Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
JasonD
aktív tag
Sziasztok!
Lenne két gyors kérdésem hozzátok. Keleti tájolású 12,5 m2-es tetőtéri szobába elegendő 2 kW hűtési teljesítményű klíma, vagy inkább 2,5? Másik, hogy melyik gépet válasszam: Pana TZ, Pana Etherea, Mitsu AY? Fűtés nem lényeg, távhő van. -
JasonD
aktív tag
Klímás szerint 2kW elég, de ha nagyobb az nem baj. Viszont nem szeretném, hogy on/off működjön. AY-ból pl. 2,5 a legkisebb.
RudY: Pana TZ a legolcsóbb(seer 7,0, scop 4,6), aztán Etherea, és végén a Mitsu. Azt nem tudom, hogy megér-e plusz 140 ezret a mitsu, a tz-hez képest. Megbízhatóság szerint melyik jobb választás?
[ Szerkesztve ]
-
JasonD
aktív tag
Sziasztok!
Mennyire bevett szokás, hogy a klímás cég előre elkéri a választott készülékek árát?
-
JasonD
aktív tag
válasz fecke78 #69651 üzenetére
Akkor jó, mert én sem értem.
Komolyan mondom nincs egy normális klímás cég, akivel egyről a kettőre lehetne jutni. Van amelyiket hetekig kell b@sztatni, hogy egyáltalán felmérjen, aztán az árajánlat nem jön szintén hetek óta, elérni nem lehet. Van amelyik kijön , felmér, aztán teljesen másról küld ajánlatot. Aztán hiába kéri az ember, hogy legyen szíves a megbeszélt gépre és munkára ajánlatot adni, nem válaszol. Ismételt megkeresésre sem! Van aki csak a gépet biztosítaná, de egyéni vállalkozó klímással szereltetné be. Van aki ajánlat kérésre egyáltalán nem reagál. És ugye van aki előre akarja legombolni a klíma árát...
Nos, ha valaki tud olyan normális, megbízható klímás céget, aki foglalkozik Pana klímákkal, és Vácon is telepít kérem jelezze privátban. -
JasonD
aktív tag
válasz polonic #69654 üzenetére
Május elejétől megy a kálvária, akkor még nem igen indult be a szezon. Másodsorban pedig, aki ezzel foglalkozik és céget vezet legyen már annyi benne, hogy válaszol annyit, hogy bocsi, most nem érünk rá októberig, mert annyi dolgunk van. De az, hogy nem veszi fel a telefont, és nem ír vissza emailben egy sort, az azért nem annyira f@sza dolog. Legalább is szerintem, de lehet, hogy nincs igazam.
-
JasonD
aktív tag
válasz 7Heads Drago #69655 üzenetére
Ők az egyik résztvevők a történetben...
feco70: Mikor akarjak, télen? Tavasszal kezdtem a keresést.
[ Szerkesztve ]
-
JasonD
aktív tag
Télen meg a fűtős klímákat szerelik ezerrel, azért nem érnek rá.
polonic: Tök jó, hogy mindenki tudja, mit mikor kellett volna. De tudod addigra lett meg rá az anyagi forrás. Ingyen nem hiszem, hogy bármelyik klímás felszerelte volna.
feco70: Hát, ahogy most kinéz lehet, hogy nekem is csak novemberben lesz. Pana 5 kW-os duál kültéri, meg hozzá 3,5-ös, és 2,0 kW-os TZ, vagy Etherea.
[ Szerkesztve ]
-
JasonD
aktív tag
válasz Lorden #69667 üzenetére
Én is azt hittem, hogy mivel véget ért az otthonfelújítási támogatás, plusz magas az infláció, így kevesebb a megrendelés, de úgy néz ki tévedtem.
polonic: Nem az érdekel, hogy várnom kell, eddig is vártam türelemmel. Hanem, hogy egyáltalán nem tartom korrektnek a klímások nagy részének a hozzáállását. Hívogatom naponta ötször, természetesen nem veszi fel. Rendben biztosan dolgozik. De, ha vége a melónak és látja, hogy volt 5 nem fogadott hívása, ugyan csörögjön már vissza, és kérdezzen meg annyit, hogy mit akarsz te barom.
Pug: Jelenleg az FTXF35E a legújabb, idei kiadás.
[ Szerkesztve ]
-
JasonD
aktív tag
válasz TeeJay #69695 üzenetére
Én kérek elnézést, hogy klímát merészelnék telepíttetni...
Nem arról van szó, hogy ha hívom két csengetés után kapja fel a telefonját, hanem, amit te magad is írsz, hogy miután végzett, hívja vissza a kedves leendő ügyfelet. Vagy, amikor ideje engedi, akkor válaszoljon az emailre. Ennyi. Ez korrekt hozzáállás. De az, hogy hetekig kell valakit b@sztatni, hogy ugyanmár legyen kedves valami árajánlatot felböfögni, az azért szerintem nem teljesen normális. Ha meg annyira sok a melója, hogy 24/7-be pörög, akkor foglalkoztasson egy olyan munkatársat, aki az ügyfélkörrel tud foglalkozni. -
JasonD
aktív tag
válasz TeeJay #69714 üzenetére
Úgy látom belőled meg teljes mértékben hiányzik az empátia. Dögöljön meg mindenki, aki nem februárban -10 fokban akar klímát szereltetni, igaz? Nyilván most van szezon, most klímáznak az emberek. Motorosokat sem látsz tél közepén száguldozni.
Van egy olyan szó, hogy ügyfél-központúság, mond ez neked valamit? Te egy szolgáltató vagy, szolgáltatást nyújtasz pénzért, amit tőlünk, ügyfelektől kapsz. Nem alapvető, hogy egy szolgáltatónak arra kellene törekednie, hogy az ügyfelei elégedettek legyenek? Ha ez hiányzik előbb-utóbb az ügyfelek is máshova mennek, akkor meg majd megy a sírás.Btw, ha meglesz a klímám eljössz majd kitakarítani?
-
JasonD
aktív tag
válasz feco70 #69752 üzenetére
Mármint normális, megbízható klímaszerelő, aki igényes a munkájára? Nincs, és úgy néz ki novemberig várnom kell, hogy felszabaduljon némi szabad kapacitás. Mindegy, már kezdem megszokni a 30 fokot a lakásban, legalább szaunára nem kell fizetni. Jövő héten meg itt a hidegfront.
-
JasonD
aktív tag
válasz tigribigri #76181 üzenetére
Le tudod nyomni, viszont akkor minden off, ami azon az ágon van.
Megoldás lehet, ha egy leválasztó kapcsolót szereltetsz a klíma körbe, pl. egy ilyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest