Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ti4x
aktív tag
válasz SirKero #27050 üzenetére
Sziasztok!
Épp gépújítás előtt állok és az új Sandy Bridge processzorokban gondolkodom. Amik főleg érdekelnek, azok a 2300, 2400 és 2500as procik, de nem tudom eldönteni, melyiket válasszam, megéri-e a felár például a 2500ast. Főleg játékra lenne a gépem és gondoltam megkérdezlek benneteket, hátha tudnátok valami ötletet adni, hogy lenne érdemes választanom. Ahonnan rendelném a gépet, ott az áraik 46-50-55ezer (2300, 2400, 2500). Tuningolni biztos nem fogok.
Ezt a tesztet találtam róluk : http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i5-2500-2400-2300_7.html#sect0
Itt össze vannak hasonlítva, a 2400as biztos megéri a 4 felárat, de a 2500as már nem biztos...
Van valami ötletetek, kiegészítés, ami segítene a döntésben?[ Szerkesztve ]
nem vagyok mostanában gépnél , nem tudom , mikor érkezem...
-
Ti4x
aktív tag
válasz Mans20 #27052 üzenetére
Szia!
Én egy sima, egyszerű, Gigabyte GA-H67M-UD2H lapra gondoltam alá. Felesleges költenem a Ps lapokra, mert nem egyáltalán nem tuningolok. Egyébként miért később szeretnél vásárolni? Azon gondolkodom, hogy várjak-e még egy pár hetet, mert most rakták be Iponba a 2400es, 2500as procikat és a 2400esnek pár nap alatt 2ezerrel, a 2500asnak meg egy nap alatt 1 ezrest már ment is le az ára. Lehet, hogy egy hetet várok még, hátha spórolok pár ezret.
-
Mans20
addikt
Mert a i5 750 em még elég egy darabig,majd ami jön 22 nanométeres proc év végén talán arra cserélek,de szerintem akkor se azért kell majd mert nem elég a mostani.itt a prohardveren is vannak megbízható bazárosok,én megvárnám míg mindenhová beérkeznek az új cuccok,és akkor biztos lehet spórolni pár ezret,meg ha az idóta euró miatt nem emelkednek az árak.
-
fagy53
nagyúr
Ahol nézted ott drága, várj egy kicsit, máshol olcsóbb. Én a 2400-at veszem meg és segítségképpen nézd meg ezt a tesztet!
-
Qru
MODERÁTOR
-
Ti4x
aktív tag
válasz fagy53 #27056 üzenetére
Azért akarom Iponból,mert van garanciafutárja és ez nekem egy "Must have". Nem akarok semmiféle garanciával bajlódni, futárral küldözgetni ide meg oda, meg fizetni majd érte. Mindenképp Iponból rendelek, eddíg is onnan rendeltem mindent.
Cső Qru!
[ Szerkesztve ]
-
Ti4x
aktív tag
válasz fagy53 #27061 üzenetére
Egy hetet mindenképp várok. Kíváncsi vagyok, hogy alakulnak az árak. 50ért akartam venni 1 gigás GTX 460at mellé, aztán most meg a 768as 38ezer. Ha már az az 5-10% hiányzik, hogy normálisan játsszak, akkor oda már inkább VGA csere kell. Az a most félretett 10-12 ezer, amivel olcsóbban veszem a 768ast, az hozzásegít majd pár év múlva a cseréhez, szerintem jobban járok így.
-
gabesszg
aktív tag
Most fogok új gépet venni és milyen procceszort ajánlanátok netezésre és filmnézésre(1080p) néhányszor talán emulator(ps2) játékot játszani 30-35e forintot szánnék erre és elsősorban inteles márkát preferálom de ha valaki elmondja, hogy miért lenne jobb az amd ezekre a dolgokra nagyon szívesen meghallgatnám.Segítségeteket előre is köszi!
-
Isual
veterán
Üdv!
Egyik ismerősöm vett egy FullHD monitort és hozzá szeretné fejleszteni a gépet.
Lényegében proci és VGA cseréről lenne szó.
Inteles alaplapja van, Socket LGA 775 (jelenleg Core 2 Duo E7400) és 6 GB DDR 2 800Mhz RAM.
Egy Intel Core 2 Quad Q8400/9400-at szeretne venni plusz egy AMD 6870-est.
Szerintetek ez így megfelelő párosítás lenne az 1080p kihajtásához?
Illetve melyik procit vegye, vagy ha van jobb ötletetek, akkor mi lenne az?
Keret ~100k és még idén tervezi ezt.[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
mrThomi
addikt
sziasztok.Először is örülök, hoyg megvártam a SB procikat és ne mugrottam bele egy 1156-ba !
Most a segítségeteket szeretném kérni, hogy melyik processzort válasszam.Elképzeléseim szerint egy i5 2400(45k) kerülne bele v 2500(50k) tuning nem lenne szal K-ra pluszt nem költenék azért!
Mellé lenne egy 50 ezres árkategoriáju VGA. Több nincs rá sajnos, ezért gondoltam egy GTX460 1GB Golden Sample-ra (45k) egész jo áron van.
4 GB ramot pakolnék bele
Alaplapról még nincs elképzelésem, de néztem az Asrock P67 Pro3- at (27k) környékén gondoltam.
Ehhez lenne még egy chieftek CTG 500 80P( de ezt madj megkérdezem táptopicban, hogy jo lenne e ezekhez. bár ha a többet fogyaszto i5 760 hoz is ajánlották elvileg ide is passzolnia kéne)
FullHD monitorom adottságait is kiszeretném használáni!!!Mit gondoltok?
-
Воланд
titán
Ismerődős gondolkodjon el azon, hogy vált sandy bridge-re, vagy ha jön a bulldozer és belefér a keretbe akkor arra, lga775-re én már nem költenék.
(#27065) mrThomi: Teljesen jó. Tápot tényleg kérdezd meg a tápos topikban.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Isual
veterán
válasz Воланд #27066 üzenetére
Sajnos nem akar egy teljesen új gépet mert az a keret többszöröse lenne és ezt a 100k-t is sokallja, de kéne neki némi plusz, hogy a Full HD-t ki tudja használni.
Nem a leg VGA gyilkosabb játékokat nyomja (SC II, Mafia II majd Diablo 3), de az E7400 és a 4870 az kevéske a Full HD élvezetes használatához.
Szóval erőltetni akarja az LGA 775-öt, legalább annyira, hogy a fenti játékok normálisan menjenek.
Ami mondjuk 6870-nel mennének is, csak a procihoz kér tanácsot.Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
hajtömeg
aktív tag
A gépem felújítását tervezve érdekelne a procik közti különbség!
max 25 körül lenne a rá szánható összeg és igazából nagy elvárásaim nincsenek,csak,hogy egy pörgős gépem legyen, gyorsan megnyissa a videókat, stb.
Esetleg videóvágásra is használnám olykor.
PL ezek között a procik között mi a különbség,ti melyiket vennétek?
[link]
[link] -
mrThomi
addikt
válasz Воланд #27066 üzenetére
oké oké, de igazából melyik proci ? csak azért kérdem ,mert ha 2400 választom elég erős hozzá a 460GTX?
Mert halottam ilyenről hogy VGA meg CPU limites a játék ugye.
És ha 2400ast veszem, lehet tudnék picit drágább VGA-t venni, viszont ha a 2500 akkor tuti maradna a 460GTX. Így már érthetőbb?
köszi mindenkinek a választ! -
KisHamisG9
csendes tag
Sziasztok,
Egy 17 collos HP Pavilion DV7 vagy HP Probook Laptopot szeretnék vásárolni, milyen processzort javasoltok hozza?
Egyszerre a következő programok szoktak futni: Outlook, Chrome (10-15 ablak ), excel (2-3 ablak), word (1-2 ablak), 2 tőzsdei kereskedő program, messenger, skype, google desktop, dropbox. Általában ennyi.
Köszönöm szépen a segítségeteket. -
Isual
veterán
válasz darál0w #27071 üzenetére
Nem tudom a lap pontos nevét, a foglalata LGA 775, és jelenleg egy Core 2 Duo E7400 van benne.
Tuningolás nem annyira elvárás mert ref hűtővel használná, külön procihűtőre nem áldozna.
Tehát egy proci kéne neki (Q8400 vagy Q9400-at gondolta) és mellé minden bizonnyal egy 6870 megy majd.
(6GB DDR2 RAM van a rendszerben)
Mit ajánlasz, milyet vegyen?
Keret ~100kEgy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
TROG AIR
aktív tag
Sziasztok....kicsit offtopic/vagy féloff....de nincs részvényem (sajnos) náluk...
Most rendeltem kettőt ,és az ár is jó....
http://www.amd-businesscenter.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.view_images&product_id=385&image_id=product&Itemid=3
(és nagyon jól is néz ki.. )[ Szerkesztve ]
430 pozitív , 0 negatív....
-
Thom95
tag
Hellósztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy gépújítás előtt állok.
LGA 775-ről váltok, LGA 1156-ra. 17-es monitoron játszok kb. még fél évig, gépcsere után kb. ennyi idő, mire meglenne új Full HD monitor.
A kérdésem a kövi lenne:
Játékra!
Intel Core i3 560 3.33GHZ olyan 4GHZ-re tuningolva vagy i5 760.
Azért kérdezem mivel az árkülönbség, nem éppen kevés és ha i3 lenne egy Zalman CNPS 9500 hűtő is beleférne az árba.
Fél év max 1év után 100% hogy az i3 helyére i5 kerülne. Szerintetek i3 bírná még a hasonló játékokat mint a GTA4, COD Black Ops stb..
Esetlegesen Full HD-ban ezek alatt hogy teljesítene? Persze azt a nagy tuningot figyelembe véve. ( ~ 4GHZ-ig kb. ellehet vinni.)
Válaszokat előre is köszönöm!! -
Thom95
tag
Igen Sadyt. Csak nekem az az 1 problémám van a Sadyvel, hogy ugye nem minden példánya tuningolható.
A választ köszöntem! -
fagy53
nagyúr
válasz szacsee #27095 üzenetére
Nézd ennyit tud!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Elite: Dangerous
- Milyen házat vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPad topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest