Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: SAMSUNG WW80CGC04DABLE EcoBubble™ technológiával 8 kg mosógép - tapasztalatok
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
merlix
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezekre gondoltál?
D-Link DIR-850L AC1200 kétsávos gigabites Cloud wifi router (https://edigital.hu/dual-band-router/d-link-dir-850l-ac1200-ketsavos-gigabites-cloud-wifi-router-p253957)Asus RT-N18U 600Mbps gigabites wifi router 2db USB porttal (https://www.emag.hu/asus-2-4ghz-600mbps-high-power-router-gigabit-ethernet-usb-3-0-rt-n18u/pd/DX90QBBBM/?ref_cmp=ps&emagi_click_id=b8d0c43be7a02e4c8c5a5adcfb37ab4a)
Xiaomi Mi Router 3G 1167Mbps 2.4G 5G Dual Band Wifi Wireless Gigabit Router (https://www.banggood.com/Xiaomi-Mi-Router-3G-1167Mbps-2_4G-5G-Dual-Band-Wifi-Wireless-Gigabit-Router-with-4-Antennas-p-1158076.html?ID=233&cur_warehouse=CN)
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Köszi, sajnos sejtettem.... a fórumában is kérdeztem már róla, mert nem jókat olvastam ott. Igaz az én jelenlegi RT-AC56U routerem(pedig ajánlott cuccos) legutóbbi frissítése is megfelezte a digis 500-as netemet, magyarán odab....t neki az asus rendesen. Ezért nem merek, csak az összefoglalóra hagyatkozni.
Már fingom sincs milyet vegyek? Lehet e max 20-ért normális gigabites routert venni?
A fő routerem mellé kéne AP nek gigabites sebességgel LAN-on legalább. 3 fal választja el a fő routertől lakótelepi társasházban, ahol a jelenlegi router már igencsak haloványan teljesít wifisen, van hogy egyáltalán nincs is térerő a hálóban. Az ott található hálózatos media player madzagon lóg, így az ok, de szeretné az asszonypajtás, már a wifit is kihasználni ott is, mobilon Tab-on esetleg a laposon. No én megígértem neki, hogy majd veszek egy másik asus routert, és hipp-hopp ok lesz minden....Nincsenek nagy elvárások ott, csak stabil wifis jel+Gigabites LAN kell nékem oda. De a hipp-hopp nem akar összejönni úgy látom. Max 20 ezret adnék a másod routerért, de melyikért???
-
merlix
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A wifinek egy 40 nm-es falak nélküli helyiségben kellene elérhetőnek lennie (a lakás többi része kábelezve+jelerősítőkkel szerelve).
Egy PC és egy smart TV lenne állandó jelleggel rajta + időnként mobil eszköz csatlakozna rá főleg wifin. Ha van rajta USB, akkor egy 2 TB-os külső meghajtó is rá lenne téve...
Mivel pár hónapja adtam ki 16.000-et a Netgear WNR3500L-re (amit max.7-8.000-ért tudok csak eladni), ezért 20 alatt szeretnék maradni egyelőre.
A legalább a digis 1000/200 Mb/s sávszélesség 70%-ával megtudjon birkózni.
Röviden ennyi lenne.
Köszi a választ!

-
merlix
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a választ.
Sajnos ettől féltem...Az alábbiak között van esetleg olyan amelyik bírná a digis 1000/200 Mb/s-es sávszélességet?
TP-Link Archer C2 AC750
TP-Link TL-WR1043N 450Mbps
D-Link DIR-842 AC1200
Asus RT-AC52U B1 AC750

-
Zeze94
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mivel tud többet az előbb említett AC66U B1 router az Archer C7-nél? Sajnos a specifikációkból sok minden nem derült ki számomra, és azért érdekelne mit takar a 40EUR-os árkülönbözet

-
Zeze94
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az Asus AC58U, TP-Link Archer C7, Asus AC66U B1, Asus AC68U elérhető abból a boltból, ahonnan terveztem vásárolni, szóval ezek közül válogatnék legszívesebben.
A kérdésem, hogy megér-e az Asus AC66U B1 annyival több pénzt, tud-e annyival többet? Nekem így elsőre annyi tűnt fel, tudja a VPN-t és az AiCloud funkciót. Sajnos teljességgel laikus vagyok a témában, szóval lehet, hogy nem tűnt fel valami. A másik kérdésem az lenne, hogy az AC68U is megfelelne nekem? ahogy néztem az nem router, csak extender. Szóval kellene még mellé egy router is, hogy megfelelően működjön?
A harmadik kérdésem az lenne, hogy ha kellene a másik eszköz is, hogy nagyobb területet fedjek le, akkor annak egyformának kell lennie az eredeti routerrel, vagy elég csak a márkának megegyeznie, a modellnek nem, esetleg lehet teljesen más is? Hogy az optimális? Lehet olyat csinálni, hogy egyazon hálózatnak lássa a kettőt? Ahogy néztem az az Asus extender tud ilyet, de nem tudom kell-e mellé másik router is(gondolom illik hozzá szintén egy komolyabb tudású router, ha annak a jelét osztja tovább(már, ha kell)). -
Bozso68
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az AC66U B1 kínálat olcsóbbik fele igen kérdéses hazánkban, ha a specifikációkat is olvassuk.
-
humax
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszönőm
szerinted az B1
[link] -
Zeze94
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A ráfordítandó keret max 45k HUF lenne. A falak téglából vannak, viszont a lakás közepében fut 3 db kemény is, ami gondolom nem segíti túlzottan a jel továbbítását. Ahogy említettem, jóformán a lakás egyik csücskében lakik jelenleg a router. A lakás másik felébe, az átellenes oldalra is el kell jutnia a wifinek, mivel ott az egyik TV, rá szokott lenni kötve a notebook is. Oda(a legtávolabbi pontra) vagy a 3 egymás mellett futó kéményen és egy falon át, vagy 2 falon át jut keresztül a jel. A téglafalak 15cm vastagok.
Egy öregebb HP Pavilion noti használná, ami nem igen támogatja a gyorsabb adatátvitelt, de remélhetőleg hamarosan érkezik egy új Lenovo Yoga noti, ami tudja az ac szabványt, ezen felül van egy Nexus 6P, és egy Sony Xperia XZ1 Compact, mindkettő támogatja az a/b/g/n/ac szabványokat. A harmadik telefon és a TV wifije b/g/n-es, a Nexus 7 2013 tableté pedig a/b/g/n-es.
A környező wifikből nincs sok, 4 van, egyik sem túl erős, és az 5GHz-es frekvenciatartományban egy másik hálózat sincs.
El fogja tudni látni az egész házat wifivel az előbb említett router, vagy nézelődjünk magasabb ársávban? Esetleg kettőt venni, és valahogy úgy összekonfigurálni, hogy egy hálózatként lássa az eszköz őket(úgy tudom lehet valami ilyesmit csinálni, de nem tudom hogyan is működik ez)?Hát egyéb igények közé sorolnám talán azt, hogy később lehetséges, hogy lesz majd bővítve az eszközpark egy NAS-szal is, jó lenne, ha az is működne vele. Egyéb dolgokra nem igen van rálátásom, miket tudhat a router, mikre kellene, hogy igényem legyen

-
tucsok.
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem, köszönöm.
-
tucsok.
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Melyik eszközzel tudnám kihasználni a teljes sebességet Asus vonalon?
-
tucsok.
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Oneplus 5, Iphone 6s, Dell 7559 mindig, Samsung tv Marantz cmr611, Huawei M2 tablet néha.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezeken a tűzfal nem csak sima packet filter? (jó, ubiquiti végeredményben egy debiant futtat, szóval van esély többre is talán)
-
kokr
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi szépen a segítséget!
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mondd, olyan routert tudnál ajánlani, ami mentes a wifitől, gond nélkül kihajtja akár a gigabites PPPoE kapcsolatokat is és, ami nagyon fontos, van egy jóminőségű, megbízható tűzfala, ami esetleg több, mint egy szimpla packetfilter?
-
tucsok.
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
ok, 5Ghz- lenne kettő telefon, egy notebook mindig. Ritkán 2.4 Ghz-n egy tv, lifestyle készülék. Ezeket ebben a felállásban elviszi szerinted? Minden WIFI-n megy.
Köszönöm

-
Chumlee
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
TP-Link TL-MR6400 routerrel szemeztem , csak sajnálok kiadni érte 30 ezeret . Még átgondolom , köszi a gyors választ !

-
kokr
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Régi építésű tégla családiház.Központi helységben lenne a router.Most egy régivel az udvaron is van jel(kb 10 éves 1 antennás Tp).
3 telefon,2 laptop,1 asztali gép(vezetékkel),1-1 médialejátszó,hm erősítő.Egyenlőre ennyi lenne rácsatlakozva.Később 1 konzol is várható.
A környező házakat idősebbek lakják,nincs wifi jel.
45e körül láttam az árukeresőn,de hátha lesz januári akció...
-
rudeee
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a segítséget, akkor valamelyiket kiválasztom.

-
generaltoti2
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Téglafalon keresztül a router 8 méterre van a géptől.
Családi ház, az enyémmel együtt négy hálózatot lát. 2,4 Ghz-n
Házon belül LAN-on 1 eszköz / WiFi-n pedig 4 pc, és 3 telefon kapcsolódik rá. Ez a szám hétvégi max.A router felé nincsen semmi speciális követelés. Csak a kapcsolatmegosztás 25-30 K lenne a projekre szánva
-
01
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
Sugi2009
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Panel 67 nm egy db beton fal ami 15cm vastag. Wifi jel van bőven
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
4 mobil,1 lapi,1 smart tv,egy xbox one x de ez az 1 kábellel.Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Ki szeretném használni a DigiNet 1000 által adott netet. Eszközök vinnék.Az Xbox repüljön
Ne a router legyen a szűk keresztmetszet. -
01
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Oké, értem.
Tömbház, sok szomszèd, sok wifi a közelben.Tégla falak.73 nm lakás.
Ami jelenleg van, az 2 mobil, egy laptop, ès néha bejátszhat a smart tv, mindnél wifivel a netezés. A digi legkisebb netcsomagja jelenleg, de ez változhat a jövőben.
Amit szeretnék: leváltani a kb. 8 éves routert, ami manapság dobálja a jelet. Nem kell csúcsrouter, annyira nem èrtek hozzá, plusz nem is akarok vagyonokat rászánni.Mondjuk kb. 30.000ig csak. Nyilván a jelenlegi netből a max sebességet kihozni wifin, de mivel ez nem olyan nagy, így azèrt felkèszülni arra is, hogy esetleg lesz gyorsabb netem - de gigabitesre nincs szükségem.Ha ezeket figyelembe vève tudtok segíteni, megköszönöm!
-
resist
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Sziasztok, boldog új évet. Megvettem még decemberben a Netgear R7800-at, megosztanám rövid tapasztalataimat. Cirka 2 hét használat után küldöm vissza ezt is. Jelerőssége nem az igazi, bár evvel még együtt lehet élni, viszont ez is eldobálja a nas részt, tök random időben. Tegnap néztem filmet, 8 perc után lecsatlakozott, utána kibírta hosszabban, 1 óra 30 percet ment, majd eldobta megint

Ez már alternatív fw, nem a gyári, de avval is ezt csinálta egy hét után, akkor 5 percenként eldobta és csak a ki-be kapcsolás segített. Nagyon el vagyok keseredve, komolyan, ahogy itt valaki írta, ennyi pénzért csak középsz@r routert lehet venni
Most bepróbálkozok megint az Asus RT-AC86U-val, hátha nem lesz hwhibás megint. Ha igen, nem tudom mit vegyek
-
zso73
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
1.Egy légtér. Max egy fal.
2. 250Mb/s
3. 2 PC LAN, Iphone 6S (5GHz ) Androidok. Tégla falon keresztül egy laptop.
4.Max 20 eFt
5.Minél több port -
Soma01
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Azon gondolkodtam, hogy nem bridge mód kell neki? Vagy az ugyan az?
-
arny14
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
ez a Xiaomi Mi Router 3G , ebayről most csak 8000 mekkora előrelépés lenne a fentebb említett routereimhez képest?
TP-LINK TL-WR841N / huawei HG8245H, -
shaggy
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kertes ház tégla falak, távolság minél messzebb annál jobb

2.4GHz volna inkább használva tablet, telefon, xbox ezek mennének róla illetve laptop esetleg wifi adapterrel egy másik gép.
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a választ.
Közben sikerült előkeresnem az én ősrégi Linksys WRT54GL routeremet, és bár már csak az egyik antennája van meg ahogy néztem a Linksys support weboldalán ahhoz képest, hogy már 2009-es a router van egy elég friss 2016-os gyártói firmware, amit majd megpróbálok felrakni rá és ezzel kipróbálom, hogy van-e még lehetőség erre az opcióra, hogy csak vezetékes eléréssel lehessen az admin felülethez hozzáférni, mert ha ez megy akkor igazából meg is van oldva a kérdés, illetve ennek is van hátránya, mert itt nincs Guest network, de majd kiderül mi a jó megoldás. -
Egon
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nekem az AC56U gyári fw-jében az Adminisztráció/Rendszer fül alatt van olyan, hogy "Webhozzáférés engedélyezése a WAN-ról"- szerintem erre gondolt a kérdező...

-
AMD Power
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szoval akkor ha jol ertem a 450 routernek semmi ertelme nem lenne? Azt adnale amit egy 300-s?
-
Rolvik
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Xiaomi alatt erre gondolsz?
https://www.aqua.hu/xiaomi-mi-wifi-router-3-eu-xmmr3eu-574280.html
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezek szerint ha nem szeretnék CFW-t használni és csak 1-2db mobiltelefon használná (guest network-kel) a routert akkor elég az ASUS RT-N12+ verziójú router is, mert a hivatalos Asus firmware mindkettőn teljesen ugyanaz?
Egyébként az a router amelyik CFW kompatibilis azt nem könnyebb feltörni, mint az olyan routert amelyik nem CFW kompatibilis?
Mert én a lehető legbiztonságosabb routert keresem egyik ismerősömnek, aki egy elég sűrűn lakott társasházi lakásban használná, így a biztonság a legfontosabb, de nem tudom azt jól olvastam-e, hogy ha a Guest network van megadva és azt használja mindenki és a router admin jelszavára egy nagyon nehéz jelszó van megadva akkor igazából már nagyon nehéz feltörni a routert, ez mennyire igaz? -
Rolvik
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Leginkabb egy legterben 2-3 meter tavolsagrol hasznalnam laptopot. Nincs fal. Letoltes es citrix az otthoni munkamhoz. Ezenkivul 2 iphone csatlakozik hozza de itt a regi router is jo szoval nem lenyeges ennel. A tobbi szobaba a 10 eves routerem is tudja ami kell. A legfontosabb hogy ne szakadjon meg a citrix miatt.
Tarsashazban lakunk (nem panel)kb 5-6 halozatot latok -
gorje
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen válaszod!

-
AMD Power
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
De akkor egy "koztes" megoldasnak nem lenne rossz nem? Egy 200mbit letoltes meglenne vele ugyan ott ahol ez most 50-t produkalt!?
-
AMD Power
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
TP-Link WR740N 150mbps.
Egy ujabb 300Mbps router mennyivel lenne jobb az 1000-s nethez?
-
forguet
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
@Gubek-Einste @bluemirage köszönöm a válaszokat.
A leírtnál van amúgy ideálisabb megoldás az adott helyzetre?
-
forguet
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Azok alapján amiket írtál, arra gondoltam, hogy lentre ahol a legtöbbet használjuk az eszközöket menne egy Archer C9, fentre meg egy 1043N v5
A jelenlegi 1043nd v1 sztem még fentre sem lesz jó, ugyanis fent a padláson kéne szétosztani a szobákba menő kábeleket, és ez még kábelen sem bírja a 240Mb-et, nemhogy az 500-at.Ez amúgy jelenthet bármilyen gondot hogy a UPC kábel először a "gagyibb" 1043N v5-be megy be és onnan gigabit LAN-nal menne a fő wifi eszköz Archerbe?
Köszi!
-
peestike
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszönöm a segítséget!
ezek szerint azt kellett volna kérdeznem kb, hogy mi a minimum router ilyen felálláshoz/elváráshoz...
rákerestem a márkákra, a D-Link-et kiejteném, így Asus vagy TP-Link inkább?
árukeresőn azért van negatív vélemény is ezekről. -
AMD Power
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szoval akkor ez igy sem jo. Ezt a rohadt gigabites routert sehogy nem tudom elkerulni?
-
csanady97
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A kábellel való összekötés nem hiszem hogy nálunk működne a mivel elég bonyolult lenne a kábelt eljuttatni egyik routertől a másikig.
Akkor véleményed szerint jobban járnék ha megvenném az ASUS RT-N12D1 routert és azt használnám repeaternek?
-
F_Gergely
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a gyors választ

-
Bozso68
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A régi AC66U az nagyon gáz? Mondjuk egy AC58U-hoz képest. Hasonló árban tudnék venni.
-
forguet
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszönöm!
gondolom future proofing szempontból érdemes a dualra menni? -
adakiller
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi

-
adakiller
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Panel, de viszonylag egy légtérben lenne használva. A router mondhatni centralizáltan lenne elhelyezve. 3-4 wifis eszköz. 2 kábeles eszköz gigás lanon. 2.4-es wifi elég most is.
Árban mindkét eszköz 20 körül van, de ha 30 ért van jobb az se gond.
Alapigeny a vpn, és a gigás netet minél jobban ki tudja hajtani. Ami fontos még a stabilitás. Ne szakadozzon stb. -
kokr
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Amennyiben nem akarok mókolni a CFW-vel akkor 25e környékén ezt találtam.Ezt ajánlottátok itt másnak is:
TP-Link Archer C7
Olcsóbban akkor csak a külföldi rendelés az alternatíva?
A Xiaomi 3G hol a legolcsóbb megbízható forrásból? -
AMD Power
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Egy 300mbit wifi routerem van. Egy 100 nethez. Lassan ledz egy 1000 netem. Ehhez keresek egy erosebb wifinroutert. Felteve ha kell hozza....!?
-
beci
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Koszi.
Megrendeltem a xiaomi 3g-t,foleg mert most kuponnal 30 dodo.
Milyen kabelt kellene vennem hogy ossze tudjam kotni a upc wifis modemet es a xiaomit? Kell meg valamit vasarolnom hozza? -
AMD Power
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezeknel valami olcsobb alternativa esetleg?
-
AMD Power
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Itthoni kene. Rakeresek koszonom!!

-
AMD Power
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Belepo 1000mbit kategoriaban melyik a legolcsobb ajanlott?
-
beci
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Jelenleg egy Technicolor TC7200 van.
Sokat segitene ha kicsereltetnem az uj upc connekt boxra? -
AMD Power
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Egy szobaban van a gep es az Xbox.
Van koztuk kb 3 meter.Egy Xbox es 3db okostelefon hasznalna.
-
beci
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Itt konkrétan mire gondolsz?
Tudnál ajánlani? Nem akarok sok pénzt bele ölni... -
Bozso68
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi szépen.
Az emeleten gipszkarton falak vannak. A környezet falusi, 6-8 idegen wifi-t látok csak.Az Asus AC58U elsőre tetszik.
(#62535) woodworm: A UPC Connect Box is belátja az egész házat, csak sokszor szakadozik. Az ASUS wifije, ha legalább annyit tud, akkor már nyerő. A switch-et nem úszom meg, már látom.
-
kyle16
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszönöm a segítséget. ezek közül választok

-
Tompie
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
ok 😉
-
Necromance
kezdő
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Akkor Xiaomi lesz van valakinek kuponja?
-
Necromance
kezdő
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ha megrendelem külföldi oldalról a Xiaomit nem lesz full kínai az egész?

-
Necromance
kezdő
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
TP Linket, Asus-t, D-Linket vagy a Xiaomit vegyem meg szerinted?

-
Necromance
kezdő
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ha eltekintünk a falaktól, akkor is ugyanaezeket ajánlod?
Illetve Asus vagy a TP Link a jobb? azt olvastam a 1043 már kicsit öreg kütyü. -
zorzy4
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm
-
Necromance
kezdő
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
És akkor milyen routert tudnál akkor ajánlani?

-
Necromance
kezdő
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
1. Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
2. Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
3. Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
4. Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?1. Vályog fal, itt-ott sima tégla. Falak száma 3-4. ( jó lenne ha a 70 nm-es családi házat ami 85%-ban vályogból épült lefedné internettel)
2. Jelenlegi internetem Telekom 120/50 (Optikai internetem van jövőre váltok 1 gigás internetre. 2 antennás EchoLife HG8245H Huawei modemmel.)
3. 1 asztali számítógép, 1 laptop, 1 okos tévé, 4 okostelefon (2 okostelefon AC WiFi modullal rendelkezik.)
4. Stabilan szórja az internetet, ne fagyjon le.Továbbá az előbb említett Telekomos modemmel (EchoLife HG8245H Huawei) Összeköthető lesz az új modem? Akkor az is szórni fogja továbbra is a netet és az új wifi router is? Nemtudom mennyi időre érdemes tervezni egy wifi routerrel.. ennek fügvényében szeretnék hosszú távra vásárolni egy megbízható minőségi wifi routert.

-
kyle16
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
először is köszönöm az eddigi segítséged. remélem a továbbiakban is tudsz

1. keretes ház szomszédok vannak de nem vagyunk zsúfolva szóval bent a házban nem is látsz más wifi elérést. 2 vagy nagyon maximum 3 falon kell hogy átlője a jelet 10-15 méteres sugárban és 45cm-es vályog fal.
2. jelenleg 100megás net van bekötve de ha wifin nem megy csak a fele az se érdekel csak a kábeles részén legyen meg a 100mega.
3. UTP kábelen a gyári t-home routeren jelenleg: 1db NAS, 2db számítógép, 1db IPTV, 1db TV (ha vennék egy routert akkor az a szolgáltató routeréből kiváltaná az 1db IPTV-t és a TV-t). Wifin keresztül: 1db laptop, 1db TV, 1-2db telefon ha többen vannak nálam ez nyilván nő.
4. beszerzésre....hát van rá szánva de inkább másra költeném jelenleg, viszont ha mondod hogy "az" kell nekem akkor megfontolandó. én 10-20 ezer között gondoltam 20 fölé nem igazán szeretnék venni de meghallgatom az érvedet/tanácsodat.
5. több igényem jelenleg nincs. torrentre ott a NAS. és ami fontos hogy a router amit veszek tudja az IPTV-t működtetni.
köszönöm előre is
-
01velemeny
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen. Mivel a routerrel nem kellett foglalkoznom ~fél évtizeden át, úgy látom nagyon lemaradtam. (Ellenben pl.: videokártya, HDD → SSD, proci, monitor, ...)
Nagyon jó és kimerítő a fórum, úgyhogy néhány óra alatt sikerült odáig felvérteznem magam, ahova ált. 1-2 hét alatt jutok, mielőtt vásárolni szeretnék.Amin nagyon meglepődtem, az a Linksys "átalakulása". Először csodálkoztam is, hogy hogyan nincs egy darab sem az ajánlásban, de aztán erre is válaszoltatok.
Szóval elő-preferinciának köszönöm-, és megfogadom a ASUS RT-AC58U-t, illetve a TP-LINK Archer C7-et. Még alszom rá, és akár még egy kicsit feljebb is merészkedek.
-
PlatiaAmos
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm.
És akkor ezt a router adminjába tudom megtenni?
Hogy clone mac address majd ettől változik majd az ipm?Ennek különböző játék szoftverek mennyire látnak mögé?
-
rostiron
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Tehát nagy előnyre nem tennék szert,
Megvizsgálom még a kábelezés lehetőségét is. Azzal úsznám meg a legolcsóbban. 
-
PlatiaAmos
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
És ehhez bármilyen router megfelelő?
Jelenleg egy upc modem lövi ki a netet, ennek az ipjét nem tudom változtatni
-
rostiron
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Panel lakás, jelenleg egy 1043nd v2 használok. Kábelen egy pc, és egy nas, wifin egy öregecske laptop, 2 mobil és egy tablet. A nasson kívül általában csak 2 kliens van egyszerre használva. A netem is csak 30/5 vdsl.
Semmi extra elvárás.
Csak a tv miatt merült fel bennem a csere. -
kristof123
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ha jól értem, vagy külföldről rendelek, vagy fw kell cserélnem. Megmondom őszintén ez így nem igazán szimpatikus.
Esetleg kicsit emelve a kereten és a 2.4 GHz-es modelleket belevéve, lenne más alternatíva amit tudnál ajánlani? (A jelenlegi is 2.4 GHz-es és probléma még nem volt vele.)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
RT2600AC lett végül. Kíváncsian várom mit fog tudni.
-
Hunork
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Bónusz kérdés: mivel igen régen (öt éve, vagy lehet hat is) lett kiépítve maga a Digi net, a Digi1000 váltás esetén kell cserélni majd magát a hálózati kábelt is? Azt, ami bejön a lépcsőházban lévő elosztóból a lakásba?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hogy muzsikál a kisebben a Broadcom chip? Ugye a tendák is broadcom-mal mennek, főként csak ezért merült fel ez a kérdés bennem.
Ugye egy Gigabites Digire menne, és egy AC87U-t váltana. Árban még mondhatni kellemes lenne az RT1900.
-
Hunork
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Vágom, de ez ugye azért van, mert eddig a sima 100-as net volt, mostantól lesz 1000-es, ezért volt a korábbi kérdés. Tudom, hogy az AC750 nem penge, bár nekem nem volt gond a wifi-vel sem (Lumia - Win teló), míg a fiam káromkodott (LG Android
) -
sony309
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
-
sony309
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Megindokolnád a válaszodat, hogy miért (nem az ajánlott típust, hanem magát a cserét)?
Nem akadékoskodok, csak hogy értsem! -
alienpapa
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ!
-
Benhamin
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Sziasztok!
Asus AC66-ost és Huawei E5577-est próbált már valaki összeműteni? Működhet? (Telenor Home normális megosztasa miatt) köszi! -
alienpapa
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Miért nem ajanlottak? Erre elvileg két év garancia van, szóval nagy baj nem lehet...
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A D-Link mennyire megbízható ezen a téren?
-
alienpapa
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Közben nézem, hogy teljesen rossz linket adtam. Szóval ezt néztem ki : [link]
-
TriX2010
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Jól van, köszi Urak. Akkor egyelőre csak bízom a szerencsémben és remélem nem szorulok cserére egy darabig, mert asszonytól kapok, ha közlöm hogy routert veszünk

-
TriX2010
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Többféle gond...? Mint pl? Chipset hiba. Vagyis konkrétan..?
Előre is elnézést, de ez a C1200 olyan mint valami mostohagyerek.... Mindenki utálja, de senki se tudja megmondani, hogy miért... Komolyan... Érdekelne pár konkrét dolog abból a sokból ami ennek a baja.... Felkészülnék lelkileg a megpróbáltatásra, meg aztán ahogy látom, mást is érdekelne a téma...
De ha megint csak az jön, hogy húdemennyisoknagybajvanvele, akkor kétségeim támadnak, hogy jó fórumon próbálok-e "okosodni"...
(Halkan jegyzem meg, hogy az állítólag chipset hibás nem ajánlott routerem, hibátlanul, stabilan és igen gyorsan teszi a dolgát még mindig...) -
kelly7
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Semmi különös elvárás nincs. 50 megás net meg 1 box menne róla egy melléképületbe.
-
resist
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, meg is rendeltem

-
resist
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
És a Netgear Nighthawk X4S milyen szerinted?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Amikor ujonnan bekötöttem a rendszerbe, 10 perc alatt volt rajta internet a frissítéssel együtt, elötte persze felkészültem belőle, de amúgy is célszerű tisztában lenni hogy mit is akarunk.
A mai világban a bedugom, és ha bejön a facebook akkor már minden jó nem elég.
És még ha az upnp -ét bekapcsolva hagyják pláne.(#62263) Soma01
WDS el leginkább egy gyártó termékei műkődnek ha szerencséd van, első dolgom kiírtani ezt a funkciót. -
Szajkop
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Teljesen igaz, én néztem el a típust

-
G-Bali
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm
És az rajta van a dobozban ,vagy azt honnan tudom kideríteni...,vagy ez nem. Olyan mint a tplink nél a verzió számos.....?
Látom benne van a nevében
-
Isikamika
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
-
Isikamika
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hoppá! Azt megkérdezhetem miért?
-
Isikamika
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A xiaomi szimpatikus! Amúgy wifin lenne rajta ( iphone,ipad,macbook) kábelen meg egy nas.
-
6120
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Végül egy D-link dwr-921 lett beszerezve. Sok tapasztalatom még nincs vele; kétszer ment fél napot (éles üzem majd januártól).
Amit láttam, hogy a menüje inkább szép mint gyors/okos. Lassan találja meg a hálózatot, de ez inkább az első indulásnál jellemző (de hozzá kell tenni, hogy nem lassabban mint a thikpad x270 a beledugott SIM-mel). A használat alatt végig stabil volt. Viszont a mellette lévő iphone7-hez képest kb 15-20%-kal kevesebb sávszélt oszt (azonos erőtér mellett) kábelen, wifin inkább a mínusz 30-40% a jellemző. -
Somy_
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Köszi a tippet! A 1043N is ajánlott lenne amúgy? (Sajnos a boltok kínálataiban nem látok most ND-t, persze lehet nem kerestem eléggé.)
-
Adams15
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Rendben, köszönöm!

-
Adams15
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm! Ez hülye kérdés lesz biztosan, de ilyenkor pontosan hogy szokták a 2 routert összekötni elrendezni?
-
Adams15
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Sajna a net nagyon gagyi náluk, emiatt is írtam azt, hogy a jel volna a fontos. 5/1 Mbit-es netük van emlékeim szerint, az 5 lefelé tuti, a feltöltésben nem vagyok biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- EA Sports WRC '23
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Háztartási gépek
- Nintendo Switch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- OLED monitor topic
- LEGO klub
- Azonnali játékos kérdések órája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Ti 12GB Asus TUF Gaming GT 501 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Van koztuk kb 3 meter.

Illetve Asus vagy a TP Link a jobb? azt olvastam a 1043 már kicsit öreg kütyü.

Dr.NX