router esetén ezek csak a bónusz funkciók, tehát jó esetben működnek, de nem ezekre van kihegyezve a készülék.

A TV jó eséllyel DLNA-playert tartalmaz, azaz tud kapcsolódni az N18 által kezelt DLNA-szerverhez.

A torrent is működik, de csak szőr mentén terhelhető -- ezzel kapcsolatos személyes tapasztalataim nincsenek, nemigen torrentezek.

A kettő együtt valóban probléma lehet, mivel a torrent egy meglehetősen erőforrás-igényes feladat.

FHD filmeket rendszeresen nézünk az N18-ról, 3 MB/s-nál még semmilyen akadást vagy egyéb problémát nem tapasztaltam, a komolyabb bitrátákról biztosan van másnak tapasztalata.

A dolog tehát működik, de nem tudom, mennyire kell hozzá visszafogni a torrentet.
    Azt is jó tudni, hogy a DLNA nem egy atombiztos rendszer, előfordulnak vele furcsa jelenségek és inkompatibilitások.

A nyomtatómegosztás működik.

A távoli fájlelérés érdekes kérdés.
    Elvben van az AIcloud, ami az Asus saját rendszere, a router tudja (mivel AsusWRT a saját rendszere), de én valahogy nem jutok el addig, hogy használjam is.
    A biztos megoldás a VPN, amiből PPTP-t és OpenVPN-is szolgáltat a router -- de éppen ezzel van egy kis gondom, amire nem kapok itt választ, tehát nem triviális a megfejtés. De elvben működik. :)

MaCS

Új hozzászólás Aktív témák