Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
deja vu
addikt
Azt a pár dolgot amit leírtam azt látatlanban is el tudom dönteni. Nagyobb felbontású monitoron is látom a pixeleket, meg vagy 10 éve nem volt olyan monitorom aminek ilyen egyszerű állványa van. Nekem egyből be kéne ruháznom egy Ergotronba. Ennyiért kapni egész jó 27-es WQHD monitorokat komoly állvánnyal jó panellel. Egy ekkora monitorba már kéne nekem homogenításkiegyenlítő, polarizer, ezért nem is veszek ekkora monitort mert ami megfelelne és tudja ezeket az a 1,5 millió forintos Eizo CG318. De ez csak az én személyes preferenciám és nem tukmálom másokra feltétlenül, hogy fölös pénzeket öljön olyanba amit nem használ ki.
De igazad van mindenki nézze meg élőben, és döntse el, hogy jó neki. Anyámnak például jó lenne, mert neki felesleges a 4k, meg már nem olyan jó a szeme. Én mindenesetre azt javaslom, hogy nézze meg egymás mellet ezt és mondjuk az ASUS PB278QR-t és döntse el melyik tetszik neki jobban. Az Asus az egy komoly monitor már fellépésre is, és megnéztem a kalibrációs eredményeket és az LG a közelében sincs.
Szia![ Szerkesztve ]
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Scholes9
nagyúr
Azért a száraz adatokból is sok mindenre lehet következtetni. Sokaknak nem elég ez a felbontás ekkora kijelzőhöz, tipikus példa h nem véletlenül nem szoktunk már 27 colhoz 1080p-s felbontást ajánlani, hanem WQHD-t. Ez meg attól 7 hüvelykkel is nagyobb. Mondjuk ez 21:9, de akkor is Ahogy előttem írták ekkora kijelzőhöz én már 4k alatti nem vennék Persze nem vagyunk egyformák és így van ez jól Kérdés h számára elfogadható e ekkora mérethez ez a felbontás
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
deja vu
addikt
Nekem nem üti meg a szintet sok dologban, ekkora méretben én már a 4K variánst venném meg.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Imy
veterán
Érdekes jelenség, de a betűk szélei egy fehér háttéren fekete betű el van mosódva, van egy szürke pixel is... Asszony a 15.6" laptopján a betűk sokkal szebbek, pedig 5ppi különbség van a laptop javára. A cégnél van 2db 1024x768 felbontású 19"-es monitorom, az is nagyságrendekkel szebb. Ez az asus kritikán aluli sajnos.
-
Brekk
addikt
Ezt meg tudom erősíteni, én pl jópár 32" os 2560X1440 felbontású monitort kalibráltam mostanában, és egyáltalán nem volt kevés a pixel. Nagyobb méretben már kérdésessé válhat, de sztem is meg kell nézni.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Imy
veterán
-
astreno
csendes tag
Kösz a tippet, hogy írjam be googlebe... Pont arra lettem volna kíváncsi, hogy ezek az "adapterek" teljeskörű displayport jelkimenetet eredményeznek-e, vagy elvesztem bizonyos funkciókat, mint az usb használhatóságát a monitoron egy hdmi átalakítóval.
Amúgy megoldódni látszik a probléma... Jobb klikk az asztalon, grafikus lehetőségek, egyedi beállítások, ott be kel írni a felbontást, meg a frekvenciát, meg az időzítési szabványt, aztán hozzáadás és jó is lesz. Gondoltam leírom, ha valaki hasonló problémába ütközni.
-
Franklin
addikt
Oké, csak azok az olcsóbb monitorok, amik ilyen méretarányban vannak (29" és pláne a 25") nagyon alacsonyak.
Ami már normális méretű (34"), azok viszont jóval drágábbak.
-
félisten
Szép. Heroes of the Storm-ra is van ilyen videód?
Egyébként múltkor láttam egymás mellett egy 16:9-es 27"-ost, meg egy 21:9-es 29"-ost, és hát szvsz az előbbit választanám, ha a filmezés nem lenne elsődleges szempont a vásárláskor. 27" után szvsz csak 34"-ra váltásnak van értelme.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Sharky__
csendes tag
Megpróbáltam, de nem müxik. Progi elindul, viszont elrendezést nem engedett választani. :/
Igaz már alapból hibaüzivel indult el.
Lehet h csak LG monitorral megy..Több ilyen progi(GridVista,MaxTo) viszont futott,részben működtek is, de pl filmet nem tudtam kitenni osztott részbe.
Lehet nálam marad a 2 monitoros felállás, csak nézek 2db 27-est.
-
guitarguy
csendes tag
Egyelőre semmilyen nincs, majd most januárban (i5 6500 és gtx960 4gb a tervezett, de ehhez a monitorhoz ink. 280x/380x dukálna minimum tudom)
Nagyon leakartok beszélni róla. Am igazatok van amúgy. 60-ért elég fullos 24-es ips monitor van, vagy 27-es akár picit többért (Asus VX279N), de az 1080p-nél sztem marha kockás.
24-esre 1-2 ajánlat? Túl sok van 60 ruppó körül. -
félisten
+1
A nagyobb felbontás miatt ráadásul erősebb vas is kell a natív felbontáshoz, szvsz inkább egy 24"-os, 1080p-s, 16:9-es képernyő:Vagy egy 27"-os, akár apróról is:
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
-
Toncsi
aktív tag
A különcködés azért fordult meg az én fejemben is, mert 160e-ért van szép "kis" 40"-os uhd tv 60hz-es hdmi-vel. Míg egy hasonló felbontású, méretű monitor mennyibe kerül? Van egy vibrálós Philips meg egy még többet szidott IIyama. Persze lehet a tv-k még ezeknél is rosszabbak, csak ezt kb. nem tudja senki.
De 1 teszt akár, elrettentő példának is jó lehetne.[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
és Feketelaszlo: Szó sincs róla, hogy eldöntöttem, csak megláttam a MM-ban, és megtetszett. Ez a "vedd meg, te pénzed" dolog se tetszik. Épp arra van ez a topic, hogy ne dobja ki a pénzét az ablakon egy hozzá nem értő. Csak eddig senki nem mondott róla semmit, ezért gondoltam, hogy akkor biztos nem rossz, ha nem lett egyből kiabálva, hogy NEEE! Sajnos a többi ajánlott 27-es nincs a MM-ban, és onnan szeretném elhozni.
-
Brekk
addikt
Ezen az áron jó vétel, mi nem tudjuk annyiért adni sajnos, pedig nálunk is akciós. Sajnos a jobbak (állítható talp, több bemenet, jobb elektronika), még akcióban is 60e körül vannak. (P2414, Acer cb240 - 4év gar!)
[ Szerkesztve ]
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
GeneraL_XTX
veterán
A 34colos meg pont egyáltalán nem fèrne oda az asztalomra, a 29-es is neccesen a dell az arany közèpút, veszek mèg monitort úgyis, addigra már tisztázòdik a freesync is meg a 21:9 is, gyerekcipôben jár mèg mindkettô. Meg azèrt ez a 25colos is nagyobb lesz pöppet mint a mostani 23-as
-
GeneraL_XTX
veterán
Rosszul fogalmaztam, pixelsűrűséget kellett volna írnom. Mivel fizikailag ott van a szélesebb képernyő az a plusz 640 pixel el is oszlik azon a területen, így kb ugyanott vagyok, mint FullHD esetén. Plusz elhelyezés tekintetében is bajba lennék mivel nincs túl széles asztalom, és a gép is rajta van így igen neccesen fért csak volna be, az meg hülyén néz ki, ha kijelző úgymond "faltól falig" van.
Másrészt van pár favorizált játékom, ahol pont nem hoz semmit, sőt hátrány a 21:9. Pl Wot, ott igaz, hogy módosítható a játék, hogy teljes képernyőn fusson, de pont semmi plusz területet nem látsz be vele, csak a FOV értéke növekszik. Másik a StarCraft 2 ami egyáltalán nem támogatja. És akkor ott van még, hogy az új játékokat is buherálni kell (Fallout4 pl).
-
koxminator
senior tag
Ezért mondom mindig, hogy el kell menni valahova megnézni, és úgy dönteni..de tudod, ha valaki csak a képek akármi alapján emiatt nem vesz meg egy ilyen monitort, akkor nem lehet vele mit csinálni, az ő pénze, ő tudja, mire akarja költeni..
mindenesetre mi már tudjuk, mennyire jó
Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!
-
elektrotank
aktív tag
Nagyon jó összehasonlító kép, én is köszönöm! Sokat segít majd a jövőbeni döntéseimben, azt hittem 5-6 centinél több az eltérés.
Amúgy ez a 34" monitor nem pixeles kicsit? Persze minden attól függ milyen távolról nézed, de ha írnál róla 1-2 szót (akár ide, akár privátban), mert öszintén szólva én is nézegettem ezt a típust
Ezen a videón elég jól néz ki: [link]Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov
-
ZolikaE46
senior tag
Ezt is köszi...
Nincs olyan össze hasonlító képed, hogy marad a 27" Full hd monitor és milyen mellette a tied a (34")?
Egyb. ilyenen akkor már nem gondolkoztál?
-
koxminator
senior tag
Csak a nagyobb lett végül, grat. jó sok hosszú boldog évet vele
A "2 szürke sor a képernyő alján Freesync esetén" témához: mivel sehol nem találtam a DAS funkciót (sem monitormenüben, sem leírásban), ezért élő chatben beszéltem az LG-vel. Ők azt mondták, hogy a Custom (Game) picture mode-ot kell aktiválni, és habár nem szerepel ott, az lesz.
Mint kiderült, ez nem így van, ugyanis ha megnyomom a menü gombot a monitoron és felfelé nyomva a joysticket game mode-ot váltok, ott kiírja, hogy DAS disabled, freesync on.
Tovább nyomoztam: ha a monitor összes beállítását resetelem (Windows alatt), akkor egy rövid ideig DAS enabled, működik. Aztán rövidre rá kikapcsol. Gép bekapcsolás után (még boot közben) a DAS enabled, ahogy bejön a Win10 login kép, azonnal disabled-re vált. Úgy látszik, Windows alatt nem akar működni. Felraktam a legújabb béta drivert, ott sincs változás.
Szóval ezért nincs szürke csík alul, mivel az csak bekapcsolt DAS és bekapcsolt freesync egyidejű állapota mellett jön elő. Így viszont ugye nagyobb az input lag. Engem perpill annyira nem érint, mert kevésbé játszok FPS-t mostanában online (CS:GO), meg úgysem prő szinten játszom, de azért ez működhetne jól.
Holnap ismét megkeresem az LG-t és megosztom velük a tapasztalatomat, illetve megkérdezem, mit lehet tenni az ügy további pozitív érdekében...Azért majd ha eljutsz idáig Te is, nézd már meg kérlek, hogy Te mit tapasztalsz, megköszönném. Az érdekelne, hogy Nálad látszódik-e egyáltalán a DAS mode választás valahol a menüben..
-
koxminator
senior tag
Mint 3 napos LG 29UM67 tulaj, a következők a tapasztalataim:
1. Igen, 40-75 Hz között tudja a Freesync-et (én mondjuk ez alapján megbuheráltam (szigorúan csak saját felelősségre!!!), hogy 30 Hz-től tudja és szerintem működik, legalábbis AMD Freesync windmill demó legalacsonyabb 35 fps-es nézetnél, ha csak a Freesync megy, akkor sem esik darabokra a szélmalom csavar.
2. Nekem i5 2500k van 4Ghz-en húzva, és R380 4Gb, de ugye ennél a Te R390-ed gyorsabb, tehát nem hinném, hogy gond lenne vele, sőt, biztos nem lesz. Freesynchez viszont DP kábel kell, csak azzal megy.
3. Én pár játékon próbáltam ki eddig: Witcher 3, Elder Scrolls Online, Diablo3, Guild Wars 2, CS:GO. Ezek közül Witchernél szinte alig kellett visszavennem a minőségi beállításokból, hogy állandóan beférjen a 40-75 fps közé (FRAPS állandóan fut, úgy ellenőrzöm), de ez még a Freesync HZ hack előtt volt. A többinél nincs semmi ilyen gond, de ha valahol meg beesne a hack nélküli 40 fps alá, ott meg egyszerűen Vsync On kell, és nincs probléma.
4. Filmek VLC alatt nem mindig töltik ki a teljes képernyőt ennél a 21:9 képaránynál, én beállítom fixen a 2,39:1 arányt, és ez elég jó. Persze, ha van olyan film, amely natívan tudja, ott nincs gond.
5. Régebbi játékoknál előfordul, hogy nem tudják ezt a felbontást, erre lehet megoldás az ingyenes Flawless Widescreen alkalmazás, ezt lehet használni (feltéve ha ismeri a játékot). Újabbaknál már nincs ilyen gond.
6. Teljesen más feeling ez a monitor a korábbi 16:10-es (de a 16:9-es) monitoromnál, már nem váltanék vissza.
7. Először fura volt a magassága, még úgy is, hogy előtte megnéztem élőben, főleg az előző 24"-es monitoromhoz hasonlítva (ennek olyan 23"-es monitor magassága van), de a szélessége, a kép minősége kárpótol bőven.
8. Nagyon király, hogy natívan kezel másik bemenetre rakott gépet/laptopot, ez a PBP mód, a képernyő felezésével (ez az egyik mód) tudod nézni egyik oldalon az egyik bemenet képét, a másikét a másik oldalon. Itt jön ki a szélességbeli előny.Most már csak kalibrálni kellene...
-
Brekk
addikt
Nagyon egyszerű, van friss tapasztalatom ezzel kapcsolatban. Jelen pillanatban a kitett demo PG279Q monitort nyúzom (g-sync), de mivel nincs még meg a 980Ti, ezért "csak" egy R9 290X Matrix karival (freesync). Diablo 3-at próbáltam, és mivel baromi erős a gép, simán kihajtja a 144Hz-et, és nem is esik ez alá az FPS. Tehát hiába nincs se freesync se vsync, ha egyfolytában vsynckel szinkronizálva van a frame a frissítéssel (144Hz mindkettő), így játék közben nem jelennek meg a hibák. De tegyük fel hogy gyengébb a gép, és beszalad a képre 20 szörny, az FPS leesik mondjuk 50-re. Rögtön becsíkozódik a kép, mivel a monitor frissítése nincs szikronban a VGA által kiadott képek sebességével.
Erre van kitalálva a freesync, ami fogja magát és mindig annyival frissíti a monitort mint amennyivel jönnek ki a képek a VGA kártyával. Magyarul mindig szinkronban marad, így hibátlan lesz a kép. Remélem érthetően írtam le.
És ebből következik, hogy ha valaki olyan gamer monitor vesz ami nem tudja a freesyncet vagy gsyncet, de elég erős a gépe, akkor simén elkerülheti, hogy becsíkozódjon a képe. PErsze az megint más kérdés, hogy ezt egy gépigényes játéknál csak úgy tudja elérni, hogy leveszi a monitor frissítéseét annyira, ami alá már nem esik az FPS, és emiatt lehet elveszíti a 144Hz-et.
Nem könnyű dolog ez, de ha vásárlás előtt végiggondolja az ember, hogy milyen erős a gépe, és mivel akar játszani, akkor azért ki lehet okoskodni mi lehet a legjobb megoldás.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
mexel
veterán
Egészen addig míg sok-sok év intenzív géphasználat után majd rájössz hogy fárad a szemed, egyre rosszabbul látsz és esetleg akkor bánod hogy évekig olyan monitort néztél ami nem tett jót. Én már nagyon régen műtettem lézerrel a szemem, és mostanában egyre érzékenyebb. Ez talán köszönhető annak hogy csak kb 1-2 éve használok 20"-nál nagyobb monitort, és sajnos aránylag közelről nézem. Ráadásul igen sokat is ülök előtte. Az utóbbi pár hónapban kezdem érezni hogy a monitorom nagyon fárasztja a szemem.
Így nekem ( és még sok mindenkinek) fontos lehet hogy a pwm-et kikerüljük ha van rá mód, mert nem vagyok biztos benne hogy jót tesz a szemnek, még ha nem is látom esetleg a vibrálást. (van olyan monitor, ha leülök elé akkor amikor elfordulok igen zavaróan érezni a remegését a képnek)Valószínűleg nem véletlen hogy a gyártók nem emelik ki nagy betűkkel hogy a monitoruk pwm-es. Az hogy most sok a kérdés, az csak azért van mert eddig sokan nem is tudták hogyez így van, de most hogy kezd bekerülni a köztudatba ( valószínűleg csak egy szűk rétegnek), így nyilván ezért is kérdezgetnek erről sokan. Főleg akik tudják hogy milyen fontos dolog is a látás, és mennyire nem teszünk azért hogy vigyázzunk rá.
Én lehet hogy főként ezért fogok új monitort venni, hogy a pár éves T220-at lecseréljem pedig a képével ennek sincs gondom. Persze lehet hogy semmit sem nyerek a dologgal majd, de megpróbálom. Ez az egyik oka annak is hogy nem fogok 22"-nál nagyobbat venni. -
South Velen
addikt
Szerintem meg kezdd el megérteni, hogy attól, hogy te nem vagy rá érzékeny, attól még lehet, hogy valaki baromira érzékeny rá. Sajnos sok ember nem képes erre. De ígérem ez lesz az utolsó PWM elleni hsz-em a topikban, van elég saját problémám is, le fogom szarni, hogy arra pazaroljam itt az időm, hogy megvédjem az embereket a PWM-től, mindenki tapasztalja ki maga, sajnos én is kitapasztaltam.
Schawo: mint mondtam, óriási boldogság öntheti el a szívedet, hiszen ez az utolsó ilyen jellegű kommentem itt
[ Szerkesztve ]
-
TaylorPro
addikt
43.690Ft-ért nem kapod meg újonnan gyári garival. Fals az ár adatok. Ha rá mész vagy nem jó a link, vagy drágább.
Más. Voltam ma a Tesco-ba csak hogy lássam a monitor méreteket. Nekem játékra a 21,5col bőven jó. És azt néztem hogy 21,5 és 24 col között azért szembe ötlőbb a méret növekedés mint 24-ről 27-re. A 27 játékra meg számítógépes munkát végezni már irgalmatlan nagy szerintem. A 24 col is nagy, és még határeset, szerintem. Tehát nálam a cél a 21,5-24col. Szerintem lesz most itt áresés Januárban, meg kell várni a jövőhetet. Szóval várok picit, addig 17 colos crt-vel nyomom, legalább jobban lesz értékelve az IPS. Csak azt nem értem hogy a Samu miért nincs benne az IPS bizniszben.
Pixel 9 Wintergreen 256
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest