Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ennyi erovel vehetnem a fapados LG-t is, de azt valamiert megsem akarom (pedig tetszik az ultravekony keret). Gyakorlatilag ezen monitorok 110-170 ezres arsavban mozognak. A hasonszoru LG panelre epitkezok elleneben csak van kulonbseg koztuk. A Dell a kulso es a jo ar/ertek aranyukrol valo elhiresulesuk miatt szerepel jelenleg az elso helyen.
-
Brekk
addikt
válasz #59070464 #47692 üzenetére
A dell 29" acer 29" és asus 29" monitorához már volt szerencsém. Mindhárom nagyon jó, az NEC valószínűleg ugyanerre a panelra építkezik saját elektronikával. Biztos nagyon jó monitor, de ebben a kategóriában még nem szokott annyival jobb lenni, hogy megérje a plusz pénzt. Az említett monitorokat kalibráltam, mind remek eredményt hozott, inkább csak az ár, esztétikum, csatlakozók lehetnek a döntőek a választásban sztem.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
törölt tag
Nagyon-nagyon minimális iróniát érzék hsz-ban. Rosszul érzem? Utolsó összegzés részemről: végülis "csak" a nagy képátlóról kell lemondanom mozifilmek tekintetében. Minden más elvileg előny és pénzembe (most) nem kerül a frissítés. A gari is lejárt már a TV-ről 2-3 hónapja (bár semmi baja) és a monitoromra is csak néhány hónap gari maradt hátra. Aztán ahogy véget ér a snookeridény lassacskán Giro d'Italia.
-
törölt tag
Nem akarok két monitort. Elsősoron a káva miatt. A fő profil film és játék (pld. BF3, Dota2). Nem időben, hanem inkább fontossági sorrendben. Bár most VGA-m épp nincs. A többi tartalom fogyasztás, minél kevesbb alt+tab-al. Jobban elférnék széltében (akár két böngésző egymás mellett vagy egy pdf és egy böngésző, stb.). Ráadásul azt vettem észre - bár nem most -, hogy a Dell 2311H-nak szebb képe van, mint a Panasonic 50U30-nak. Többszázezres TV-re pedig nincs keretem. Két hangrendszert sem kellene tartani, elég lenne egy jobb. TV-t is ritkán nézek. Főleg sport, de egyhuzamban nem tudok nézni mondjuk 3 óra snookert, de ha mellette csinálhatok valamit a gépen, akkor az számomra kényelmesebb és 21:9-en azért több dolog elfér. 27 inch 2560x1440-en csak egy pillanatig gondolkoztam, a mozifilmek azon duplán kisebbek lennének (-2 inch +(-16:9)), játékok alatt pedig hamar összecsuklana a pénztárcám.
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz #59070464 #47692 üzenetére
A koncepciót nem értem - én inkább vennék még egy U2311H-t, apróról - túl erős kompromisszum ez, de a kérdésedre válaszolva véleményes, hogy megéri-e az NEC a felárat. Van pár extra feature (human sensor, ambient light sensor), viszont a Dell-ben van homogenitáskiegyenlítő elektronika, ami ilyen széles monitornál nem hátrány, még a vele járó kontrasztvesztés ellenére sem. Szóval helyből szerintem nem biztos, hogy megéri a felárat az NEC, főleg ha fogcsikorgatós az ügy. Valószínűleg jobb lenen a kalibrálhatósága és szubjektíve lehet a képe is, de véleményes a dolog, nem volt hozzá még szerencsém, de az interneten mindenhol dicsérik. Ennyit tudnék hozzá tenni az ügyhöz, rád bízom a döntést.
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
törölt tag
21:9-es monitort tervezek. Most egy kalibrált Dell 2311H-t használok, máig szeretem és rosszabbat sem akarok. Acer, AOC, Asus, Dell, LG, Lenovo, NEC, Philips is kijött már ilyen monitorokkal. A középáras Dell 2913WM-el szemezek. Ezt is kalibráltatni fogom. A nála ~25e Ft-al drágább NEC EA294WMI mivel ad nála többet? Mivel két kijelző helyett egyet fogok használni (50 inch plazma, 23 inch monitor), ezért minél jobbat szeretnék, de a kettő eladásából bejött összegen felül (~150-160k) sokat nem szeretnék ráfizetni (vagy ha nem indokolt, nem fizetnék rá ). Alkalmanként ezen fogok TV-zni is (többnyire kis ablakban), de beépített hangszóróra nincs szükség. Majd egy külső TV tunert vennék mellé.
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz v1kt0hr #47680 üzenetére
Mert értek hozzá.
(#47685) Plex14 : Minden gyár gtg válaszidőt ad meg, s a btw az összes LG-nél ugyanúgy 14 ms, csak nemigen tüntetik fel. Szóval úgy 5 ms-os a BenQ, mint ahogy 14 ms-os az LG is. Tehát nyugodtan veheted a BenQ-t, ha 40k alatt akarsz 23"-es IPS-t. Viszont, ha kitolható a keret egy 10-essel, akkor már van U2311H az aprón, garanciás is. Az általad felsoroltakból meg 231P lehet jó.
[ Szerkesztve ]
-
Plex14
csendes tag
Köszi a választ!
de Válaszidő (Tr+Tf; tip.) 14ms, 5ms (GtG) az 5ms csak grey to grey
vagy még ráfizetek egy 10est és akkor LG 23MP65HQ-P vagy LG 24MP55HQ-P vaagy LG IPS231P-BNde legjobb lenne az ára miatt a benq de biztos, hogy nem 14ms hanem 5ms?
biztosra akarok menni -
Gabesz85
csendes tag
Szevasztok
Mi véleményetek a 3 monitorról? Melyiket vennétek meg?
LG 21,5" Monitor IPS - 22EA63V-P. 36000Ft
BenQ monitor LED GW2320 IPS 23'' 35770Ft
BenQ monitor LED GW2265HM 21.5'' 34848FtMelyiknek szebb a képe,és melyik a jobb minőség?
[ Szerkesztve ]
-
V8TommY
tag
Jo reggelt,
Van valakinek informacija arrol, hogy mi a kulonbseg az LG 27MP55HQ es LG 27MP55HQ-P kozt?
Google-t kerdeztem mar, de eddig nem sikerult rajonnom.
IPS paneles, PWM mentes monitort keresek, lehetoleg pivot lehetoseggel de igazabol nem surgos a vasarlas.
Nemetorszagban elek es egy 24 oran at tarto akcio kereteben a LG 27MP55HQ (tehat nem a P vegzodesu) nagyjabol 48 ezer Ft-nak megfelelo valutert viheto haza, ujonnan, bontatlanul, szallitassal 3 ev garral. Ennyiert az sem lenne baj, hogy nem nem tudja a pivotot.
Az IPS panel es PWM mentesseg viszont fontos lenne.
Elore is koszonom a segitseget!
udv,
Tomihttp://www.phmegbizhatosag.atw.hu/ - V8TommY felhasználónak 6 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
v1kt0hr
tag
üdv! max 40e Ft értékben szeretnék egy 24 colos bestbuy-t (játékra és filmre=betekintési szög min 160°). használt is lehet akár.
Melyik az a márka amit ajánlotok és melyik amit inkább jobb elkerülni?[ Szerkesztve ]
Lenovo y510p, OnePlus 6
-
Isual
veterán
válasz Plex14 #47670 üzenetére
5 ms a Benq. Én inkább azt venném.
-
Joe Swanson
senior tag
Sziasztok u2312hm pwm-es vagy nem?
-
Plex14
csendes tag
Visszavonom amit az előbb írtam
benq gw2320 nak 14ms a válasz ideje... inkább az lg-t választom, azt márkát legalább jobban ismerem -
Plex14
csendes tag
Sziasztok!
Benq GW2320 (23") és LG 22mp55hq (21,5" IPS LED monitor között vacilálok, a benq kedvezőbb lenne, mivel géppel együtt rendelek a pcx-ről így is alig férek be a keretbe. Szóval inkább megkérdezném, mennyire megbízható a BenQ márka és milyen monitorokat csinálnak? Van-e olyan jó mint az LG? Olvastam pár infót róla, hogy jó meg minden, de azért biztosra mennék(szerk.: milyen hdmi kábelt ajánlotok?)
[ Szerkesztve ]
-
Garada
őstag
Üdv 30-35k körül lévő monitort keresek lehetőleg 23,6, 24" és IPS panel meglegyen. Mit ajánlotok?
-
Damage
senior tag
válasz Dendry #47643 üzenetére
Pár nappal ezelőtt vettem náluk monitort. Előtte felhívtam őket. Már telefonon keresztül is nagyon segítőkészek voltak! Elmondtam az igényeimet és a rendelkezésemre álló összeget. Hozzáértésüknek köszönhetően hamar kiderült, hogy melyik monitor felelne meg legjobban az elvárásaimnak. A személyes találkozáskor megerősödött bennem az elhatározás, hogy náluk akarok vásárolni. Korrekt, ügyfélbarát és hozzáértő csapatuk idejüket és fáradtságukat nem kímélve megmutatta a számomra szóba jöhető alternatívákat. Utólag kiderült, hogy nem csak a lehető legjobb monitort ajánlották, de olyan szinten be is kalibrálták, ami ritkaság számba megy! Ez nem reklámszöveg, tényleg így van! Én egészen biztosan náluk fogom venni a következő monitoromat is! Fényképszerkesztésre vásároltam és "fillérekért" megkaptam a legjobbat! Nyugodtan menj hozájuk! Vásárlóként fognak rád nézni és a legjobbat fogod elhozni a pénzedért!Tőlem egy határozottan "Ajánlott" plecsnit kaptak!
''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche
-
deja vu
addikt
válasz KAMELOT #47663 üzenetére
Oké, köszi a linket.
De azért az sem baj, ha valaki megmondja azt, hogy a külföldön vásárolt modellekre él a garancia? Például ha 1-2 éves monitort veszek, arra itthon tudom-e érvényesíteni a fennálló 3-at?
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
KAMELOT
titán
válasz deja vu #47662 üzenetére
Eljösz komáromba és megveheted itt is. BP-i vagy 85km az meg semmi! 624euro az 193 000ft. Helyben ki is próbálhatod a pixelhiba végett.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
deja vu
addikt
válasz KAMELOT #47661 üzenetére
De több olyan modell van amit már nem forgalmaznak és tetszik, például az első Foris is lehet kedvemre való. Remélem annak nem 3x8 bites a belső vezérlése mint az s2433-nak.
"Eizo SX2262WH...554euro"
Itthon nem ~169 ezer, hanem vagy 230 ezer, kurva nagy a különbség.Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
KAMELOT
titán
válasz deja vu #47660 üzenetére
Az itthon megvásárolt monitornak ide van a garija. Kintről vásárolt modell az semmi. Garancia nulla vagy nagyon bonyodalmas. Szerintem inkább gyűjts és vegyél tiszta új monitort, olyat amilyet szeretnél.
Ha meg rossz a szemed akkor duplán áldozz a monitorra!!! Tuti megéri! Kérdezd a szakikat ez ügyben.
Eizo SX2262WH...554euro
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
deja vu
addikt
Oké.
Nekem azért is a vesszőparipám a pwm kérdés mert rossz a szemem, és egy p232 még a megfizethető kategória. Egyébként külföldről rendelnél monitort, használt vagy új Eizo-t? Itthon él a garancia rájuk? Itthon az a baj, hogy ilyenek használtan sehol sincsenek. Én már kifutott modellek iránt érdeklődöm leginkább, amik CCFL háttér világítású S-PVA modellek. Az SX2262 meg baszott drága, majd a kisebb 4k Dell árában van és kevés az Eizo kontrasztja, mintha valahol olvastam volna, hogy kalibrálás után 750 körül volt.Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Johnyheroo
csendes tag
Hi
Szeretném a véleményeteket kérni vásárlás ügyben.Kb 2hete böngészem folyamatosan a netet a megfelelő példányért és 2monitorra esett a választásom.
1: Asus vx239h
2ell u2312 vagy esetleg a p2314 sry ha nemjol irtamÉs igazából a hozzá nemnagyon értő fejem 2dolgot is lát,hogy az asus jobban néz is ki és hdmi csatlakozója is van és Elvileg válaszidőbe is valamivel jobb,de aztis látom hogy itt a forumon a dell-t istenítik. Ha valaki 1-2 átfogó érvel megtudná győzni ,hogy melyik a jobb és miért azt nagyon Megköszönném.
-
ZS3NI
őstag
Sziasztok!
Melyik a jelenleg legolcsóbb játékhoz is ajánlott 120 (144) Hz-es monitor?
Méretben kb 24"-ra gondoltam.
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Isual
veterán
válasz deja vu #47653 üzenetére
"Azért írom le, mert ott vannak a Dell-ek harmad áron, és nem hiszem, hogy annyival jobb a NEC" - Annyival nem is jobb, de megéri. Annak persze, akinek van rá igénye - akármilyen.
Ettől még egy monitort nem a számok határoznak meg, be kell ülni elé, meg kell fogdosni, szagolni, simogatni, aztán akkor fogod észrevenni egy Dell és egy NEC, EiZO közötti különbséget, még ha ugyan az a panel is van bennük. Ár/értékben mindig is a legjobb volt a Dell. De minőségben, extrákban, anyaghasználatban, elektronikában és még egy sor dologban, ami van akinek fontos egy monitor vásárlásánál, másnál kevésbé, szerintem az NEC nyújtja a legtöbbet az árért. Az EiZO is, csak drágábban."Egyébként én még mind a mai napig úgy érzem, hogy te ott dolgozol, mert mindig mindent tudsz, egyfolytában teszteled az ottani monitorokat, de ha nem hát nem. Vagy hogy lehet összebarátkozni ennyire monitor boltosokkal, hogy én is hetente megnézhessem az új modelleket?" - Bármikor bemehetsz, én se ma kezdtem és eddig még nem küldtek ki sose.
-
deja vu
addikt
Na az jó dolog, hogy létezik ilyen lehetőség, majd lehet élek vele. Csak én mint idegen ha nem veszek semmit, akkor annyira nem szeretem mások idejét lopni, és rosszul érezném magam. De tényleg korrekt hozzáállás.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Brekk
addikt
válasz deja vu #47653 üzenetére
"Vagy hogy lehet összebarátkozni ennyire monitor boltosokkal, hogy én is hetente megnézhessem az új modelleket?"
Bejössz minden héten, és kipróbálod azt a monitort amit szeretnél. Erre eddig is volt lehetőség.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
deja vu
addikt
Azért írom le, mert ott vannak a Dell-ek harmad áron, és nem hiszem, hogy annyival jobb a NEC, hogy megérje a többszörös felárat. De mindegy, te vagy a NEC szakértő és kedvelő. Egyébként én még mind a mai napig úgy érzem, hogy te ott dolgozol, mert mindig mindent tudsz, egyfolytában teszteled az ottani monitorokat, de ha nem hát nem. Vagy hogy lehet összebarátkozni ennyire monitor boltosokkal, hogy én is hetente megnézhessem az új modelleket? Biztos jó dolog lehet ennyi jó cuccot látni.
Kamelot Értő olvasás ember!!, egyáltalán nem vettem úgy, hogy kérdezel.
"(#47642) deja vu: Mondjuk ezt nem is tudtam, hogy pár modell PWM-es."Ezt írtam:
"Nem, az a kérdés, hogy egyáltalán létezik-e pwm mentes NEC. "Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Isual
veterán
válasz deja vu #47650 üzenetére
"NEC P232, P242 6+2 bites panel, pwm, de a többi modell is pwm-es" - Ez így hülyeség. Az összes PA NEC-k high-frequency PWM-esek, ilyen 20-44 kHz-en. Ami effektíve PWM-mentesnek felel meg.
A másik meg, hogy már nagyon régóta írogatsz ebben a témában, mert biztosan piszkosul fájdalmasan érintett, megértem, csak ez a számhuszárkodás a szarköpülés csimborasszója. Hány EiZO, NEC monitort próbáltál te PWM ide vagy oda, 6+2 bit ide vagy oda? Mit vennél észre, mi alapozná meg a véleményed, milyen lenne a benyomás? Csak mert ez a hatalmas buktatója, ha valaki túlzásba viszi az "utánaolvasgatást". És egy olyan világba kerül, ahol már nem monitort akar venni, hanem specifikációt. Ami nem életszerű.
6 bit + A-fRC-t a világon 1000 emberből 1 vette volna észre mielőtt ez hivatalosan berobbant az internetre, annó még az U2311H kapcsán, hogy így olcsósít az LG. Az LG, nem az NEC. Ez akkor miért az NEC hibája, hogy ilyen panelt gyárt neki az LG? Nem is lényeg, mert vak tesztben, egy 14 bites elektronikával a panel mögött nem tudom hányan szúrnák ki a különbséget egy true 8 bites PA231w és egy P232w között. Szerintem szintén, 1000-ből egy. Észrevehetetlen, lufi a téma, gumicsont, főleg ilyen kategóriában.
Ami meg a PWM-et illeti. Nyugdíjas hazavitt annó egy P232w-t tesztelni. Tudtuk, hogy PWM-es. Nem örültünk, nyilván se ő, se én. Pár nap után annyi volt a véleménye, hogy te PWM ide vagy oda, ezeknek az NEC-knek olyan nyugodt képük van, hogy ő nem is érti, élvezet nézni. Brekkékhez nemrég visszavittek egy PWM-mentes 2412-t, megmutatták neki a PWM-es EA244WMi-t és ugyan ez, "ennek annyira nyugodt a képe", azt vitte el, mert ő nem a számok, hanem a szeme alapján vett monitort.
Szóval lehet, hogy te olvasod a fórumot, de te se tudsz semmivel se többet KAMELOT-nál, ami a valóságot illeti NEC téren.Hát így.
[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
Melyek modellek nem pwm-esek?
-
deja vu
addikt
válasz KAMELOT #47647 üzenetére
Nem, az a kérdés, hogy egyáltalán létezik-e pwm mentes NEC. Látszik, hogy nem olvasod a fórumot, csak írogatsz.
-
Brekk
addikt
válasz Dendry #47643 üzenetére
Azert vannak a monitorok előre bekalibrálva, hogy ne kelljen adott esetben fél, egy órát várnod. Ezek mindegyike át van nézve, és alaposan bekalibrálva. A nagy részét én szoktam csinálni, van hogy keso estig. Elofordul, hogy azon a gepen marad a profil amin kalibralok, es elfelejtem betenni a dropboxba (pl. mikor ejfelkor még ezt csinalom). Ilyenkor az emlitett gepről elő kell keresni. De a profil fájlt a szoftver készíti, ebbe beleírja a monitor sorozatszámát, és a reportba is amit nem igazan lehet csakúgy gyártani.
-
mrbig25
őstag
Üdv Mindenkinek!
Az alábbi típus felől érdeklődnék: BenQ GW2760 /sima GW2760, nem pedig a HM és/vagy HS változat/, nagyon csábító az ára.
Szóba került itt a fórumon is, hogy a HS változat megjelenése óta vélhetően mind a három változatban PWM-mentes a háttérvilágítás.Meg tudja ezt valaki erősíteni vagy cáfolni, aki nemrégiben vett/látott ilyen típust?
[ Szerkesztve ]
...
-
Dendry
csendes tag
Sziaszok,
Mennyire megbízható, korrekt hely az oaziscomputer? Tegnap voltam náluk, vettem tőlik egy Dell monitort, kértem hozzá pixelgaranciát+ingyenes normál kalibrálás járt hozzá. Aztán kicsit furcsa szájízzel jöttem el, mert pl. nem előttem bontották ki, kalibrálták a monitorom, hanem lehoztak az emeletről egy bontott csomagolású monitort, ami elvileg bevolt kalibrálva. Aztan nam találták elsőre a szinprofilt hozzá, utana eladó fülem hallatára kért a kollégájától "egy" szinprofilt (mintha nem is konkrét monitorra vonatkozna)... persze lehet hogy minden teljesen korrekt volt, de mégis furcsának éreztem a vásárlást... Esetleg valakinek hasonló tapasztalatok?
-
deja vu
addikt
válasz KAMELOT #47640 üzenetére
Na meg az Eizo-nak legalább pwm mentes monitorjai vannak, ami nem mondható el a NEC-ről. NEC P232, P242 6+2 bites panel, pwm, de a többi modell is pwm-es, csak azért 200 ezer fölött én elvárnám, hogy ne legyen, meg főleg ne legyen ennyire spórolós a P széria. A spórolásra ott az EA modellek, de a belépő Profi modelleknél ezt nem játszottam volna meg.
-
KAMELOT
titán
-
Damage
senior tag
Egy laikus kérdés: hol tudnám megnézni a kalibrált monitorom gamut eredményét az srgb színteréhez viszonyítva?
''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche
-
Isual
veterán
válasz I3EI\ICE #47631 üzenetére
Íme a pontos színtere:
(Fekete: sRGB, Fehér: AdobeRGB, Sárga: Monitor natív színtere Programmable 3 módban)
(#47627) Brekk: Ez így van, csak kevesen látják ezt és még kevesebben látják ezt be. Túlzóan nagy az EiZO márkanév vonzereje még ma is, pedig 200k felett az NEC rendre felveszi vele a versenyt, sőt. Ahogy a PA271w vs CG276 kalibrációs eredményei is szinte identikusak, az árukkal ellentétben. (Igaz a 276-nak van beépített kalibrátora.)
[ Szerkesztve ]
-
parkr
őstag
válasz ablack #47632 üzenetére
az egy régi TN paneles cucc inkább ezt a Benq-t vegyed
vagy ezt az LG-t ha tudsz rá többet költeni -
ablack
senior tag
Sziasztok,
Szerintetek mi éri meg jobban? Egy használt SAMSUNG 2233RZ vagy valamelyik ma kapható új 30-32ezer körüli monitor? A felhasználás: 50% net, 20% film, 30% jaték. A min. 21" méret fontos.
[ Szerkesztve ]
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz Khelben #47616 üzenetére
Azt javaslom, jó alaposan teszteld le, nincs-e valami nem szembetűnő képhibája (pl homogenitás hiba), próbáld ki, mennyire zavar a kb 35ms input lag, és ha megveszed, használd minél alacsonyabb fényerőn (ha rám hallgatsz, mindenképp 50 alatt, de szerintem 20-30 közti fényerő is bőven elég rajta átlagos körülmények közt).
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz KAMELOT #47607 üzenetére
Az a 4600, ami kiderült, az nem sok. Annyit én kb 3 év alatt tekerek bele egy monitorba, amit használok (napi 4 órával számolva) . 25ezerért már szinte ingyen lenne. "WCG ellenzőket", és hcgamereket leszámítva szerintem nagyjából bárki egyet értene, aki ismeri a típust. Egy használt 22-es TN áráért egy élete derekán járó kiváló 24 colos grafikus monitor. Úgy gondolom, erről kár volna lebeszélni, csak azért, hogy vadiújat vegyen. Szerintem egyedül az input lag miatt vérezhet el, bár ahogy kivettem, nem headshot-gyártásra kell...
-
Brekk
addikt
válasz CYBERIA #47625 üzenetére
250 megás Tif file volt prooffal, AdobeRGB forrásból CMYK-ra photosoppolva. Igazabol ra lehet mondani, hogy referencia osztály. Mondjuk tény, hogy a Discus saját profillal rendelkezik a típushoz, ami nagyban hozzájárult az eredményhez. Egyedül a nem túl nagy kontraszt érték tűnhet fel, ami betudható a digitális homogenitás kiegyenlítésnek, no meg ne feledjük, hogy nyomdára igazából a nagyon pontos színek, és a nem túl nagy kontraszt a nyerő. Nem véletlenül nem rendelkeznek ezek a sok százezres csodák 1000:1 fölötti kontraszttal.
-
CYBERIA
senior tag
Tényleg szép.
szerk.: Szemnek milyen a látvány?
[ Szerkesztve ]
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
Brekk
addikt
Volt alkalmunk kipróbálni egy NEC PA242 monitort, prémium kalibrálással ezt sikerült:
Félhardveres kalibráció. Soha még ehhez foghatót nem láttunk.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Peethy
őstag
Én meg ma üzemeltem be az U2412M-et Ráadásul ma jött meg a vállalkozói igazolvány is, és még a névnap is ma van - halmozott élvezetek, máskor 2 hét alatt nem történik ennyi (bocs, ez kikívánkozott)
-
Isual
veterán
válasz Edward1981 #47615 üzenetére
Inkább az LG. Talán.
AOC-ot HDMI-DVI kábellel tudod rákötni a VGA DVI kimenetére.Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Khelben
nagyúr
válasz I3EI\ICE #47597 üzenetére
4600 üzemóra van a monitorban. Engem a 27-es LG-ben zavar a bevilágítás, elég brutális a sarkokban. Úgyhogy ha ez beválik minden téren és még játékra is alkalmas, akkor szerintem marad és megy az LG... A 6 évet amúgy csak hasraütésnek írtam, akkoriban tesztelték a monitort az egyik újságban, ebből gondolom, hogy max 6 éves lehet. De az is lehet, hogy csak 3.
-
Edward1981
tag
Sziasztok.
A következő 2 monitor közül melyiket ajánlanátok játékra?
AOC I2369VM
LG EA2363V
Egy régi LG IPS236 mellé menne kettő valamelyikből...Az AOC-ot rá tudom kötni DVI-ra egyébkénet?
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
balazs025
senior tag
Hello! Szerintetek jó ez a monitor ( SAMSUNG S24D390HL) vagy van jobb ebben az árkategóriában? Főleg játékra és internetezésre használnám. Fontos még, hogy HDMI-s legyen.
-
Smile8822
senior tag
-
Smile8822
senior tag
Sziasztok
Most rakok frissen össze egy asztali gépet és monitort szeretnék venni hozzá.
40/50k környékén szeretnék rá költeni és érdekelne hogy mit ajánlanátok ...•19Christian88• http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=smile8822 -_- {" John Digweed - Heaven Scent "} ~ Apple iPhone 16 Pro Desert Titanium ~
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz KAMELOT #47603 üzenetére
A 6 év nem számít sokat, ha kevés üzemóra van benne, szerencsére erről a típusról könnyen lehet hiteles infót nézni ezügyben. Én személy szerint szívesebben vennék mondjuk egy használt 6os Golfot 70ezer km-rel, mint egy vadiúj wagonR-t. Pláne ha a Golfot fele áron adják, és hibátlanul megy. Persze az autók óráját nem nehéz visszatekerni...
[ Szerkesztve ]
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz Marky21 #47604 üzenetére
Arra a célra jó választás. Kicsivel szűkebb gamut mint a wcg-s IPS-eké, de ez is 95% felett fedi az AdobeRGB-t, és számottevően mélyebb, és homogénebb feketét ad, mint az IPS-ek. Kalibrálni munkához okvetlen szükséges. Én némi black crush-t tapasztaltam vele (feketéhez nagyon közeli sötétárnyalatokat érintő anomália), de szerintem ezzel együtt is remek monitor a mai használtpiaci áráért.
-
Marky21
aktív tag
Hali!
Mi a véleményetek erről a monitorról Dell UltraSharp 2709W ,leginkább grafikai munkára használnám. -
pootty
csendes tag
Sziasztok!
Monitort szeretnék venni, 35-40k-m van rá. Elvárások: Full HD legyen, 21-22" méretű.
Ha olyat tudnátok ajánlani, amelynek stabil állványa/talpa van, és nem inog és hintázik mint néhány silány darab, annak nagyon örülnék!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest