Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
psg5
veterán
válasz darál0w #27702 üzenetére
aha, vagyis most már a vga lehet a szűk keresztmetszet.
Bár szerintem kicsit ellentétes dolgok (jó,jó nem ellentmondás, de azért csak egy kicsit ad majd elvesz...):
"Először is ezek a processzorok (SB) elsősorban a jól párhuzamosítható feladatokban nyújtanak kiemelkedőt, tehát lényegében munkára nagyon jók, de feleslegesen erősek a felhasználók kb. 99%-a számára.".......
"Az ezen a téren esetlegesen felmerülő alternatívák (Intel LGA1156 vagy AMD AM3) ugyan olcsóbbak lehetnek, de teljesítményben, fogyasztásban és fejlettségben is elmaradnak, ha már hosszabb időre veszünk gépet, akkor legyen tényleg időtálló a befektetés."És az athlon 640 a teszten használt Phenomhoz képest hogyan szerepelt volna?
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
oxide24
csendes tag
Sziasztok!
A Sandy Bridge alaplapokról érdeklődnék, hogy mikor lehet a javított kiadások valamelyikéhez leghamarabb hozzájutni?
Már csak azért kérdezem mert jövőhét végén vinnék a régi gépem (eladtam) és venném az új Sandy-s gépem (Intel Core I5 2500 proci és valamilyen H67 alaplap). Sajna olyat is olvastam, hogy ha biztosra akar menni az ember akkor nyár elejéig nem vesz Sandy Bridge PC-t, ez most valami vicc :-)? -
atti_2010
nagyúr
Itt a lényeg a lényeg, az pedig az hogy menyi lóvéd van a konfigra, felesleges belenyomni egy Sandyt vagy egy méregdrága i7 a konfigba ha aztán pénzhiány miatt beteszel egy 6850-es VGA-t, mert akkor lesz egy nagyon modern PC-d amin kitűnően lehet ki-be tömöríteni, renderelni de az első komolyabb játéknál elhasal, vagy kompromisszumokat kell kössél a képminőségben, 1080-on a terhelés a VGA-t éri és egy 4 magos phenom is vígan viszi amit 20k megveszel, még ott marad a megoldás hogy megvárod az AM3+ lapokat beteszel kezdetnek egy x4 procit majd később egy Buldozerre cseréled és akkor időtállóan viszonylag költséghatékonyan vásároltál.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
psg5
veterán
válasz atti_2010 #27706 üzenetére
Nem a lóvéról szól, hanem ha felesleges játékokra 2 évig az SB akkor minek...
Úgy érted, hogy a 6850 miatt hasalna el a gép SB vagy i7 el, mert erősebb VGA kellene hozzájuk, ezt itt nem értem?
Az AM3+ ra várással meg úgy vagyok, mint minden ilyen számtech várással:
Ha mindig várok az újra, akkor mindig várok... Vagyis amint jön a Buldózer, már jön a következő megjelenés arra rá 4-5 hónapra, akkor majd a javaslat az lesz, hogy várjunk még arra, utána megint...daralow: Kösz
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
medvezsolt
senior tag
Szerintem is ez a várakozás tök fölösleges.
Pl. veszek egy procit. Csak azért mert két hónap múlva megjelenik egy új proci, esetleg új foglalattal, nem fogom szídni őket, mert eleve se cserélnék procit pár évig és addigra meg már így is úgy foglalat váltás lenne.
" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
atti_2010
nagyúr
Nem kötődnek annyira a procik a VGA-hoz, amiatt hasal el mert egy gyenge VGA-t veszel mivel elment a lóvé a procira, nem egy embert ismerek aki belefutott ebbe a dologba.Persze ha nem korlátolt a pénzforrás akkor potyára verem a számat.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
medvezsolt
senior tag
válasz darál0w #27697 üzenetére
Szerintem amíg Xbox360 uralkodik, addig a PC is beszűkül. Illetve már elérte a plafont. Nem fognak olyan játékokat gyártani ami nem indulna el az X360on, mert ez a marketing ( Pedig a PC jóval többet bírna, főleg a Sandy-kkel.) Tehát egyenlőre biztos nem éri meg játékra a Sandy, de én pl. hosszútávra tervezek és vettem is egy Sandy-t. (Aztán majd lassan csak jön a xbox 720 vagy hasonló, ami majd tovább lendíti a piacot és szükség lesz a Sandyre.
Ahogy fentebb olvastam, tavaly még a 2 magosok korszakában azt írtátok, hogy nem lesz szűkség a 4 magra. Pedig ma már igenis van. 1-2 év múlva meg már a Sandy is kevés lesz mert eszméletlen mértékben növekszik a Piac és a technológia, informatika.
[ Szerkesztve ]
" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
atti_2010
nagyúr
válasz medvezsolt #27710 üzenetére
Tavaly már a 4 magosok korszaka volt és most is elég extrém körülmények között kell 4 magos proci, mire neked szükséged lesz a Sandy teljesítményére addigra rég le fogod cserélni.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz medvezsolt #27710 üzenetére
én már tavaly is a 4 magot preferáltam...
a PH! meg most jutott el idáig a tesztek szerint
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
Baloghjanos
tag
Sziasztok egy kérdésem lenne most szeretnék új gépet össze állítani ilyen 150-200k-bol de nem tudom eldönteni hogy mit vegyek valami segítség??? legfőképpen játékra kellene !!
"Hogy én mit akarok? A világot, fiacskám, a világot!"
-
Ribi
nagyúr
válasz darál0w #27712 üzenetére
"PH! meg most jutott el idáig"
Nem PH jutott el idáig, hanem a játékok mennyisége.
Minek kellett volna venni addig 4 magosat amíg totál nem használta ki szinte semmi.
2 játék miatt ami kb 15-20%-al volt gyorsabb, de 2 magoson is teljesen jól ment?
Eleve aki azon gondolkozott, hogy a legalja 4 magosat vagy egy "normális" 2 magosat vegyen annak jobban megérte a normális 2 magos. Mert a játékok 95%+ ban jobban járt vele.
Akkor mi a kérdés?
Most már egyre több játék van ahol segít a 4 mag. És egyre kevesebb a különbség a 2 és 4 magos között. -
-
BeriHampeR
aktív tag
Hello,
Jövő hónapban terve van véve a PC váltás,
Milyen procit és VGA t +ram s lapot. érdemes venni, FULL HD s monitor mellé?
Játékra használnám, olcsóság előny de ha +5k val jobban járok akkor az a megoldás is érdekel.Mivel sokat megy a gép üresben ezért fontos az alacsony fogyasztás alapon.
-
Ribi
nagyúr
válasz darál0w #27715 üzenetére
Csak akinek gond a 4 mag, annak valszeg a VGA is kevés és ahol már kell a 4 mago oda a elég erős vga is kell, hogy egyáltalán értelme legyen. Szóval pont azoknak kell filózni a 2v4 magon akiknek nincs nagyon erős vgaja és ott még lehet bőven elég a 2 mag és feles a 4.
Mert kb minden tesztben mondják, jóval többet számít a vga mint a cpu. És ha választani lehet inkább vegyen vgat mint cput. -
atti_2010
nagyúr
válasz SpeedR #27719 üzenetére
Mire nem elég? Egy x2 550-el hajtottam egy hd 6950 VGA-t fullra, pár játéknál veszített 1-2 FPS-t de ha megtapostam az x2 ez simán eltűnt, felbontás 1080.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz BeriHampeR #27717 üzenetére
Milyen a mostani konfigod? AMD/Intel? Milyen videokártya lesz az újban? Köztudott ha FullHD ban akarunk játszani oda vga kell keményen. Ha olcsóság és játék AMD saját és sokak tapasztalata. Ha meg szállott tuning mániás vagy és ha azt akarod minél több CPU pontot kapj Vántédzsben akkor Intel I7.
[ Szerkesztve ]
✔<<<My Gaming PC>>>: http://butcherproductions.webs.com/my-gaming-pc ✔ <<<My Gameplay Channel>>>: https://www.youtube.com/user/szakozs✔
-
BeriHampeR
aktív tag
válasz Butcher-HUN #27723 üzenetére
Asus M2M-E SLI, Athlon 5200+ 2.6Ghz, 2x1 Gb 800Mhz, HD4870 512
6850 -re gondoltam, fogyasztása és a tudása nekem megfelelő lenne. Nem érdekelnek a pontok, csak a mostaninál gyorsabban tömörítsen s másoljon dolgokat. Játék és Filmnézés!
-
Baloghjanos
tag
Kőszi a válaszokat anyit irtatok el sem tudom dönteni m-eiket fogadjam meg
"Hogy én mit akarok? A világot, fiacskám, a világot!"
-
Baloghjanos
tag
válasz BeriHampeR #27724 üzenetére
hát ha nagyon keveset akarsz kőlteni akkor egy 6000+ black edition meg + 2 giga ram és bőven elég tőmőritéshez meg jatékhoz ha fps huszár vagy akkor mai gameknél szerintem egy 4890 2 gb nekem azal minden ment fullon 100 fps kőrül
persze ha dx10 ről beszélünk dx11 be nem vagyok otthon :S"Hogy én mit akarok? A világot, fiacskám, a világot!"
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz BeriHampeR #27724 üzenetére
kapásból 3 tippet mondanék.
1: itt az aprón veszel egy AMD Athlon II X4 pretested procit és aktiválod biosban az L3 cache. Ehhez olyan lapot kell venned amin ez található UCC vagy ACC.
2: Vagy ha nem akarsz variálni ezzel az L3 aktiválással akkor én ajánlom az Athlon II X4 640 C3 stepping vagy 645 szintén. Ezeket jó lehet húzni hála a C3-nak a végük úgy 3,8Ghz, de 3,4 vagy 3,6 ki maxolod a HD6850
3: kicsivel több pénzt adsz ki és veszel egy Phenom II amiben alapból van L3, de hidd el az L3 cache hiánya játékokban nem mutatkozik!
Remélem tudtam segíteni
[ Szerkesztve ]
✔<<<My Gaming PC>>>: http://butcherproductions.webs.com/my-gaming-pc ✔ <<<My Gameplay Channel>>>: https://www.youtube.com/user/szakozs✔
-
darál0w
Jómunkásember
válasz BeriHampeR #27717 üzenetére
#27718) Ribi ez igaz.
[ Szerkesztve ]
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
CHIPman
nagyúr
Megint én. Szerintetek 1156(i7-8*0)+olcsó P55(max 20k), 1155(i5-2400)+ASRock P67(P67-Pro3) vagy 1366(i7-920 D0)+olcsó UD3R vagy valami hasonló?
Régebben írtam bővebben, összefoglalva játék lenne a felhasználási terület.[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - i7+1660Ti laptop eladó
-
BeriHampeR
aktív tag
válasz Butcher-HUN #27727 üzenetére
Köszönöm. tudtál , Intel - AMD között töprengtem, de a játékokban nem számottevő a különbség magas felbontáson, ezért AMD!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz CHIPman #27729 üzenetére
1155-ös felállást vennék, 1366-alig gyorsabb nála ebben a felállásban viszont az 1155 sokkal kevesebbet eszik, hátránya viszont hogy nem tovább fejleszthető míg az 1366-os igen (ugye abba vannak 6 magos procik nem csak 4 magosak).
1156 már nem korszerű azt semiképpen nem vennék.#nincsbennetarcsi
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Melyiket érdemesebb a kettő közül megvenni:
i5-650 (használtan) avagy i3-540 (újonnan)???
Árban ugyanott lennének, csak nem tudom jobban megéri-e az i5?!
Előre is köszi!szerk.: azt elfelejtettem mondani, hogy CM hyper TX2 + lesz bármelyikre esik a választás, és húzva is lenne!!
[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
-
Musaka
senior tag
Üdv.
Gépújításon gondolkodok processzor téren.
Egy Asus p5k lapban egy C2D E6550 (@3.2GHz) csücsül GTX 260 VGA és 4 giga RAM társaságában.
Érdemes beruházni egy Q6600 procira? Vagy nem lesz jelentős a gyorsulás?
Főként COD BO ban kellene FPS növekedés.
Lap csere nélkül milyen procit ajánlotok ha egyáltalán van értelme....Előre is kösz.
[ Szerkesztve ]
-
Musaka
senior tag
Köszönöm a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel