Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• memorix

senior tag

válasz sb #104724 üzenetére

Nincs érdemi ellentmondás.

Mivel neked részben várhatóan nem a falak okoznak problémát, hanem a társasházban lévő egyéb routerek, zavaró jelei vagy a AX58U routered instabil működése esetleg a csatlakozó eszközökön lévő beállítás/driver probléma. A hiba forrását kell megtalálnod.

Az alábbi kísérletezést tudod megtenni:

- Visszarakod a gyári ASUS drivert a Merlin helyett és megnézed, hogy stabil lesz -e 5Ghz jeled.

- Lereseteled a routert és felrakod a Merlint újra és beállítod a routert.

- Böngészed a Merlin beállításokat és rájössz esetleg, hogy van -e szabad csatorna ahol
    stabilabb lesz a jeled. (Ha a probléma forrása tényleg más közeli eszközök)

- Végig nézed a beállításokat, hogy nincs -e elkonfigurálva valami a routeredben.

- Kiderülhet, hogy a routered már elfárad és kipróbálsz mondjuk TUF AX 4200 -t és megteszteled, hogy javul -e a helyzet, de nem lesz Merlined.

- Vagy kipróbálsz egy GT AX6000 és akár merlined is lehet.

- Kiderülhet, hogy a windows szórakozik a laptop gépeden és ha alvó üzemmódból felállítod a gépet akkor nincs 5GHz jel . Akkor a window drivereket/beállításokat kell csak frissíteni és átnézni a laptopodon.

- Előfordulhat, hogy a routered megy alvó módba és nem indítja a 5Ghz -t is. Ez konfiguráció/ gyári beállítási érték is lehet.

- A samsung telefonoknál egyes modelleknél van olyan hiba, hogy a 5GHz sávot/wifit nem látja. Ezt samsung frissítéssel megoldották.

Sok sikert a keresgéléshez.

• bogabi

őstag

válasz sb #104724 üzenetére

Én egy AX-58Uv2-t cseréltem egy TUF-AX4200-ra. Nekem az 58 is lefedett egy 140nm-es felújított kádárkockát, és a 4200 is lefedi, csak az ugye gyorsabb. Stabilitásban nem vettem észre semmi különbséget, a lefedettség is gyakorlatilag ugyanaz. De lehet máshol más lenne az eredmény.

Új hozzászólás Aktív témák