Hirdetés
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- janacsi: Kasztrendszer?
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
Synology, QNAP, de ezek dragabbak, de normalisabb torrent kliens van bennuk. Mondjuk Transmission telepites se bonyi, bar nem ertem, hogy miert nem irt mar valaki egy normalis telepito scriptet hozza. A My Book World-omre meg en is meg tudtam csinalni, hogy a netrol lehuzza acuccot, es fel is rakja...
-
Alex91
félisten
válasz
8nemesis8 #3845 üzenetére
Most ez is erdekes kerdes, mert betenni be lehet, csak ugye valojaban mennyit toltenek egyszerre? Mint mar parszor irtam, valoszinuleg el kell jatszani a beallitasokkal, hogy az adott NAS/halozat mit bir el. mert meg arouter is bekavarhat ugyi, vagy a modem is, ugye...
-
Alex91
félisten
válasz
Jamboo529 #3841 üzenetére
Menni ment velük, de a torrent nem bírta a sebességet, a WDTV meg a futó szálak miatt haldoklott.
Ezt irtad, akkor erted, ugyanez lesz itt is... Ha belovod, akkor barmelyik menni fog stabilan, csak ahogy mar irtam, kompromisszumokkal. Egyertelmu, minel erosebb a NAS, annal kevesebb kompromisszum. De ha full torrent kell, akkor marad a PC... Szerintem!
-
Alex91
félisten
válasz
Jamboo529 #3838 üzenetére
Mit nem ertesz? Olyat akarsz, ami olcsobb nas-okkal nem fog menni. Mert sokan azt hiszik, hogy a 120-as netjukhoz 400 torrenttel fog majd szaguldani a nasuk...
Hasznalhato, csak esetleg el kell fogadni, hogy nem nyujtja azt, mint igy mai PC, es kompromiszumokat kell kotni. Nekemmis megy egy My Book World szepen. De sebesseg, peerek szama korlatozva, es a torrentek szama is mersekelve van...
-
Alex91
félisten
My Book Live, ez viszonylag olcso, es ezzel rateszed a Transmission-t...
Vagy Zyxel, arra is van szajbaragos leiras.
Synology, azt hiszem erre is mehet Transmission, de ennek van sajat kliense, ami eleg jo, csak a rengeteg torrentet nem szereti... Meg ugye nem olcso.
Epitesz magadnak egy letolto PC-t...
-
Alex91
félisten
Azert ez nem biztos, hogy jo lesz! Mert itt nem kabellel csatlakozik, es ha nem jo pozicioba kerul a csati...
Aki 2,5"-ost akar beletenni a NAS-ba, az elotte jarjon utana, hogy bele mehet-e valamilyen modon a kiszemelt NAS-ba! (Volt aki Synology adapterrel -kicsit modingolva- tette be a 2,5"-os HDD-t valamelyik NAS-ba.)
-
Alex91
félisten
válasz
LeffeB13 #3659 üzenetére
Miert, Bill Gates szerint 640 KB! memoria mindenre eleg
! Arra, amire kell eleg.
120 FPS-sel mehet a sima PAL felbontes, de ha WXGA-t akarsz, az mar csak 30 FPS-sel megy. Ezen mi nem ertheto? De hidd el, ilyen szempontbol szerintem amilyen kamerat veszel, szinte mindegy...
-
Alex91
félisten
válasz
liquidmoon #3607 üzenetére
Hat, en most neztem. DLNA-n a My Book world-rol lejatsza az mkv-t is, az iPad 1-em, bar ehhez gyenge. Avi-ba bele lehet tekerni, de felirat nuku.
Szerintem gaz lesz mindegyikkel. Meg lejatszo fuggo is, mert van, amivel nekem se ment. Szoval ez imho 100-ad rangu szempont...
-
Alex91
félisten
válasz
liquidmoon #3600 üzenetére
Olvastam, hogy nem tudok beletekerni pl telefonról , tabletről a filmekbe, nem játssza le a feliratot, a mkv file-okat...
Ennek mi koze a NAS-hoz
-
Alex91
félisten
válasz
k.daniel91 #3541 üzenetére
Es gondolom adjak ingyen...
-
Alex91
félisten
válasz
TonTomika #3534 üzenetére
Szerintem a HP Microserverrel jarnal a legjobban...
Gyari NAS is jo, de ott lathato, hogy nem olcso mulatsag.
Ha szeretsz "barkacsolni", akkor az is jarhato ut, bar ott inkabb a barkacsolason lesz a hangsuly es nem a hasznalaton
.
iTunes szerver meg erdekes, mert Apple allandoan valtoztatja a protokolt, az enyem is regen ment, most mar meg nem
.
-
Alex91
félisten
válasz
kisgyerek85 #3530 üzenetére
De gondolom egyszerre a ketto ott se ment...
-
Alex91
félisten
válasz
kisgyerek85 #3525 üzenetére
IMHO ez se NAS-nak, se lejatszonak nem a legjobb...
-
Alex91
félisten
válasz
Pampolini #3516 üzenetére
Rogzitest a TV-nek kene tudni halozaton keresztul a rogzitest. Ez elvileg barmelyik NAS-ra mehet, de en meg nem tudok ilyenrol.
A zene lejatszashoz ha az erosito tamogatja a DLNA-t, akkor mehet. Es a DLNA is mar alap a legtobb NAS-nal.
Szerintem azert olvasgass utana, hogy mi is a NAS, mire jo...
-
Alex91
félisten
válasz
Mezga Aladár #3507 üzenetére
[link], esetleg meg ez is...
-
Alex91
félisten
válasz
Mezga Aladár #3507 üzenetére
-
Alex91
félisten
válasz
Mezga Aladár #3505 üzenetére
Nezel egy Drobo-t... Mondjuk ami neked kell az nem NAS.
-
-
Alex91
félisten
válasz
andrew-msi #3311 üzenetére
Qnap 2-ot ad alapban...
-
Alex91
félisten
válasz
pepepapadk21 #3284 üzenetére
Esata-n kototted ossze a nas-sal?
-
Alex91
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest