Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spec
őstag
Sziasztok! Szeretném kikérni a véleményeteket laptop vásárlás előtt. Közeleg a karácsony, nyakunkon a blackfriday akciók, ha találok valami épkézláb ajánlatot akkor beruháznék egy új vasra.
Főbb kritériumaim az elején: Mindenképpen legalább 6.-7. generációs Intel Core i5, vagy 8. generációs Core i3 proci a kiindulási alap, vagy jobb ha belefér. Legalább 8 Gbyte Ram, és kellene az Nvidia dedikált VGA, legalább 4 Gbyte VRAM-al.
Összefoglaló szerinti paraméterek:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Mostanában, karácsony előtt.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
200-250e Ft, ennél többet csak határesetekben áldoznék rá, ha mondjuk pár ezerért már egy jobb kategória lenne elérhető (értsd, ha mondjuk 256.800 Ft bruttó, az még beleférhet, ha valóban jobb a cucc).
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Elsősorban általános otthoni, munka, irodai, netezős, programozós felhasználásra lenne, de azért mondjuk nem bánnám ha időnként játszani is lehetne vele. Mondjuk úgy 60-40 arányban.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Részben játékra is kellene, de nem 0-day AAA címekben gondolkodom természetesen. Leginkább 3-4 éves címek, vagy korábbi játékok futtatása lenne a cél. Elsősorban kisebb platformerek, ügyességi játékok, netes játékok menjenek rajta pörgősen. A komolyabb játékok nem baj ha csak kompromisszumokkal futnak rajta szépen, nem célom mindent ultra minőségben játszani. Hogy pár példát hozzak, mondjuk egy Starcraft II, vagy Diablo 3 ha elfut rajta szépen, némi grafikai kompromisszummal az már jó. Ha esetleg egy Witcher 3 is elmegy rajta szépen, persze nem ultra beállításon akkor az hab lenne a tortán.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15" feletti Full HD IPS, fényes/matt mindegy.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nyilván lesz hordozva, hiszen ezért laptopban gondolkodom, de mondjuk leginkább házon belüli mozgatásra kell gondolni, meg családlátogatás, nyaralás, stb. alkalmával.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Ha belefér a büdzsébe akkor egy OEM Win 10 jó lenne rá, ha nem akkor non-OS is jó.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Elsősorban egy 1 terrás HDD-ben gondolkodom, mert SSD-vel utólag is bővíthető olcsóbban. Ahogy néztem, azok a gépek, amik gyárilag tartalmaznak SSD+HDD kombót aránytalanul drágábbak. Csak SSD-s kivitelt nem szeretnék.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nincs. Mondjuk nem bánnám ha lenne benne optikai meghajtó, de nem dőlök a kardomba, ha nincs. Tudom, hogy ez manapság nem divat, de régimódi vagyok.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Igen, elsősorban új gépet szeretnék, ha lehet valami megbízhatóbb fajtát, jó szerviz háttérrel, legalább 2, de jobb lenne 3 év jótállással. Olyan vasat nem szeretnék, amiben az 1 éves garanciális idő után 3 nappal engednek el a BGA forrasztások, és dobhatom ki a kukába a gépet.Én is keresgéltem, és eddig a Lenovo Legion Y520, vagy 530 sorozat tűnik a legmegfelelőbbnek a felállított paramétereimhez, de sajnos hallottam/olvastam róla rosszakat is. Főleg, hogy gyenge a hazai szupport háttér, és hogy elég gyakran hülyül meg bennük a dedikált VGA. sokan panaszkodnak a billentyűzetére, és a portokra is.
Várom a javaslataitokat! Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Spec
őstag
válasz Brandynew #148329 üzenetére
Értem, köszönöm! konkrétan erről a típusról mi a véleményed/véleményetek? Ár/érték arányban nagyon jónak tűnik, és kb. pont olyan amire nekem szükségem lenne.
https://www.notebook.hu/acer-aspire-nitro-5-an515-31-51d3-nh-q2xeu-007-fekete"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Spec
őstag
Sziasztok!
Emag-os blackfridayben most egész jó árban adnak kétféle Asus FX504 laptopot. Mi a véleményetek róluk? Érdemes lehet lecsapni rájuk, vagy van esetleg valami negatívum velük kapcsolatban? Előre is köszi a véleményeket!
Ő róluk lenne szó:
https://www.emag.hu/asus-gaming-laptop-intelr-coretm-i5-8300hhttps://www.emag.hu/asus-gaming-laptop-intelr-coretm-i7-8750h
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Spec
őstag
Sziasztok!
Az Acer Aspire A715-ös sorozat mennyire ajánlott? Sok jót írtatok itt az A515-s szériáról, a A715 is olyan jó? Mik a tapasztalatok?
Konkrétan ehhez a típushoz mit szóltok: https://www.digiprime.hu/laptop/acer-aspire-a715-39512-elado/
Elég jó ár/érték aránnyal bír, csak nem tudom mennyire elég a hűtése egy i7-es procihoz, egy 1050-es gpu-val párosítva. Nem gamer kialakításban mennyire bírhatja a terhelést vajon? A másik kérdésem, hogy ha SSD-vel akarnám bővíteni, akkor ahhoz teljesen le kell szedni a hátulját, vagy elég csak egy burkolati elemet leszedni róla? Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Spec
őstag
Sziasztok! A Dell G3 sorozatú gépekről mik a tapasztalatok?
Tudom, hogy ha gamer laptopokról beszélünk, akkor ez erősen a belépő szint, de azon belül ár/érték arányban elég jó megoldásnak tűnnek, ráadásul 3 év gyári garanciával (sőt van ahol még +1 év boltival) különösen jó ajánlat.
Mivel elég vékonyka a kialakítása inkább a hűtés elégtelensége miatt érdekelne, hogy mik a tapasztalatok vele, ill. olvastam pár tesztet, amiben a kijelző minőségét fikázták. Hiába a matt IPS kijelző, az RGB színtérnek csak kb. a 60%-t tudja, ami miatt fakóak a színei a tesztek szerint.
Előre is köszi a véleményeket!"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Spec
őstag
válasz Brandynew #149161 üzenetére
Igen, sejtettem. Pont ezért is kérdeztem itt meg a dolgot, mert elsőre valóban "túl szép, hogy igaz legyen" kategóriának tűnt. Mondjuk az, hogy rossz anyaghasználat pontosan miben nyilvánul meg? Eltörik a zsanér, vagy lekopnak a gombok, vagy mi? Mert az, hogy mondjuk nem 2,5 mm vanádium ötvözetből van a teljes ház, az annyira nem érint meg. Én nem fogom hajigálni, mg két újjal megfogva egyik saroknál felnyitni, és hasonló dolgok. Az már más kérdés, ha a belső alkotóelemek alacsony minőségűek, és mondjuk 1 év alatt elszáll benne valami fontosabb elem. Viszont ezzel meg kontrasztban áll a 3 éves gyártói garancia, amit azért hulladék kategóriára nem szoktak bevállalni. A Dell meg azért annyira nem is gagyi gyártó.
-
Spec
őstag
válasz Tikakukac #149165 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Még egy kérdésem lenne... Korábban itt ajánlottátok az Acer Aspire 5 AN515 szériát, ez benne van az összefoglalóban is, mint belépő szintű játékos laptop is.
Később kérdeztem az Aspire 7-es szériából egy i7-es gépet, amire írtátok, hogy ahhoz már elégtelen a hűtése, és megfő benne a proci.
Viszont mi a helyzet az i5-ös verziókkal? Láttam Aspire 7 A715-ösöket i5 procival és Nvidia 1050, vgay 1050ti GPU-val szerelve. Így még elég lehet a hűtése? A 7-es sorozat amúgy kialakításában hasonlóan jónak mondható, mint az 5-ös? Elvégre annak a nagy testvére, ha úgy nézzük..."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Spec
őstag
válasz Khelben #149169 üzenetére
Ok, köszi! Akkor viszont kezdek kifogyni az ötletekből. Tudsz olyan típust ajánlani, aminek a hűtése megfelelő egy nem U-s procihoz (nem mintha bajom lenne az U-s processzorokkal), mondjuk elbír egy 8. genes H-s procit, vagy egy 7. genes HQ-sat, és Nvidia 1050, vagy 1050ti GPU van benne? Lehetőség szerint 300k alatt, vagy max. a körüli ártartományban.
-
Spec
őstag
válasz Mikulásbá #149180 üzenetére
Nekem nem kell hogy 14"-os legyen, sőt... Sima 15,6-osban gondolkodom, de akár nagyobb is szóba jöhet, és nem baj ha vastag "gaming" gép. Nem nagyon lenne hurcibálva, leginkább csak házon belül, meg néha rokonsághoz.
-
Spec
őstag
Boldog új évet kívánok minden kedves forumozónak!
Egy kis közvéleménykutatást szeretnék tartani belépő/közép kategóriás gamer laptopokról, hogy szerintetek melyik képvisel jobb minőséget? Nem a hardver paraméterek érdekelnek, hanem hogy melyik megbízhatóbb, melyik áll jobb anyagokból, melyiknek jobb a garanciális szerviz háttere, melyiknek van kissebb meghibásodási rátája.
Akinek van ilyen konkrét tapasztalata, az alábbi listát kellene rangsorolni, a legjobbtól a legrosszabbig. Elég a sorszámokat írni az egyszerűség kedvéért. Előre is köszi a véleményeket.1. Lenovo Legion Y530
2. Acer Nitro 5
3. Acer Predator 300
4. Dell G3
5. Dell G5
6. HP Omen
7. MSI Stealth
8. Asus Tuf fx 504, 506, 705"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Spec
őstag
válasz Khelben #149806 üzenetére
Köszi a választ!
Amúgy az ASUS TUF/ ROG TUF /TUF FX sorozat miért annyira alulértékelt, felejtős kategória? Mindenhol úgy reklámozzák, hogy "megnövelt élettartam, tartósság", "szupertartós billentyűzet" (elvileg 2M leütést garantálnak), "két ventilátoros Anti-Dust pormentesítő hűtőrendszer (ADC)", stb.
Az hogy a ház elvileg csak fémes hatású műanyag szerintem nem akkora hiba. Ha az ember nem pingpong ütőnek veszi, akkor mi a gond vele? Otthonra, körültekintő használatra nem akarom elhinni, hogy eltörik, vagy megreped, meg hasonlók. Ahhoz azért nagy vandálnak kell lenni, hogy valaki egy ilyet eltörjön. Nyilván nem egy "millitary grade" titán-magnézium ötvözet a burkolata, de hát könyörgöm nem is arra veszi a legtöbb ember, hogy ide-oda hajigálja, meg nekem speciel nem kell hogy ütés/por/víz/golyóálló legyen. Aki meg úgy bánik vele, az meg is érdemli, hogy törjön neki. MM-ban megfogdostam egy ilyet, meghajlítgattam, megnyomogattam, és egyáltalán nem tűnt gagyinak. Szóval tényleg érdekelne, miért van ez a széria így lehúzva, vannak konkrét negatív tapasztalatok, mert az hogy "műanyag" az még önmagában nem indok szerintem?
-
Spec
őstag
válasz Mikulásbá #149822 üzenetére
Persze, nem is gondoltam, hogy felső kategória lenne. Írtam is, hogy belépő/közép kategóriás gamer gépekre gondoltam. Csak az hogy a kolléga írta, hogy többek között ez is "felejtős", azt egy kicsit túlzásnak érzem, vagy legalábbis nem tudom, hogy mi az oka pontosan. Sima, normál belépőszintű gamerkedésre nem hiszem, hogy ez olyan gagyi vonalat képviselne.
-
Spec
őstag
válasz Tikakukac #149823 üzenetére
"Ha nem akarod elhinni, akkor felesleges bármit írni vagy részletezni újra-újra és újra évről évre, hétről hétre, hogy nem felületben repednek el ezek, hanem belülről törnek ki a rögzítő pontok. Akár egy megkímélt gépen is."
Ne merről van szó, hogy nem akarom elfogadni a véleményeteket, hiszen ezért kérem ki. De ezek viszonylag új szériák, kb. fél évesek talán a legtöbb TUF, TUF FX. Konkrétan vannak már tapasztalatok, hogy ezek ripityára mennek, törnek, vagy csak rájuk lett sütve a bélyeg, hogy műanyag = szar? Engem ez érdekelne.
[ Szerkesztve ]
-
Spec
őstag
Srácok, újjonnan vásárolt laptopban, az első használatot követően, ha a HD-Sentinel már eleve 12 óra üzemidőt mutat a HDD-re és az SSD-re, az lehet normális, vagy átvágták a búrámat a boltban?
-
Spec
őstag
válasz Khelben #150169 üzenetére
Köszi! Igen, minden működik, de azért egy dologgal nem vagyok 100%-osan megelégedve. Sajnos a képernyőn van némi bevilágítási hiba (lásd a képen). Ez normál fénynél nem zavaró, de sötétebb háttérképek esetében a sarkoknál eléggé zavaró szürkés homály látszik. gondolkodom rajta, hogy megpróbálom cseréltetni, csak nem tudom ez lehet-e garanciális ok a cserére. Még nem volt sosem full hd IPS kijelzős laptopom, úgyhogy fogalmam sincs mi az elfogadható szint ilyen esetben.
-
Spec
őstag
válasz Mikulásbá #150171 üzenetére
De ha nem is cseréltetem, lehet ezzel valamit kezdeni, vagy fogadjam el, hogy ilyen és nézegessem, mint pl. egy pixelhibát a kép közepén? Ez amúgy javulhat, vagy rosszabbodhat a használat során? Van esetleg valami "házi barkács" módszer amivel csökkenthető?
-
Spec
őstag
válasz Tikakukac #150179 üzenetére
Itt van egy videó, amiben kijelző panelt cserélnek, és írják is, hogy fontos, hogy a 4 sarokban lévő rögzítő csavar ne legyen megszorítva, mert az okozza a bleedinget a sarkoknál. Hangsúlyozza, hogy éppen csak annyira kell meghúzni, hogy még éppen legyen egy minimális ellenállás, és kész, nem szabad tovább húzni.
Ez lehet megoldás, hogy esetleg beviszem a boltba (ami egyben szerviz is), hogy pattintsák le róla a műanyag keretet, és kicsit lazítsanak a csavarokon?
Videó"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Spec
őstag
válasz Tikakukac #150183 üzenetére
A széleken nem zavaró egyáltalán. Leginkább a jobb felső, és a bal felső sarkoknál jelentkezik. Ezért gondoltam, hogy esetleg a csavarok lazítása segíthet a dolgon. Nem baj, ha nem tökéletes megoldás, de ha már a nagyját eltünteti, akkor az már nekem elég.
-
Spec
őstag
válasz Bluesummers #150190 üzenetére
Azért össze ne kapjatok ezen a témán, nem azért dobtam be. Csak békesség emberek!
Egyébként én is maximalista vagyok ilyen szempontból, és éppen ezért is kérdeztem, hogy ez egy normál állapot, ami a technológiából adódik, vagy garanciális hiba, és akkor viszem is vissza. Azért az ember, ha 300k+ laptopot vásárol, akkor azért az elvárás lenne, hogy ne egy pacát kelljen bámulni a képernyő sarkában folyamatosan. Itt nem volt elvárás a vékony gép, és nem is az. Ez egy Acer Predator, ami azért elég robosztus némelyik "penge" géphez képest, ráadásul alu fedlapos, szóval még csak nem is gagyi az anyaga.
Sajnos ez hasonló dolog, mint a pixelhiba is. Ugyebár van egy ominózus szabvány, ami alapján megvan határozva hogy felbontástól függően hány pixelnek kell hibásnak lennie, és akkor számít hibásnak a panel. Ez nagyon jól hangzik, csak amikor 1 db kis piros besült pixelt kell nézegess a képernyő közepén, akkor ez pont nem vigasztal, viszont emiatt elhajtanak a boltból, nem fogják kicserélni. És mehetsz mindenhova a fogyasztóvédelemhez, Brüsszelbe, akkor sem.
Amúgy felhívtam az üzletet, és beszéltem velük. Azt mondták megnézik. Van egy tippem, hogy nem fogják akarni kicserélni, de ha más nem megpróbálják kicsit javítani az állapotát, az általam felvetett csavar-meglazítós módszerrel. Ebben jó fejek, hogy ezt megteszik.
-
Spec
őstag
válasz Dhampir #150192 üzenetére
Igen, tisztában vagyok vele, hogy ez az, sőt egy kis IPS Glow is. Ez volt az első dolgom, hogy én is rákerestem a Google-ben, és végignéztem a képeket. Meg is lepődtem rajta, hogy mennyi panasz van ez ügyben, pedig elvileg az IPS kijelzőket favorizálják a legtöbben, mégis azokra jellemzőbb ez a hiba jelenség.
A pixelhiba garancia csak egy új keletű piaci rés befoltozása, aminek magától értetődőnek kellene lennie alapból, és nem kellene rá külön garancia pluszban, jó pénzért. Az én magánvéleményem, hogy ha egy panelon van legalább 1 db pixelhiba, akkor az már pixelhiba, és nem csak 5 db-tól az. Ha az az 1 db piros pixel a képernyő közepén van, akkor ugyanolyan idegesítő, mint 5 db a szélén, vagy még jobban.
-
Spec
őstag
Jelentem, megcsináltattam a csavar meglazítós beavatkozást, és ugyan 100%-osan nem oldotta meg a background bleedinget, de sokkal jobb lett tőle. Így már alig észrevehető a dolog. Aki hasonló problémával küzd, annak tudom ajánlani a módszert.
-
Spec
őstag
Sziasztok! Milyen masinát ajánlanátok édesanyámnak, egy egyszerű kis netezős, facebookozos, emailezős gépnek. Nem kell semmi extra, tényleg csak a fenti dolgokra kellene neki semmi másra. Igazából okostelón is meg tudja oldani, csak azt szeretném, hogy ne azt a kis vacak kijelzőt kelljen neki 5 cm-ről néznie, meg legyen normális billentyűzete.
Nem hordozná, csak itthon használná, de nem árt ha strapabíró darabról van szó. Anyám nem egy tech pro, bármilyen kütyüt képes 2 perc alatt leamortizálni
A kijelzőjét 12"-15,6" közötti tartományban gondoltam, és mindegy hogy IPS, vagy TN. Matt nem matt is mindegy. Legalább 4 Gbyte rammal kellene, meg lehetőleg ne valami kuka Atom CPU-s verzió legyen. Én 6-7-8 gen i3-ra gondoltam legfeljebb.
Egy HDD mindenképpen legyen benne, de ha lehet SSD-vel is legyen szerelve, vagy legalábbis könnyen bővíthető legyen vele utólag, ha alapból nincs is benne.
Használtban gondolkodtam, és olyan 30-40e-t szánnék rá max. ha annyiért már lehet normálisat kifogni.
Előre is köszi!"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Spec
őstag
válasz Graphics #150565 üzenetére
A 6-7-8 gen i3 nem szentírás, csak írtam valamit, hogy szerintem milyen lenne a jó. De végülis mindegy, ha 3-4-5 gen-es az is jó szerintem még bőven, csak ne valami szutyok Atom procis hulladék legyen.
Igazából csak a jobb IGP miatt gondoltam a legalább 6. genes i3-ra.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- MacBook Air 2015 CTO(2017) 13" i7 8/256GB magyar bill.
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 (AMD Ryzen 7 4800H, 16 GB DDR4, NVIDIA GeForce RTX 2060 6GB, 1TB SSD)
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Blue Black 165Hz/15"/FullHD/5600h/3050Ti/16/512
- Intel 8260NGW WiFi modul
- HP 250 G3 alkatrészek
- Lenovo IdeaPad 330S (15,6" full HD, AMD Ryzen 5 2500U 8 GB DDR4, AMD Radeon 540, 512 GB SSD)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest