Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
siege5
aktív tag
válasz unclefucka #120331 üzenetére
Itthon viszont kapható egy Dell S2721 DGF és DGFA végződésű "egyed" is, mind a kettőre igaz lehet? (a nagyobb oldalakon amit ismerek nem foglalkoznak a DGFA típússal, így megnézni sincs lehetőségem a különbséget)
Más:
El vagyok végképp veszve 1 hete találtam egy monitort amire már éppen áment mondtam (Acer Predator xb273Ugs) erre kiderül, "csak" 1.2-es DP csatlakozója van (az m27q-nak is), sajnos az MSI optix MAG274qrf típusnak szintén így írják egyik másik oldalon. Marad az LG általad is írt GN850-B típusa (írtó rossz beállítási lehetőségek) vagy az először kinézett Acer Nitro xv272up (majd 4 éves panel), vagy valamelyik DELL (asusokat nem is néztem, nem sokat ajánlgatják őket)
Vagyok bajban egyébként, mert bár az eddigi DELL P2414H típusúm is végülis jó volt, de ablak előtt ülök vele, érzem ha fény esik rá rosszabbul látok, viszont gyakran sötétben használom estefelé, amikor meg "szürke", emiatt meg VA is szóba jöhetne, de sosem volt és nem tudom ki sem próbálni mennyire rosszak azok a betekintési szögek, ami az előző kettőn segíthetne.
Kb a 150ezres kategóriában nézelődöm, főleg casual játék (nem fps, de a "folyamatosság" és szép színek fontosak lennének a képi világ miatt), némi irodai munkával. 27"on 1440p-ben gtx 1080 mellé.
Ha van más ajánlat amit érdemes lehet még megnéznem szívesen várom. -
Hauptmann
addikt
válasz unclefucka #120331 üzenetére
Amikor még érdeklődtem a QHD monitorok iránt, valahol azt olvastam, meg tán itt a topicban is megerősítették, hogy mindkettőben ugyanaz a panel van.
-
titán
válasz unclefucka #120318 üzenetére
Ennél a típusnál mi okozhatja a fejfájást, amiről már többször lehetett itt olvasni?
-
Hauptmann
addikt
válasz unclefucka #120318 üzenetére
Igen, és ezt a panelt kapta meg a 27GN850.
-
Gomez1984
aktív tag
válasz unclefucka #120217 üzenetére
Nekem is kalibrált volt, de a piros az kiverte a retinám.
Nekem mondjuk érzékeny a szemem.
7800X3D , 4070TI , 32GB DDr5 , MSI B650 Tomahawk, Bitfenix Whisper 750 Gold, DELL S2721DGFA
-
-FreaK-
veterán
válasz unclefucka #120214 üzenetére
Nem olvastál pár hsz-el feljebb? Én pont ugyan ezt írtam le. Most akkor a tiéd volt az utolsó vagy az enyém?
De hogy hogy tudtál 34"-ról vissza váltani 27"-ra, azt nem értem..
[ Szerkesztve ]
-
Gomez1984
aktív tag
válasz unclefucka #120214 üzenetére
Ha a szemed esetleg nem bírná a túlszaturált színeket, van már hozzá SRGB clamp alkalmazás.
Nálam tökéletesen bevált.
[link]7800X3D , 4070TI , 32GB DDr5 , MSI B650 Tomahawk, Bitfenix Whisper 750 Gold, DELL S2721DGFA
-
KupiSrac
újonc
válasz unclefucka #120139 üzenetére
Köszönöm szépen akkor 30ba felteszem.
-
Lackow
csendes tag
válasz unclefucka #120132 üzenetére
Köszönöm a választ. Már megrendeltem a monitort, eléggé jó áron jutottam hozzá.
-
Corpuscle
őstag
válasz unclefucka #120117 üzenetére
Aktiválva van, igen. Cod Vanguard miatt merült fel bennem a kérdés. Multi tartja a 120 fps-t, ellenbe a single gyakran beesik 90-100 közé. Gondolom beáldoztak némi fps-t a látvány miatt.
-
Pityu.
nagyúr
válasz unclefucka #120109 üzenetére
Mikor monitort néztem ezt rengeteget bújtam de nem mindenhol volt feltüntetve a monitor panel típusa.De egyébként jó oldal.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
válasz unclefucka #120101 üzenetére
Van valami oldal ahol ki lehet keresni monitor szerint,hogy milyen panel van benne?
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz unclefucka #120089 üzenetére
Ahh, köszi a tippet a VG289Q-ra! Erről vannak tesztek is és nem is szerepel olyan rosszul a méréseken sem. Mondjuk a jólcsengő DCI-P3 ígéreteket nem tudja megugrani, de ennyi pénzért nem is várnám el, HDR sem izgat. A tesztekben kiemelik, hogy a gyári sRGB mód nem limitál eléggé és túllövi a színteret így is, de ez olyan szempontból nem a világ vége, hogy úgyis nekimegyek műszeres kalibrációval (i1 Display Pro Plus) kézi RGB beállításokkal és kap majd rendes ICC-t.
Úgy tűnik megvan a nyertes. USB HUB nincs rajta, amit kicsit sajnálok, de ezt fel tudom áldozni.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz unclefucka #120084 üzenetére
""ne legyen teljesen fos" Mi számít annak ezek után?"
Ezt ugye arra mondtam, hogy fotót is szerkesztenék vele (de nekem a melóban van EIZO ColorEdge, itthon csak a magam dolgait szerkesztem, zömmel webes/instagramos kimenetre). Úgy voltam vele, hogy mikor váltok, akkor legyen UHD és >95% DCI-P3, de ezek olyan árban mennek, amit most a hirtelen jött vásárlási igényben nem tudok kiköhögni.
Amire itt gondoltam az tényleg egy Dell U2311H szintje színtér fedésben, homogenitásban, stb, nem pro ez a monitor sem, de azért ordító homogenitási/bevilágítási gondjai ne legyenek. Illetve ha túlmegy az sRGB színtéren, akkor nem baj ha tud menüből kapcsolható sRGB módot.
Az Acer B277K jobb, mint az említett AOC P2-es monitorok? Ez lenne méretben a legkisebb.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz unclefucka #120080 üzenetére
Azt a Dellt néztem, technikailag meggyőző, de az ívelt képernyőket nem annyira kedvelem.
Az ASUS esetén meg nincs magasság állítás. Tudom az extrák rovatba írtam be, de közben átgondoltam, hogy azért ez mégis mondható fontosnak.
AOC U28P2A (IPS, 28")
AOC U32P2 (VA, 32")Ezeket néztem még, de nem sok teszt van róluk (igaz most éppen dolgozom, szóval olyan sok időm sincs rá, ezért is jöttem ide dobjatok be neveket).
-
vepe
őstag
válasz unclefucka #120066 üzenetére
Köszi a tippeket...Dell 60hz vagy Lg 144? szerinted munkára elég a 60Hz szemnek nem lesz bántó?
-
-FreaK-
veterán
válasz unclefucka #120054 üzenetére
Nem nagyon találkoztam még ilyen problémával, igaz nem próbáltam ki olyan túl sok játékot, bár egész a közelmúltig ~12 játék volt telepítve egyszerre. Mindegyik jól kezelte a 21:9-et.
A széles látómező ellenben nagy élmény..Filmekkel, sorozatokkal sincs semmi gond, PotPlayer-t használok, pár klikkre vannak a zoom funkciók, amivel be tudod állítani megfelelően. Igen, sok esetben lesznek oldalt sávok de nekem abszolút nem zavaró, 16:9-es monitornal meg alul-felül van.. Viszont sokszor meg teljesen kitölti a kijelzőt a kép, az meg azért nem rossz.
VA panel előnyösebb ilyen szempontból, mert a fekete sávok sötétebbek mint IPS esetén.Összességében én nagyon szeretem és vissza nem váltanék hagyományos képarányra, max. abban az esetben ha egyszer veszek egy oled tv-t monitornak, de az nem ma lesz.
-
bozont
veterán
válasz unclefucka #119925 üzenetére
Ha érzékeny vagy a led villogásra, akkor nem biztos hogy ez a jó monitor számodra. Sokan panaszkodnak szemfáradtságra, fejfájásra. [link]
Ha meg is veszed, akkor jól teszteld ki a 14 nap alatt. -
Biga123
addikt
válasz unclefucka #119925 üzenetére
Könnyen lehet, nálam a 6 bit frc s lapos kijelző kevésbé sávos mint a native 8 bit monitor.
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 34UM88C-P UW-QHD 21-9 GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Dell P2412Hb FullHD monitor
- LG Ultragear 27GN950-B - 27" UHD 4K 3840x2160 / NANO IPS 1MS /144Hz (OC 160Hz) / G-Sync - 1 ÉV Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest