Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Alteran-IT

őstag

válasz hagga #42316 üzenetére

Nem is tudtam, hogy a Digi is szolgáltat mikrohullámú internetet, viszont innentől tudom, hogy mi a felállás.
    Ugye a bázis ponton, ahol az adó van, ott egy AP (Wifi Access Point) van és a kliens oldalakon is egy hasonló, vagy éppen ugyan olyan AP van, csak éppen kliensként beállítva.
    Viszont azt én se értem, hogy miért nem tudnak olyat szerezni, viszont azt tudom, hogy ha szerzel magadnak egy hasonló tudású eszközt (AP), akkor ugyan úgy fel tudsz csatlakozni a hálózatra, ha kapsz felhasználónevet és jelszót, valamint beregisztrálják az eszközt a rendszerbe, mert egyes hálózatokon azt is csinálják, ugye a két eszköznek először csatlakoznia kell egymáshoz.
    Meg kell érdeklődni az egyik szerelőtől, hogy milyen eszközöket használnak és milyen frekvencián működnek stb. és meg kell velük beszélni, hogy ha beszerzel egy hasonló tudású AP-t, akkor azt beregisztrálják neked, hogy elő tudj fizetni úgy a szolgáltatásra. Egy ilyen eszköz is olyan 15-25 ezer körül mozog, viszont így nem kell majd összekötni még külön két házat, ha meg nem sikerül, akkor marad a két ház összekötése, ez a két lehetőség van csak sajnos.

Bár kicsit bűzlik nekem a dolog, mert mi van, hogy ha az egyik előfizetőnél, vagy a bázison tönkremegy az eszköz? Akkor onnantól nincs internet? Biztos, hogy kell lennie még pár olyan eszköznek, hiszen cseredarabra mindenféleképpen szükség van.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés