Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crias
senior tag
"Ha az LG, HP, NEC olcsóbban adná a VA/PS-es monitorokat, akkor lenne alternatíva, de így nincs, mert mindenki azért rinyál, h ócsó legyen. És persze jó. A kettő együtt ritkán jön össze."
Azért az LG nemrég dobott a piacra alternatívát, és igazából emiatt is akartam kérdezni hogy Dell-t (U2311H) vagy LG-t lenne érdemes venni egyik ledes másik nem, viszont mind2 IPS paneles mind2 60k körül van mondjuk a dell pár ezressel olcsóbb...
[ Szerkesztve ]
Crias
-
Crias
senior tag
Ha fontos a HDMI akkor jó alternatíva lehet az LG 23"-os IPS monitora
Viszont amazonon csak a kistestvérét láttam egy 21,5"-osatSzemélyes tapasztalatom még nincs róluk sajnos viszont én is egy ilyet tervezek venni (vagy a dell U2311H -t)
Itt találsz róla leírást.[ Szerkesztve ]
Crias
-
Crias
senior tag
válasz Ricardo128 #9921 üzenetére
Hát nézd dizájnra nekem is jobban bejön ez az LG viszont épp eleget hallgattam a régi monitorom pattogását zúgását készenléti/kikapcsolt állapotban pedig nem LG volt, de már több embertől hallottam itt a fórumon is hogy az LG összeszerelésben és elektronikában sokkal gyengébb a Dell-nél, én a helyedben azért elgondolkoznák rajta, vagy ha olyan boltban jársz ahol meg tudod nézni élőben akkor feltétlen nézd meg mind2 monitort és amelyik jobban bejön azt megveszed.
Crias
-
Crias
senior tag
válasz Ricardo128 #9935 üzenetére
Nah akkor a Dell-nél
8ms g2g/b2w/w2b válaszidő minden esetben.Lg-nél a szürkéből szürkébe váltás valóban 5ms viszont a feketéből fehérbe vagy/és a fehérből feketébe váltás 14ms (ha jól emlékszek), ami már nagyon nem jó.
HDMI nem tudom mennyire lenne fontos, max konzolnál lehet értelme.
Isual
Amúgy dezz már többször is kifejtette hogy a HDMI nem egyenlő a DVI-al ok hogy majdnem ugyanaz de a HDMI-re vannak megkötések a hang átvitele mellett, mondjuk ez tényleg nem tudom hogy jelent-e valami előnyt gyanítom nem.
"A DVI-re általában rá lehet kötni a HDMI-t, de amíg HDMI-nél kötelező támogatni az 1080i-t (digitális HD tévéadás), DVI-nél nem. A HDMI szintén megköveteli az RGB mellett az YCbCr támogatását, a DVI nem. Bár nem tudom, ez jelenthet-e valahol problémát."Crias
-
Crias
senior tag
Bár nem igen értek hozzá (na meg nem tudom mennyi pénzed van rá)
De ha van rá 70k-d (plusz kalibráltatni nem árt, az olyan 5k)
akkor én elgondolkoznák a dell u2412m-en
http://tvcalculator.com/index.html?348c43456a69ff931c770cd38749b1ccHa jól látom akkor kb egy 22"-os (21,5") 5:4-es monitornak felel meg esetleg pivot módba rakva még talán jobb is lehet, főleg az adott feladatokra.
Nézd meg a linket, bár mint mondtam nem értek hozzá, gondolom az 1980*1200-as felbontás nem lenne jó neki, de ha van rá lehetőséged nézd meg hogy kisebb felbontáson hogy működik a monitor, valamelyik üzletben.
Crias
-
Crias
senior tag
válasz Nyugdíjas #10811 üzenetére
őőőő miért is komolyabb ügy?
Azt tudom hogy sokkal nagyobb de azt mondtátok hogy alapvetően ugyanaz ez is mint a 2311h csak nagyobb és ledes (mint az utód), de ha jól sejtem akkor csak jobb valamelyest mint a 2312?Nem akartam én itt bekavarni csak egy szubjektív véleményre voltam kíváncsi hogy mégis milyenek képminőségben így egymás mellett bár gondolom nincs nagy különbség.
Isual: Én ha váltok akkor a 2412m-re fogok váltani, jobb lesz nekem az a 16:10 úgy érzem Bár mindenképp meg akarom majd nézni mind2-t vásárlás előtt.
[ Szerkesztve ]
Crias
-
Crias
senior tag
válasz Nyugdíjas #10814 üzenetére
Köszi valami ilyesmire voltam kíváncsi, persze tudom hogy mind2 nagyon jó monitor
csak a 2312-ben még az is visszatart a méret mellett, hogy alacsony fényerőnél némelyik monitor kis zajt ad ki ami nekem már annyira nem jó, de a hsz-ekből nekem is az jött le hogy a 24"-os kicsit jobb elektronikában meg ennél nem olvastam sehol se hogy zajos lenne.Crias
-
Crias
senior tag
válasz Boogie33 #10880 üzenetére
Ott vetted személyesen vagy neten rendelted?
Ha neten rendelted simán visszaküldöd 8 napig vissza kell venniük (igaz 1 hónapra kell kifizetniük)
Ha személyesen akkor gari, de ha neten vetted akkor is lehet érdemes először bevinni, ha kukacoskodnak akkor élsz a 8 napos visszavásárlási lehetőséggel.[ Szerkesztve ]
Crias
-
Crias
senior tag
válasz old_artist #12062 üzenetére
Érdekes akkor miért voltak annyian kiakadva hogy az u2311h utódja "csak" a 60hz-et tudta? De msot komolyan kérdezem, mert ha csak analógon megy akkor nem sok értelme van a dolognak
Crias
-
-
Crias
senior tag
válasz Mometazon #13453 üzenetére
meg még ez is itt van
LG
Válaszidő: 5ms g2g, 14ms fekete-fehér-fekete váltás,
Input-lag: Average: 6,6msDell-nél
Válaszidő: 8ms g2g (jellemző), 8/7ms fekete-fehér váltás
Input-lag: Average: 0,6ms, max.10ms
(-> elvileg gyorsabb mint az LG mert az a b2w-nél sok az a 14ms, de nem láttam még egyiket se így nem tudok nyilatkozni róla hogy ez mennyire lenne zavaró)Crias
-
Crias
senior tag
Nekem csak annyi kérdésem lenne hogy miért van mindenki belebuzulva a 72/75Hz-be?
Még nem volt szerencsém ilyen monitorokhoz csak alap 60Hz-esekhez, ezért kérdezem.(#17867) Jazz
Minek kell neked ennyire a HDMI?
A Displayport jobb, ha meg csak HDMI-n tudnád valamire rákötni akkor van HDMI - DP kábel, szerintem ez ne legyen hátráltató tényező.[ Szerkesztve ]
Crias
-
Crias
senior tag
Nyilván a 2 dell miatt kérdeztem, ennek akkor nem kellene visszatartania a 2412m-től?
Mert játszani már egyre kevesebbet játszok, főleg net meg filmnézés(mondjuk jelőljük meg ezt az egyik mérvadó pontnak, jó minőségű filmeket tekintve), meg programozás amihez jól jönne az a +120 sor.
Igazából ahogy kiveszem amennyit nyernék a 72Hz-el legalább annyit buknék a 2312hm "gyengeségein" nem?(#17873) Jazz
Aha oks értem. köszi.Átalakítónál meg akkor tényleg a HDMI-DVI-t használj nem tudtam hogy gond van a DP-s átalakítóval.
[ Szerkesztve ]
Crias
-
Crias
senior tag
válasz King Charles #21557 üzenetére
Mind2 említett helyen egy árban van a pixelgari + kalibrálás, azért bekalibrálni nem árt ezt a monitort.
És hiába viszed vissza a boltoknak 1 hónapjuk van rá hogy kifizessék (én legalábbis így tudom), és nem hiszem hogy nagyon elkapkodnák a visszafizetést.[ Szerkesztve ]
Crias
-
Crias
senior tag
Sziasztok!
Ne haragudjatok az offért de nagyon SOS lenne.
Nem tudjátok véletlenül hogy honnan tudnám letölteni a dell E2211H magyar nyelvű használati utasítását?
Vagy bármilyen dell monitor magyar nyelvű leírását ami hasonlít ehhez?
A dell magyar nyelvű honlapján csak az angol user manulra hivatkoznak.Köszi előre is a segítséget.
Üdv.: Crias
[ Szerkesztve ]
Crias
-
Crias
senior tag
Sziasztok!
Kellene 3 gépet összeállítanom irodába (főleg office és böngészés de gondolom néha megnéznének ezt azt)
a keretből olyan 30-35-40k jutna a monitorokra/db.
A gépösszeállítos totyikban ezt írták:"Monitor passz: de mi nem használ(hat)unk a cégnél IPS monitorokat. Csak VA panelest illetve amíg kapható volt 16:9-ben a TN paneleseket... ezek tartósabbak és jobbak' az irodába. Az IPS színhűsége és minősége az excel-nél és a könyvelőprogramnál nem számít. Cserébe szélesebb a betekintési szöge... ami inkább hátrány bizonyos helyzetekben és az ips panel általában kevesebb évet bír. Felesleges olcsó IPS-be excel-es irodába pénzt költeni... főleg ilyen kis keretnél amit megadtál."
Az elvárás igazából annyi hogy min 22" legyen és azért legyen normális képe nyilván nem egy 70-80k-s monitorhoz viszonyítva de értitek mire gondolok.
Szerintetek tényleg nem éri meg belépő szintű ips-t venni? Mert LG-ből 30k körül már lehet kapni 22"-os IPS monitort.
Illetve mit ajánlanátok ennyiből? Elolvastam az összefoglalót de nem teljesen tiszta hogy akkor mivel is járnánk jól.
LG-m még nem volt de ips-ben nincs más opció, tn/va panelosból ebből az ár sávból nekem a BENQ és a DELL a szimpatikus.Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
Crias
-
Crias
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy 24"-os monitort venni.
Régebben kinéztem az U2412M-et, akkor elmaradt a váltás.
Tudtok esetleg ajánlani valami hasonló jó monitort?
Vagy még mindig ez az ajánlott?Illetve erről mi a véleményetek? Tudom h ez 1 kategóriával lejjebb van.
Crias
-
Crias
senior tag
Sziasztok !
Egy monitorra lenne szükségem általános használat (kis filmnézés, kis játék, a gépben egy 1050TI és egy ryzen 5-ös a fő elem) Pivot mód a programozás miatt nem lenne rossz.
Régebben kinéztem egy U2412M -et, annyi problémám van ezzel, hogy ez ugye 2012-es model egy kicsit már elavult nem?
Van valami hasonló paraméterrel és ár érték aránnyal, jelenleg?24/27 colos FHD/WQHD monitort keresek.
DELL P2419H
DELL P2719H vagy P2717HJó alternatíva lehet? vagy van valami bestbuy ebben a kategóriában most?
Előre is köszönöm.
Crias
-
Crias
senior tag
Sziasztok!
Piszkálja a fantáziámat ez a monitor a wireless csati miatt:
DELL U2417HWIMit gondoltok róla?
Vagy még mindig jobb a P2419h ?Vagy esetleg: DELL U2417H
Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
Crias
-
Crias
senior tag
Sziasztok!
Most délelőtt rendelnék egy monitort, hogy a héten biztos megérkezzen de egy utolsó amenre lenne szükségem
Keret 50-70K.
Amiken gondolkozok:DELL P2419H,
valamelyik ultrasharp pl U2421H vagy U2412HM
Illetve DELL U2417HWi a wifi miatt bár ez gondolom problémás is lehetEgy 1050Ti mellett lenne használva grafikai munka nem lenne film + böngészés + játék, néha programozás, de otthon csak vész esetben
Köszönöm előre is.
Crias
-
Crias
senior tag
Sziasztok!
Munkára (programozás) mellé kellene egy monitor 3-at néztem ki eddig:
P2919h 72k
27"Dell S2721HS 67k
Dell P2419H 55-60kEgyébként milyen a két 27" os monitor egymáshoz képest?
Munkára egy valamilyen 24"-os lg van most, helyett mellett kellene még egy valami (még nem tudom hogy laptop mellett 1 vagy 2 monitor lesz)
Itthon egy P2419h van azzal nincs semmi problémám
Köszi előre is[ Szerkesztve ]
Crias
-
Crias
senior tag
Sziasztok!
3-om monitort néztem ki de nem igazán vagyok képben azzal hogy melyik mennyire jó (a specifikáció elolvasásán kívül)
Első sorban LG-ket nézegettem az ergo kar miatt.
Főleg programozásra illetve játékra filnmnézésre lenne használva.
Az első kettőből melyik érné meg jobban a 4k vagy a QHD de lenne nano ips meg 144Hz es képfrissítés.
Vagy van-e esetleg valami szemkímélő monitor 200k körül/alatt 27"-ban egy jó karral.
200k körül:
LG 27UN880-B
LG UltraGear 27GN880-Bvagy esetleg 170 körül:
LG 27QN880-BCrias
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Renault, Dacia topik
- Politika
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest