Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kalandor: Fred
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 8 – Ami félresikerül, még nem biztos, hogy rossz is
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurgo
tag
Szia,
Már nincs nálam a wrt54gl router, csak teszteltem korábban. Előtte egy Asus wl500g pr. és vmi mimo-s NetGear adta meg magát folyamatosan, valóban sokkal jobb képességei vannak ennek a Linksysnek. Kipróbáltam dd-wrt és tomato fw-vel, de én arra a tapasztalatra jutottam, hogy a tökéletes kihasználását nem tudja megvalósítani a feltöltésnek. Annyira nem ástam bele magam, de e két szoftverrel úgy emlékszem csak úgy tudtam "villámgyors böngészést" biztosítani erős feltöltés mellett, hogy a max feltöltést lekorlátozta egy fix százalékra (80-90). Ez azért zavar, mert akkor is korlátova van a feltöltés ha másra nincs használva a net. Csak amiatt kérdezem nincs-e ennél jobb megoldás, mert Windows alatt a cFos driver kihasználja mindig a teljes sávszélt, és nem kbit-ekkel számol mint e router QoS-e, hanem csak mindig az éppen legnagyobb priorú csomag megy előbb (nincs is megadva olyan, hogy minek mekkora sávszél garantált.), ennél fogva itt nincs kihasználatlan sávszél ha épp nem folyik magasabb fontosságú kommikáció.
De ha ez csak álom egy routeren, akkor a wrt54gl felé hajlok. Esetleg van rá hasonló linuxot futtatni képes alternatíva?
-
asadasad22
őstag
hogyhogy nem végleges a szabvány? elvileg ugyanúgy támogatja az n-t, mint az a,b,g szabványokat, nincs odaírva, hogy n béta vagy ilyesmi
ha pedig nem végleges a szabvány.. egy fw frissítéssel véglegessé tehető vagy sem? hardveresen azért elvárható lenne, hogy minden meglegyen benne, ami a végleges változathoz kell..
vagy elképzelhető lenne, hogy a jövőben a végleges szabványú n-es eszközök nem működnének ezzel a routerrel? mert az úgy több, mint vicces lenne..
nagyon nagy forgalmakat csak időnként bonyolítok le, esetenként 5-10 giga átrepül az egyik gépről a másikra, LAN-on keresztül. szóval jelenleg nem életbevágó dolog, de hosszútávra szeretném venni a routeremet, hogy x év múlva is megállja a helyét, márpedig a gigabites lan pár éven belül szerintem eléggé alap lesz. a nagy wifi sebességnek pedig szintén a jövőre nézve lenne leginkább értelme, ugyanis az n-es szabvánnyal gyakorlatilag el lehet érni a 100Mbit-es LAN sebességét, ez pedig már nagyon sok dologra elég lenne, mert a g-s szabvány sebessége még kevés volt pár dologhoz..
a leglényegesebb igazából, hogy megbízható legyen, ne dobáljon le, jól elossza a netet, ne legyen gyenge a wlan jel, stb.. utánaolvastam, és ezekből is eléggé ellentmondásos vélemények vannak.sokan mondják, hogy teljesen megbízható, minden úgy működik, ahogy kell, a teljesítmény is jó. volt aki azt írta, hogy az n-es kapcsolat egyáltalán nem működik nála és szakadozik a háló egyébként is. volt, aki azt írta, hogy szakadozott, de megoldotta egy fw frissítés, vagy pedig WPA használata WPA2 helyett, vkinek viszont fw frissítés sem oldotta meg. szóval meglehetősen vegyes az összkép a dologról. nem hiszem el, hogy egy ilyen kategóriás Linksys routernek akadozási gondjai lennének..
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Gumi és felni topik
- BestBuy topik
- Milyen program, ami...?
- Jövőre jósolják a memóriahiányt, ami egy évtizedig is fennmaradhat?
- Spórolós topik
- eGPU tapasztalatok
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Akció - Dell Latitude 5400 - i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, EU bill, számla, 6 hó
- ASUS ROG Zephyrus M16
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 15,6" HD I W10 I Gari!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest