Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• róland

veterán

válasz bnss #3405 üzenetére

Sajnos én nem hallottam túl biztatóakat pont az ASUS WL-500G Premiumról. Pont a torrentezéshez nem találták igazán jónak.

Esetleg valami más megoldás?

• gurgo

tag

Szia,

Már nincs nálam a wrt54gl router, csak teszteltem korábban. Előtte egy Asus wl500g pr. és vmi mimo-s NetGear adta meg magát folyamatosan, valóban sokkal jobb képességei vannak ennek a Linksysnek. Kipróbáltam dd-wrt és tomato fw-vel, de én arra a tapasztalatra jutottam, hogy a tökéletes kihasználását nem tudja megvalósítani a feltöltésnek. Annyira nem ástam bele magam, de e két szoftverrel úgy emlékszem csak úgy tudtam "villámgyors böngészést" biztosítani erős feltöltés mellett, hogy a max feltöltést lekorlátozta egy fix százalékra (80-90). Ez azért zavar, mert akkor is korlátova van a feltöltés ha másra nincs használva a net. Csak amiatt kérdezem nincs-e ennél jobb megoldás, mert Windows alatt a cFos driver kihasználja mindig a teljes sávszélt, és nem kbit-ekkel számol mint e router QoS-e, hanem csak mindig az éppen legnagyobb priorú csomag megy előbb (nincs is megadva olyan, hogy minek mekkora sávszél garantált.), ennél fogva itt nincs kihasználatlan sávszél ha épp nem folyik magasabb fontosságú kommikáció.

De ha ez csak álom egy routeren, akkor a wrt54gl felé hajlok. Esetleg van rá hasonló linuxot futtatni képes alternatíva?

• asadasad22

őstag

hogyhogy nem végleges a szabvány? elvileg ugyanúgy támogatja az n-t, mint az a,b,g szabványokat, nincs odaírva, hogy n béta vagy ilyesmi :) ha pedig nem végleges a szabvány.. egy fw frissítéssel véglegessé tehető vagy sem? hardveresen azért elvárható lenne, hogy minden meglegyen benne, ami a végleges változathoz kell..
    vagy elképzelhető lenne, hogy a jövőben a végleges szabványú n-es eszközök nem működnének ezzel a routerrel? mert az úgy több, mint vicces lenne..
    nagyon nagy forgalmakat csak időnként bonyolítok le, esetenként 5-10 giga átrepül az egyik gépről a másikra, LAN-on keresztül. szóval jelenleg nem életbevágó dolog, de hosszútávra szeretném venni a routeremet, hogy x év múlva is megállja a helyét, márpedig a gigabites lan pár éven belül szerintem eléggé alap lesz. a nagy wifi sebességnek pedig szintén a jövőre nézve lenne leginkább értelme, ugyanis az n-es szabvánnyal gyakorlatilag el lehet érni a 100Mbit-es LAN sebességét, ez pedig már nagyon sok dologra elég lenne, mert a g-s szabvány sebessége még kevés volt pár dologhoz..
    a leglényegesebb igazából, hogy megbízható legyen, ne dobáljon le, jól elossza a netet, ne legyen gyenge a wlan jel, stb.. utánaolvastam, és ezekből is eléggé ellentmondásos vélemények vannak.sokan mondják, hogy teljesen megbízható, minden úgy működik, ahogy kell, a teljesítmény is jó. volt aki azt írta, hogy az n-es kapcsolat egyáltalán nem működik nála és szakadozik a háló egyébként is. volt, aki azt írta, hogy szakadozott, de megoldotta egy fw frissítés, vagy pedig WPA használata WPA2 helyett, vkinek viszont fw frissítés sem oldotta meg. szóval meglehetősen vegyes az összkép a dologról. nem hiszem el, hogy egy ilyen kategóriás Linksys routernek akadozási gondjai lennének..

Új hozzászólás Aktív témák