- Egy kis depi (szösszenet inkább), remélem elfér itt :) 3#
- Pulsar X2 V3 Size 2 Gamer Egér és Pulsar 8K Wireless Dongle
- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése Windows telepítéshez
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Matteo005: 9800X3D
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 4 – Zöldséges ragu, ami sokféleképpen elkészíthető
- sellerbuyer: Hogyan turbózd fel a NAS-od sebességét olcsón és egyszerűen?
- Samus: Rhyme Project: Fénysebesség
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sh4d0w: Tele a hócipőm
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Alteran-IT #42293 üzenetére
arra írtam, hogy 100-as router, de abban a kategóriában jobb hardverrel és wifi képességgel, árban elenyésző különbséggel a gigabit képes típushoz (tl-wdr3600) képest, tehát nem tűnik jó döntésnek, de írhattam volna akár a tp-link archer c2 típust is, ami még problémásabb, mint az rt-ac52u, hiszen viszonylag jó hardver, de elcseszetten gyenge 5 GHz támogatású, csak 1*1:1, ami n és ac szabvány estén is komoly korlátozó tényező a sebesség és a kapcsolat minősége szempontjából is.
más tp-link típussal nem tudod hasonlítani az rt-n1u típust, hiszen nincs jobb csak 2.4 GHz wifi képes tp-link.
a tp-link - az asus azonos kategóriájához képest - jellemzően spórol a ram (és a flash) mennyiségével, a legerősebb típusában is csak 128 MB adott, a kétmagos proci is csak a c8 és c9 esetén adott, és azok árban már bőven ott vannak az asus hasonló kategóriás eszközök áránál, pedig ram, flash és sok más tekintetben még mindig az asus alatt helyezkednek el. (lásd; rt-ac56u)
ahogy az rt-n18u 600 Mbps wifi, úgy a tl-wr1043nd v2 450 Mbps wifi sem feltétlenül van kihasználva, az emberek jelentős hányadának jobb esetben is csak 300 Mbps 2*2:2 mimo képes ellenoldallal rendelkező eszköze van, így felesleges idekeverni az ellenoldalak kompromisszumát.
lehet elfogultnak lenni egyik vagy másik gyártó irányába, csak nem mindig lehet megfelelő érvekkel alátámasztani, legalábbis nem úgy, hogy az mindenki számára elfogadható legyen, mert ha erősebb annyival a hardver, hogy jelentősen jobban bírja a terhelést, illetve jobb az usb támogatás, a wifi modul, az adminisztrációs felület...stb., hogy megérje a különbözetet, akkor ha valakinek megéri a jobb és drágább típus, akkor nem mondható rá, hogy csak a márkát/gyártót fizette meg, hanem ár/érték arányban az jobban megérte neki, hiszen kapott is annyival többet, amennyi többletet rászánt.
nekem is volt több tp-link router is, ahogy asus is, mindig tudtam, hogy nekem mi előny és mi éri meg, pont ezért nem vagyok elfogult, mindegyiknek ismerem és elismerem az előnyét és a hátrányát is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- EliteBook 840 G8 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia
- Apple Watch Ultra 3 GPS + Cellular, 49 mm-es natúr titántok, kék-élénkkék Terep pánt S/M
- Dell Latitude 5520 i3-1125G4 / 8gb ddr4 / 250 gb Nvme
- HP EliteBook 450 Gen8 Intel Core i5-1135G7 (11.Generáció)
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Acer Nitro V ANV15-51-554Z SZÁMLA , GARANCIA
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Samsung Galaxy S24 FE / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest