Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- AuraSync kibeszélő topic
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
köszi. igazából arra lettem volna kíváncsi, hogy valaki járt-e már ezzel jól... De mindegy, ahogy ismerem a szerencsémet, én inkább nem játszok ilyenekkel.
De más kérdés. Iszonyat sok monitor van, de tényleg.
kb. nyár magasságában láttam 16:10-es, USB-C-s Lenovo Thinkvision-öket, többfélét is, gondoltam is, hogy egy ilyen majd jó lesz. Csak rádugja a laptopot USB-c-n, van kép, periféria, és tölti is, lehet spórolni egy dokkolót. De naiv voltam, hogy ilyen egyszerű lesz...Amit anno néztem, az a T25m-10.
De már sehol nem árulják. Létezik, hogy már kifutott?Van még olyan 16:10-es, amin usb-c nincs (25d-10), illetve van olyan 16:9-es, amin van USB-C. De ha már lehetne választani, nekem a 16:10-es kéne igazából...
azt hittem, ez egy olyan projekt lesz, hogy egy fél délután alatt megoldom, de csak jobban belezavarodtam.[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
mpierre
veterán
Megpróbálom még egyszer: [link]
De kiegészíteném a korábbiakat, hogy a lentiek közül melyik lenne jobb elsősorban CAD és hasonló csodák, illetve némi fotószerkesztés mellé. És éppen töröm a fejem, hogy kipróbálok vmilyen wacom táblát is. Ha még véletlen natív 10 bit és nem 8 bit+frc az még jobb lenne (a'sszem ez utóbbi is van a listában). Max 150-160k-ig.
Philips 325B1L
AOC Q32P2
Philips 27M1N5500ZA (egyáltalán kapható már?)
BenQ EX2780Q
DELL S2721DGFA (még épp, hogy belefér)#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Csandi
őstag
válasz wikings2 #120397 üzenetére
Ha 240-es TN-t vennél, akkor csak az Omen X 25 vagy a Zowie XL2546K, szinte minden verseny ezeken megy és ezeken játszanak a versenyzők. (Az előbbi modell nekem is volt már) Ezesetben én azt mondom viszont, ha így nyomod, hogy ne vegyél 144hz-est mert a 240 előnyösebb olyan szinten és helyzetekben ahogy játszol.
Az IPS vs TN pedig ezesetben hát, én is versenyeztem sokat fps-ekben és mindig TN-en játszottam, most egy 1440p 240hz-es IPS monitorom van és hazudnék ha azt mondanám, hogy ez alkalmatlan lenne versenyszerű játékra, de míg a TN-ből mind nagyon szép szinte motion blur mentes képet ad (cserébe gagyi színek és csak szemből látod) adidg IPS-ből nagyobb a szórás. Szóval lehet neked mégis inkább a TN-t javasolnám, vagy ha IPS akkor nagyon nézz utána, hogy mire számíthatsz az adott darabnál.
Vagy ugye ott a 360hz-es IPS, de az drágább kateg[ Szerkesztve ]
-
wikings2
őstag
Csandi : Köszi szépen a kommentet így akkor már kontextusba tudom helyezni az árakat. Komolyabb szinteken pörög most a játék, rengeteg versenyünk van a csapatommal és most szembesültem vele igazán az első nemzetközi lanunkon hogy az ottani setupok monitorja mennyire durván más világ mint amit én használok közel 7 éve
koxx : köszi a tippet! ez az alienware 2521hfa szembe jött egy top10 es listán de mintha TN paneles listát néztem volna, de akkor benéztem ez nagyon bejövős és a 130 talán nem is annyira elborult pénz érte. Gyanítom hogy a fentebb említett 180k TN monitort az Asus Rog márkanév húzza annyira amennyi, de még így is nagyon indokolatlan nekem az az árcímke főleg így hogy egy dell aw 2521 ugyan azt tolja IPS el 130k ért. Köszi a segítséget!
Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.
-
-
japunk
aktív tag
Sziasztok!
AOC 24G2U/BK monitorom mellé keresek egy másik, nagyobb, 27"-es méretű monitort. A 27"-est használnám továbbra is játékra, a jelenlegit pedig side monitorként csekkolni a discordot, feed-et, stb. Nem szeretnék a jelenlegi specből lejjebb adni tehát:
- 144hz legalább
- IPS (nálam ez bevált játékra)
- (elvileg) 1ms
- full HD bőven elégAmiket kinéztem:
- AOC 27G2U ~85k
- MSI Optix MAG275R ~82k
- Asus TUF VG279Q1R ~85kTudnátok ezek közül nekem ajánlani egyet? A keret végét olyan 80-90k között húznám meg. Ránézésre nekem szinte ugyanaz az összes. Köszönöm előre is!
The owls are not what they seem.
-
nagyúr
hello. monitort keresek a becses nejemnek notebook mellé, és belebotlottam a neten az alzába.
Az lenne a kérdésem, hogy hogy vannak ezek a kibontott monitorok?Többféle kategóriát is láttam, ilyeneket, hogy "használt", "újszerű", "felbontott"...
Mondjuk a felbontott és az újszerű között mi a különbség? És a használt hogy kerül egyáltalán a webshop-ba?egy konkrét dell-ről van szó, újonnan ~140,"újszerűen" 98 e, "használtan" 89e Ft...
mennyire rizikós egy ilyen?
Normális, hogy ekkora árkülönbség van?
Vagy be lehet ezt vállalni így is? ha nem tetszik, vagy pixelhibás, csak visszaviszem, és ennyi?[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
jeffreybboy
tag
Sziasztok.
Van egy DELL ULTRASHARP U2719D monitorom.Szeretném lecserélni egy 4k hdr(60hz elég) monitorra, ami legalább ezt a színhelyességet tudja mint a Dell, Photoshop és Playstation 5-re lenne használva. Nem feltétlen Dellben gondolkodnék, más lehetőség is szóba jöhet. Miket tudnátok ajánlani?
Egyedül az idő a barátom.
-
MODERÁTOR
válasz wikings2 #120390 üzenetére
Samsung odyssey szeriaja 240Hz-es es nem TN panel. De ahogy irtak fentebb, hacsak nem vagy valami ultrapro gamer akkor a 144-170Hz-es IPS gamer monitorok tokeletesek lesznek, 60Hz utan barmelyik valasztas eg es fold lesz.
Aki 180-ert TN paneles monitort vesz, haaat
Most nezem, hogy 24” kell neked, ott boven van valasztek.
A dell aw 2521hfa fhd, ips, 240Hz es 130e ft az oazisnal.[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
wikings2
őstag
Ezért is kértem a segítséget mert tudomásom szerint a TN kerülendő, mégis 180 ezerért kapok TN-t 240hz kategóriában ahol ahogy látom az IPS nem jellemző, viszont 144hz es IPS monitor már elég gyakori és azok csak 80-100 ezerbe kerülnek? Ennyire megtolja az árat a 240hz annak ellenére hogy egy masszív visszalépés van benne panel téren? Gondolom 60hz után a 144hz tól is kifolyna a szemem de szerettem volna hosszú távú befektetéssel egy 240hz ra lőni de rendre TN alternatívákat látok csak erre. Furcsa nekem ez az egész vagy inkább gondolom nagyobb az elvárásom mint ahol jelenleg a tech jár?
Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.
-
wikings2
őstag
Sziasztok!
Asus Rog Strix XG258Q ba érdemes még beleugrani manapság? Voltam most egy versenyen ahol egy ilyen jött szembe és nagyon megtetszett a mostani 60HZ 5ms IPS monitoromhoz képest hogy hogyan viszi a dotát. Ahogy nézem annak ellenére hogy 2017 es monitor elég borsos ára van ahhoz képest hogy TN, közben egy ASUS TUF VG249Q ami 2019 es már IPS és ugyan csak 144hz de a többi paraméterében vetekszik az XG258Q-val (180k helyett 80k ért). Kicsit zavaróak ezek az árkülönbségek, nem értem mit kapok a pénzemért a 180k-s esetben (vagy mit nem a 80-s TUF esetében). Valaki tudna segíteni eligazodni? (6 éve IPS monitort használok, TN sosem volt és kicsit félek hogy 180k ba ha beleugrok a TN miatt megbánom legyen bármennyire is jó a dotához a monitor, főleg igy hogy 5 perc google után kijött 80k ért az IPS es TUF)
Köszi szépen előre is!Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.
-
Helló, azt szeretném megkérdezni, ha egy ASUS TUF VG249Q Gaming monitor, 23.8”, IPS, Full HD, 1 ms, 144Hz, FreeSync, HDMI, D-Sub, DP monitort HDMI-vel csatlakoztatnék az Asus ROG Strix G17 G713QM akkor ki tudnám használni a 144 Hz-et? Ugyanis az USB-C-re hátul egy külső NVMe-s SSD fog kerülni, tehát a Displayport ezért nem opció.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Vismajor01
addikt
Van olyan monitor a használt piacon ami 43-49 inch UW és tud built in KVM-et?
Azt szeretném h a monitorba dugom a perifériát és nem kell átdugdosnom semmit, ha átkapcsolom a HO laptopra akkor azt látom/irányitom, ha meg gamer pc akkor meg azt.
Samsung cj89 tud ilyet, de ebből egyet találtam de az pricerangen kivüli (200k a max)
Samsung chg90 az elődje, és nem tudtam confirmálni h most van e benne avagy sem?Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
halalfalo
csendes tag
Heló!
40-45 ezer Ft körül a FHD, 75 Hz, IPS, 24” monitorok közül melyik lenne a jobb választás? Fontos lenne, hogy 2 digitális bemenete legyen, így ezt a kettőt találtam:
LG 24MP59G-P
MSI Optix G241V E2 -
GamerGép
újonc
Sziasztok!
Monitor állvánnyal kapcsolatban lenne egy kérdésem remélem tudtok nekem segíteni.
2 monitort fogok a vásárolni az egyiket FPS (24,5 col) játékokra fogom használni a másikat pedig MOBA (27 col) és egyéb játékokra.
Olyan monitor álványt keresek ( lehetőleg 1 darab dupla álvány) amin megcsinálhatom azt, hogy mindig az a monitor legyen elöttem amin játszok éppen. Vagyis ha éppen FPS-t játszok az van elöttem és melette pedig a másik monitor, aztán ha elég volt akkor csak átmozgatom őket és a MOBA-s monitort rakom magam elé.
Tudtok ilyen állványt ajánlani nekem?
Köszi szépen!GamerGép
-
boogie84
veterán
Sziasztok,
tudom nem erről szól a topik, de segítséget kérnék DP kábel választás témában. A gyári Dell S2721DGF kábeléhez hozzáérve elment a kép, majd többszöri újraindítás után engedte csak beállítani a 165Hz-et. Szóval valami jó minőségű DP kébelt szeretnék venni. Van ajánlott példány?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
titán
Ma érkezett Dell P2720D. [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Az első három kép 20% fényerővel és 40% kontraszttal készült, a második három pedig 60-60%-on. Tükörreflexes géppel, 2 másodperces záridővel, iso 800 érzékenységgel kb 2 méter távolságból.
Mit gondoltok?
szerk: extraként a 13 éves Eizo FlexScan S2231W monitorom S-PVA panellel: [kép] [kép] [kép] Azért ennek a feketéje durva.
[ Szerkesztve ]
-
zharkanyi
tag
Megadta magát a régi Samsung 24-es monitorom (LT24B300) és most relatíve SOS kell helyette egy új.
Totál felkészületlen vagyok a témában és már 2 órája olvasgatok, de még nincs kiszemelt.Szempontjaim:
- 24-27 méret; szóval kicsit lehet nagyobb, mint az előző, de ha ugyanakkora az is jó
- hdmi a videokártya miatt
- normális hangszóró; nézünk rajta filmet is; nem szeretnék hangfalat is venni (régi megfelelt)
- 75Hz vagy több; az összefoglalóban olvastam, hogy 60Hz helyett 75Hz ajánlott a filmekhez. (ezt mintha éreznénk, mint hiányosság, de lehet nem ezért van)Valamit tudnátok javasolni?
Természetesen minden ami plusz az csak jó. Napi 8-12 órát is nézni fogom a következő években.
-
Blindfish
tag
válasz l.skywalker #120377 üzenetére
Megnéztem őket, és semmi gond nincs velük. Aztán néztem kicsitfelfelé az áron, hát nagyon sok féle monitor lett... Még gondolkodom, meg várok péntekig. Hátha találok valami nagyon durvát... Alapnak ez a 3 monitor jó!
-
Blindfish
tag
válasz l.skywalker #120375 üzenetére
Köszönöm a villám választ!
Nagyon szeretem a HP közösséget, itt mindig van aki tud választ adni a kérdésemre! -
l.skywalker
félisten
válasz Blindfish #120373 üzenetére
Ezzel a VGA-val érdemes a lehető legnagyobb FPS-re lőni valami szolíd felbontás mellett, de szerintem nem kell nagyon kompromisszumot kötnöd, kivéve ami az árát illeti.
Acer Nitro XV252QZbmiiprx (UM.KX2EE.Z01) - ez 280Hz-es FullHD, de "csak" 24,5 colos - 99.990.- HUF
Samsung C27RG50FQR - ez ugyan ívelt, Full HD, de 240Hz-es és Gsync támogatás is van benne, a 4ms válaszidő nem a legjobb, de 27"-os. Árában most akciósan egész baba: 69.990.- HUF
AOC C27G2ZE monitor vásárlás - ez is Full HD/240Hz-es monitor, de a válaszideje csak 0,5ms. Freesync-es, 27"-os 87.990.- HUF
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
thomasrc
tag
Urak! Valaki tud segíteni abban, hogy a felsorolt monitorokat rendezi nekem legjobbtól a legrosszabbig vagy legalább a top3-at kiválogatja közülük? Próbálok utánuk olvasni, de egyszerűen olyan szinten szórnak a tesztek és vélemények, hogy nem tudok dönteni.
Felhasználási cél: Amatőr szintű fotószerkesztés ÉS gaming (igen, tudom, de a kettő külön nem megy). sRGB-re fogom kalibrálni, de nem lenne baj, ha gyárilag is nagyjából ide lenne kalibrálva, mert azért az sem egészséges, ha sokat kell rajta húzni.
AOC 27G2U/BK
ASUS VG279Q
AOC 27G2SAE/BK
LG ULTRAGEAR 27GN600-B
ACER PREDATOR XB273GPBMIIPRZX
LG 27GN750-B120e Ft. felettiek ("esetleg, ha..." kategória):
ASUS TUF GAMING VG279QL1A
ASUS TUF GAMING VG279QMHa jól tudom, akkor az összes monitor 6 bit + FRC, viszont a két LG-ről nem találtam ezirányú infot. Feltételezhető, hogy azok is FRC-vel tudják a 8 bitet?
Illetve ami még elbizonytalanít, hogy AOC monitorok 120% körüli sRGB-t tudnak, amit profilozással elvi szinten vissza lehet húzni 100% körüli értékre, viszont ezzel nem fogok túl sok kompromisszumba belefutni? Például nagyon bandingesek lesznek az átmenetek vagy hasonló a túl nagy korrekció miatt? Tudom, hogy van bennük sRGB emuláció is, de arról olvastam, hogy lockolja a vezérlőket, ami szerintem eléggé gáz úgy, ezért nem tervezem használni azt a módot, ha AOC-re esne a választás.
Másik: Az ASUS VG279Q-ról az Oázis 97% sRGB lefedettséget ír, viszont az ASUS honlapja és a többi tesztek is 99%-ot írnak. Ez valami elírás lehet vagy az Oázis honnan szedte ezt az adatot?
[ Szerkesztve ]
-
Blindfish
tag
válasz l.skywalker #120372 üzenetére
Inkább FPS-el. Pl. CS:GO, CoD, BF. Van amikor moba, Dota2.
-
Blindfish
tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a monitorom, mert már kezd zavaró lenni a csikozás. Egy RTX 3060ti-m van, amelynek nincs vga kimenetele, ezért átalakitóval viszem tovább a képet. Nem is ez a lényeg, hanem szeretnék egy magasabb kategóriás monitort, olyan 80-100 ezer körül. Márka mindegy, inkább játszom rajta, mint filmet nézek. Méretben 25-27 körül. Van esetleg valami javaslat, hogy ilyen kategóriában melyik monitor lenne jó választás játékra? (Nem kell nekem hajlitott képernyő. )
Válaszotokat előre is kösznöm!Üdvözlettel,
Bl!nd -
Parson
addikt
válasz pappkarcsi #120369 üzenetére
Köszi a visszajelzést, ezek mind hasznosak. Majd megirom a végeredményt, az biztos, hogy a monitor jó lesz - max egy extra videokártya kell, addig meg max kisebb felbontásra lesz téve, ami persze valószinü ezesetben. Jobb ötletem jelenleg nincs - sajnos a PC konstrukció 4 éve csak 1920x1200-as monitorokra lett elökészitve, amik mai napig nem érkeztek meg, ugyhogy most meg UHD szintre lépünk. Remélhetöleg hosszú idöre kiszolgálnak majd, föleg hogy mac mini-hez is jobb a nagyobb felbontás, ha alkalmasint megjön.
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
pappkarcsi
senior tag
válasz Parson #120353 üzenetére
Nekem egyszer sikerült belefutni egy ilyen (UHD 30 Hz) vásárlásba, pont irodába. Dokkolón nem ment át csak 30Hz.. Valen jól írta: Használhatatlan. Azonnal ment vissza a webshopba, és cseréltük kisebbre.
#120350 unclefucka köszi!
[ Szerkesztve ]
Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
Parson
addikt
válasz South Velen #120366 üzenetére
Nem laptopról megy majd, hanem normál PC-röl - ezért is lehet lazán beledobni egy videokártyát, ha az alaplapi videokártya tul gyenge.
Késöbbiek során max egy Mac mini jöhet még szóba, Laptopra egyszerüen nincs szükség - de ha lenne is, csak HDMI vagy Displayport input van ezen a monitoron.
-
inf3rno
nagyúr
Irodai célra keresek monitort. Grafikus munka sem lesz vele, nem kell, hogy színhű legyen, de azért jó lenne, ha nem totál ergya színei lennének. 27"-osat milyet tudtok ajánlani? Keret max 100k. Jó lenne, ha állítható magasságú lenne és legalább WQHD.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
l.skywalker
félisten
válasz Csandi #120364 üzenetére
Ez így van és míg egy monitorral lekorlátozza magát a csak PC/konzol/játék vonalra, egy TV esetében ott van a többi szórakozási opció is (TV adások, streaming stb.)
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
Csandi
őstag
válasz viperabácsi #120358 üzenetére
Jobban jársz TV-vel már csak azért is mert mérhetetlenül jobb HDR-t kapsz egy TV-től mint ezektől a monitoroktól.
-
l.skywalker
félisten
válasz viperabácsi #120361 üzenetére
Nehéz kérdés ez. Most jelenleg van 16 játék ami támgoatja, de ezek sem minden játékmódban hanem van ami csak egyes részein a játéknak. Ide jutottunk el 1 évvel a megjelenés után. Ha lesz ebben a generációban is félgenerációs ugrás, akkor 2-3 év múlva megint kiadnak egy erősebb konzolt, ami már lehet hogy több 4K/120FPS játékot fog támogatni, de szerintem konzol vonalon indokolatlan marketing szlogen fog ez maradni. Ha minden 60FPS-el fog futni máris többet léptünk előre az előző generációhoz képest. Márpedig még mindig több a 30FPS-el futó játék, mint 60.
-
Parson
addikt
válasz South Velen #120354 üzenetére
Hm, több tesztet is nézegetve, statikus képernyötartalomnál nem nagyon jön ki a különbség, persze mozgó tartalmaknál már látványos, de pl egy táblázatszerkesztésnél, vagy hasonlóan nem mozgó tartalmaknál ez nem tünik problémának. De mint irtam, egy extra videokártya persze javit a helyzeten a késöbbiekben, HA van rá igény. Vélemény?
-
viperabácsi
addikt
válasz l.skywalker #120360 üzenetére
Igen , de gondolom a jövőben jönni fognak . Ennyi pénzért meg nem 2 évre venne monitort az ember.
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
l.skywalker
félisten
válasz viperabácsi #120358 üzenetére
De alig van játék, ami támogatja a 4K/120FPS-t Series X-en. Szerintem indokolatlan arra a portra szűrni.
-
l.skywalker
félisten
válasz viperabácsi #120356 üzenetére
Szia. Rövid keresés után ez tűnik a legjobbnak, de azt tudnod kell, hogy Series X-en 120Hz mellett maximum 1440p lesz a felbontás:
ASUS ROG Strix XG27UQR monitor vásárlás, ASUS ROG Strix XG27UQR bolt árak, Asus akciók, árösszehasonlító (arukereso.hu)Itt pedig a hivatalos oldala:
ROG Strix XG27UQR | 27 to 31.5 Inches | Gaming Monitors|ROG - Republic of Gamers|ROG Global (asus.com)Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
Csandi
őstag
válasz viperabácsi #120356 üzenetére
Ezek vannak összvissz
-
viperabácsi
addikt
-
Parson
addikt
válasz South Velen #120354 üzenetére
Na erre kiváncsi leszek, mert valszeg tesztelve lesz. Legrosszabb esetben kisebb felbontásra lesz állitva a kijelzö, jobb esetben jön hozzá egy videokártya is, ami orvosolja a problémát nativ felbontáson 60HZ-re - hosszútávra kell a monitor, úgyhogy inkább ez a monitor, mint egy fölösleges közbülsö megoldás, ami után jöhetne csak ez.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Ez az ASUS XG32VC egyelőre nem agyeldobós az LG 34UC79 IPS panele után, persze kell valami kalibrálás, de elég fura a képe. A monitor talpa indokolatlanul nagy helyet foglal, az ívelés kicsit nagyobb mint szükséges lenne. A 16:9 még egész jó a 21:9 után.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Hauptmann
addikt
Az Asus VG279QL1A-val senkinek sincs tapasztalata?
-
unclefucka
senior tag
válasz pappkarcsi #120338 üzenetére
Igen, a GN880 ugyanazt a panelt kapta, mint a GN850.
Ha valakinek ilyen állvány kell a monitorhoz, akkor nem rossz darab.
[ Szerkesztve ]
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
WARZ
tag
Sziasztok!
Monitort szeretnék venni, a keret olyan max. 1250 euro plusz minusz egy kicsit mehet még!
-Az elképzelésem min 38" méret
-Játékra /FPS/, Munkára /grafikonok elemzése, és sok sok ablak/
-IPS vagy VA igazából nem tudom /egy MacBook Pro (Retina, 13-inch, Mid 2014) használok most aminek a kijelzőjével meg vagyok elégedve/ Mondjuk talán felhősödést nem szeretnék látni
-Jo lenne ha gsync lenne vagy kompatibilis legyen
Kiszemelteim ebben a keretben:
- LG 38GN950-B
- Dell Alienware AW3821DW
- Samsung Odyssey G9 /régi nem a NEO/ De ide azért ha játék menne később igen combos kártya kéne
A segítségeteket előre is köszönöm, és ha van esetleg valami más ajánlat is azt is szívesen fogadom! -
Lordvipi
csendes tag
Szeretnék venni egy ips 27 col 1ms 144hz-es FHD monitort fő ként gamekhez és filmnézéshez kéne ár max 86 ezer ig.
lehetőleg kompatibilis legyen az Nvidia kártyával.előre is köszi a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
Üdv ! 4K monitort keresnék Xbox Series X mellé .
Amit tudnia kellene : VRR , hdmi 2.1 ( 4K 120hz miatt ) HDR 10[ Szerkesztve ]
-
Gomez
aktív tag
válasz Dozbik #120316 üzenetére
Szia!
Pont a múlt héten vittem vissza egy ilyet, egy heti próba után. Több dolog nem tetszett benne:
- Erős IPS glow. Ez lett volna az első IPS monitorom, egy 12 éves TN paneles monitort cseréltem volna le vele. De még ennek a 12 éves monitoromnak is kevésbé zavar a backlight bleedje... Persze lehet, alapvetően az IPS monitorokkal van problémám ilyen szempontból, nem kifejezetten ezzel a modellel. Mindenesetre inkább egy VA panelessel fogok legközelebb próbálkozni.
- Nincs rajta audio kimenet csak bemenet.
- Nagyon instabil a talapzata: rendesen billeg, mikor az ember nyomogatja a gombjait.
Viszont az emagban szó nélkül visszavették, szóval nincs benne kockázat, ha neten rendeled.''I tell you what, I tell you the words: who ooo oh, okay?'' /SAXON/
-
Parson
addikt
Sziasztok,
tudom egyszerő a kérdés, de fel kell tegyem, hogy tutira menjek:
adott a gép specifikációja:
• 1 x HDMI™ port, supports a maximum resolution of 4096x2160@30Hz(7th CPU), 4096x2160@24Hz(6th CPU), 2560x1600@60Hz
• 1 x DVI-D port, supports a maximum resolution of 1920x1200@60Hz
• 1 x VGA port, supports a maximum resolution of 2048x1536@50Hz, 2048x1280@60Hz, 1920x1200@60Hzilletve adott monitor (SAMSUNG U28R554UQR 28 Zoll UHD 4K Monitor - 4 ms Reaktionszeit, 60 Hz),
2 HDMI, 1 Display Port
resolution: 3840x2160Kérdés: Igaz, hogy a végeredményben kompatibilisek, és müködik a 3840x2160 @ 30 Hz (persze csak a HDMI porton, 1 db monitorral) ??
Tehát a fentebb irt monitoron (1 db), HDMI-HDMI portokon, 60 Hz helyett 30 Hz megjelenitéssel, UHD (3840x2160) felbontással.
Köszi elöre is
[ Szerkesztve ]
-
kedvesgabor
tag
Sziasztok,
cserélném régi monitoromat, egy Philips 246V5LHAB/00-ot.
Két monitort néztem egy [LG] -t és egy [BenQ] -t. 27"-t szeretnék és nagyjából ez az 50eFt lenne a keret, böngészés, játék, film lenne a profil, 0,5-1m ről.
A kettő közül melyikkel járnék jobban? Esetleg lenne jobb választás?Köszönöm a segítséget!
-
pappkarcsi
senior tag
Hát ez a GN850 jónak néz ki! És arról lehet tudni valamit, hogy a GN880 is ugyanazt a panelt kapta-e mint a GN850?
unclefucka LG-ken kapcsolható általában a standby led, az usb hub viszont jó cucc.Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
unclefucka
senior tag
válasz Hauptmann #120332 üzenetére
#120332 Hauptmann:
Mondom, nem sokban különbözik, de nem ugyanaz. Öcsém vett 27GN850-et, látványra nem sok különbség van. Én ragaszkodtam a DELL-hez.
Az S2721-en van USB HUB és a bekapcsolást jelző LED kikapcsolható rajta (és akkor világít, ha standby-ban van), ezek fontosak voltak nekem.#120334 siege5:
A DGF végű annyiban különbözik a DGFA-tól, hogy az A-végű megfelel az EU energiahatékonysági követelményeknek. Ez biztos.
Valahol írták, hogy a DGFA firmware frissítést is kapott, de erre vonatkozóan nem találtam biztos információt.
Ha van rá lehetőség és árban sem tér el, akkor a DGFA-t érdemes megvenni, mivel ez a frissebb a gyártási időben. Amúgy ugyanaz a két monitor.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
veterán
válasz siege5 #120334 üzenetére
Dell/Alienware monitoroknál az "A" betűről azt olvastam, hogy csak régiós megkülönböztetés, talán más használatit adnak hozzá vagy nem tudom, szóval nincs különbség a két monitor között.
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
siege5
aktív tag
válasz unclefucka #120331 üzenetére
Itthon viszont kapható egy Dell S2721 DGF és DGFA végződésű "egyed" is, mind a kettőre igaz lehet? (a nagyobb oldalakon amit ismerek nem foglalkoznak a DGFA típússal, így megnézni sincs lehetőségem a különbséget)
Más:
El vagyok végképp veszve 1 hete találtam egy monitort amire már éppen áment mondtam (Acer Predator xb273Ugs) erre kiderül, "csak" 1.2-es DP csatlakozója van (az m27q-nak is), sajnos az MSI optix MAG274qrf típusnak szintén így írják egyik másik oldalon. Marad az LG általad is írt GN850-B típusa (írtó rossz beállítási lehetőségek) vagy az először kinézett Acer Nitro xv272up (majd 4 éves panel), vagy valamelyik DELL (asusokat nem is néztem, nem sokat ajánlgatják őket)
Vagyok bajban egyébként, mert bár az eddigi DELL P2414H típusúm is végülis jó volt, de ablak előtt ülök vele, érzem ha fény esik rá rosszabbul látok, viszont gyakran sötétben használom estefelé, amikor meg "szürke", emiatt meg VA is szóba jöhetne, de sosem volt és nem tudom ki sem próbálni mennyire rosszak azok a betekintési szögek, ami az előző kettőn segíthetne.
Kb a 150ezres kategóriában nézelődöm, főleg casual játék (nem fps, de a "folyamatosság" és szép színek fontosak lennének a képi világ miatt), némi irodai munkával. 27"on 1440p-ben gtx 1080 mellé.
Ha van más ajánlat amit érdemes lehet még megnéznem szívesen várom. -
kolmee
csendes tag
Sziasztok. 3 monitor között gondolkodom. Főleg videó nézésre és játékra használnám, a játék elsősorban forma 1 lenne. Jövőre szeretnék venni egy PS5-t és azzal is használnám a monitort, ott nyilván több játékot játszanék vele.Köszönöm a segítséget előre is.
ASUS TUF VG289Q1A
LG 27UL650-W
Samsung U28R550QR -
Hauptmann
addikt
válasz unclefucka #120331 üzenetére
Amikor még érdeklődtem a QHD monitorok iránt, valahol azt olvastam, meg tán itt a topicban is megerősítették, hogy mindkettőben ugyanaz a panel van.
-
Som@
őstag
Sziasztok.
Xbox series S mellé keresnék valamilyen monitort.
Első körben ezt néztem ki.
[link]
Az ársáv ez kb.
Igazság szerint a gyereknek lesz, de nem igazán jutok dűlőre.
Ő inkább tvt szeretne, de szerintem fölösleges neki a szobájába nagyobb kijelző. 😏Ne a múlton töprengj! Ne a jövő miatt izgulj! Éld meg a jelent!
-
Hauptmann
addikt
Erre-re valaki? Egy Asus VG279QL1A megéri az 50 eze Ft plsut egy AOUC 27G2U-hoz képest?
[ Szerkesztve ]
-
titán
27 collon a 4k felbontás nagyon sok? Nem túl picik a dolgok?
-
titán
válasz unclefucka #120318 üzenetére
Ennél a típusnál mi okozhatja a fejfájást, amiről már többször lehetett itt olvasni?
-
geckowize
őstag
Sziasztok,
100.000 Ft környékén (max 120.000 Ft) keresem a következő feltételeknek megfelelő monitort:
Felhasználás: CoD: Warzone
- WQHD (2560x1440)
- 144 Hz vagy efeletti VRR
- FreeSync
- legalább 27" képátló (32"-osra is kérnék ajánlatot)
- panelnél IPS-t preferálnám, de ha azt mondjátok VA, vagy más típusú jobb, akkor ok
- nem kell ívelt
- matt bevonat
- DisplayPort jó lenne, mert úgy tudom, hogy FreeSync NVIDIA kártya esetén csak azon megy és bár 6700 XT lesz hozzá egyelőre, ha mégis cserére kerülne sor, jó lenne, ha nem kéne új, G-Sync-est nézni emiatt"G-Sync compatible" magával hordozza a FreeSync-et, vagy ez két külön dolog? Ha egy monitornál nem írnak FreeSync-et, csak G-Sync compatible-t, akkor Radeonon nem megy a VRR?
Nagyon bejött az Asus TUF GAMING VG249Q, csak az ugye FullHD.
A WQHD "nagytesója" (amely nem ívelt) az ASUS TUF GAMING VG27WQ, arról mi a vélemény? Oazison ezekre a feltételekre szűrve kiadja, de még sok mást is. Kár hogy nem lehet Nem ívelt-re szűrni...A válaszokat előre is köszi!
-
Hauptmann
addikt
válasz unclefucka #120318 üzenetére
Igen, és ezt a panelt kapta meg a 27GN850.
-
unclefucka
senior tag
válasz Hauptmann #120312 üzenetére
Az S2721 egy továbbfejlesztett LG panelt kapott, bár nem sokkal tud többet.
144Hz -> 165Hz és HDR10 -> HDR400Helyzetjelentés S2721 téren egy hét után:
Most már mindenféle felhasználás megvolt, netezés, YouTube, e-mail, Excel, Word, PDF, DWG, SDR játékok, HDR játékok. Mindet 2-6 órán keresztül.
Fejfájásnak, szem fáradásnak nyoma sincs.
A színek szépek, a HDR ütős (sokat kellett és még kell is majd állítgatni, hogy 100%-os legyen a HDR élmény).
A Windows-nak viszont egyelőre jobban áll az SDR.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
GrotESC
aktív tag
válasz Lacuss20 #120197 üzenetére
Szia! A linkelt monitor csak UWHD 21:9 arányú (2560x1080 ugyanannyi sor van, mint Full HD-ben, csak több oszlop). Nekem is ilyen van. Az ár tényleg jó, de neked 16:9-es 4K kijelző kellene, ha TV helyett szeretnéd használni. Szerintem.
Brit tudósok megállapították, hogy tíz emberből négy az hat.
-
Dozbik
tag
Sziasztok!
Erről a modellről van valami visszajelzés? Ajánlott stb.? -
pappkarcsi
senior tag
válasz Hauptmann #120312 üzenetére
Köszi, Csandi, neked is!
És azzal, hogy újabb, jobb is valamivel? Mert nekem nagyon tetszik, mind a 850, mind a 880 belőle.
Szerintem TeebyKay, neked is, és geckowize neked is tökéletes lenne.Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
Hauptmann
addikt
válasz pappkarcsi #120310 üzenetére
Ha jól emlékszem, a GL 2019-es modell a GN 2020-as. A GN-ben nincs usb hub, viszont az újabb szériás lcd panelt kapta, amit a Dell S2721 is.
-
TeebyKay
őstag
válasz TeebyKay #120309 üzenetére
Na úgy látom sajna ez is kifogyott.
#120310 pappkarcsi:
https://www.rtings.com/monitor/tools/compare/lg-27gl850-b-vs-lg-27gn850-b/912/14623?usage=3623&threshold=0.10[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz TeebyKay #120305 üzenetére
Sajnos azt annyira nem néztem, ez előbbi kettő a rostán volt. Az LG eléggé best buy annyiért. G-sync kompatibilis és matt a kijelzője (a fényes elég ritka). Egyedül a kontraszt alacsonyabb picit, nálam ezért esett ki. Sokat sötétebb szobában használoma pc-t, oda jobb az az ips ami legalább 1000-t tud.
Itt van egy jó teszt mindkettőről: LG és MSI
Utóbbinnál csak DP 1.2 van, ami azt jelenti hogy a 10bites színmélység csak maximum 120Hz mellett megy.
A tesztek alján van ajánlva pár alternatíva.Mod.: HDR-t el kell felejteni ezen a szinten. Lehet hogy rá van írva, de sehol sincs a szükséges fényerő és színtér hozzá. Oda oled kell, vagy esetleg a top lcd monitorokon, tv-n már egész jó.
[ Szerkesztve ]
-
pappkarcsi
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy az LG alábbi két monitorja között a talpon/karon kívül van-e lényegi, tudásbeli különbség? 27GL850-B vs 27GN880-B
Árban akad, de azt látom, hogy mind2 2k, 144hz, 1ms. a hangszoro és az usb nem érdekes. A panel/képminőség/ lenne érdekes. Játék és munka is lenne egyaránt rajta. Mit javasoltok?
Nagyon köszi![ Szerkesztve ]
Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
animatrix11
őstag
Üdv
Asus vg27aq-ról vélemény? Emag-nál most egy 100as, mai black friday akcióban, elvileg mindent tud amit kell egy sima tn fhd 27"-ost váltana, mondjuk a g-sync kompatibilis funkcióval nem tudom mire megyek
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
Baboka
tag
Sziasztok!
casual gaming mellé vennék monitort, olyan sokat nem áldoznék rá (100k a max) egy 3060ti mellé.
Ez a monitor egészen megtetszett mit szóltok hozzá?
MSI Optix MAG274R2
[link]Köszi a segítséget!
-
insight
aktív tag
válasz norral #120300 üzenetére
Türelmetlen vagyok meg blackfriday is van, úgyhogy rámentem erre: [link] Közben rájöttem, mi a bajom az Asus-szal: kb 40-50 centiről nézem, és csak "sima" HD a felbontása. Szerintem ez a Samsung megoldja a problémámat, egész jó az ár-érték aránya, egyedül a hátlapja nem tetszik, de ez bocsánatos bűn.
Megkérek mindenkit, hogy ne küldjön ennél jobb ötletet, mert ha van, akkor öngyi leszek Na jó nem, max visszaküldöm ezt 14 napon belül
aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / 500 '20 / Scott e-bike
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xbox Series X|S
- Milyen autót vegyek?
- Reklámblokkolók topikja
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Politika
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest