Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból, amikor még nem volt Ryzen!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
homeoffice76
tag
válasz
Coolmat #15177 üzenetére
Hi!
Megkérdezhetem, hogy az ASUS RT-N56U-t miért nem szeretitek? Olvasgatom a fórumot, és semelyik árkategóriában nincs benn az ajánlottak között, akármilyen felhasználási területre keresnek is routert az érdeklődők. Pedig pl. az általad is említett Cisco E3000-nél sokkal több kapcsolatot tud kezelni egyszerre, hasonló árkategóriában.
Nem kötözködni akarok, csak én - többek között a smallnetbuilder tesztjének köszönhetően - n56-ost vettem, és a torrentezést leszámítva minden atomstabilan fut rajta hónapok óta a gyári firmware-rel (a torrent sem a vas, hanem az ASUS Download Master nevű progija miatt rosszalkodik, de úgyis egész nap megy az asztali gépem, szóval nem annyira fontos a routeren torrentezés). Sok felhasználóval nem teszteltem, de azt megtették helyettem (igen előkelő helyezés, ebben az összevetésben is):
[link]De WAN to LAN és LAN to WAN összevetésben, vagy "total simultaneous throughput"-ban pl. veri az egész mezőnyt az árketegóriájában, plusz - ha jól láttam - van néhány igen drága eszköz is a teszteltek között. Ja, és persze tudja az 5 Ghz-et is.
Én tényleg nem vagyok komoly szakértője a témának, de rengeteg tesztet végigolvastam 20-30e Ft árkategóriába eső routerekről, és nálam csaknem egyértelmű győztes lett az N56U (én legalábbis csak drágábbat találtam, ami mind elméleti tudásban, mind teszteredmények tekintetében veri). Persze mindez csak akkor igaz (ahogy itt a fórumon már felnyitották a szemem), ha valaki gyári firmware-t akar használni (ami viszont egy céges routernél igen valószínű). Ha nem, akkor nyilván kilőve az N56.
Üdv
-
vargalex
félisten
válasz
Coolmat #15177 üzenetére
Ha már előnyként említetted a sok kapcsolat kezelését, illetve felmerült a custom fw is, akkor azért tegyük hozzá, hogy alternatív firmware-val más router is jóval több kapcsolatot tud kezelni.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple Watch
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Oroszok csomagolják ki a még be nem mutatott iPad Pro M5-öt
- Felpúposodott egy Galaxy Ring, a Samsung besegített
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Steampunk hangulatú, nem túl drága, de fémházas klaviatúrát mutatott be a Yunzii
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- APC UPS 950VA (BX950MI-GR)
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN S2 TG Chieftec 750W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3501, 90% Akkumulátor
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest