Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
duronx
senior tag
válasz Neurotoxin #11488 üzenetére
A színek eszméletlenek. A full hd-s képek, filmek nagyon szépek.
A játék alatt élénkebb, élesebb és szebb a képe, mint az előző 17"-os monitoromnak."Jobb a sorból őszintén kilógni, mint a megfelelési kényszer miatt egy életen át hazudva kínlódni"
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz zetecR #11495 üzenetére
Például? És miért pont LED háttérvilágítású? Vagy csak én értelek félre, ha ugy veszem ki a szavaidból, hogy a LED-es TN az valahol a "sima" TN és az IPS közt helyezkedik el?
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Balajutsu
csendes tag
Aha, Cad-as és végeselemes programokra használnám.
És a Samsung-ok, LG-k, Asus-ok ezek szerint nem is olyan jók? Mert például ennek a 24-es Dell monitornak 8 ms a válaszideje, ez nem sok filmnézésnél?
Tulajdonképpen milyen tulajdonság az egy monitornál, ami pl. tervezésre alkalmasabbá teszi azt?Bocsi, ha hülyeséget kérdeztem, és köszi a választ.
-
Isual
veterán
válasz Balajutsu #11492 üzenetére
Gondolom grafikai tervezésre használnád.
Az felmerülő monitorok: Dell U2311h, Dell U2312HM, Dell U2412M
Grafikára leginkább az utolsó lenne a legajánlottabb, de ez sajnos túllépi a keretedet, ezután az U2311H és végül az U2312HM ajánlott grafikai munkára. Játékra, filmezésre mind3 egyaránt alkalmas!Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Balajutsu
csendes tag
Sziasztok!
Monitort szeretnék venni, amit főként tervezéshez és játékhoz használnék, viszont fimnézés is lenne azért rajta. 24"-osra gondoltam és LED-es LCD-re, de nem tudom milyen márkát érdemes mostanság beszerezni. A lehetséges alternatívákhoz szeretnék segítséget kérni, hogy melyek azok a monitorok, amiket megéri az adott összegért megvenni.
A keret rá: 50-60 ezer Ft.
Előre is köszi a segítségeket!
-
Sonja
nagyúr
válasz Dark Archon #11490 üzenetére
A pixelhibákkal hogy áll a Dell U2312HM monitor? Nálatok úgy látom, hogy nincs, de ez elsőre nem is volt? Vajon milyen lehet a "hibaarány"?! Én veszek lassan egy ilyet, de ha megrendelem és lesz rajta az szopacs, vihetem magam pestre.
Szerk.: Bocs, nem válasz akart volna lenni!
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
addikt
Én se hallok zúgó hangot. Elnyomja a vért izzadó VGA-m ventillátorainak a hangja Á, nem, tényleg nincs hangja.
A tearing viszont valós és feltűnő jelenség egy ekkora monitoron, de sajna nem minden játékot bír a GTX 260 60 fps-en tartani a Vsync-hez. De ez persze nem a monitor hibája.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
VBalu987
csendes tag
válasz Neurotoxin #11488 üzenetére
Szia!
Eddig az életemben ez az első IPS panelje. 1 hete használom a Dell U2312HM-et. Amit mindenképp mondhatok, hogy ég és föld van a laptop kijelzője, HP 8440p 1600x900 és ennek a kijelzőjének a színei között, sőt a régi CRT monitorom Fujitsu 17 colos MCM monitor között.
Nekem sem zúg semmit, nincs pixel hiba sem; kop kop kop.
Két bajom van vele, 1., hogy néhány régebbi 2000-es évek eleji játék nem támogatja a full HD-t, ha meg támogatja, akkor a feliratok szétcsúsznak legtöbb esetben. 2. egy negatív pontot tudok felhozni, hogy tearing-et látok filmezés alatt gyors akció jelenetnél. De ez lehet, hogy beállításbeli probléma, vagy videókártya probléma.
Egyébként rendben van a kijelző.Üdv, VBalu987
-
duronx
senior tag
Hali!
Pár napja használok egy Dell U2312HM monitort és semmilyen zúgó hangot nem hallok (pedig teljesen közel hajoltam hozzá) így megcáfolnám ezt a dolgot.
persze lehet hogy csak egy szerencsés példányt fogtam ki."Jobb a sorból őszintén kilógni, mint a megfelelési kényszer miatt egy életen át hazudva kínlódni"
-
parkr
őstag
válasz Dark Archon #11483 üzenetére
tesztekben írták (és ha jól rémlik itt is volt róla szó korábban), hogy zúgó hangot lehet közelről hallani 99%-os fényerő alatt
csak ezért kérdeztem, hogy nálad is létezik-e a dolog? -
Isual
veterán
válasz jozefgucci1 #11484 üzenetére
amelyik szimpatikusabb... ilyen vagy olyan szempontok alapján
az input lag kivételével persze... mind2 monitor kiváló játékraEgy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
jozefgucci1
addikt
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
addikt
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
grafikai munkára egy HP LP2065 jó lehet?
Egész olcsón (br 25e) lehetne hozzá jutni, megér ennyit? -
parkr
őstag
válasz Dark Archon #11467 üzenetére
és van hangja alacson fényerőn?
-
Isual
veterán
válasz vvega30 #11476 üzenetére
Így érthető is
A kérdéseddel érdemes a monitor saját topicjában is próbálkozni!
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
vvega30
senior tag
Reakció az új 2311-es monitoromra: OMG! OOMMGG!!
Megjött. Hazavittem. Bedugtam. No comment. Még keresem az állam
Nem is tudtam, hogy ilyen színek is vannak. Köszönet mindenkinek, hogy megvetettétek velem
Viszont a 72-75 Hz-t nem sikerül aktiválnom rajta. DVI-on van csatlakoztatva és azt is töltöttem le. Feltegyem a gyári drivert és utána a letöltött .inf-et? Mintha azt olvastam volna, hogy nem kell, csak azt kell hozzáadnom amit letöltök. 29-30-59-60Hz-en már tudom üzemeltetni de nem akarom
Kis segítséget elfogadnék, biztos, hogy valami banális lépést hagytam ki.Köszi előre is
(és volt benne kábel )
[ Szerkesztve ]
NEE NED ZB 6TNN DEIBEDH SIEFI EBEEE SSIEI ESEE SEEE !!
-
addikt
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Dark Archon #11471 üzenetére
És kértél tőlük kábelt? Szerintem azért a legtöbb helyens zivesen küldenek neked egyet. Több értelme van ezt velük lejátszani mint ide megirni. Igy nem tudnak a segitségedre lenni szorult helyzetedben.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
addikt
válasz Kleroo #11469 üzenetére
De, de, azért most így 1,5 óra játék után azért látni a különbséget Illetve nagy előnye, hogy a betekintési szög miatt nem látszik másmilyennek a két vége. Az se hátrány, hogy állítható a magassága, míg a Samsung-é nem volt. A 2311-et át se vettem.
Nyugdíjas: pixelgaranciával vettem, vagyis letesztelték - ergo kinyitották a dobozt, tehát akár tehettek volna bele jó kábelt
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
W-LED, ~szűkebb gamut? (Mondjuk így is látni kéne azért a különbséget )
-
Kleroo
veterán
Nem látod a különbséget? hmm. Akkor olcsó szemed van . És az sem tűnt fel,hogy mérföldekkel veri kialakítási minőségben a samu monitorjait? (bár a 932bf van olyan öreg,hogy az még minőségi házat kapott)
Nekem még játékokban is hatalmas ugrás volt. Az összetett színárnyalatok egészen máshogy pompáztak.Azt hittem rossz pályán járok
A Videó/fotó anyagaimnál pedig nem is részletezném.2311-et kipróbáltad vagy egyből visszaküldted?
Gyaníthatóan hajszálpontosan ugyanazt tapasztaltad volna azzal is,kicsit mélyebb feketévelHodor. Hodor? Hodooor!
-
Nyugdíjas
nagyúr
Azért egy MO-n legálisan forgalmazott monitornál illene odafigyelni.
Ismét elmondom hogy nem itthon teszik bele a kábelt. Ha kinyitogatja kereskedő egyesével akkro meg azért sirtok
-
addikt
No, megvan a kicsike (U2312HM) Első benyomások: bazi nagy! De marha jó játszani rajta, természetesen nem látható semmiféle utánhúzás meg ilyenek. Viszont az itt leírtak alapján én nagyobb színorgiát vártam, ez elmaradt. Kis túlzással azt mondanám, semmi különbség a Samsung 932BF színeihez képest. Tán, ha egymás mellé tenném a kettőt, észrevenném, de nem érdekel, örülök, mentem játszani
szerk.: apróság, de úgy látszik a Dell hadilábon áll a tápkábelekkel. Az enyimhez ugyan adtak, de sokat nem érek az amerikai(?) dugós véggel. Azért egy MO-n legálisan forgalmazott monitornál illene odafigyelni.
[ Szerkesztve ]
-
tajati
aktív tag
Helló!
Szerintetek meg ér +6k-t a kalibráció?
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz JohnnyX #11463 üzenetére
Hát, nem kellett volna sokat visszaolvasni... Isual kolléga ITT leírja 1-2 mondatban a lényeget... Ezt annyival egészíteném ki, hogy a saját videókártyádhoz, vagy legalábbis annak típusához, szériájához "lövik be" a monitort, így törekedve a lehető legtökéletesebb eredményre...
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Kleroo
veterán
válasz dirrdurr #11459 üzenetére
Megpróbálom átültetni autók világába.
Col=kocsi méret
panel minősége=motor.Szerinted melyik jobb: Egy Dacia Duster 1.4es 105le@6500rpm 115nm@4000rpm, vagy egy
BMW X1 3literes 200le@4500rpm 400nm@1500-4000rpmMindenki nagy böhöm monitort akar bármi áron,álá dacia duster,miközben nem is tudnak róla,hogy elhanyagolthatóan kisebb méretben egy másik világ/dimenzió leledzik,alig drágábban. Annyi különbséggel,hogy a DELL tényleg alig-alig drágább.
De emellett amit a nyújt,az profi szint.(persze panelben nem,de nem hardcore grafikusoknak tökéletes)[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Isual
veterán
válasz dirrdurr #11459 üzenetére
Ha nem gond, akkor most nem kezdeném el összeszedni, felsorolni, hogy miben jobb az U2311H a maga IPS panelével a jelenlegi 15"-es TN-ednél... "go see it yourself", ez a legegyszerűbb (egyébként gyakorlatilag mindenben). A monitorhoz adnak DVI kábelt, azzal kösd majd össze, d-sub-ot illik(/illene) már egy ideje elfelejteni.
Az input lag, azaz bemeneti késés, az az idő, amennyi eltelik a VGA-->megjelenített kép közötti "út" alatt, 20ms alatt már nagyon jónak számít, az U2311H-nak átlagosan 10 körül van, ami kiváló. A válaszidő más, de a 8ms-os válaszidő IPS panelnél (jelen esetben is) nagyon jónak számít, nyugodj meg kellően gyors a monitor játékra is.
Ez a Dell (U2311H) a legjobb választás (amíg még van...nem sokáig, mivel az utolsó darabokat árulják). Ezt bizonyítandó a monitornak már jó ideje van saját topicja, illetve U2311H tulajok klubja nem kevés (és nem is az összes) PH!-s taggal...Sztem ennél nem nagyon kell több feedback...Jó monitor ez nagyon! (Persze ebben az árkategóriában.)[ Szerkesztve ]
-
dirrdurr
csendes tag
Szóval röviden a lényeg, hogy ezen szebbek a színek?
Ilyen egyszerű dolgokat mondjatok, hogy meg is értsem, mert hülye vagyok hozzá.
Esetleg ezen kívül más előnye ami az én agyammal is felfogható?És az is fontos akkor monitornál, hogy ne "D-sub"-os csatlakozó legyen hozzá, hanem DVI? (Vagy ez maga a kábel?)
Az "input lag" az akkor végül is miért fontos?
Ez az lenne, hogy a képen milyen gyorsan jelenik meg amit leütök billentyűt vagy kattintok, stb? Vagy az a válaszidő - "ms" ?
Ez alapján pl. lehet, hogy fontos lenne, mert volt már rá példa, hogy egy MMO-ban 10szer körbeugráltak és hátba szúrtak mire én mozdulni tudtam, de az mondjuk lehetett amiatt is hogy lassú a gépem vagy hogy nem vagyok elég tapasztalt játékos.De gondolom a fele-sem helytálló annak amit írtam, úgyhogy kérlek magyarázzátok el mit értek rosszul vagy hogy miért is ez a Dell a legjobb választás?
Más is ezt ajánlja? Kérem írjátok meg a véleményetek.
-
LeC
addikt
24"-es méretben 50k körül még valami javaslat?
◄► !!! FIGYELEM !!! E-MAILT ÍRJ!!!! Nem tudok a privikre válaszolni!!!!!! ◄► ◄► [Eladó Hardverek: www.LeC23.atw.hu] ◄► TEL: [06-20/520-48-93] ◄►
-
Isual
veterán
válasz Dark Archon #11453 üzenetére
Főleg, ha mérési hiba...
-
Vodar
senior tag
válasz Dark Archon #11453 üzenetére
Én úgy látom, hogy 8ms...
-
addikt
-
nyenyeC
csendes tag
Lenne egy elég amatör kérdésem:
Ha egy monitor mondjuk full hd ban nem tud 72, 75 hz en menni, de kisebben igen, akkor ha mondjuk egy hd film megnézéshez leveszem a felbontást hogy ne szaggasson a kép a 60hz miatt, akkor a kisebb felbontás negatív hatással van a képminőségre vagy nincs rá hatással?[ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
Üdv!
Láttalak ...
Igen, ha leginkább játák, akkor Dell U2312HM - de kiváló filmekre is (különösen, ha jó minőségben akarod nézni, akár FullHD-ben is).
-
LeC
addikt
válasz old_artist #11449 üzenetére
na nézzenek oda
leginkább játék + full hd filmek
◄► !!! FIGYELEM !!! E-MAILT ÍRJ!!!! Nem tudok a privikre válaszolni!!!!!! ◄► ◄► [Eladó Hardverek: www.LeC23.atw.hu] ◄► TEL: [06-20/520-48-93] ◄►
-
LeC
addikt
50k körül milyen monitort ajánlanátok?
22-24" méretben gondolkodom.
-
CoDWaW07
őstag
válasz petata #11443 üzenetére
Ez tényleg nem, és ráadásul tudom is hogy holvan
Köszönöm a segítséget majd ha meglesz akkor írom a véleményt/változást
üdv●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
Asbee
veterán
Köszi mindenkinek a segítséget, akkor megmondom amelyik szimpatikusabb neki azt rendelje.
-
CoDWaW07
őstag
válasz petata #11440 üzenetére
Köszönöm, azon már gondolkoztamMennyi lehet egy aranyozott kb?
[ Szerkesztve ]
●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
Isual
veterán
válasz Boogie33 #11435 üzenetére
Egyrészt mert sajnos a ZR22w nem tett akkora hírnévre, mint az U22/2311H, pedig legalább olyan jó, mint az U2211H (sztem jobb). Másrészt mert úgy tűnik, hogy az emberek inkább vesznek 40k-ért TN-t újonnan, mint használt IPS-t...nem tudom miért, gondolom legtöbben félnek a használt monitoroktól. Plusz sztem a hírdetés nem sikerült éppen megnyerőre, benne van minden, tömören, nekem elég.... tehát francsetudja
Én 1 hét alatt eladtam egy U2211H-t (mondjuk 36k-ért)...és a vevő annyit mondott, hogy jókat hallott ezekről a monitorokról... sztem ez a fő komponens, hogy a HP ZR22w-ről sajnos kevesen hallottak úgy egyáltalán... de a konklúzió az a francsetudjaEgy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
CoDWaW07
őstag
válasz petata #11437 üzenetére
Köszönöm
Akkor igyekszem beszerezni egy DVi kábelt minnél hamarabb
Eddig úgytudtam hogy max az élessége ami változna ha átdugnám DVi-s kábelre, de nem dugtam mert érdekes módon teljesen éles képe van D-subos kábellel is, ezt említették a tesztben.Mivel azt írták hogy szépek a színei, ezért csodálkoztam hogy az LG 22"-os monitornak milyen szépek a színei, ennek így inkább fakóbbak eléggé és "hidegebbek", igaz annak az LG-nek is D-subos kábele van[ Szerkesztve ]
●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
CoDWaW07
őstag
válasz petata #11427 üzenetére
Ígymár értem
Az hogy DVI vagy D-sub az nemcsak az élességért felelős ,hanem a színek erőssége is változhat ha Dsub helyett egy DVi-ra kötöm?●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
petata
őstag
Egyikkel sem lőnél mellé szerintem. Bár én talán azért mondanám a samsungot, mert csupa jót írnak róla a tulajok, a Dellről meg nemigen vannak vélemények. De semelyik sem rossz vétel. Ha viszont ebben a "ne nagyon lépje túl"-ba belefér még a Dell U2211h, akkor sokkal érdemesebb lenne azt választanod.
[ Szerkesztve ]
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
Asbee
veterán
Sziasztok!
Milyen monitort ajánlotok 40 ezer forint körül? A 40-et ne nagyon lépje túl. Full HD felbontás kellene, teljesen átlag felhasználásra, (net, néha film, játék). Én így hirtelen ezt a kettőt néztem:
DELL ST2220L
SAMSUNG S22A350HKöszi!!
[ Szerkesztve ]
-
tajati
aktív tag
válasz Dark Archon #11424 üzenetére
Értem ok egyébként miért választottad a másikat ?
-
addikt
-
CoDWaW07
őstag
Hello mindenkinek!
Van egy AOC 2436VWA típusú monitorom, de elég fakóak a színei, pedig ipon tesztben azt írták hogy szép képe van és van olyan jó mint egy ASUS 222D-nek ,de gyakorlatilag sokkal fakób a képe.Lehetséges hogy ez azért van mert én DVI helyett sima D-subbal használom?
PRóbáltam a menüben állítgatni de nemnagyon lettek szebbek a színek
Előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz vendingo #11418 üzenetére
Na akkor most elmondom a tudás velejét nektek gyermekeim. Jól figyelmezzetek.
Gondolom láttátok, hogy bontatlan volt a doboz...
A DELL (is) úgy dolgozik, hogy távolkeleten legyártják, és attól függően a sárgolyó melyik részére kerül beledugdossák a tápkábelt (ha megnézitek akiknek volt benne ott van a dobozban ahol van rajta egy kis nyilás oldalt). Néha ez nem történik meg. Vagy mert nincsen nekik kábelük, vagy mert lusták, vagy nem figyelnek oda, ez mindegy is.
Nem lopta ki senki,de nem si lát bele a dobozba senki. Vissza kell menni a boltba ahol vettétek és bizonyára készségesen adnak nektek tápkábelt.
-
vendingo
veterán
válasz Neil Watts #11414 üzenetére
Nem te vagy az egyetlen, akinél kimaradt az áramkábel!
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
veterán
válasz zakacs #11415 üzenetére
Szia!
ha jól látom, ez 75k a boltokban (Samsung)
Az ajánlottjaim:
DELL ULTRASHARP U2412M --- 74k
DELL ULTRASHARP U2311H ---- 54k
DELL ULTRASHARP U2312HM ---- 55k
DELL ULTRASHARP U2211H --- 49k(forrás: oaziscomputer.hu)
A félkövérben lévőknek nagyon-nagyon-nagyon jó az input lagjuk.
Isual: Azlesz!
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz Neil Watts #11414 üzenetére
Használd egészséggel
(#11413) ctx: és mire jutottál? már ha szabad tudni...
(#11415) zakacs: Ez nem véletlenül az a PLS-paneles új széria? Mivel nincs teszt Én ezt csak úgy nem ajánlom, ellenben egy U2311H, U2312HM-mel input lag tekintetében (is) nagyon jól járnál...
[ Szerkesztve ]
-
zakacs
csendes tag
Sziasztok!
Monitort szeretnék venni és a tanácsotok kellene.
Játékra ,netre, filmre használnám.
Eddig a legjobb monitorom egy 193p+ volt. Ennek volt a legszebb képe és bemeneti késése is jó volt. Egy SAMSUNG S24A650DS-t néztem ki, elvileg ennek is PVA panelje van, csak sajnos semmi tesztet nem találok róla. Annyira nem veszem észre a különbséget a különféle monitorok képe között de fontos hogy éles, tiszta képe legyen natív felbontásban és a lehető legalacsonyabb bemeneti késése legyen mert ez engem nagyon nagyon zavar. Főleg CRT után. Nem tudom ez a monitor megfelelő lenne-e nekem. Lehet hogy hülyén hangzik de az IPS monitorok képe nekem annyira rideg vagy hideg, szóval nem jön be. Aki tud kérem segítsen. Előre is köszönöm! -
veterán
Sziasztok!
Megérkezett az Oázisból az U2211H, pixelhiba mentesen!
Attól eltekintve, hogy alapból nem volt a csomagolásban áramkábel (de szereztem ) minden tök jó, s szép! Nagyon szép tűéles a képe alapból is. A filmek nagyon szépek rajta!Megérte!
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz dirrdurr #11408 üzenetére
Tehát:
Azért ajánlom ezt mert jelenleg(/amíg még kapható) is ez a bestbuy. Ezen túlmenően tökéletesen alkalmas az általad felsorolt felhasználási célokra (játék, filmezés, net..stb). Az előnye legfőképpen magában az IPS panelben rejlik, illetve ebből fakad (élénk színek, színhelyesség, szinte tökéletes színtartás, tág betekintési szögek...stb), főleg ennyiért. A háttérvilágítással ne keverd össze a paneltípust, a LED az csak egy backlight típus és nem panel vagy külön monitorfajta. Egyébként az említett modellnek hagyományos CCFL háttérvilágítása van, de ez jóformán csak az előnyévé válik, szóval ne törődj a LED-del!
A kalibráció során a monitort gyakorlatilag tökéletesen (emberi szemhez mérten legalábbis messze) színhelyesre állítják be, a fehéregyensúllyal együtt és a monitor fényerejét a nappali felhasználásra általánosan elfogadott 120(-140)cd/m2-es intenzitásra lövik be. Ez ajánlott (a pixelgaranciával együtt), azonban mivel neked azért hamarosan gondolom lesz gépcsere is, nem biztos, hogy annyira forszíroznám a kalibrációt, mivel valamilyen mértékben ez gépfüggő is, úgy az igazi, de azért anélkül is van értelme és javallott.
Egyéb?(Egyébként ha túl sokat beszélünk még az is lehet, hogy kifutsz az időből... )
[ Szerkesztve ]
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Neurotoxin #11406 üzenetére
Van kép, persze
-
Neurotoxin
őstag
Én is eközött a két modell között vacillálok. Azért az u2312HM esetében nem semmi a 0.6 ms!-os input lag Arra még mindig nem tudott senki se választ adni, hogy ha egy bluray lejátszó vagy xbox360/ps3 van a monitorra kötve hdmi>dvi átalakítóval van-e kép, gondolom igen.
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
Isual
veterán
válasz tajati #11401 üzenetére
Nézd egy hajszálnyival jobban teljesít az U2311H, viszont már alig lehet beszerezni. De, ha neked jobban bejön az új modell design terén vagy akármi, akkor igazából azzal sem lősz mellé... Én már leírtam, hogy sztem mit kéne tenned
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest