Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
válasz Apone33 #39301 üzenetére
95k már nem fér bele sehogy sem?
A két legolcsóbb bolt egyben a legjobb is...Hopp, meg is előztek...
Apone33: Ezzel nem fogsz mellé, az biztos... Az már más kérdés, hogy eleinte biztos, hogy nagyok lesznek a pixelek... Hacsak nem teszed jóval hátrébb...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
vond
MODERÁTOR
válasz Apone33 #39305 üzenetére
Ugyanolyan messziről ugyanakkora felbontást (ugyanannyi pixelt) fogsz nézni 4 inch-csel nagyobb átlójú területen... Hát persze, hogy nagyobbak lesznek a pixelek... Nagyobbnak kell lenniük, hogy kitöltsék a 27"-et...
A 23-as képernyőn a pixelek mérete 0.2652mm volt, az új 27-esen meg 0.3113mm lesz...
Idővel talán megszokható (ez főként emberfüggő), de 27"-re már a WQHD (2560x1440) felbontás az igazi... Főleg ha közelről nézi az ember... De itt egyrészt kisebbek is lesznek a pixelek (0.2335mm), másrészt ritkábbak és drágábbak is ezek a monitorok, harmadrészt meg elég combos vas is kell hozzá, ha natív felbontásban akarunk játszani rajta...
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Apone33 #39308 üzenetére
EZT a cikket olvasd el...
Egy részt kiemelnék belőle:
"Dell P2414...igazán azoknak lehet vonzó, akik 23"-os TN-monitort akarnak váltani IPS-re, s ragaszkodnak a méretnövekedéshez, azonban anyagi kereteik egy 27"-os IPS-es monitorra nem elegendőek. Ezzel mind képminőségben, mind méretben előrelépést jelenthet a váltás."Ha elveted a 27" FullHD-t, viszont mégis váltani szeretnél (ha lehet, egy kicsit nagyobbra), és 90-95 ezer forintnál többet nem tudsz költeni, és fontos a nem tükröződő felület, akkor igazából két választási lehetőséged van:
1. P2414H - Nagyobb, de ugyanolyan arányú (16:9) kép, a mostani monitorodnál kicsit nagyobb pixelekkel...
2. U2412M - Nagyobb és más arányú (16:10) kép, nagyjából ugyanakkor pixelekkel, mint a mostani monitorod... A megnövekedett felbontás játékoknál apróbb változásokat okozhat, mivel ugye több pixel-t kell kszámolni, eshet egy kicsit az fps szám...
A fenti írásból világosan kiderül, hogy melyik monitornak mi a célközönsége, de itt és itt részletes angol nyelvű teszteket is olvashatsz...
Szerintem ezek alapján már el kell tudni döntened, hogy számodra melyik lesz a megfelelő monitor...
(#39312) sixpak: Jahhhh... Hát, a 7990-nel bizony meg lehetne próbálni a vékúhádét... De ugye azt írta a kedves érdeklődő, hogy annyit már nem tud rászánni a monitorvásárlásra, hogy kijöjjön egy 2560x1440-es példány...
Esetleg egy alighasznált, refurbished, kamionról lepottyant, stb. U2713HM 90-100k körül...
[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
válasz Apone33 #39308 üzenetére
Akkor ez.
Ezt eléggé dicsérik a tesztekben mostanában, pár oldallal előrébb van linkelve teszt is.
Keresem........meg is van.
Ezt a jelenlévő hozzáértők is melegen ajánlják, én nem vagyok hozzáértő, csak azért merem ajánlani, mert pár hete én is ilyet használok és teljesen elégedett vagyok vele.Jesszus ....most nézem, hogy 7990-el adod elő, hát annak nem lenne gond a full hd-nál nagyobb felbontás.
(#39311) vond: visszaelőztél...
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
-
Dany007
veterán
-
titán
válasz Apone33 #39361 üzenetére
Ember, ne vadíts, egy mai monitort nehogy már analógon használj. Analógon persze hogy vibrál Ott van a DVI, rendes DVI-DVI kábellel dugd össze a VGÁ-val.
(#39364) stickermajom
Mert a HDMI alapvetően egy idióta szabvány.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
válasz Apone33 #39372 üzenetére
A VGA DVI portjára csatlakoztatva is csökkentett képméretet kapsz (DVI-HDMI kábel)?
szerk: Valahogy AMD VGA-kon is ki lehet kapcsolni a b.zi HDMI overscant.
Hogy lehet egy monitorgyártó ennyire sík hülye, hogy nem tesz a készülékre DVI-t AOC, no comment.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Dany007
veterán
válasz Apone33 #39372 üzenetére
Jajj már tudom miről beszélsz!
Nálam is volt ilyen a mikor AMD APU-ra váltottam.
Most megnem mondom mit csináltam, de tuti, hogy a VGA szoftverben kell valamit állítani. Csak ez az AMD-s szoft olyan szövevényes hogy a f...om meg aki megjegyzi.
De tudom már mire gondolsz... Nekem is a szép 42-es TV-n ott figyelt asszem két oldalon a fekete csík. Mérgelődtem is egy sort. De aztán valahogy helyre lehet rakni szoftveresen.
Pedig mocskosul nem értem mért van ez... 1920x1080 alap felbontás.. Nem kéne ilyenekkel szaroznia... Mert ha még valami extrém amit szét kell húzni vagy nagyítani..szerk.: otthonról este esetleg megtudnám nézni nekem mik a képernyőbeállítások. Már ha megtalálom melyik volt az...
@#39375) schawo : Most látom csak. Valami ilyesmi a megoldás, igen!
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Apone33 #39384 üzenetére
Na látod... De attól még vehetsz (vegyél is!) egy új, jobb monitort... Ott figyel a 200+ ezres vadállatt a gépedben, és sajnálsz 50-60 ezret egy profibb monitorra? Na ne már... Tegnap meg már majdnem vettél egy U2713HM-et...
-
madgie
titán
válasz Apone33 #39386 üzenetére
Eleve nem kell majd annyira csutkázni az élsimítást, mert kisebbek lesznek a pixelek. Én beleugranék a helyedben, én egy sima GTX660-nal is lazán Battlefield 3-aztam az U2711-en... legfeljebb nem lesz minden kicsutkázva (és mégis sokkal jobb lesz, mint Full HD-n, eleve a részletesség miatt)
-
Dany007
veterán
válasz Apone33 #39388 üzenetére
Bőven elég lesz a proci is meg a VGA is. Az egyik legdurvább VGA-d van amit ma értelmes keretek között kapni lehet.
Most néztem tesztet a PH!-n róla, Crysis 3-at full maxon 1xSMAA-val 1920x1200-ban átlag(!) 80Fps-sel vitte! 2500-as felbontáson max annyi lesz, hogy nem 80fps-sel Crysis 3-azol hanem 60-nal. Még belefér szvsz.
A proci is megfelelő. A legjobb ár-érték-teljesítmény arányos proci amit ma szvsz lehet kapni.
Persze van nála erősebb AMD fronton is, de az csak órajel kérdése, húzhatsz annyit ezen is. Intel fronton pedig játék szempontból nincs érdemben erősebb cpu. Legalábbis a legutóbbi PH!-s procitesztek alapján ilyen szinten már a VGA számít és nem a CPU.Ha nem gond a pénz, én simán belevágnék a 27 monitorba (nem késsel). Plusz veszel mellé pár szál jókert azt mehet a Battlefield 3
-
Scholes9
nagyúr
válasz Apone33 #63809 üzenetére
Speckója alapján sztem nem lehet akadálya a játéknak sem, max, ha hardcore FPS-re lesz. Nekem ugyanilyen külsejű monitorom van, nagyon szép, dizájnos Mondjuk ennek nem tudom, h fém e a külseje és az állványa, mint az enyémnek.
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
-
Brekk
addikt
válasz Apone33 #65026 üzenetére
AOC-t elfeledém, ASUS kemény dió. Ott most designban és szerelemben az MX27AQ áll legközelebb hozzám, mert amiket mostanában kalibráltam nagyon jók lettek. Aki biztosra akar venni az a közepesen "csúnya" monitorra megy, PB278QR személyében ami veri az egész mezőnyt tudásban, de nem szép.
Esetleg még egy dolog van, ASUS úgy döntött, hogy a PB258Q-t behozza itthonra olcsón, 115e lesz az ára. 25" de WQHD, és eléggé rendben van. Sztem teszteltem is, de erre nem esküszöm hiretelen.[ Szerkesztve ]
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Scholes9
nagyúr
válasz Apone33 #65031 üzenetére
Nekem az MX27AQ van, merem ajánlani. Sokat filmezek rajta, Sztem abban is remek. A netezés is egy élmény. IPS glow mentes, mondjuk lehet h csak szerencsém volt Én elégedett vagyok vele és külsőre is nagyon szép élőben, ami nálam igen fontos volt a választásnál Mind HDMI-n, mind Displayporton keresztül remek képe van. Szerintem összességében jó választás ennyiért
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
old_artist
addikt
válasz Apone33 #65200 üzenetére
Üdv!
Igen, bizony eléggé szerencsétlen a 25"-on, ha 21:9-es arányt nézünk, de 16:9-es arányú WQHD (2560x1440) már bőven bevállalható!
Bár én szeretem, ha minél kisebb a képpont és távolságuk, alig észrevehető a pixelek, viszont a "... betű mérete nem túl kicsi ..." kérdésekre mindig azt szoktam válaszolni, hogy élőben meg kell nézni, ... meg egyébként is windows alatt méretezhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- LG 27MR400 Monitor
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest