Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#48613632 #59001 üzenetére
Bakker...
Nagyon sajnálom. Ez egyébként élő példája annak az itthon is egyre gyakoribb beidegződésnek, hogy a kereskedővel bármit lehet, mert elsősorban "én a fogyasztó" vagyok védve. A fórum több topicjában is rendszeresen olvasom a "rendeld meg, legfeljebb ha nem tetszik, 14 napon visszaküldöd" tanácsot, ami szerintem nagyon nem helyes. Oké, itthon az elállási jog a visszaszállítás költségét nem írja elő a kereskedőnek, de a termék akkor is megjár akár több száz kilométert, ki tudja milyen körülmények között. Miközben tényleg csak annyi kellett volna, hogy a drágalátos fogyasztó megrendelés előtt és után is elolvassa a f*cking manualt.
-
makkmarce
őstag
válasz
#48613632 #59001 üzenetére
ha lehetőség van, jelentsd az ebay-nek, nem volt valami konstruktív az ipse, és ez lehet akár szándékos is. (első körben ellenőrizném, hogy azt a gépet kapod e vissza amit postáztál, én ezért mindig fotózom feladás előtt a széria számot és a hibákat). kb 20 éve használom az ebay-t, általában azért nem szokott ilyen gond lenni.
-
válasz
#48613632 #58989 üzenetére
Kivettem a perspektív torzítást, kihúztam a hisztogramot és széltében felére zsugorítottam:
A ferdének látszó felső rész eredetileg ilyen és Netflix felület montázsát ábrázolja. Az alsó sor "középső" eleme a The Day of the Triffids c. sorozat plakátja, aminek bal fele az egyik félkép jobb szélére került, jobb fele pedig a másik félkép bal szélére. Ez egyértelműen egy 2D tartalom SBS 3D megjelenítéssel. Üzenem a vevőnek, hogy RTFM.
-
Ájvé
veterán
válasz
#48613632 #44202 üzenetére
Ja hogy te havi 10k-t kiperkálsz mobil számlára, hát nem mindenki ilyen, van akinek a töredéke is elég, én csak mobil netet szoktam venni rendszeresen. Egyébként + 22 hónapig 13 050 Ft (Teljes vételár: 287 100 Ft), ezt olvastad? Ergo havi 26k-t perkálsz havonta (előfizetés+törlesztő). Huawei P30 200k-ba kerül hivatalos 24 hónap gyártói garanciával (Media Markt), te meg kifizetsz 287k-t részletre ez mellett elkötelezed magad 2 éves előfizetésre. 3GB net van benne amúgy 3390-ért, ha az is korlátlan lenne akkor 10k lenne nem 3k, az előfizetés 20950 lenne és erre fizetnéd még a törlesztőt a készülékre (22x13050 Ft). Ez mindennel együtt 24 hónap alatt 3 GB nettel 317760 Ft+287100 Ft a készülék 604860 Ft, ha pedig korlátlan a net 502800+287100=789900 Ft. Te dolgod mit veszel és mennyiért de nekem nem meséled be hogy megéri 287100 Ft-ért megvenni egy P30-at, mert még áruhitelre is olcsóbb a Media Markttól (kb 230 637 Ft 3 évre).
Szerintem ez a rész elkerülte a figyelmed:
"készülék részlet + díjcsomag 26 290 Ft 23. hónaptól 13 240 Ft"
Így kellene kiszámolni, nem csak a havidíjat.
UK-ba pedig 36x20 Font a készülék, ez 720 font és nem fizettél még csomag díjat. -
Ájvé
veterán
válasz
#48613632 #44199 üzenetére
Látom akkor te se látsz az orrodnál tovább. Azt amit te kedvezménynek vélsz havi díjas előfizetésben, vastagon kifizeted. Adnak látszólag kedvezményt a listás árhoz képest, mert a lista ár már jóval a piaci ár fölött helyezkedik el. Még a legdrágább előfizetések mellett is elég sokba kerül egy készülék.
Példáddal élve ez úgy nézne ki, hogy az UPC lista áron 30%-al a piaci ár felett árulná a készülékeket, előfizetéssel pedig csökkenne némileg az ára, legdrágább előfizetéssel pedig mondjuk piaci áron kapnád meg. (Ui.: Piaci ár nem a szürke importos nem Magyarországon forgalomba hozott készülékeket jelentené hanem itthon hivatalosan forgalomba hozott készülékeket).
Annyiban jogos amit írtál, hogy a telefon már egy olyan eszköz lett ami az élet sok területén hasznosul, nem csak egy szórakozási cikk mint egy projektor.
Annyiban viszont igaz amit korábban írtak, hogy mások az arányok, projektor belépő szint ahogy nézem 100k környéke, ezért telefon esetében már akár felső közép kategóriás is kifogható (közép még mondjuk 400-500k, ennyiért már sok felső kategóriás telefon is kapható), magyarul a projektor jóval drágább mulatság. -
-
Ijk
nagyúr
válasz
#48613632 #43667 üzenetére
Nem, szerintem a WEB-DL egy agyiontömörített foskupac, nyilván van szarabb is és sorozatoknál rákényszerül az ember, ott talán a legjobb minőség ami van. Persze 32"-os tv-re az is jó, de aki kicsit is komolyabban gondolja a házimozizást kerüli mint a pestist ezeket az agyontömörített vackokat. Nem vagyok sznob, úgy gondolom van élet a BD50 alatt is, de nem ez a 4GB/óra tömörítés, minimum a duplája.
-
brembo
aktív tag
válasz
#48613632 #43615 üzenetére
Igen, inkább az ide-oda bemenet váltás segít nálam is. De mivel sokszor több alkalomra sem jön be a kép, azt gondolom, hogy ez semmiképp sem a normál működés része. Az erősítőm sem mai darab, sokszor a hangerőt is tekergetni kell, hogy minden csatorna megkapja a jelet, erről azt hallottam, hogy orvosolható néhány kondi cseréjével. Elképzelhető, hogy ugyanez okozza a HDMI jelgyengeségét?
-
zsoika
addikt
válasz
#48613632 #43391 üzenetére
Nálam csillárkapcsolóra van kötve , így az egyik billenőkapcsoló a ventinek ad áramot , míg a másik a világítást kapcsolja. Infrás távirányító van hozzá, de a világítási részt függetelenítettem a távitól..tehát direktben a kapcsoló kapcsolja. Ezzel buktam a drimmelhető funkciót,de amúgy is ledes R7S fényforrás van benne ami szintén nem fényerőszabályzós.
A veti része táviról indítható (telómon is van infra, szóval az is tudja)és 3 fokozatú+kikapcs.Kérdésedre a válaszom az, hogy szerintem igen, de leegyszerűsíti ha csillár a kapcsoló. Ha egysarkú kapcsoló van nálad, akkor az mindig felkapcsolt állapotban kéne hogy legyen és az elektronikával (távi) kellene aktiválni a szükséges funkciókat (vil., venti, vil és venti).
Ha te is kikötnéd a világítási részt az elektronikából és kapcsolóról kapcsolnád a világítást (mint nálam), akkor csak a lámpával együtt kapna áramot a venti rész ...tehát csak akkor tudnád kapcsolni ha világítasz is.
Szóval megoldható, de akkor folyamatos közös betáp kell a két funkciónak és távirányítóval (vagy telóról ha van benne infra ) kell kapcsolnod. -
zsoika
addikt
válasz
#48613632 #43382 üzenetére
szerkesztettem az hsz-t és írtam ,hogy a nyári melegben aggódok emiatt egy kicsit.
Ősszel vettem és eddig jól teljesít, de 300W izzós DLP gép és fontos neki a hűtés.Szerintem a "lógatás " előnyös is lehet adott esetben...nem lehet az elhelyezésben általánosítani. Meg kell vizsgálni a lehetőségeket és a legjobbat választani. Kérdés kinek /minek a legjobbat?!
Számomra előnyös ,de a gépemnek nem hinném. Batyó hívta fel a figyelmemet erre ezzel a géppel kapcsolatban. -
Ájvé
veterán
válasz
#48613632 #43268 üzenetére
Én viszont pont azt emeltem ki, hogy ez egy Blockbuster és sokkal nagyobb a célközönsége (kétlem hogy annyi rajongó van Magyarországon, hogy első vetítések jegyei pillanatok alatt elfogynak és külön vetítéseket indítanak hogy kiszolgálják az igényeket, szóval szerintem nagyon széles célközönségről van szó, olyanokról is akik a Marvel filmek előtt azt se tudták miről van szó), de mindegy nem fontos. Van akinek tetszik másnak meg nem, ennyi a lényeg.
BBéci
Marvel tipikus látvány mozi, nincsenek nagy meglepetések, nem kell sokat agyalni közben, popcorn kell és élvezni. Lehet neked ez kevésbé jön be. Nekem például Transformers is bejön, attól pedig tényleg sokan falra tudnának mászni. -
Ájvé
veterán
válasz
#48613632 #43253 üzenetére
Én viszont pont azt emeltem ki hogy sokkal nagyobb a célközönsége mint amit írtál. Azért írtam hogy Blockbuster, mivel nagyon széles célközönségnek készült, olyanoknak akik életükbe egy képregényt nem láttak, vagy soha nem olvastak/néztek hasonlót az új Marvel filmek előtt. Nem azért dönt nézettségi rekordokat mert olyan sok Marvel rajongó van a világon, azt is el tudom képzelni hogy fele csak beül hogy nézzen valamit, ezt reklámozzák orrba szájba akkor meg miért ne. Ahogy írtad nagypapád is elé ül megnézni, jót szórakozik rajta és ez a cél semmi több. A felépített branddel olyan széles közönséget sikerült megcélozni, hogy már réges régen nem csak rajongóknak szól ez az egész. Gyakorlatilag egy cirkusz lett belőle.
Szóval nem csak gyerekeknek és/vagy rajongóknak készülnek már a Marvel filmek és sorozatok, hanem mindenkinek és bárkinek, mondjuk az utca emberének aki kicsit is fogékony a téma iránt. -
BBéci
legenda
válasz
#48613632 #43138 üzenetére
Csak a mélyközép hangszóró van az ajtó alsó sarkában, ami egy jóféle panel megépítésével némileg a hallgató felé fordítható, de ez nem feltétlenül szükséges, mert a magassugárzó határozza meg a színpadképet. Azt pedig fülmagasságba, az A oszlopra szokás helyezni, vagy a műszerfal tetejére. A zenekar és az énekes előtted helyezkedik el, minél jobb a rendszer, annál távolabb, akár a motorháztető közepe táján. A színpadszélesség pedig a visszapillantó tükrök közepéig, külső széléig terjed.
Otthoni hangdobozokban is alul, gyakran a padlótól 20 centire vannak a mélyközép hangszórók, mégis akár a plafonig terjed a hallható virtuális színpad.
A pontosan illesztett szubbasszus is teljesen elölről szól, tőlem számtalanszor megkérdezték: nincs mélyláda az autóban? -
BBéci
legenda
válasz
#48613632 #43127 üzenetére
Tipikus hozzá nem értő véleménnyel vagy az autóhifiről, amit itt nem fogok bővebben kifejteni, mert van a témának szaktopikja. Egyet kiemelek: a jó hangzáshoz bőven elegendő 2x2 hangszóró, plusz szubláda. Minél több, annál jobban el lehet rontani a hangot.
Pont 20 évvel ezelőtt az Autóhifi magazinnál kezdtem az újságírást, pici fogalmam van róla. -
péjé
őstag
válasz
#48613632 #43118 üzenetére
Kis kiegészítés: a motoros memóriának azért van értelme mert az Epson 7300 már tud 21:9-ben is vetíteni és lehet váltogatni a képarányok között, a beállított pozicíókat megjegyzi a vetítő és váltáskor az adott képarányhoz/vászonhoz áll be a kép.
Ezt már tudta anno a panasonic6000-es is, az még maszkolta is a kép szélén a fekete csíkot, nem tudom ezt tudja-e az epson 7300. -
rhonin
senior tag
válasz
#48613632 #43097 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a véleményed.
Én is efelé a gép felé hajlok ha újat vennék. Itt nálunk átszámolva 290ért láttam.
Ennyiből benq w2000 ami árban ezen a szinten van, de az epson meggyőzőbb.7400ban a motoros, memóriás optika szuper lehet, meg gondolom a képminősége is biztosan jobb, de kb. dupla ár a 6700-hoz képest.
Meglátom hátha befut egy jó állapotú használt 7300-7400as jó áron.3d nem lényeg, de a HDR-t szerintem nem bánnám.
-
-
AVhelper
senior tag
válasz
#48613632 #42784 üzenetére
Az Epson szerint így kell takarítani a légszűrőt.
Nagyon poros környezetben a lámpával együtt célszerű a légszűrőt is cserélni, ha az már nagyon elszennyeződne.
A fentiek elvégzése esetén semmi szükség a 3LCD projektor belső takarítására. Ha a vetített képen bármilyen a vetítőbe bejutott szennyeződés okozta képhiba lép fel, akkor lehet szükség szervizben elvégzendő tisztításra.
-
péjé
őstag
válasz
#48613632 #42784 üzenetére
A betétet magát porszívóval szépen ki tudod takarítani, az alakjára kell vigyázni hogy ne nyúljon el.
A gépben belül neked nem kell takarítani, esetleg a szűrőbetét műa. keretét takarítsd le ha van rajta ráragadt por.
LCD gépek élettartamának jót tesz időnként egy belső nagytakarítás (1-2000 óránként akár ultrahangos takarítás, a környezet porosságától függően) de ezt inkább szervízes csinálja. Mondanám neked hogy hova vidd de UK-ban ez nem fog menni...:-) -
gyeniko
őstag
válasz
#48613632 #42749 üzenetére
Szándékom szerint soha nem adom el a dolgaimat neppereknek (szép kis gyűjteményem van a nick nevekből és telefonszámokból
). Minden esetben megnézem, hogy ki a vevő, szerencsére megtehetem, hogy ne siessek az értékesítéssel és ne kelljen "kimaxolnom" az árat.
Soha nem veszek olyantól, aki "beszámítással hozzám került" dolgot árul, csak olyantól, aki huzamosabb ideig használta azt. Legszebb, amikkor a hirdetésben még a hirdetett valami nevét sem sikerül pontosan leírni, vagy pedig a fénykép egy másik modellről készül.
Én azt vallom, hogy meg kellene tanulni méltósággal eladni és venni (ez ebben az országban még vagy tízezer évig csak álom marad). Ez nekem azt is jelenti, hogy ha valaki megvesz valamit használtan X forintért, akkor egy év használat után ne akarja eladni ugyanannyiért (lehet nem egyet érteni, hajrá!). A műszaki cikk nem régiség, vagy más művészi alkotás, amely nem amortizálódik. A mi kütyüink - néhány különleges esetet kivéve - igenis veszítenek az értékükből, árukból. -
AVhelper
senior tag
válasz
#48613632 #42707 üzenetére
"frame interpolation. ebből ez az egy, ami valódi képjavító algoritmus, de itt sem történik a képen változtatás, csupán bizonyos esetben kiszámol egy köztes képkockát, illetve annak bizonyos részeit, a simább megjelenítés érdekében."
Hollywood egész kampányt indított a "mozgáskisimító" és képkocka interpoláló eljárások ellen. Ebben a videóban Tom Cruise és Christopher McQuarrie próbálják a laikusoknak elmagyarázni, hogy ezeket ki kell kapcsolni a TV-n, és azért ördögtől valók, mert bekapcsolva nem olyan lesz a mozi, ahogy a filmkészítők megalkották - vagyis szerintük igenis ezek az eljárások megváltoztatják a képet, és ez igaz is.
A Netflix is azt ajánlja, hogyha úgy akarod látni a filmeket (például a ROMA-t), ahogy azt megalkották, akkor első lépésként "Turn off Motion Smoothing or Interpolation"
Mindehhez persze tudni kell, hogy a tradicionális másodpercemként 24 képkockás mozifilm eleve magában hordozza a hibás mozgásmegjelenítést.
-
qqzs
őstag
válasz
#48613632 #42707 üzenetére
Minden szavaddal egyertek es pont amit probaltam kifejteni tamasztja ala csak te jobban leirtad erzelmi toltes nelkul
. Valoszinu nem az elejetol koveted a "beszelgetesunket" Mik76-al.
A csirke sarkitas volt hatha...Az egesz abbol indult ki hogy a Darbee miert szar
Mik76: "Ez a kepjavito szo eleg erdekes. En 20+ eve a vfx szakmaban dolgozok, es ugy veszem eszre hogy ha filmekrol van szo (meg a hiradotol, elo adasoktol eltekintve kb minden masban is) az az anyag amit probalsz megjeleniteni az mar pont olyan jol nez ki mint ahogy kell. Ezeket nagyon profi tehetseges emberek keszitik el, olyan vizualis erzekkel amilyennel keves ember rendelkezik. Innentol kezdve szamomra a maximum amit egy projektor tudhat az a leheto leg pontosabb visszaadasa a forras anyagnak. A kepet nem kell javitani. Reprodukalni kell tudni. Szerintem."
"A darbeenak a letezese is ellentmondas azzal szemben amit irtam. Megvaltoztatja az alap mualkotas kinezetet. Ritka alkalom de itt Becivel ertek egyet, olyat rak oda ami nincs benne az eredetiben."
"Van aki (pl en, es mindenki a szakmaban) a tv-k eseteben is azzal kezdi a beallitasokat hogy MINDENT kikapcsol ami felul irja a kontrasztot, a mozgo kep megjelenitest, stb. Az osszes olyan funkciot mint pl a darbee." (a mindent o irta nagybetuvel)
Tehat nem az a sznob a BD filmet nez. Ket kategoriat irtam aki szonbsagbol beszel ilyen megalapozatlan velemenyeket meg aki azert mert nagyon ert hozza.
- velemenye alapja az hoyg o jo meg amukatarsai is,
- megalapitja milyen funkcio vannak a darbeenak szerintem meg kozelrol nem latott olyat. de csak mert valami amit georga lucas nem rakott a filmbe nem jo
- Mindent meg a hiradot is MINDENT kikapcsolva nez mert szakemberek keszitik.Ezzel szemben mi a foldon veszunk egy jobb rosszab projit es a kepvisszaadasi tokeletlensegekre probalunk jobb rosszabb megoldasokat talalni. Van aki vasznat vesz es van, aki darbeet es falra vetit (en) mindekettotol jobb a kep. Ha BD-t nezek en is lejebb veszem a darbeet mint ha streaminget, de a w2000-esem kepessigeihez picit hozzarak
De a fenti tipusu velemenyekre mar poccenek.Pro Koryak: "A technologia korlatait probaljak athidalni" a több milliós/tízmilliós gépekkel! Nem a belépő gépekbe szánt, pár ezer, tízezer forintos, megoldásokkal, ezek csak az olcsó gépek hibáit próbálják elfedni/javítani valamennyire.
Igy van csak hogy itt mi a foldon nem tobb tizmilios gepeket veszunk ezert nincs ertelme a fenti tipusu hozzaszolasoknak es van ertelme a darbeenak.
-
G-Bali
senior tag
válasz
#48613632 #42685 üzenetére
Igen a cél az lett volna hogy a wifi, jó spontán megoldásokhoz (pl ha ismerős jön telefonon & tábleten)de fimet média lejátszón megy és az is kábelen,lehet csak azért erőskodom (magamnak)mert jó ha van de úgy látom felesleges.....
péjé: köszönöm de ez már nem egyszerű ,akkor marad a kábel ha nem tudom egyszerre üzemeltetni (kábel+WiFi)
-
alphamooncam
őstag
válasz
#48613632 #42638 üzenetére
Mi ha nem elismerés, ha nem egy, hanem több ELISMERT világhírű, sőt saját szegmensében VEZETŐ cég építi be a saját termékeibe a technológiát.
SZVSZ, ezt egy kézlegyintéssel ugyan el lehet intézni, de nem érdemes.
Nem bántani akarlak félre ne értsd, csak azt gondolom, hogy amikor véleményt alkottál, nem voltál elég körültekintő, és az aki ezt olvassa és tájékozatlan a témában, azt bizony félreviheti.
Nem fűződik semmilyen érdekem a Darbee eladásokhoz. Továbbá önigazolásról sem eshet szó, mivel amikor tönkrement preszizsveszteség nélkül szállhattam volna ki a használatából, de nem tettem, hanem megvettem újra.
Az meg hogy a Darbee reklámoz... na és? Melyik cég nem?
-
alphamooncam
őstag
válasz
#48613632 #42607 üzenetére
Nekem meg EZ és cseppet sem változott a véleményem.
Azóta történt.
11 hónap használat után a Darbee DVP5000S-emnek elszállt a tápja. Vitte magával az elektronikát is.
Ezt korábban a német Amazonról vásároltam. Rövid levelezés után visszaküldtem, és visszautalták a pénzt.
Mi sem bizonyítja jobban azt, hogy mennyire meg vagyok vele elégedve, minthogy újra megvásároltam, mostmár a francia Amazonról.
Egy hónapja érkezett, másik táppal, és hdmi kábellel.
Köszöni szépen megvan , és teszi a dolgát.
Állókép téma!
Teszteltem én is, de én a projektor natív felbontásával egyező képpel. Látványosan jobb minőséget adott, mint nélküle.
Mivel KODI-t használok, ez a teszt is Kodival történt. Javaslom, minőségi forrást használj a teszteléshez !
Technolgia ! A Te vélelmed áll a gyártó által közöltekkel szemben. [link]
Kiragadtam pár elismert gyártót, akik alkalmazzák a technológiát a termékeikben.Pl. OPPO, Cambridge Audio, Optoma.
Most én vélelmezem, hogy az itt felsorolt cégek mérnökeinél felhalmozott tudás, és a Te tudásod között, van némi különbség,
Nem is értem milyen képet látsz magadról a tükörben, amikor megfogalmazod azokat a gondolatokat, amiket, aztán itt terjesztesz.
Uff
-
qqzs
őstag
válasz
#48613632 #42631 üzenetére
Nekem 5000S van.Bekapcsolod azt modod huha de jo lett a kep, aztan ahelyett hogy nezned a hudejo kepedet elkezdesz agyalni hogy de miert jo, vagy csak jobbnak latszik nem is jobb? Megallitod, kielemzed alokeppel, tesztabrakkal persze kijon par hiba.
A temak 80%-nal es a filmnezeseim 95%ban jobb lett a kep, neha erdemes kikapcsolni, hogy jobban orulj neki hogy van. Nalam is kb 30% on megy. Es tuk ugyesen megvan csinalva, van oyla nezet hoyg egymas melett latod a eredeti es a "javitott" kepet. Egyszeruen csak tetszikA hatas kb ugyanaz mint amikor feljebb tekered kicsit a magast es melyet az EQ-n aztan ugy hallgatod fel evig azutan mar anelkul minden xar
-
qqzs
őstag
válasz
#48613632 #42624 üzenetére
A darbeeban nekem nem az tetszik hoyg elesebb vagy kontrasztosabb kepet csinal hanem elesebbnek es kontrasztosabbnak latszot, egyebkent ettol a fekete feketebbnek latszik. Es lehet par arnyalat etunik de azt az elozoekkel elentetben nem lehet eszrevenni filmnezes kozben
-
Q
senior tag
válasz
#48613632 #42616 üzenetére
Már nem tudom tesztelni, mert eladtam. A projektort is amivel használtam. A Pana helyett van egy Epson 9300. Jobb a forrásom is. De nem érdemes állóképpel tesztelgetni ezeket a kép"javító" eljárásokat. Mozgóképhez van. Akinek nem tetszik, ne használja. A Pana 10en évvel ezelőtt kitalálta a hülyeségét, hogy el kell mosni a csirkehálót. Ezzel elmosta a kép élességét is. Az at700 és at900-as projektoroknál még volt talán értelme, akkor még DVD ment a 720p-s vetítőn. Ott finomította a recés éleket, de utána már felesleges volt. Ezt talán kicsit kompenzálni tudtam a Darbee-val. 25-30%-on még tetszett, felette már nagyon mű volt.
-
BBéci
legenda
válasz
Egyetértek, becsapja a szemet, olyat varázsol a képre, ami eredetileg nem létezik.
(#42617) Ijk
A fehér falakon könnyen lehet változtatni, Kell egy vödör festék meg egy festőhenger.Nálam nincs fehér, csak mindenféle világos pasztell árnyalat, de amint felmelegszik az idő, nekiállok festeni, elegem van a vászonnról visszaverődő fénytől világító falakból, plafonból.
-
péjé
őstag
válasz
Nem régen nézegettem a DarbeeVision DVP5000S-t az amazonon és érdekes módon egy vásárló aki sony hw65-öt használ az jelentős javulást írt pedig azt gondolnám hogy annak a projektornak a képét már nem tudja reszelgetni egy ilyen kütyü..mert h a benq w1070 meg hasonló belépő cuccok képét javítja oké...aztán persze lehet hogy csak placebo...:-)
-
BBéci
legenda
válasz
#48613632 #42549 üzenetére
Bőségesen elegendőnek találtuk a fényerejét, ha 1300, ha nem. Sőt, csökkentett módban néztük, mert kisütötte volna a szemünket. Hozzáteszem, dedikált moziszobáról van szó, de középszürke falakkal.
Kivételesen jó volt a shadow detail nevezetű versenyszámban. ANSI 1:16000 kontrasztú plazmám nem tud olyat. -
BBéci
legenda
válasz
#48613632 #42536 üzenetére
Nem a mozgásmegjelenítés hibája a svenkeléskor jelentkező ricegés, az a 24 fps-es rögzítés miatt van, látható a 30-40000 eurós vetítők képén is.
Mozgásmegjelenítést mozdulatlan kamera előtt gyorsan mozgó alakokkal, tárgyakkal, (autó, vonat, futó ember) kell vizsgálni. -
synar
őstag
válasz
#48613632 #42527 üzenetére
"Belépő szinten, a mozgásmegjelenítéssel, komoly problémák vannak."
Bizony én sem hittem amíg saját szememmel nem láttam. Vettem tavaly egy Benq w1070-et, amíg a Mitsubishi HC4000 Batyonál volt szervizen, hogy ne maradjak gép nélkül és gondoltam kipróbálom, aztán amelyik jobban tetszik azt tartom meg. Ez pont a foci vb alatt történt és egy nagyobb átívelésnél akár 5-6 labda is látszott egyszerre a Benq képén, vagy egy gyors támadásnál akár háromszon annyi játékos is volt a pályán, de ez filmeknél is nagyon zavart. A Mitsubishi volt az első projektorom és ezt a jelenséget eddig nála nem tapasztalhattam meg, ez aztán el is döntötte a kérdést, a Benq-nak mennie kellett. Előre tartok tőle, ha egyszer új projektort kell majd vennem, mennyiért találok megfelelőt, aminek jó a mozgásmegjelenítése, ez jobban zavar, mint a szivárvány, amit észre sem veszek már. -
Márton
nagyúr
válasz
#48613632 #42344 üzenetére
"szinte minden AAA mozinak van 3D változata"
De ezek kb. 60%-a konverzió, és a maradék valódi kétkamerás film is nyilván multiplex méretű vászonra készült, így nincs akkora wow hatás egy kisebb tv-n vagy 2m-es vetített képen. Na ezért szeretem én a nagybb bázistávolságú kétkamerás felvételeketAcer P1500-am van, 10 Gonbes G05 szemcsivel.
(Illetve az ezüstvásznas, polárszűrős setup, 150 lineáris szemcsivel..) -
Márton
nagyúr
válasz
#48613632 #42340 üzenetére
És még mennyien vannak így, hogy ha egyszer rendes technikán, korrekt 3D filmet néznek, akkor megváltozik a véleményük a mozis és tévés 2D konverziók után.. Tudnék én is mesélni. Nem kellett volna ilyen hamar eltemetni a dolgot, megfért volna a 4k és hdr mellett bőven.. Szerencsére a projik még támogatják.
-
BBéci
legenda
válasz
#48613632 #42294 üzenetére
Nem ugyanarról beszélünk. Senki nem teszi a működő centersugárzót balra, a háta mögé.
Ráadásul nem vertem és nem verem a fejemet a falba, azt te tetted. Nem néztem senkit hülyének.
Meséld már el, mi bajod van?(#42295) cinemazealot
Nagyon nem jó a polifoam!
Az egyik házimozis topikokban lakó fórumtársnak volt hasonló állványa. Hónapokig szenvedett, nem tudta, mitől rettenetes a centersugárzója hangja. Aztán kicserélte a préselt papír hulladékot, rendes polcra tette a centersugárzót, természetesen tüskékre, mert az kötelező, korábban is azok voltak a hangdoboz alatt és csoda történt, a hangzás megjavult.
Nos, ennyi, ebből le lehet vonni a tanulságot. -
válasz
#48613632 #42059 üzenetére
> És bármikor reprodukálhatóan, igaz véletlenszerűen, de napi szinten előfordulva hallom, hogy a beszélgetőpartnerem hangja olyan, mintha egy hosszú acélcsövön keresztül beszélne. Zajos és visszhangos.
A sztori itt kicsit mas. Egyreszt a visszhangosodas, stb. az konkretan a keszulekek problemaja. Vannak viszont egyeb zajok (artifaktok) amik tenyleg jelvesztesegbol fakadnak, mert a rendszer ugy van megcsinalva, hogy adaptalodjon a durvan veszteseges atvitelhez, tehat ha pl. kimarad egy csomag, akkor ne dobja el a hivast, hanem interpolaljon, etc.
HDMI eseteben nem igy mukodik a dolog.
Mondok egy jo analogiat: ha valaki azt mondja, h HDMI kabelek kozott olyan kulonbseget tapasztalt, h pl. az egyiknel kontrasztosabb a kep, az ahhoz hasonlo, mintha valaki azt tapasztalta volna, hogy a felesege bizonyos mobilon kedves dolgokat mond a telefonba, mas keszulek vagy rosszabb vetel eseten meg zsortolodik es valassal fenyeget.
(De kiszalltam ebbol en is, ezek ilyen vegtelen vitak.)
-
válasz
#48613632 #42062 üzenetére
> Nem vagyok szaki, csak gondolkodom, így akár tévedhetek is.
Jah, tevedsz.
Amit lentebb mondtam, az arrol szol, hogy ha szar a kabel, akkor megszakadhat az adatfolyam, elmehet a kep, sot, meg pixelhibaid is lehetnek (nagyon-nagyon ritka esetben). Viszont olyasmi, hogy pl. mas lesz a kep arnyalata, vagy kontrasztja, nem fordulhat elo. Aki mast allit, azt abszolut nem szabad komolyan venni.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
#48613632 #42062 üzenetére
Igen, lehet, hogy a te telefonod képes a jó minőségre és a térerő is "adná" de a fogadó félnél lehet, hogy nincsenek meg az ideális körülmények.
A magam részéről én sem hiszem, hogy egy kódolt DTS hangban bármiféle változás lenne a kábel hosszának függvényében. (én optikán viszem át a hangot az erősítőbe)
Sőt, most a HDMI kábelekkel is szép kis tapasztalatot szereztem. 10 méteres Hama HDMI kábel 4k30hz-en pont ugyan azt a minőséget tudja mint 2db (egyenként 2x annyiba kerülő 4,5m-es HDMI 2.0 kábel) + Delock 4:4:4-es jelerősítő. A különbség a kettő csatorna között annyi, hogy a 4,5 + Delock + 4,5 méteres jel úttal megy a 4k60Hz is, míg a sima Hama HDMI-vel 4k60Hz-en eldobja a jelet.
De én ilyen vitába nem akarok belemenni, ugyanis van egy közeli ismerősöm aki nagyon csúnyán nézett rám amiatt mert a télen, a padláson házilag sodort különleges tisztaságú öklömnyi vastag réz hangfalkábelét a lábammal arrébb pöcköltem pár centit, hogy teszteljem a súlyát. Kioktatást kaptam, hogy a hosszú hónapok alatt sorba rendeződött atomszerkezetet most megbolygattam és megint hónapok kellenek mire irányba állnak. Kérdeztem, tőle, hogy hallja e az eltérést, azt mondta, hogy Nem, de tudja és a tudat már zavarja. Nem boncolgattam tovább a témát, a sok milliós pick-up ból sejthettem volna, hogy ez már nem az a szint amit földi ember érthet.
Mindamellett az ő "baja" fizikailag magyarázható volt, még ha kb. kimutathatatlan is. A digitális hangokkal kapcsolatban nincs ilyen magyarázat sem..
Vannak külön erre a dologra javító algoritmusok, amik az ilyen minimális veszteséget javítani tudják. Ha túl nagy a veszteség, akkor valóban hibás lehet a dekódolás, de az már inkább az a szint amikor konkrétan eldobja a jelet és kuka lesz.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
#48613632 #42059 üzenetére
Ácsi, Ácsi.. A telefonbeszélgetés hangminőségét ne keverd ide mert túl sok dinamikus változó van az egyenletben.
1, Minden készülék más minőségű mikrofonnal van szerelve (értelemszerűen egy 10e forintos low buget gyatrább mint egy csúcs)
2, Minden készülék más tömörítési és hangjavítási algoritmusokat használ, akár beszélgetés közben is változtatva ezeket.
3, A jelerősség függvényében is változik a tömörítési arány.
4, A szolgáltatók is más-más bitrátát preferálnak.A telefonhívás alapvetően az emberi hang dinamikatartományára van kiélezve és úgy próbálnak egyensúlyozni, hogy minél érthetőbb legyen a beszéd minél kevesebb hálózati terheléssel. Nem a minőség a fő szempont, hanem a stabil kommunikáció.
Ezért is jobb fényévekkel egy viber vagy egyéb netes hívás..
-
Pro Koryak
addikt
válasz
#48613632 #41953 üzenetére
"Félre értjük egymást. Nem akarok erről a projiról lemondani, max gariba küldeném vissza."
Már alapból, meg sem fordult a fejedben?
Ennyiért bőven jobb használt gépet kapni, akár pár tíz v. pár száz üzemórával, 1. tulajtól, az sem ritka, hogy garanciásak is.
Ráadásul ki is lehet próbálni, nem is lenne zsákbamacska. -
BBéci
legenda
válasz
#48613632 #41950 üzenetére
Egy gyerek is teljes értékű családtag, mégsem tehet meg bármit. Természetesen a hálóba sem mehet be a "dög", sőt, újabban a dolgozószobámból is kitiltottam, mert a könyvespolc alsó emeletén lévő német magazinok (Surf, Video és Car&Hifi) több évfolyamának gerincét cafatokra szaggatta. Pedig kijárós, ez látható például az aranyvessző bokor törzseinek kérgén, bent van kaparófája, de neki a papír kellett.
-
törölt tag
válasz
#48613632 #41948 üzenetére
Az a baj, még túl világos van, hogy látszódjon. 4 után már sötét van errefelé, akkor megpróbálom.
BBéci
Hát, nálunk jogai vannak, és teljes értékű családtag. Ilyen téren, bárhová mehet, kivéve a hálóba. (De onnan is lett már kizavarva) Ezzel már sokat nem tudunk tenni, meg talán nem is akarunk. -
válasz
#48613632 #41944 üzenetére
Porra gyanakszom. Le tudod fényképezni?
Anno, amikor megvettem életem első projektorát (BenQ MP525P), visszavittem, mert a képernyő közepén egy optikai egyenetlenség okozta fényesedés volt látható. Nem kosz volt és nem is DMD chip hiba, az 5 évvel később jelentkezett a csere készüléken.
(#41939) sixpak
Ízléses kis mozi sarok! -
válasz
#48613632 #41843 üzenetére
Megkövetlek, mert részben butaságot mondtam. Igaz lehet, hogy a DLP projektornak zárt a fényútja, de attól még a lámpafoglalat és egyéb hűthető felületek hűtőbordáit érdemes lehet védeni a portól. Azt viszont továbbra is tartom, hogy az túlzott porszűrőzés okozhat nagyobb gondot, mint a porszűrő nélküli (tehát porosodást megkockáztató) használat.
A zárt optikai út egyébként azt jelenti, hogy a fényforrástól, a képmodulátoron (DMD-chip) át egészen a front lencséig a fény egy a külvilágtól elzárt fényvezető rendszeren (pl. üveg) halad végig, így elvileg esélytelen, hogy géptesten belül por kerüljön a kép/fény útjába.
(#41866) motoroskanál
Természetesen mindent a helyén kell kezelni.(#41857) pitepeti71
Mit értesz "3D upgrade" alatt? A GT1080 jelenleg is tudja a SBS, Frame-pack és OU megjelenítést. -
törölt tag
válasz
#48613632 #41855 üzenetére
(Bocsesz. Már nem fértem bele a szerkbe.)
Na jó, egy kicsit talán "túltótam", de szemléltetésnek kiváló. Egyébként, valóban állóképeknél jobban kijön, hogy mit is csinál a darbee pontosan. Nem állítom, hogy ennyire egyszerű az egész, de a fenti 3 kép, nagyban megközelíti a végeredményt.
Próbáljátok ki -
Hobbbyt
őstag
válasz
#48613632 #41843 üzenetére
Az Optoma uhd51-en is csak a szűrőbetét helye van meg. A menüben bóklászva láttam, hogy van a filterre visszaszámláló. Gondoltam akkor rá is nézek, hogy majd ha aktuális lesz akkor tudjam. Engem is meglepett mikor kihúztam a kazettát, hogy üres. Európa nem tartozik a poros régiók közé.. Izraelben jár hozzá a filter.
De majd teszek elé egy finom hálót amin a nagyja fennakad, a PC-n is ilyen van padló szinten. Havi 1* látható a porszívó nyoma.
Új hozzászólás Aktív témák
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Lenovo ThinkCentre M720q / M920q Tiny mini PC- 8.gen Win11- Számla/garancia
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest