Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsMarc
tag
Sziasztok!
Egy új monitor vásárlásán gondolkodom. Jelenleg egy Samsung Syncmaster P2270-et használok a Dell Latitude E5530-as laptopom mellé és ezt szeretném egy nagyobb és jobb minőségű monitorra cserélni. Első látásra a Dell P2414H-et néztem ki, viszont azon nincs HDMI csatlakozás, ha jól látom, csak DVI. Elég laikus vagyok a témában, van aki tudna segíteni, hogy ez nekem milyen hátrányokkal járna, ha egyáltalán így lenne?
A monitort elsősorban filmnézésre és pókerezésre használnám. A laptopomon DVI-D bemenet van, viszont elég gyenge az integrált videó kártyája, kompatibilis akkor most vele? Valahol olvastam, hogy a DVI nem viszi át a hangot, ez mit is jelent pontosan? Ha filmet nézek a nagy képernyőn nem fogok közben hangot hallani a laptopon? Ugye nem, de akkor mit?
Milyen alternatívái vannak még ennek a monitornak a 24" méretben illetve, ha ennél is eggyel-kettővel nagyobbat szeretnék melyik modelleket ajánlanátok megfelelő ár/érték arányban?
Köszi előre is a segítséget, életmentő lenne.
-
CsMarc
tag
Sziasztok!
Egy új monitor vásárlásán gondolkodom. Eddig egy Samsung Syncmaster P2270-et használtam a Dell Latitude E5530-as laptopom mellé és ezt szeretném egy nagyobb és jobb minőségű monitorra cserélni.
Első ránézésre a Dell S2415H/S2715H-t néztem ki, ezeken van HDMI csatlakozó, de fényes a kijelzőjük, ami félek, hogy zavaró lenne.
A monitort elsősorban filmnézésre és pókerezésre használnám. A laptopomon DVI-D/HDMI bemenet is van, viszont elég gyenge az integrált videó kártyája, kompatibilis lenne-e vele?
Milyen alternatívái vannak még a monitoroknak a 24" illetve 27" méretben?
Köszi előre is a segítséget, életmentő lenne.
-
CsMarc
tag
válasz Real Ghoost #58496 üzenetére
Rendben, köszi!
-
CsMarc
tag
Sziasztok!
Már eddig is sok segítséget kaptam itt a megfelelő eszközök kiválasztásához, ezt nagyon szépen köszönöm nektek hálás vagyok érte. Most egy újabb kérdéssel fordulnék felétek.
Vettem egy 23,8"-os Dell P2414H monitort a laptopom mellé, de méretre nem lett elég ezért egy új setet szeretnék összerakni. Számítógép és 2 db 24" vagy 27"-os monitor lenne a terv. A P2414H azért nem tetszik erre a célra, mert vastagok a szélei és egybe raknám a két monitort, tehát jó lenne ha minél kisebb lenne a holt tér. A Dell S2415H/S2715H-t néztem ki a célra, azzal viszont az a bajom, hogy tükröződik a felülete.
Mennyire lenne zavaró 2 db P2414H-nál a "holttér" illetve a 2 db S2415H-nál a tükröződés?A Dell P2414H-val egyébként teljes mértékben elégedett vagyok a méretén kívül. Nagyobb méretnél már előfordulnak torzulások?
Esetleg más modellt ajánlanátok a célra? Munkára és filmnézésre kellene és nagyon hajlok a 2 db 27" felé. Egyedül azt kell átgondolnom, hogy szánok-e egyáltalán ennyit a célra.
[ Szerkesztve ]
-
CsMarc
tag
Sziasztok!
Mik az eddigi tapasztalatok a Dell SE2716H-val kapcsolatban?
A jelenlegi Dell P2414H-at szeretném egy legalább 27-esre cserélni, de kicsit tartok a fenti monitor hajlításától és tükröződésétől.
Igazából maximum 100.000 Ft környékén keresgélek és leginkább filmnézésre és munkavégzésre kellene. A munkavégzés szempontjából csak az a fontos, hogy nagy legyen a kijelzőméret és jól látható, éles legyen a kép.
A két monitort összehasonlítva egymással milyen pro/kontra érvek szólnak mellettük?
Van más alternatívám a 2716-on kívül ilyen árkategóriában?Köszi szépen!
-
CsMarc
tag
válasz CsMarc #65643 üzenetére
Most képbe került még a Dell U2715H is. Igazából nagyon külön két kategória a kettő, ahogy az árakat nézem.
Nem tudom, hogy szükségem van-e a nagyobb, felbontásra, forgatható állványra és az IPS panelre ennyi pénzért. A méret legalább ekkora, mert 24" cserélem.Mi szól a drágább mellett?
-
CsMarc
tag
Köszi szépen!
DELL UltraSharp U2913WM - Még ő került most harmadikként képbe. Igazából filmnézésre és munkára kellene elsősorban. A munkát úgy kell elképzelni, hogy van sok ablak egymás mellett, amiben pötyögök. Minél több ablak fér el, minél nagyobban annál jobb.
Dell E5530-as laptoppal használnám, amiben integrált videó kártya van. Ez mennyire akadály a nagyobb felbontásra is képes monitoroknál? Továbbá nem tudom, hogy ez mennyire szűkíti le a lehetőségeket a csatlakoztatás szempontjából. VGA és HDMI elvileg van a laptopomon, displayportban már nem vagyok biztos.
Az Oázisban, ha jól láttam van most ilyen monitor raktáron, lehet egyik nap beugrok megnézni. Nálatok pixelgaranciát lehet kötni egyébként a monitorokra?
-
CsMarc
tag
-
CsMarc
tag
Sziasztok!
Ő ajánlott modell? [link]
Átalakító nélkül milyen kábellel tudom csatlakoztatni egy Acer Predator Helios 300-hoz, úgy hogy teljesen meghajtsa?
Köszi a segítséget előre is!
-
CsMarc
tag
Sziasztok!
A 34"-os wide monitorok közül melyik a legajánlottabb modell 150.000 Ft környéki kategóriában? Általános felhasználásra kellene, egy Acer Predator laptophoz fog csatlakozni lehetőleg HDMI-vel. Játszani ritkán fogok rajta, fimezni viszont inkább. Fontos lenne még a megbízhatóság és a jó betekinthetőség.
Eddig egy Dell U2715H-t használtam, de kinőttem. Minőségben hasonlót várok el.
Már kaptam ajánlásokat a 43"-os Philips-re, de valószínűleg nekem ez a 34-es méret optimálisabb lenne. A Philips ugye nem mozgatható semmerre, de ár/érték arányban elég jónak számít a kategóriájában. Ő lenne az: [link]
Köszi szépen a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
-
CsMarc
tag
válasz CsMarc #97423 üzenetére
Nagyon dícsérik nekem ezt a 43"-as Philips-et, egyetlen hibája ugye, hogy nem állítható. Ebben az ár-érték arányban tényleg nincs versenytársa?
A másik: Acer Predator Helios-ra rákötve HDMI-HDMI kábellel tudni fogja a 4K-t ugye? Mert Displayportom sajnos nincs az Aceren, átalakítót pedig nem nagyon szeretnék plusszba venni.
[ Szerkesztve ]
-
CsMarc
tag
Sziasztok!
Sajnos már a második Philips BDM4350UC/00 IPS LED 43" 4k monitoromat fogyasztom el és küldöm vissza garanciális cserére hamarosan. Remélem cserélik, de azért megkérdezem, hogy milyen alternatívákat javasolnátok helyette? Legalább 42" 4k monitort szeretnék.
A 42.5" Dell UltraSharp U4320Q-vel szemeztem eddig, azonban az utóbbi időben sajnos eléggé elszállt az ára.
Van esetleg nála jobb opció?
Előre is köszi a válaszokat!
-
CsMarc
tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a Philips BDM4350UC/00 és a BDM4350UC/01 között milyen különbségek vannak? Nekem az a tippem, hogy a második már egy ráncfelvarrott verzió, de műszaki különbségek a kettő között úgy láttam, hogy nincsenek. Nekem volt mindkettő és a második tovább bírta. Most felajánlottak egy garis cserét és de csak az első van raktáron. Megköszönöm ha ebben tudtok segíteni, hogy elfogadjam-e.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
CsMarc
tag
Sziasztok!
A Philips BDM4350UC/00 IPS LED monitor, 43", 4k monitoromat cserélném le, mert sajnos rengeteg műszaki hiba volt vele. A jelenlegi cseréltnek mikor rádugom a HDMI-t kell néhány perc, hogy "feléledjen", ami iszonyat idegesítő és már sajnos lejárt az eredeti garanciája is.
Ezt a problémát házilag tudom valahogy orvosolni esetleg?Amiket eddig alternatívaként találtam:
1) Dell U4320Q 42.5" LED IPS monitor, 4K UHD, Display Port, USB-C, Fekete
2) LG 42,5" UHD 4K IPS MONITOR (43UN700-B)A legjobb ár-érték arányú modellt keresem, ami hosszú ideig működni fog műszaki hibák nélkül. Legalább ekkora 4k 60 hz-et tudó modellre lenne szükségem. Extra infó, hogy TV-nek is ezt monitort használom TV boxxal, illetve munkára is laptopra rákötve.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdvözlettel,
Márk[ Szerkesztve ]
-
CsMarc
tag
válasz Luck Dragon #128548 üzenetére
Szia!
Köszi szépen a választ!
Eddig az illesztőprogramra nem figyeltem, viszont magáncélra jelenleg egy M1-es Macbook Airrel összekötve használom, arra nem láttam ilyen drivert. A céges gépem pedig egy Lenovo, arra pedig sajnos nem lehet akármit feltelepíteni.
Az ár tekintetében a Dell U4320Q 42.5" ára környékén lenne a tető, amit kiadnék érte, de már azt sem szívesen. USB-C nem lenne rossz, ha lenne, de már most is van adapterem a Machez, ami kiválthatja azt.
-
CsMarc
tag
válasz Luck Dragon #128557 üzenetére
Köszi szépen még egyszer!
A Dell esetében a gyorsabb reagálású panel pontosan mit jelent?
Az LG minőségre akkor közel hozza azt a szintet, mint a Dell?
Az LG magassága akkor fix, ha jól értem?Tehát mindent összevetve akkor ha jól értem azt mondod, hogy ez az LG modell a legjobb ár/érték arányban jelenleg ebben a kategóriában.
Egyébként jól láttam, hogy nincs a Macre driver a Philips monitorhoz, ugye?
Köszi a válaszokat előre is.
Üdvözlettel,
Márk[ Szerkesztve ]
-
CsMarc
tag
válasz Luck Dragon #128576 üzenetére
Köszi szépen a részletes választ, szuper vagy!
-
CsMarc
tag
Sziasztok!
Korábban már írtam ezzel kapcsolatban, de most sajnos nem tudtam visszakeresni.
A legjobb ár-érték arányú 43"-os 4k-s monitort kerestem és ha az emlékeim nem csalnak akkor fél éve ő jött ki győztesen a Dellel szemben: [link]
Habár nem állítható, jóval olcsóbb, mint a Dell, amit már nem is találok szinte sehol raktáron. Jött ki új típus?!
Elsősorban munkára, játékra lenne használva Macre/laptopra kötve, valamint néha Tv-zésre, Netflixre. A méret korábban nekem már bevált, ebben a kategóriában még mindig ő a nyerő választás? Korábban a P nem szerepelt a modellszám végén, ez jelent valami differenciát az elődhöz képest?Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
-
CsMarc
tag
Sziasztok!
Már régóta gondolkozom egy új monitoron és most nagyon jókat olvastam a 49" Samsung Odyssey OLED-ről. Elsősorban home office munkaállomásként szolgálna MacBook Pro-ra és Dell Latitude-ra rákötve, másodsorban tv-ként egy boxra rákötve valamint streaming szolgáltatókhoz, harmadsorban pedig játékra. Eddig egy 43"-os 4k-s Philipset használtam, de sajnos rengeteg volt vele a gond. Ajánlott a monitor ilyen jellegű felhasználásra? Mennyire jó a moziélmény messzebbről egy ilyen jellegű képernyőn?
Köszi a válaszokat előre is!
[ Szerkesztve ]
-
CsMarc
tag
válasz Quadgame94 #133949 üzenetére
Nagyon szépen köszi! Ha aktuális lesz, keresni foglak!
Egy Dell Latitude 5480-as a céges gépem. Home office-ban ezzel a monitorral együtt használnám. Aztán pedig szabadidőmben egy MacBook Pro-val. Ezekkel a gépekkel mennyire jól jön ki a Samsung 49" oled? -
CsMarc
tag
Én is így gondolom egyébként, de a rtings szerint ez az egyik legjobb vegyes felhasználású monitor [link]
Office-ra sem kapott rossz pontszámot. De egyetértek veled egyébként, hogy filmekre nem a legjobb és valószínűleg mivel gamingre sem fogom sokat használni, találhatok nála jobb opciót.[ Szerkesztve ]
-
CsMarc
tag
Sziasztok!
Ismét monitorvásárlás előtt állok, de még nem sikerült döntenem két modell között. Az első sajnos duplája árban a másodiknak, viszont élesebb a képe és valószínűleg tartósabb is hosszútávon. Elsősorban office munkára (Excel stb.), tv-zésre és játékra használnám majd egy Mac proval, Dell latival és TV boxxal egybekötve.
1) DELL UltraSharp U4323QE LED Monitor, 43", 4K, IPS, 60Hz
2) LG 43UN700P UHD monitor, IPS, 42.5", 3840x2160, HDR10, HDMI, DP, USB-CMinden hasznos tanácsot szívesen fogadok!
Köszi előre is,
Márk[ Szerkesztve ]
-
CsMarc
tag
válasz sztivo #135033 üzenetére
Szia!
Köszi szépen a válaszod!
#110904 Ez alapján a hozzászólás alapján gondoltam, én még sajnos nem láttam egymás mellett a két monitort, de azt hiszem olvastam is valahol az LG-ről, hogy a széleken már nem olyan éles a kijelző, hanem elmosódott a képe, ami nem annyira előnyös pl: Excel táblázatoknál vagy ha szöveget kell olvasni. A Dellnek pedig tudom, hogy a piacon az egyik legmegbízhatóbbak a monitorjaik, szépek a színeik, élesek a kijelzők. Ebben a monitorban plussz, hogy állítható is.
Így nekem is dilemma, hogy ki szeretném-e fizetni a felárat, mert az a helyzet, hogy a korábbi Philips 43"-osommal annyira rosszat húztam, hogy olyat nem szeretnék még egyszer. Ezért járom körül a témátKöszi minden segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DIGI kábel TV
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mini-ITX
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest