- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
lord.lakli #64183 üzenetére
Mert sz@r. És ezt értsd support, anyag, összerakás, általános minőség, ergonómia és minden egyéb szinten. Nevetséges egyszerűen.
rx8pencz: Hál' Isten gyönyörű kis táblázat van nem benchmarkokból is ahol ott van egymás mellett a 2 kari. Döntsd el magad.
-
joelke HU
őstag
Üdv mindenkinek. Laptop vásárlás előtt állok. Nincs szükségem semmi szuperre. A legizmosabb program, amit használok az a PS6, az meg az előzőn is szépen futott, abban pentium t4500 volt még nvidia 512 MB videokártya.
Amin vacillálok azok az alábbiak:
Acer: [link]
Asus: [link]
Dell: [link]
Ami az Acer és a Dell mellett szól, hogy linux kompatibilisek, Asusra meg azt írják, hogy csak Windows 8. Vajon ez azt jelenti, hogy sehogy nem lehet rá telepíteni mondjuk linux mintet?
A segítséget előre is köszönöm. Ha esetleg valaki tud jobbat ajánlani ebben az árkategóriában azt megköszönném.
-
Yany
addikt
válasz
runner 125 #64182 üzenetére
Ezt melyik gépre írod?
-
btudos
nagyúr
válasz
lord.lakli #64187 üzenetére
Dellekkel szemeznek, esetleg maradek T430.
-
btudos
nagyúr
válasz
lord.lakli #64183 üzenetére
Mert az elodokhoz kepest egy ergonomiailag es minosegileg is minimum velemenyes generacio lett.
-
rx8pencz
tag
Üdv!
Szerintetek megéri várni a Lenovo Y50-re,vagy teljesítménybe nem lenne nagy a különbség a N550JK-hoz képest?Nézegettem 850GTX és 860GTX benchmarkokat is,de általában csak pár FPS plusz van a 860 javára.
Illetve mivel még sose volt FHD-s kijelzőm,ha sima HD-ra tenném a felbontást egy FHD-s kijelzőn,az mennyire lenne zavaró?Teljesen laikus vagyok ilyen téren..
-
Pocok256
veterán
válasz
atomanti19 #64152 üzenetére
Asus N550JK i5 el nagyon best buy. Jobb mint a lenovo SLI -s rendszere. 1 gpu ra nem kell optimalizálni míg sli re külön driverekre kell várni és a fejlesztők kegyére, hogy megoldják az sli támogatást.
-
Yany
addikt
válasz
premete #64177 üzenetére
volt már pár notihoz szerencsém, de e tekintetben a leggagyibbak is túlmutattak azért egy egyszerű ki/bekapcsolásos megoldáson. Az E5530 az első, amelyik a hőmérséklet és terhelés függvényében képtelen a 0 rpm és a "felpörgök, mint állat" között valami visszafogottabb fordulatra. Félreértés ne essék: nem azt mondom, hogy volt már kevésbé zavaró hűtésű notihoz közöm, hanem azt, hogy mind jobb volt ebben. (de hát erről beszéltünk már itt sokat)
-
premete
veterán
Hogy érted a ki/be kapcsolgatást? Nekem minden cuccom így működik: bizonyos hőfokon bekapcsol, másik hőfokon kikapcsol: ilyen a kocsi, a klíma, a hűtőszekrény, a hősugárzó és a laptop is.
Vagy szerinted 38 fokon is folyamatosan kellene forognia a ventillátornak egy laptopban? -
btudos
nagyúr
A 3 év garancia mellé tudsz venni meg nem mondom mennyiért +2 év garanciakiterjesztést, így lesz egy 5 év NBD garis géped, amivel elég jó eséllyel tervezhetsz 5 évre, mert pont ugyanazt fogja tudni 5 év múlva, mint most, így ha az igényeid nem változnak, teljesen jó választás bármelyik 3 év garanciás Lati.
-
Korcselmelet
csendes tag
Sziasztok!
Laptop vásárlásban kérnék tőletek segítséget, egy ismerősömnek szeretnék tippet adni, milyet vegyen.
150k lenne a plafon, netezésre, filmezésre, egy kis játékra használná. Nem grafika és fps szám megszállott, de azért jó lenne, ha még élvezhető, és nem diavetítés lenne pár mai játék,alacsony-közepes beállításokkal.
Különösebb kritériumok nincsenek, üzemidő annyira nem fontos, mert hálózatról menne többnyire, a könnyű hordozhatóság, helyváltoztatási lehetőség szól a laptop mellett az asztali géppel szemben, kijelző mérete elegendő 15" körül, SSD sem létszükség, op rendszer sem kell hozzá.
Ekkora keretből mit ajánlotok, és hol ? -
Kali4
tag
Sziasztok!
Nagyon szemezgetek az y510p-vel, de egyelőre nem tudtam dönteni.
Ha y510o lesz akkor a legkisebb, tehát i5 és egy 750 mono.
Fontos szempont, hogy akár augusztusig is eltolható a vásárlás. Szerintetek lesz akkor jobb lehetőség? 200k Ft környékén, de feljebb nem sokkal.
Köszönöm a válaszokat! -
B-L-A-C-K
titán
Ezek a gépek nagyon megbízhatóak, és 5 év múlva is lesznek hozzá alkatrészek...
Azért nem 10-15 éves távlatba tervezett az illető hogy ilyenekről kelljen beszélni. Na meg ilyen alapon akkor nem tudna venni semmit...
Illetve az E6540-esnél amúgy is több a meghibásodási lehetőség a plusz dedikált vga miatt, de ebbe tényleg ne menjünk bele... A lényeg ha én hosszú távra terveznék, és arra használnám amire ő, bőven elég lenne egy 6530-as nekem.
-
Droid_
tag
Az 5. évét tapossa az akkor 160 ezres laptopom, és bár nem tolom rajta a BF4-et, netezni, filmezni és office-ozni még most is bőven jó...
Kétlem, hogy átlag felhasználásra ne lenne jó 5 év múlva egy most 300k-s vas.
-
yanna
addikt
Ez az fiúk, lányok, ilyen és hasonló érvek hiányával küzdök!
Azt hiszem segítségemre lesztek, csak még nem tudom melyik irányba.
-
Gubika87
újonc
-
B-L-A-C-K
titán
Átlagos felhasználásra miért lenne lóf@sz ez a teljesítmény több év múlva? Egy normális i5, 6-8 GB memóriával még 5 évig is gép lesz. Pl ott a E6500-as 2008 szeptember körül került piacra, azaz 5.5 éve és még mindig bőven használható netezésre filmezésre, vagyis átlag felhasználásra...De persze nem vagyunk jósok lehet az i5 már nem lesz elég 5 év múlva, de akkor egy erősebb i7 sem...
-
-
B-L-A-C-K
titán
Ha a teljesítményt valóban nem használod ki akkor teljesen felesleges pénzkidobás lenne az a +100 ezer. Minőségben kicsit jobb a E6530-as amúgy is. Viszont ha kellene a teljesítmény azt mondanám megéri, mert egy erősebb proci + 8790M vga + 2gb ram, + 1 év gari egy hasonlóan normális karosszériában ér +100 ezret. De mint írtam ha nem használod ki felesleges.
-
yanna
addikt
válasz
B-L-A-C-K #64151 üzenetére
Véleményed szerint ér 100 ropival többet egy 6540 i7-el, dgpu-val, 8 giga rammal, 4 év garival, mint egy 6530 i5-lel, Intel vga-val, 6 giga rammal, 3 év garival? Minimum 5 évre tervezve, semmi extra felhasználásra, különös tekintettel a karosszéria minőségére, tartósságára (370 eFt vs 270 eFT). Tudom, pár extra (SSHD, 4 db USB 3, smart card olvasó) szól a 6540 mellett, de ezek nem igazán létszükségletek.
Esetlegesen a többiek meglátását is várom. -
B-L-A-C-K
titán
Akartam egy hosszabb tesztet, de mivel ez nem dedikált vga-s változat gondoltam teljesen felesleges. Mivel aki vesz ilyet úgyis azzal veszi, és így teljesen más a hőmérsékletet, teljesítményt...stb-t kap...
Minőségről kijelzőről írtam ha jól rémlik. Ha meg egyéb kérdésed lenne szívesen válaszolok...
-
samgab
csendes tag
Sziasztok!
Notebookvásárlás előtt állok. Kinéztem két gépet, mit gondoltok róluk? Teszteket nem találtam egyikről sem.
Ezek lennének:
[link]
[link]Vagy esetleg ilyen árkategóriában, kijelzőméretben, súllyal mit tudnátok ajánlani?
(A teljesítménnyel kapcsolatban csak annyi az elvárásom, hogy ne akadjon irodai használat + netezés mellett. Játszani nem szoktam.)
A válaszokat előre is köszönöm. -
stratova
veterán
Egyelőre felhasználói vélemény született róla.
-
dbala
tag
Sziasztok!
Tudtok olyan oldalról ahol már tesztelték az Asus N550JK gépet? Én sajnos nem találtam semmit róla. -
geza844
aktív tag
válasz
Droid_ #64106 üzenetére
Érdekes ez az új vs. használ dolog.
Egyik haverom mindig új dolgokat vesz, és 3-ból 2-t eleve hibásan kap. Nem túlzok, tényleg ilyen az arány, már nevetve szokta mondani nekem, hogy épp most küldtem vissza gariba ezt meg ezt... már azon is gondolkoztunk, hogy lehet a házuk alatt valami törésvonal, ahonnan valami sugárzás vagy mi tönkreteszi az elektronikai cuccait... persze nem gondoltuk ezt nagyon komolyan,de piszok szerencsétlen a srác e téren ez tény.
Nekem szintem mindenem használt (pl. csak Vaterán van már 91 adásvételem), és szinte sose romlott el még semmim.
Én most szívem szerint egy pár éves full-full-full-os Elitebook-ot vennék 150k-200k körül. -
brumi1024
veterán
-
Leleményes
tag
Notin (heavy) játszani olyan, mint lakóbuszt be akarni rendezni kastélynak. Jó nyílván el lehet játszogatni, de amikor valaki jön azzal hogy BF4-et szeretne fHD-ban Ultran-n streamelni, ja de a keret 200matyi, ki tudok égni.
-
stratova
veterán
Azt azért vedd figyelembe, hogy az asztali kártyákat 1080p-re mérik, míg a legtöbb notebook kijelzője még 1366x768-as felbontással bír (sajnos). Azért nem minden játék BF4.
A gamer notebook mélyen zsebbenyúlós téma, de amikor egy csúcs kategóriás R9-M290X visszafogott HD 7870 egy GTX 880M pedig megzabolázott GTX 770, akkor ez nem is csoda.
-
footy
addikt
válasz
brumi1024 #64128 üzenetére
Ez nem kerdes, viszont ha megnezi az ember milyen kartyakat ajanlanak a BF4-hez, akkor ilyen Intel integralt csoda nem nem igazan szerepel.
Az pedig nem megoldas, hogy olyan notebookot ajanl az ember amin mar most is szarul fut.
Mondom ezt ugy, hogy szerintem a notebook kicsit sem jatekra van es az en notebookomban is az esetek 98%-ban az integralt Intel megy. Plusz munkara (eddig Dell Latitude-t es Lenovo Thinkpadet )HP Elitebook-ot hasznalok. Szoval nem kell bemutatni milyen a minosegi notebook.(#64129) stratova
Nem hiszek semmit, a kerdezo viszont jatekra keres gepet, amire szerintem a fenti konfig nem/eros megkotesekkel alkalmas. -
Tika79
tag
A lényeg, hogy azért gondoltam pl. erre a gépre [link], mert lehet hogy a mostani igény, még csak a net, film, word, de növekednek az unokák, akik biztos meg fogják rohamozni a gépet, sőt a családban már most is van, aki alap dolgokkal már játszik!
Most keresek egy ideálisat, de csak toporgok egy helyben! Próbálom felvértezni magam, de annyi infó van...és nehéz kiigazodni rajtuk! -
Kbali
nagyúr
válasz
Tika79 #64119 üzenetére
Biztosan nem vennék olyan gépet a jelzett igényekre, amiben dedikált vid. kártya van.
Jönnek majd mások is, akik megerősítik, hogy ennyiből, ha használt is játszik, akkor inkább egy üzletinek minősülő, garanciális gépet.
Az egyik linkelt gép, ami HP probook volt, az egyébként jó lehet (bár az is dedikált kártyás).
Akkor már inkább egy ilyen vagy egy ilyen.
Ez már lehet, hogy túllóg a kereten, de bestbuy. -
-
bmwsan
senior tag
válasz
Tikakukac #64116 üzenetére
Értem köszönöm szépen.
Valóba nem túl jól fogalmaztam.
Az lenne a lényeg , hogy ne kelljen szarolni vacakolni a géppel, két hetente hordani garanciába és két- három kinyitás után ne törjenek szét a pántok.
Videokártyából egy GT720M vagy egy AMD HD8670M is elég lenne.Most nézegetve a hardver aprót találtam két gépet is hardveresen nagyon hasonló a kettő, ti melyiket választanátok?
vagy
Köszönöm szépen.
-
Tika79
tag
Elkezdtem nézelődni itt az aprón a használt gépek között. Egy próbát megér! Hátha azonos áron, jobb gép is kijön)
(Már kerestem, de akkor csak új ajánlásokat adtatok (Lenovo B590). Anyukámnak lenne, aki csak netezésre, film nézésre, max word excel-re használná. Nem hordaná sehová, viszont jó lenne, ha 2 év múlva is még simán működne)ezeket találtam, szerintetek melyik ajánlott jobban, hol van a kutya elásva?
[link](L:http://hardverapro.hu/apro/lenovo_z580_intel_i52gb_nvidia_vidk8gb_ddr31tb_hdd_jo_aro)
(L:http://hardverapro.hu/apro/lenovo_g505_ujeredeti_win8-al)[link](/L)(/L)
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Tikakukac
titán
válasz
bmwsan #64115 üzenetére
Szögezzük le: 135k új gépre azokkal az elvárásokkal és vágyakkal a fejben amit te gondolsz egyszerűen nevetségesen kevés. Sőt még a 2kiló is.
B590 lenovo éppen akad 135k tetejénél, esetleg G500 radeonnal már. De egyik sem megbízható, meg nem megy a minőség rovására gép. Csak úgy egy lehelettel jobbnak tűnik. Ezen a szinten nincs választék jó gépekből.
-
bmwsan
senior tag
Ebben tudna valaki segíteni?
Előre is köszönöm.
-
Tikakukac
titán
válasz
#16514048 #64112 üzenetére
Hát akkor ennyi, Asus megint elnézte a dolgokat rendesen.
Viszi az a BF4-et is, high-on natívban rendesen gyűrte, ksiebb esések voltak azért még ott is.
Carryboy: Backup mindig kell. Mindig. Ha más baja nincs akkor engem nem érdekelne, azért tükrözöm a vinyóimat, hogy ne is érdekeljen, 4-5 gépnél fogja a tököm naponta nézegetni mi merre miylen érték.
-
Carryboy
tag
Üdv Fórumtársak!
OFF: Nem vásárlási szándékkal írok ide hanem mert a tanácsotokat szeretném kérni.
HDD problémával fordulok hozzátok. HD Tune szerint "Calibration Retry Count"-nál warning felirat szerepel. Egy Seagate 1 TB-os notebook merevlemezről van szó. A hiba leírása szerint az alábbiakkal lehet gond: Motor, csapágy vagy tápegység problémára utalhat.
A kérdésem az lenne, hogy hihetek HD Tune-nak? Kezdjem el menteni az adatokat? Melyik program adhat még ezenkívül megbízható információt? Tudom orvosolni "házilag" a problémát pl.: Low level format-al?A notebook még garanciális.
-
premete
veterán
válasz
B-L-A-C-K #64107 üzenetére
Ilyen az átlagos magyar gondolkodás: ha valaki már kinyitotta a dobozt, akkor nem is kell, inkább vesznek évente valami teszkógazdaságos xart, ami az 1 év garancia után pár nappal szétesik, a garancia alatt is többet üdül külföldön, mint amennyit működik.
Ezt is le kellene védetni az Unióval, mint a többi hungarikumot: pálinkafőzés otthon, bolti és munkahelyi lopás, úszómedencébe vizelés, mutyizás, rezsicsökkentés, stb. -
B-L-A-C-K
titán
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Droid_ #64106 üzenetére
Sose értem az ilyet ha egy használt pár hónapos zsír állapotban lévő dolog amit ~20 ezerrel olcsóbban megvehet valaki miért ragaszkodik az újhoz. Az megér 20 ezret hogy te fogod meg először? Mert garancia ugyan úgy van rá...Persze ez még csak 20 ezres tétel, de mikor valaki megveszi újonnan 400 ezerért az üzleti gépét úgy hogy 1 hónaposan ugyan azt 250-ért is megveheti azt végképp nem értem...
Na de nem lovagolok ezen, nem az én pénzemről van szó.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Droid_ #64104 üzenetére
Ha nem kell számla, én biztos használtan venném meg, ahogy látom már akad is, pl pár hónaposan már jóval olcsóbban megkapod, gondolom kis alku is belefér...
-
andrisms
aktív tag
Sziasztok!
Újra olcsó(bb) laptopot szeretnék vásárolni.
Keretösszeg 40, maximum 45e Ft.
Csak internetre és skype-ra kellene, semmi játék.
Lényeg hogy még hosszú éveket kibírjon hiba nélkül.Családba vettünk egy T61-et anno, még jó vétel ebben az árkategóriában? (nem az nVidiásra gondolok, hanem a sima intelesre). Azt néztem hogy 40 körül már szebbek is vannak.
Emellett van még a T400 és T500, bár azok inkább 45 felett indulnak.
Mit ajánlanátok ekkora keretből? Nem kell túl modern technika, internetre és skype-ra lenne tényleg.
Van valami konkrét betegségük ezeknek a típusoknak?(T61-nél az nVidia-ról tudok, hogy feladja egy idő után, ez T400 és T500 esetén is így van?) Szeretnék benne maradni ebben a keretben, mit vegyek hogy legjobban járjak és még egy ideig bírja is?
Köszönöm
-
B-L-A-C-K
titán
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Dell Precision 7560 15.6 FHD / 11500H / 32GB / 1TB G4 új / NV Quadro 4GB / FPR WS tervező
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU