Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz < CyberBob > #11197 üzenetére
Van akit kifejezetten háztömb-körül futkosásra sarkall a jelenség, de van aki csak akkor látja, ha odakoncentrál (pl., szerencsés hülyék, mint én).
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
madgie
titán
válasz < CyberBob > #11197 üzenetére
Főleg csak akkor látszik, ha megmozdul a kamera, egyébként nem feltűnő.
-
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Na de hát ez az... ha a 24 önmagában határáset "akadás" és folyamatosság között, a 60Hz csak ráerősít. 24frame akadás * 60Hz leképzésbeli akadás = exponenciálisan megnőtt akadás. 75Hz-en szemre én megszoktam, ami akadást a monitor meg filmek akkor adtak, itt azonnan szembetűnő volt, még ha, hangsúlyozom, csak kicsit it. Majd megnézem alacsonyabb felbontáson tud-e a monitor magasabb Hz-t, 720p-s videóhoz az is elég lehet. Csakhát fullHD = akadás, nem számítottam erre a jó kis Samsung TN után.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Hála a prohardvernek tegnap óta hat embernek kellett hosszasan beszélnem arról, hogy akkor hogy is van ez a villogás, és hogy ettől most magunk alá kell-e pisilni ijedtünkben. Köszönöm nektek, hogy nem unatkozom!
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
madgie
titán
válasz < CyberBob > #11192 üzenetére
Nekem akad a 24p is. Moziban is, otthon is, mindenütt. Más kérdés, hogy az emberek nagy része megszokta, így észre se veszi. Nézd meg ezt, saját kis összehasonlítás, valós 23.976 vs 59.94 Hz (ne Splash-sel nézd).
[ Szerkesztve ]
-
< CyberBob >
őstag
válasz madgie #11191 üzenetére
Egy rendes tv-n és moziban a 24 képkockás filmeket nem nevezném akadozósnak sőt nekem hangulatosabb mint a sima adás. Éppen a különböző képjavító eljárásoktól lesz természetellenes a mozgás. A programot meg azért ajánlottam mert pont a 60 Hz-es hibára ad egy félmegoldást. Amíg a monitorgyártók fejlesztés helyett csak újabb bőrt akarnak lehúzni addig jó lehet annak aki filmnézésre is használja.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
madgie
titán
válasz < CyberBob > #11190 üzenetére
A 24p így is, úgy is akad, annyi a különbség, hogy 24p-nél egyenletesen, 60 Hz-es monitoron meg nem (2:3 pulldown). A Splash Pro csak köztes képkockákat generál, gyors mozgással elég sok hibával.
-
< CyberBob >
őstag
válasz Bone123 #11185 üzenetére
Én sem értem miért szórakoznak a 60 Hz-el (még kacat lcd tv-nél is van olyan ami csak fogadni tudja a 24p jelet, de kiadni már nem) bezzeg a 3d effektet tudó tn paneles tudja a 120 Hz-et. Én úgy szeretem nézni a filmeket ahogy azt megcsinálták, de ha már el van rontva érdemes megpróbálnod a Splash lejátszót ami "felgyorsítja" a lejátszást. Kicsit viccesen fog kinézni a film, de nem akad.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Bone123 #11185 üzenetére
Tévéknél sem megoldott, és amugy is van akit jobban zavar, van akit kevésbé. Én az ilyen dolgokba könnyen bele tudok.... őőőő..törődni Jobban zavar a meleg sör, vagy ha nem tudok elmenni biciklizni De ottvan, énis látom, ha akarom,de az a helyzet ez ilyen, meg kell vele barátkozni, 60Hz-en lesz mindig.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Legyünk egészen kontrétak: BÁRKI 1080p@60Hz-es monitorral tapasztalja a mozgáskor jelentkező szaggatást videólejátszáskor?
-
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz < CyberBob > #11177 üzenetére
Hát igen, akinek futja külön TV-re is! Na de viccet félretéve: régi 19"-es TN-nél nem tapasztaltam szaggatást, ezekszerint mert 75Hz-es volt... ki gondolta volna 5 évvel annak gyártása után olyan készülékek vannak piacon - néztem, árkategóriában Samsung TN is 60HZ-s 1080p-ben - amelyek szaggatnak, az említett okoból. Mi a fene, 2011-ben?! annyire brutál költség a 75Hz?
Azt kell hogy mondjam, hogy azért naponta bőven nézek mozgóképet, ha nem is filmet, de YT videó, sorozat, akármi. Mások megszokják a szaggatást, vagy csökkentik a felbontást, hogyan 'élik ezt túl'? (azon kívül h TV-t vesznek)
-
Isual
veterán
-
kutkut
addikt
Nem várok csodát. De azt vártam volna, hogy azt mondjátok, hogy melyik a legmegbízhatóbb márka, milyenek a visszajelzések egyik-másik monitorról, mennyi előnye/hátránya van egyik-másik háttérvilágításának (vibrál/nemvibrál stb. ), elfogadható-e az utsó monitor fogyasztása, ilyenek...
De talán majd holnap, most már későre jár, nem sokan látogatják ilyenkor a fórumot.
Meizu MX3 32GB
-
Isual
veterán
válasz Bone123 #11166 üzenetére
"szóval nincs itt semmiféle 178 fokos látási szög"
Az értelmesebbje odaírja, hogy ilyenkor(ra) csökken a tizedére a kontraszt... s úgy azért nagyjából megvan az a szög... de a lényeg (amit Nyugdíjas is mondott), hogy a színek nem torzulnak! Ezt most sztem észre sem veszed, de majd ha idővel TN elé kerülsz, akkor nemérted majd, hogy mé néz ki máshogy minden... Ezért is@kutkut: azt vedd, ami szimpatikus... és ne várj csodát!
Ennek a kategóriának legyen ez a mottója! Mit szóltok?Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
kutkut
addikt
Sziasztok! Belerondítva az IPS-ek világába ezek közül melyiket ajánljátok?
LG W2246T-BF
SAMSUNG S22A300B
BenQ GL2240M - itt
BenQ E2220HD - és itt nem fölösleges a hangszóró?
BenQ G2222HDLBenQ G2200WE Jól láttam ezt a 45W-os fogyasztást?? Ez nem sok? Viszont, méretre ez tetszik a legjobban...
Meizu MX3 32GB
-
< CyberBob >
őstag
-
justaview
senior tag
válasz Nyugdíjas #11165 üzenetére
Nem tudsz kiábrándítani. Tudom mi a különbség a CCFL és a LED háttérvilágítás között villogásban. Én 3 napig bámultam és tesztelgettem, hogy milyen beállításban bírnám a LED-st. Csak 100% fényerőnél hagyta abba a villogást, az meg nem normális működés. És ez nem az adott darab tulajdonsága. Ha a gyártó a PWM frekijét túl alacsonyra veszi, pl. 60-100Hz-re, az arra érzékenyeknek (mint pl. ezek szerint én ) komoly fejfájást, és szem gyulladást okozhat. Ez van. A LED sajna gyorsan kapcsol ki-be, nem úgy viselkedik, mint a CCFL. Ezt a stroboszkóp hatást valaki nem bírja. Van már magas frekis LED meghajtó IC is, amely akár 22kHz-el is tud háttérvilágítást szabályozni, de úgy látszik ez még nem érte el a gyártók jó részét.
Itt olvashatsz a villogás lényegéről, aminek persze semmi köze a frissítési frekihez, mint oly sokan azt ide keverték.
Természetesen a fentiek csak akkor igazak, ha érzékeny vagy rá.
Itt van két oldal, ahol erre panaszkodnak:
ITT[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz mclaren777 #11170 üzenetére
Köszi!
Szerintem legyen csak simán: "NAGY fejbólogatós-ceruzavagytollhelyettmonitorlóbálósdevigyázznehogyafalbaverdamonitorsarkát Csíkozás&Vibrálás Teszt"... Már ha ez neked megfelel...
Füleske: Sajnos videóval nem szolgálhatok... Egyszeri és megismételhetetlen pillanatsorozat volt... viszont - én hülye - meg nem örökítettem...
Úgy érzem, kezd eldurvulni az OFF-helyzet... Csodálom, hogy még nem rúgták szét a seggünket a moderátorok...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz < CyberBob > #11167 üzenetére
"Miért kell erőltetni" ez jó! Azért ki ne találjuk már, hogy egy monitor alkalmatlan filmnézésre! Eddig se volt tévém, mindig PC-ről néztem a dolgokat, vagy "erőltettem", ahogy te fogalmazon. A monitor elsősorban nyilván PC-s eszköz, ezért is vettem, de kérdem én, miért gyártanak "FullHD-s" eszközöket, ha nem valamilyen formán mozgókép nézésre - a HD ugyanis egy filmes/TV-s szabvány?
Na mindegy... tény, hogy negatív pontként ez a kis szaggatás felróható, a pozitívak úgyis elnyomják, 3 nap alatt meg majd meglátom végleg elnyeri-e a tetszésemet. Köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
horush
addikt
válasz Neil Watts #11163 üzenetére
Hát nekem biztos nem Jelenleg 30k-s tn samsungom van, mert erre tellett.. Nekem ez is elég szinte mindenre, kivétel talán az ágyból filmezés, mert ahhoz azért jobb lenne ips, de nekem 30k-m volt rá.. Na majd karácsonyra lehet beújítok valami rendeset, de az is max. vmi 50k körüli ips lesz
"Az ismerős" konkrétan a nagybátyám, s hallott már sok mindenről ő is, de nem igazán mélyedt bele a témába.. (Mennyivel egyszerűbb is feltenni ide egy fél perces kérdést, mint keresgélni sokat ).. Elég régóta végez már grafikai munkát, de otthonra eddig elég volt az lg, amit eddig használt, s az irodában van vmi. komolyabb, de azt a cégtől kapta használatra. S most mivel megszűnik a cég, ezért magánvállalkozó lesz.. Innen gondolom már érthető.. -
mclaren777
senior tag
Ugyaan már! Én kérem ezúton(!) engedélyed, hogy fölvehessem az általam is javasolt NAGY Csíkozás&Vibrálás Teszt(tm) - Mérési Megoldások listájára ezt a merőben új, ÁLTALAD kifejlesztett mérési technológiát!
ui.: Már csak egy egyszerű, de frappáns, hangzatos és nem utolsó sorban könnyen megjegyezhető nevet kellene bejegyeztetnünk neki!
-
vond
MODERÁTOR
válasz mclaren777 #11168 üzenetére
Utólagos beleegyezéseddel én kipróbáltam úgy is, hogy fixen fogtam egy fekete filcet függőleges helyzetben és a 2311-est lóbáltam mögötte veszettül, és vele szinkronban én is bólogattam serényen...
Háááát, így is "darabos" volt a mozgás <80 brightness mellett... De úgy döntöttem, azért megtartom a kicsikét...
-
< CyberBob >
őstag
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Pár filmbe belenézve meg némi játékot kipróbálva azért megszokható ez a "60hz lag", aligha viszem vissza az LG ezért, főleg mert Baraka, Rango és A Gyűrűk Ura elképesztően jól néznek ki 1080p-ben, és természetes, buherálatlan fotók jóval életszerűbbek a korábbi monitoron látottaknál. Valamit valamiért, gondolom. A készülék amúgy színtiszta, pixelhiba nélkül, előttem is vittek egyet, az is rendben volt. Van pixelgari, 3 év LG gyári, a méret rendben és én speciel örülök a szélesvászonnak amit sokmindenki átkoz, multitaskman vagyok. A LED világításhoz azért hozzá kell szoknom. Sötétszürke alapon, ha kicsit balra ülök a monitornak (legtöbb honlap balra zárt elrendezésű) a jobb alsó sarok kontrasztja már veszít az erejéből, szóval nincs itt semmiféle 178 fokos látási szög, azonban így is simán jobb a TN-nél amit 3-an már nem tudnak nézni, ezt igen.
Benyomások pozitívak, kalibrálást azonban még mindig nem végeztem, majd ráguglizon, hogy hogy lehet a lehatékonyabban.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz justaview #11164 üzenetére
Ki kell ábrándítsalak, muszáj neki sajnos. Ez ilyenez
Bone123: A betekintési szögeta szinekre adják meg. Azokat tartja, csak veszit a kontrasztból.
[ Szerkesztve ]
-
justaview
senior tag
válasz mclaren777 #11162 üzenetére
Ez nem villog.
-
veterán
-
mclaren777
senior tag
válasz justaview #11151 üzenetére
Gratulálok a végső döntésedhez, remélem semmi kivetnivalót nem találsz majd a monitorban és működésében, még azután sem, hogy Te is "átfuttatod" rajta a...
Na mit is!??
Háát persze: a NAGY mobilkamera/szubjektíve/ceruzás-csíkozás/vibrálás teszt(tm)-et!![ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz horush #11158 üzenetére
A lényeg azért szerintem kivehető belőle... kézzel válogatott tökéletes darabok az eleve high-end PA szériából. Kalibrációs kittel gyárilag csomagolva.
-
VateRicsi
aktív tag
válasz Neil Watts #11157 üzenetére
Ezt én is láttam, de nem értem miért idézed. Arra gondolsz, hogy magának venné csak anoním akar maradni?
[ Szerkesztve ]
Eddig 6 év alatt 388 + 68 pozitív / 0 negatív értékelés: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=vatericsi
-
veterán
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz horush #11155 üzenetére
A különbség a második linkemen található leírásban rejlik. Amit te linkelsz most az egy sima PA NEC, én pedig szándékosan egy SpectraView változatot ajánlottam. Okkal...
Az EiZO szerintem már kissé öregecske, és nem rendelkezik az SV sorozatú NEC-k extráival. Nézted te a második linket egyáltalán?
-
horush
addikt
válasz Nyugdíjas #11149 üzenetére
Köszönöm a választ.
Tehát az általad írt lényegesen jobb képet biztosít, mint mondjuk ez?Hasonló árban néztem még a pva-s Eizo SX3031W-BK, bár nem tudom, hogy a pva panel mennyivel rosszabb/jobb az ips-nél.
Szóval akkor esetleg ezek nem lennének jók?
VateRicsi: Hát erre az emberek 99%-nak nincs szüksége, ezért mi nem is értjük mivel jobb. De ha valakinek munkaeszköz, akkor már mindjárt más a helyzet..
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz VateRicsi #11153 üzenetére
Szerintem annak számít
Egyébként nem sokan vesznek ennyiért monitort. De ha megteheti, és abszolút semmi kompromisszumot nem szeretne akkor végülis érthető..."Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
VateRicsi
aktív tag
válasz horush #11146 üzenetére
Szia!
Fura hogy egy 50-60 ezres átlagos monitor után rögtön 700 ezerért venne monitort. Én 129-ért árulok egy 170 ezres 27 colos H-IPS paneles 2560*1440 felbontású monitort, az is hatalmas minőségi ugrás lenne. Nem reklámozni akartam magam, ha ez annak számít akkor mea culpa.
[ Szerkesztve ]
Eddig 6 év alatt 388 + 68 pozitív / 0 negatív értékelés: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=vatericsi
-
justaview
senior tag
Ezúton szeretném megköszönni old_artist szakmai segítségét, pozitív hozzáállását, végtelen türelmét, és azt a magas színvonalú kiszolgálást, amin keresztül mától egy U2311H boldog tulajdonosa lehetek.
Köszönöm mindenkinek e fórumon, aki segített dilemmáim eloszlatásában,vagy éppen újabbak felkeltésében , még ha ezek olykor hevesebb viták formájában jelentek is meg.
Külön köszönet Isual-nak és Nyugdíjas-nak.
A monitorról nem hiszem, hogy tudnék olyat mondani, ami még nem hangzott itt el korábban....talán annyit, hogy pár perce kalibráltam be (D55, 100cd/m2-re), és hát döbbenet.
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
Teljesen rabja lettem ennek a mai cerkarázós őrületnek, ugyhogy folytattam itthon is
Nos... just for the record az iMac nem villódzik...[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz horush #11146 üzenetére
Ennél jobbat nem is tudnék kitalálni sem
Kicsit megmagyarázom miért 16:9. Azért mert lényegesn olcsóbban megkapja, mint ugyanezt 30"-ban, és 16:10-ben, és mindössze 160sort bukik felbontásban,de árban kb. 3-350ezret spórol. Vagy vehet kicsit "butábbat",de meglesz a 16:10. Szerintem egyértelmű mi a racionális döntés.
[ Szerkesztve ]
-
Boogie33
senior tag
válasz mclaren777 #11128 üzenetére
U2412M Előtt rázom a cerkám de semmi.
De , ezt nagyon bírom ajánlanak az embernek egy monitort és mindig mikor már megvette akkor derül ki hogy mik a hiányosságai , itt van pl a IPS , tejfölös fekete , vibrál a kép ,remeg , nem folyós a kép , szar a fekete ,csíkoz , stb.
Bár én mondjuk ezek közül egy kivételével egyikkel sem találkoztam.
Gyerekek ne foglalkozzatok már ennyi mindennel mert be fogtok golyózni.( Én már túl vagyok rajta)"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
dellarocco
csendes tag
Hi!
24 colos monitort szeretnek vasarolni, es ezzel kapcsolatban kernek egy kis segitseget.
Max 50K-m lenne ra, de meg jobb lenne, ha 40bol kijonnek. Nezelodtem neten es talaltam 35-40ert is mar, de fogalmam sincs, h azok milyenek, megeri-e megvenni oket stb... A minosegenek nem kell olyan hu de szupernek lennie, elsosorban a merete miatt szeretnek ilyet venni, ugyanis a munkamhoz szukseges, h egyszerre sok dolog elferjen jol lathatoan rajta.
Szoval, miket ajanlotok?ui.: az se lenne hatrany, ha TVkent is uzemelne
[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
Sziasztok. Komolyabb grafikai munkára (pl. photoshop, indesign) kellene monitor egy ismerősömnek. Jelenleg LG W2220P-t használ, de azt mondja, hogy kevésnek érzi már, s méretben is nagyobb kellene.
Tehát a feltételei, hogy legalább 27" legyen (inkább 30), s a lehető legjobb kép, már ami a keretbe belefér. 16:10-es kellene. 600-650k körül szánna rá, de ha van valami, ami sokkal jobban megérné, akkor lehet esetleg 700.Szóval szerintetek mi érné meg legjobban ebben az árkategóriában? Előre is köszönöm a válaszokat
-
Rolcomp
csendes tag
Sziasztok!
Ha csak TN-ben gondolkozok ez jó választás lehet --> Dell ST2220M??? Van aki használt már esetleg ilyet? Köszi
Üdv, Rolcomp
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz petikex #11132 üzenetére
VSync kapcsolgatás VGA driverben meg fogja oldani az ügyet.
- "U2311h-n, meg egyéb IPS paneles monitorokon mint tipusjelenség szaggató videolejátszáshoz amit tesztekben elfelejtenek megemliteni témához":
Fiúkák... Az van hogy 24fps-es mozifilmek esetén nem nagyon fog a 60Hz egész számú többszörösére sehogysem kijönni a 24-nek. Emiatt a 3:2 pulldown okán jelenik meg ez a jelenség, ami halál természetes, sajnos a 60Hz az ilyen. Ezt nem elfelejtik megemliteni, hanem annyira alap tudás (kellene, hogy legyen) képmegjelenítés terén, hogy a klasszikus rossz autós példával élve olyan, mintha azért hőzöngenétek, hogy senki nem mondta, hogy a dízelmotorokat illik kicsit melegíteni hidegben
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Neil Watts #11140 üzenetére
Nemtom ,azt már eltávolítottam, most megint NEC-nek jelzi a driver meg a Windows is, simán az nV driverében piszkálgatok. 81 Hz a max, amit bír, alatta meg lemehetek akár 48-ig is (24*2, az se rossz filmekhez)
75 Hz-en is megy az idle órajel, a fene érti, de jó
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Na jó, rádobtam a moncsira a GTAIV-et spéci beállításokkal... hmmm grafiakailag még mindig odavery mindent, igaz a gépemet is, lásd FPS...
-
petikex
tag
válasz mclaren777 #11133 üzenetére
akáhonnan akartam leszedni a drivert nem sikerült... tudsz küldeni olyan linket amiből egy file jön le?
-
Zsolt112
tag
válasz mclaren777 #11133 üzenetére
úgy rémlik máskor mintha írta volna 1-2 ember hogy a 75 nem ment nekik, de ha rosszul emlékszem akkor sorry.
-
petikex
tag
sziasztok! vettem egy dell u2311 b egy hónapja, ti ajánlottátok, tökéletesen működik böngészéskor internetezéskor, viszont játék közben így vibrál, hullámzik, villog, mármint minden tökéletesen láűtszik, de úgy néz kicsit ki mintha kamáravl vennébnk föl egy képernyőt, akkor látszik ez a hullámzás, mi lehet az oka?
-
madgie
titán
válasz Neil Watts #11127 üzenetére
Király, visszacsinálni sem tudom, driverfrissítésnél hibát jelez
-
mclaren777
senior tag
válasz Bone123 #11116 üzenetére
Itt nem is a max. 60 Hz-en van a hangsúly, mert a videók általában(!) max. 30 fps-el kerülnek lejátszásra. Ha valami úton-módon tudna a VGA-monitor kombód 48/50 Hz-et, akkor szvsz. az is megtenné, max. a CS már kicsit nehezebben menne.
Így 60 Hz-en valószínűleg csak a 30/60 FPS-es moviek mennek majd tökéletesen.
Boogie33
"Hali. Én ha meg gebedek se látok semmilyen villódzást a ceruzával már lerohad a kezem úgy rázom a cerkát. "
U2311H előtt, U2412M előtt, esetleg másegyéb előtt "rázod-e a cerkát"?Bone123
"Na, ezt most olvastam... Ne már! A monitortesztek ezt "elfelejtették" említeni... "
Saját meglátásom szerint a monitortesztek sajnos jónéhány dolgot elfelejtenek megemlíteni...core2
"#11066: Nem ördögi találmany ez azt ugye tudod? NEM villódzik/vibrál az csak kézi kamerával vették fel így eltérő a kamerába beérkező kép képkockasebessége meg más a kamera feldolgozó képessége. Azt majd valami nálam okosabb ember megmondja, hogy mégis mennyivel..."
A linkelt videó készítőjének van még 1-2 hasonló klipje a neten és nem mindegyik tesztelt LCD-nél jelentkezik a probléma. Akkor mégiscsak lehet benne valami nem?"Amúgy arról elfelejtettetek szólni, hogy az IPS paneloknak van egy ilyen rángatós tulajdonsága... ez gondolom az U2311H(M)-nél is megvan, nem? "
Ez IPS panel függő? Gyanúm szerint ez TN/PVA-nál is fönnálhat, szerintem a lényeg az hogy hány (k)Hz-es horizontális frekit tud a monitor, osztva hány sort kell neki megjelenítenie és ebből lehet megtippelni jó eséllyel hogy max. hány Hz-et tud majd a moncsid.ui.: amúgy nem lehetne összehozni minden max. 60 Hz-es (natív felbontáson) moncsira egy ilyen 48/50 Hz meghajtót?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
madgie
titán
válasz Neil Watts #11122 üzenetére
Ezt már írtam át, nem segített. Szerintem a "MONITOR\DELA060" rész is az U2311H-ra utal, de nem tudom, mi lehet az NEC hasonló azonosítója. Megpróbálom előkeresni a sajár driver CD-jét, hátha azon megokosodunk
szerk: yesss, "Monitor\NEC677A" az azonosítója
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Bone123 #11123 üzenetére
Hidd el, hogy jobb neked a DVI mint a sima DSUB. Előbbi digitális jelet visz, utóbbi analógot. DVI-jal 2560x1600 as felbontást is át tudsz vinni jó minőségben, DSUB-bal már a maximális 2048x1536 necces ami a minőséget illeti.
Amúgy arról elfelejtettetek szólni, hogy az IPS paneloknak van egy ilyen rángatós tulajdonsága... ez gondolom az U2311H(M)-nél is megvan, nem?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz madgie #11058 üzenetére
kössz!
Ismerve az inf fájlok felépítését ( és azt mondod, hogy megeszi, csak zavar a DELL-es kiírás), ezt írd át:
[Strings]
MFG="EnTech Taiwan"
DISC="Monitor EDID Override Installation Disk"
PRODUCTID="DELL U2311H (EDID Override)"
VENDOR="Dell"Ilyet még nem csináltam, igí a leírásom nem lehet 100%-os, de én ezt látom logikusnak.
#11066: Nem ördögi találmany ez azt ugye tudod? NEM villódzik/vibrál az csak kézi kamerával vették fel így eltérő a kamerába beérkező kép képkockasebessége meg más a kamera feldolgozó képessége. Azt majd valami nálam okosabb ember megmondja, hogy mégis mennyivel...
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz < CyberBob > #11118 üzenetére
Na, ezt most olvastam... Ne már! A monitortesztek ezt "elfelejtették" említeni... fura picit, h TN-nél sokkal inkább javasolt cucc, tökéletesebb színhűség meg minden - de szaggat? Hm.
Hangsúlyoznám minimális a dolog, minimális, de észlelhető.
[ Szerkesztve ]
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz Zsolt112 #11117 üzenetére
A régi monitoron folyamatos(abb) volt a mozgás, nyilván ott sem tökéletes, de itt, pesze csak adott helyzetekben, észlelhető a szaggatás, éles dolgok mozgása pl. Nem jelentős, de észrevehető, szóval gondoltam rákérdezek h készülékhiba-e, típushiba, panel-hiba, szoftverhiba - vagy... önhiba. )
Pontosan mit jelent a 72/75-ös driver? Monitor esetleg videokari driver? Spéci cucc?
-
Zsolt112
tag
válasz Bone123 #11116 üzenetére
hi!
"pl kamera pásztáz balról jobbra, ilyenkor ez egyértelmű, nem 'cseppfolyós' a mozás."
Sztem ez a 3:2 pulldown lesz, emiatt igyekeznek az u2311h tulajok a 72/75Hz -es drivereket használni. Ez a régi monitorodnál is ott volt, csak gondolom mivel kisebb volt a monitor nem tűnt fel annyira.
De javítson ki valaki ha tévednék... -
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz mclaren777 #11115 üzenetére
Megeshet hogy a szaggatás marad, mert a monitor max 60hz-t tud? Alig észrevehető, de lassú mozgásnál jelen van, pl kamera pásztáz balról jobbra, ilyenkor ez egyértelmű, nem 'cseppfolyós' a mozás. IPS-tulajok jelezzenek ez megszokott-e. Köszi!
Ja, van egy enyhe csíkozás telefon-szemszögből nézve. Gyorsan szabadalmaztasd a technológiát, s add el pár milliártért!
[ Szerkesztve ]
-
mclaren777
senior tag
válasz Bone123 #11113 üzenetére
Arra vagy kíváncsi, hogyan végezz mobilkamera/szubjektíve-csíkozás/vibrálás teszt(tm)-et?
--> Figyelem! Nem végleges LEÍRÁS! <--Elképzelhető, hogy valami szoftveres galiba, amire utalsz is az utolsó bekezdésedben, ehhez nemigazán értek, viszont az is meglehet (amire vond kollega is utalt), hogy a Samud 72/75 Hz-en ment (75 Hz-et elvileg tudja), Te pedig 23.976/ 25 FPS-es videókat néztél, emiatt eddig lemaradtál a most tapasztalt jelenségről...
[ Szerkesztve ]
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Köszönöm, kipróbálom ezeket! (a régi vajon miért nem szaggatott?) A Catalyst jelenleg 60, 59, 30, 29Hz-t kínál föl választani. Egy Catalyst-frissítés csak nem árt, mindjárt megteszem.
A képminőség persze döbbenetesen jó, főleg tömörítetlen természetfotókon látszik az IPS előnye, a betűk pedig kristály tiszták. (amúgy buta pozitív csalódás, hogy nem lettek ezek meg az ikonok kisebbek, lévén nagyjából ugyanannyi sor van mint eddig (1080 vs 1024), csak oszlop lett több. Jaj!
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz mclaren777 #11111 üzenetére
Persze, ha elmondod h mi a búbánat az!
1920*1080@60Hz van most, winfos7 állította rá, magasabb frekvenciát nem enged. Fogalmam sincs a Samsung 913N hány Hz-en tolta, de valszeg tudása szerinti maximumon (1280*1024-alatt).
Amúgy szemre nekem az alja a monitornak mintha parányival fényesebb lenne a tetejénél (nem ezt az oldalt böngészve hehe ), de olvastam a LED/IPS kicsit "máshogy világít", mint a régi TN.
Érdemi változtást (mint a minimális lag kiküszöbölése) egy teljes Catalyst uninstall-reinstall hozhat, esetleg winfos Aero környezet változás, stb?
-
vond
MODERÁTOR
válasz mclaren777 #11111 üzenetére
Bár nem vagyok hozzáértő, de nem tévedsz...
Bone123: Valószínűleg nem 30fps-es videót néztél, hanem 24 (23,976), vagy 25, így a 60Hz-es monitoron néha képkockát kell ismételni, itt észlelhetsz apró "szaggatásokat"...
Az lenne a tökéletes, ha 48 vagy 72Hz-en, illetve 50Hz-en is menne a monitor...
A kalibráláshoz meg arra kifejlesztett eszköz és hozzáértő ember kell... Amit Te otthon, ingyenesen megtehetsz, hogy EHHEZ hasonló programokat végigfuttatsz... De ennek köze sincs a valós, a Te videókártyádhoz igazított kalibrációhoz...
Micsoda fogalom született!
"mobilkamera/szubjektíve-csíkozás/vibrálás teszt"[ Szerkesztve ]
-
mclaren777
senior tag
válasz Bone123 #11110 üzenetére
Hány Hz-en hajtottad az előző monitort és mennyin hajtod az LG-t?
A kalibrálás nem erre való, ahhoz ennek a jelenségnek semmi köze nincsen, de a hozzáértők majd úgyis kijavítanak ha esetleg tévednék.
Ui.: mobilkamera/szubjektíve-csíkozás/vibrálás tesztet kérhetünk róla?
[ Szerkesztve ]
-
Bone123
HÁZIGAZDA
No, végül LG IPS231-t vettem, be is kábeleztem a "kicsikét" (DVI). A szoftverfelhozatal a Samsung után elég vékonyka, a drivert a Win7 1mp feltette és kb. ennyi, van még forgatószoftver.
Gyorsan bedobtam pár filmet, SD, HD, és némi szaggatást érzek gyors mozgásnál, a Radeon 5770 1GB DDR5a ezeket a filmeket 1280*1024-en a régi monitorral simán vitte, a pixelszám meg csak 50%-al nőtt, szóval nem kellene ezeknek dadognia... persze még nem kalibráltam a monitort, de az segít majd rajta?
Izé... a kalibrálás hogyan is történik?
-
intricate
csendes tag
Hello
Igazabol mar kivalasztottam a monitoromat ASUS VE247H.
Csak talaltam VE247S, ill. VE247T jelzesueket, a hivatalos oldalon nem nagyon latom mit is takar az utolso betu, vagy ezeknek nem igazan van jelentosege, igazabol barmelyiket megvehetem, nincs lenyeges kulonbseg a 3 tipus kozott?
Elore is koszi! -
Ybear
tag
válasz mclaren777 #11107 üzenetére
Nem. A linkelt videókon is látszik, hogy minden monitornak eltérő a "vibrálása", aszerint, hogy mennyi az épp aktuális frissítése a monitornak. ÉS! még az is változik kissé, ha leveszik a fényerőt (kevesebb terhelést adnak a tápnak), amitől az (a villódzás) folytonosan változik, ahogy odébbmászik az oszcillátor a táfeszültség függvényében.
Figyeld nagyon a csökkentéskor folyamatosan (mindegyik!) másképpen vibrál. Ez csak néhány mp-ig látható, de az is, hogy változik, tehát még a tápegység milyensége is belejátszik az egészbe.Még egyszer, mert fontos: csak a saját szemednek hihetsz, hiszen a te szemed, a te képértelmező idegrendszered az ami teljesen egyedi, csak rád jellemző paraméterekkel rendelkezik, nem digitális kamera van a fejedben!
Meg kell nézned, mielőtt megveszed, hidd el, hogy ezzel csak jól járhatsz, bármennyire is nehézkesnek tűnik, megéri.[ Szerkesztve ]
Ha menni kell, hát menni kell.
-
Ybear
tag
válasz mclaren777 #11099 üzenetére
Jelen esetben a felvevő képfrissítési frekvenciájának az egész számú valahányszorosát.
#11097 Igen! Pontosan így jársz, ha digitális videó kamerával veszel fel digitális monitorképet. Az interferencia villódzást fog eredményezni.
[szerk] Ezért volt a régebbi filmfelvételeknél a monitorokon mozgó, vagy álló "fekete sáv", mert a két freki (a monitoré és a felvevő analóg filmes kameráé) láthatóan így interferált.[ Szerkesztve ]
Ha menni kell, hát menni kell.
-
vendingo
veterán
Nekem nem tűnt fel semmiféle vibrálás. Ettől függetlenül lehet hogy van, csak én nem érzékelem.
A szememet nem fárasztja...Nincs vele semmi gondom.Közbe megcsináltam ezt a kamerás tesztet is, vannak a monitoron csíkok.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz mclaren777 #11102 üzenetére
"Megmérgeltem" magam ezen a látószervi fogyatékosságomon, és besötétítettem, hátha... Na igy már aszondom ottvan, látszik, sajnos van a 2412-nél is.
-
madgie
titán
válasz mclaren777 #11102 üzenetére
Záridőtől függ, be lehet úgy állítani, hogy nagyon vibráljon, meg úgy is, hogy egyáltalán nem. 1/60 záridőnél semennyire nem vibrál és mivel ez pont a 60 Hz-hez "illik", így nincs gond.
Most hirtelen csak plazma-videó van kéznél, ott nem futnak a sávok, de ugyanúgy ott vannak rövid záridőnél.
szerk: most nézem, ez teljesen másfajta villogás, nem a megszokott sávszaladgálós. Ez tényleg nem kóser
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz mclaren777 #11097 üzenetére
Nem kérdőjeleztem meg a vibrálás létét, tudom hogy van, sajnos... Viszont én nem látom szemmel ennyire drasztikusnak mint a videon van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- MIUI / HyperOS topik
- Szólánc.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest