- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyleves
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Változott a terv, most egy 27 inches 1920x1080 felbontású IPS monitorra lenne szükségem.
Fontos hogy lehessen falra szerelni, és maga a képminőség is a legjobbak közt legyen.Elektronikai üzletben végigsétálva az LG 27 MP 58VQ-P adta a legjobb képet, de ugye az egyetlen hibája hogy nem szerelhető falra.
Az ár ne haladja meg a 90 ezer forintot.
Tud valaki valami hasonló minőségű, vagy más a leírtaknak megfelelő monitort?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
lukcsimre
csendes tag
Sziasztok
Autószimulátorozáshoz keresek monitort. A keret 100e.
Nem tudok IPS és TN között dönteni, 24-27-es méretben keresgélek, 1-5ms válaszidővel, valamint a 0-hoz közeli input lag nagyon fontos lenne a kormány és egyéb dolgok miatt.
Nem szeretnék semmilyen fancy featuret, csak mutassa, amit csinálokMit ajánlanátok?
Amik eddig szóba jöttek (más ötleteket is szívesen várok):
Asus VG248QE
ViewSonic XG2401
BenQ RL2455HM
BenQ RL2460HTSamsungok között is nézegettem az E390-es családot, valamint Acerből Predator GN246HLBBID 24" (70e MediaMarkt, 1ms 144hz TN 5 év garancia) és ugyanezt 27esben is 100e Ft.
Cockpitből játszom, kb 50centire van előttem a monitor, nem mozgok semerre.
-
Tigerclaw
nagyúr
-
TomMusic
őstag
válasz
Livius #67992 üzenetére
Van benne egy USB hub, amit ha a PC-vel összekötsz, lesz 3db USB portod. Szóval 1-ből "csinál" 3-at. Kicsit furán van megfogalmazva.. amit a PC-vel kötsz össze (USB-B típusú aljzat a monitoron), azt hívja "feltöltési" portnak, a többi 3-at (amibe dughatsz pendrive-ot, meg akármit), meg "letöltési" portnak.
-
Tigerclaw
nagyúr
16:9 aránynál mekkora képátlójú monitor az, ami még nem zavaró?
-
diegho
nagyúr
27"-ban mennyire gáz a FHD?
-
Livius
őstag
Hello!
50 és 60 ezer forint között szeretnék venni egy LCD monitort. Tudnátok ajánlani egyet?
A lényeg az, hogy DVI bemenet legyen rajta, mérete max 23" legyen, mert csak annak van hely, és ha lehet minél több gari idő legyen rá. -
4264adam
veterán
-
deja vu
addikt
válasz
4264adam #67984 üzenetére
Mivel nvidia kártyád van, felesleges Freesync monitort vásárolnod az amd fjuture
. Állványban egyértelmű visszalépés a Dell-hez képest, annak legalább normális állítható, dönthető, forgatható van. Elektronikában is gyengébbek az LG-k, a Dell kalibrálva 99-100% sRGB színteret tud, ugyanúgy pwm mentes. A Flicker Save az a pwm mentes háttérvilágítást jelenti az LG-nél. Kicsit ilyen humbuk szaga van ennek a sok képernyőmódnak, maximum ilyen dinamikus kontraszttal játszik, meg overdrive. De szerintem ehhez elég buta lehet az elektronikája. Jól mutat a specifikációban. Nézd meg élőben melyik tetszik, nekem az állvány és a kicsit szebb színek miatt a Dell-re esne a választásom.
-
4264adam
veterán
válasz
deja vu #67983 üzenetére
Igen van, köszönöm szépen tetszik. De:
(L:https://edigital.hu/monitor/lg-23mp68vq-p-23-led-monitor-p417873)LG 23MP68VQ-P(/L) nincs esetleg több fearure-el fel szerelve? Flicker Save, Freesync, különböző mod-ok?
Mi a különbség?
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Milyen monitort ajánlotok maximum 60.000Ft-ig?
De inkább minél olcsóbban. Az elvárásaim, hogy az adatlapomon található asztali gépet és laptopot digitális jelátvitellel tudjam használni.PC - DVI
Laptop - HDMIMilvel a jelenlegi monitorom szellem képesen kezelni a D-sub-ot (Benq G2222HDL). Céges kábelt használok tehát tudom, hogy egy fejlettem monitoron bent szebb képet ad a D-sub.
Amit keresek még: 23" elegendő számomra, IPS és ha leheteséges PWM mentes legyen. Utóbbi érdekében vagyok képes elmenni 60k-ig. Első két tulajdonság 50 alatt is található. Monitor márka nem számít.
-
myckey
veterán
válasz
FuRiONight #67979 üzenetére
Egyelőre egy RX480 fog ketyegni, 8GB.
Nem fogok ultrán játszani, élsimítás is és árnyékolás is tuti lentebb lesz rakva, inkább legyen több FPS -em, ha már egyszer itt a sok sok Hz+freesync.
Majd 2-3 év múlva le lesz cserélve a kártya, egy még jobb darabra.
Ettől ne legyen nagyobb gondom.
de sajnos van -
deja vu
addikt
válasz
FuRiONight #67979 üzenetére
Szerintem ez nem off amit írtál.
A Fury X jó lenne, ha 8gb memória lenne rajta. De egyrészt iszonyat szar az ár/érték aránya, mivel 210 ezer, ezért lassan az ember egy FE GTX1080-at kap, ami szénné alázza.
-
FuRiONight
addikt
válasz
myckey #67978 üzenetére
Én is néztem ezt a monitort, tényleg szép és jo is! wqhd-ra sztem igen keves az rx480, vagyis elég sok kompromisszumot kell kötni az ilyen felbontáshoz. A baj még nem is ezzel van, hanem h nincs megfelelő AMD kártya, amivel ekkora felbontásban tud az ember jatszani kompromisszumok nelkul!
-
myckey
veterán
Tegnapi nap folyamán, szert tettem egy Acer XF270HU gyönyörűségre.
Mondanám, hogy ronda és finom, de akkor hazudnék, mivel a küllemével is elégedett vagyok. Matt az egész, nincs tükröződő, fényes felület.
Tartottam, hogy majd kicsi lesz a 27" .Fenéket.
Freesync egyelőre nem áll rendelkezésre ( de már itt vannak az RX 480 kártyák )
Egyébként, remek színek, tűéles kép. IPS-WQHD-144hz. Ezt nem is ragoznám.
Az IPS panelokkal kapcsolatos problémákat nem véltem felfedezni oly mértékben, mint ahogy azt elő szokták hozni.
Köszönöm a segítséget Brekk kollégának. Bemutatta a monitorokat, segített amiben csak kellett.
Továbbá a vásárlás során is rugalmas volt . -
NFree
addikt
Sziasztok , A kérdés a következő, milyen monitort ajánlanátok 26-os méret felett szeretnék vásásrolni 32-34 esek már sajos drágák . ezek az ível kijelzők kinek valók , félek tőlle ,hogy az ágyab dőlve a hajlítása miatt szarul fog kinézni a dolog közelről gondolom oké.
jelenleg 1 Lg 26 W2600H monitorom van asszem tn paneles de ettől fügetlenül meg vagyok vele elégedve .
Nem vagyok hardcore gamer , de szeretem a tűéles képet és a szép szineket persze ami nem viszi túlzásba a dologot.
29 es ívelt monitoron gondolkodom. Kérdezném ez nem alacsonyabb a 26 os monitornál? Gonolom ezeknél a filmeknek kedvez mert kevesebb lessz a fekete rész alu ill felül vagy teljesen eltűnik . asztalon játékkal játszva nem zavaró az ekkora méret ?Szóval jó hülyén fogalmaztam remélem ki tudtok belőlle hámozni valamit s kapok valami ajánlást is .
ja és ha lehet ne legyen 200k fölött az ára talán ünepek környékén meg tudnám lepni magam .
-
SG3rg0
őstag
Segitsetek, nem tudok választani!
Dell P2417H IPS LED monitor, 23.8" Félek a bevilágitástól, hogy zavarni fog.
BenQ EW2750ZL Csikol hogy ugyanannyi pénzért mint a Dell kapok egy 27est.Melyiket vegyem?
-
RazoR
veterán
Kis észrevétel az U2713H-val kapcsolatban: reggel bootolás közben (én bootoltam nem a gép) feltűnt egy magas frekin sípoló hang a monitorból, olyan coilwhine szerű halk hang. Egyből pánik, valami a panelen a végét járja! Egyből google meg fórumok, hogy mi lehet és meg is találtam a megoldást ami egyszerű de mégis bosszantó hiba. Ha ki van húzva a beépített usb-hoz az usb kábel megszűnik a hang, ha be van dugva sípol... WTF?
-
kp59
aktív tag
válasz
DonDennis #67962 üzenetére
Nekem ilyen monitorom van és számomra tökéletesen elegendő. Egyáltalán nem érzem hogy a 2560x1080 felbontás kevés lenne ehhez a mérethez (de ez szigorúan csak az én véleményem).
Persze a legjobb az lenne ha megnéznéd valahol a saját szemeddel mert itt a topikban is vannak olyanok akiknek ez már (állításuk szerint) nagyon nem elegendő.
-
deja vu
addikt
válasz
Krristooff #67963 üzenetére
Kint is van a hirdetése, Dell P2417H, P2317H.
-
Krristooff
újonc
Sziasztok!
Gépfejlesztés előtt állok amiben egy Monitort és egy videókártyát szeretnék venni. Az teljes keret a két eszközre 150e ft videókártyából két jelölt van az egyik a RX480 a másik a gtx1060. A kérdés megéri -e a drágább kártya rosszabb monitorral mint a kicsit gyengébb kártya jobb monitorral.
Ha ez eldőlt akkor a következő kérdés milyen monitort vegyek az adott árkategóriában. Ugye az RX480 esetében kb 60e ft a keret míg a gtx 1060 jelen ára szerint 40e ft.
A monitort játékra (főként lol és overwatch), filmnézésre stb. használnám.
Szerintem az rx480-as megoldás jobb lenne minőségibb monitorral, mivel óriás gépigényű játékokkal nem nagyon játszok. De azért gondoltam megkérdezlek titeket is.
Monitor legyen:
-FULLHD
-IPS
-max 5 ms válaszidő
-min 60 hz
-az olcsóbb monitor min 21" a drágább min 24" -
Golota
aktív tag
Sziasztok! Nem gamer felhasználónak kellene egy kb 21 colos méretű monitor. Elsősorban olvasás, böngészés, fotók, filmek (ez ritkán) nézegetése. Szempontok fontossági sorrendben:
1) képminőség
2) betekintési szög
3) ár (jó lenne 50körül, vagy alatta, ha lehet)Nincs semmilyen márkapreferencia.Nem kell semmi extra szolgáltatás, legyen rajta DVI és HDMI bemenet, de kb ennyi.
Köszönöm.
-
G.I.JOE
senior tag
Hi!
Srácok egy WQHD felbontású monitor, mennyire szereti a nem natív felbontást? 4-5 évre vennék gépet és 2-3 év múlva nem vennék újra vga-t, játszhatok a részletességgel is, de mi van ha a felbontással? Pl. egy MG278Q-n mennyire zavaró játék közben a FullHD? -
TomMusic
őstag
Köszi a választ! Szóval esetemben (mármint hogy nagy a korrekció mértéke) rossz is meg jó is..
Más téma: a múltkori dedikált vs. integrált történet: azt vettem észre, hogy mint ha lassabb lenne a "képátvitel" a két monitoron. Bár most nézem, pl. filmnél mint ha a kép lenne gyorsabb a hangnál. Na jó, ennek utánanézek..
-
DonDennis
senior tag
Sziasztok, első kérdésem az lenne, hogy 34 colos monitorból elég az 1080p vagy azért ott már kell az 1440p? Megéri a kb +100.000Ft-t? Amin gondolkoztam az a LG 34UM68-P vagy pedig a LG 34UM88-P. Illetve egy bónusz kérdés láttam olyat hogy UM88C-P és sima UM88-P itt mi a különbség mert annyi, hogy árban a CP az 10.000Ft al olcsóbb. Segítségeket előre köszönöm.
-
Brekk
addikt
válasz
TomMusic #67941 üzenetére
Minél kisebb annál jobb a monitor. Vagy inkább annál kisebb korrekcióra szorulszoftveresen. Tehát ha nem jól állítod be az RGB-t a monitoron azzal ronthatsz az eredményen.
Arra érdemes figyelni, hogy a program változtatja a léptékeket, minél kisebb a korrekció mértéke annál közelebb hozza határérték sávot, így ami egyik monitornál nagy korrekciónak tűnik az közben lehet mégis kisebb mint a másiknál. -
Brekk
addikt
Azért nem kalibrálva adják el, mert egy monitort jól bekalibrálni fél - 1 óra, a gyárban erre nincs lehetőség. Vagy ha igen akkor meg az lenne a baj, hogy drága.
Amúgy nem létkérdés a kalibrálás, az XB271 anélkül is szép színeked ad. Tn panelnél mondjuk érdemes, meg dobozból kivéve elég fakó és színtelenek a tn monitorok.
Szerintem nagyon kis különbség van sebességban a tn javára, én tuti h az XB271-et venném. Hozzátéve. hogy másfél két hónapig nem lesz ha elfogy az utolsó 3db.
Acer nem kapott gsync ICket, leállt a gyártás. ASUS PG279-et egyelőre nem érinti szerencsére. -
gid
tag
válasz
SG3rg0 #67944 üzenetére
Sziasztok
Ha tudtok, segítsetek választani.
Van egy gtx 970-em, ehhez kellene 27 colos g-sync-es monitor.
Ezeket néztem eddig:
Sokat számít a v2-es g-sync?
Érezhetően lassabb az IPS monitor a tn panelesnél?Egyébként azt nem igazán értem, hogy miért nem kalibrálva adják el a monitorokat? Miért kell külön kalibráltatni?
-
SG3rg0
őstag
Valaki itt a topikban használ Benq EW2750ZL?
-
TomMusic
őstag
-
TomMusic
őstag
Hali,
A kalibrálás eredményét, azaz pl. ezt hogyan kell értelmezni? (Brekk?)
-
BudaiZoli
tag
Sziasztok!
Eléggé buta vagyok a monitorokhoz, szóval a segítségeteket szeretném kérni srácok. Szeretnék átlagos felhasználásra(játék, net, film) egy átlagos 24-25" monitort. Olvasgatom itt amiket írtok, de mint ha néha idegen nyelvet olvasnék.
50-55 ezer Ft között van rá keret, nagy igényeim nincsenek igazából. Hátha tudtok ajánlani egy-két jól bevált terméket.Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv.:
Zoli -
SG3rg0
őstag
válasz
deja vu #67933 üzenetére
Ha a Dellt veszem és lesz rajta egy bazi nagy bevilágtás tuti visszaküldöm. Félek az IPS monitornál a felhősödéstől. Főleg netezésre kevés filmre kell. Nem játszom. Csak amennyibe kerül a Dell annyiért már egy 27 kapok most akcióba. Inkább ez verérel.
Sony tv ből is a VA panelest vettem mert nincs felhősödése 55colba van.
-
deja vu
addikt
válasz
SG3rg0 #67932 üzenetére
A mostani VA panelek gyengébbek mint az IPS-el szerelt monitorok, nem lehet olyan szépen bekalibrálni. Filmnézésre természetesen jobb, mert elég nagy a kontrasztja. Ezek már nem a régi Samsung féle S-PVA panelek, hanem gyengébbek. De igazából azt vedd ami tetszik, nem én fogom használni. Egyébként én VA fan vagyok, csak nem ezeknek a gagyi VA paneleknek a fanja amik most vannak.
-
deja vu
addikt
válasz
SG3rg0 #67930 üzenetére
"sapphire R7 250 2gb vga van. Ez egy hdmi kábellel egy 27 monitort meg tud hajtani?" Persze, de használhatsz DVI kábelt is mert az is van az R7 250-en.
"BenQ EW2750ZL LED monitor, Full HD, VGA, HDMI, Hangszórók, Villogásmentes, Fekete 63.900ft"
Inkább az előző kettő közül válassz. -
SG3rg0
őstag
Melyiket vegyem?
Asus VX279H LED IPS Monitor, 27" eMa 66.510ft kuponnal
Dell P2417H IPS LED monitor, 23.8" eMa 64.900ft -
diegho
nagyúr
válasz
FuRiONight #67923 üzenetére
Ez tényleg jónak tűnik. Köszi.
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
23-24” FHD IPS monitorok közül melyek PWM mentesek az ilyen 40-50k körüli kategóriában?
-
killer095
őstag
válasz
FuRiONight #67912 üzenetére
Megértelek persze, jó választás lesz sokat segít majd a sync!
-
FuRiONight
addikt
válasz
killer095 #67908 üzenetére
Vga jelenleg nincs, eddig az 1070-re vártam de eleg durván elszálltak az árakkal (175k) amit mar nem vagyok hajlandó kifizezni. Ugyan igy gondolom a g-sync-es monitort is, nem éri meg azt a 80k felárat azért meg "g-sync"-es. MG279Q mellé ideiglenes egy custom 480 és ha értelmes áron lesznek a nagyobb AMD kártyák akkor arra váltok. Nincs semmi bajom az NV-vel de azert h ő vga+ monitor párosát tudjam hasznalni kb. 150k-ba kerülne többe, ami akárhogyis nézem nagyon sok.
-
killer095
őstag
válasz
Teaway #67909 üzenetére
Z35
Szép mély feketéje van a VA panelnak, lehet kicsi a 2560x1080 pixel 35"-ra de viszont én nem láttam hogy pixeles lenne a képe, viszont lenyűgöző látvány a 2db 27-es elszégyelte magát mellette
(persze ez szubjektív saját vélemény) Kihajtani meg egy álom a felbontást!
-
killer095
őstag
válasz
Franklin #67907 üzenetére
Ha van neki radeonja akkor nem kell annyira vad vga sem, a freesync is segit valamennyit
Ha zöld van a gépben, és spórolnék a dzsíszinkszre inkább, mivel még egy 1080-sem hajtja meg 144Hz-en normálisan (nem ultra low beállításról beszélek)
Nekem ezért esett a választásom az arany középútra, rákérdeztem pár napja 3 monitorra, és miután elugrottam meglesni őket élőbe nem volt kérdés melyk jön haza velem nem olyan soká
-
Franklin
addikt
válasz
FuRiONight #67906 üzenetére
Ha van hozzá bika vga, ami meghajtja 144 Hz-en, akkor jó választás.
-
FuRiONight
addikt
Asus MG279Q-Rol vélemény?
-
Nojbee
tag
válasz
FuRiONight #67890 üzenetére
Kipróbáltam, és nálam nem jelentkezik a probléma DP-n.
Kipróbáltam úgyis hogy csak a monitor megy el aludni, és úgyis hogy a gép is. Mindkét alkalommal egérkattintásra feléledt a monitor.DP-n az én problémám sem jelentkezett még, hogy szétesik a kép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lg ultrawide 34wp500
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- LG UltraWide 35WN75C-B VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / 5ms / FreeSync
- 27% - Samsung G8 Odyssey OLED 34 Monitor! 3440x1440 / 175Hz / 0.03ms / FreeSync! BeszámítOK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD