Hirdetés
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkhead
aktív tag
Sziasztok
könnyűszerkezetes, fémvázas, nappali+amerikai konyha 2 háló kb. 105 nm ház, szerelő azt mondja egy 5.4 kw-os oldalfali klímával jól hűthető, Gree/Midea/MDV modellt ajánl.
Szerintetek mit csináljak, érdemes most felrakni, ha a készülék jó áron van, vagy most már várjak tavaszig?
Köszönöm!
-
junkhead
aktív tag
válasz junkhead #33394 üzenetére
Két szerelő nézte meg a házat, a két háló nem a nappaliból hanem folyosóról nyílik:
- egyik szerint a nappaliban lévő 5.4 kw lehűti a házat,, egy beltéri+kültéri elég. kb.250-300 k,
- a másik szerint a nappaliból klímával egész házat nem lehet hűteni, legalább a hálóba is szerelne egyet, 3.5 kw nappaliba és 2 kw hálóba, ez a megoldás kb. 420-450 k.,
2 beltéri+2kültéri.
Midea klímát javasol amúgy.Nem tudom mit tegyek, valakinek hasonló helyzetben van tapasztalata?
Illetve nyáron, hogy használjátok, folyamatosan megy vagy programozva, mint a padlófűtés? -
junkhead
aktív tag
Gyertek, mától nyitott kapuk vannak
Is.Szóval hamarabb kérdeztem, mint tájékozódtam, az első szakit, a kedvezőbb költségű szimpatikus mérnököt fogadtam el, aki egy 5.4 kw-t tenne fel az egész házra.
Ma este utána olvastam, és megértettem mivel nem a nappaliból, hanem L alakú folyosóról nyílik pl. a háló, bár a nappalival közös fala van, minimum 2 klíma kell.
Egy a nappali amerikai konyha előszoba kb. 40nm, arra 3.5 kw. Na most azt nem tudom, hogy az hűti-e pl. a folyosót/L alakú előszobát is, és mennyire lesz érezhető, hogy a háló közös belsőfalon van a hűtött nappalival.
Egyelőre most a nappaliba szereltetek be, kérdés milyen típusút akarjak? Midea? Gree? más?
megbízhatóság, energiatakarékosság, hatékonyság.
Aztán jöhet a háló egy próba év után, így gondolom most.Illetve a kültéri könnyűszerkezet miatt földre kerül, gumibakon, mennyire fog rezonálni, bár nappaliban nem alszunk.
Bármi tanácsot szívesen fogadok, és nagyon köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
junkhead
aktív tag
válasz junkhead #33431 üzenetére
Most nézve a rajzot azon gondolkodom, hogy nappali keleti oldalra menne a klíma, ami biztos.
A másikat, a két szoba hűtésére pedig nem is szobába raknám, oda a a 2 kw-t is soknak érzem, hanem a kazán ajtó felé, és akkor mindkét szoba felé fújná a hideget.
Szerintetek ezt egy kültérivel meglehet oldani, a padláson lehet vezetékelni, csak a beltéri felett állnánk ki betáppal, illetve kültérihez is elvihető kazán felöl padláson, 10 m alatt lenne.1 kültérivel 2 beltéri ok szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
junkhead
aktív tag
Nálam ma volt kint a szerelő, egy másik, kb.20 év tapasztalattal, elsősorban ipari klímákat szerelnek, ismerősöknek szabadidőben szerel otthonit.
Fél órát beszélgettünk, megnézte a lakást, elmondott mindenféle szempontot, fórumos tanácsokra válaszolt, stbstb, végül ezt ajánlotta és ez is lesz:
[link]
Próbáltam pl. Gree-re rábeszélni, azt mondja mozgó alkatrész kábelkötegelővel van rögzítve, de azt is mondta választhatok bármit elhoz felszereli.Igen, ő is a Plannin&Tradingtől szerzi be, akik gyártási szám alapján nem tőlük vásárolt készülékhez nem adnak alkatrészt, viszont ha náluk vásárolsz és nincs raktáron, akár a polcon lévőből is kiszerelik.
Szereléssel együtt 200-ban egyeztünk meg.
Deal?
[ Szerkesztve ]
-
junkhead
aktív tag
-
junkhead
aktív tag
válasz tibibi #33606 üzenetére
igen ettől bepárásodott a szemem, skippeltem is, ezt a funkcióját nem akarom használni , ahogy az automata tisztítást sem, az is parasztvakítás persze.
Azt hiszem klíma fronton a szerelővel átbeszéltünk mindent, nem okoskodó, fontoskodó, mindenttudó fasz, aki koszos bakanccsal állandóan kapkodja fel a telóját beszélgetés közben, csak az utolsó 5 perc szólt a típusról, addig műszaki paramétereket vizsgáltuk.
Mondom bármit elhoz, mondjatok alternatívát a Midea helyett., árérték arányban, nem Mercedest keresek.
Végén pl. bedobtam a Fishert is, azt mondja mondjam meg melyik kell hozza........
Az autóm is általában német, esetleg cseh, és nem japán, és soha semmi gondom nem volt egyikkel sem. -
junkhead
aktív tag
válasz valakky #33676 üzenetére
Off
Lófax
nagy nyomással 3 perc alatt kitolják, max 10/15k kiszállással.
Nincsenek szakemberek már, csak kóklerek, hiénák.on
a Fisher milyen gyártmány barátomnál az van befostam rajta, design 10/10
3.5 kw aszem 290k körül volt volt neki, 3 klima a házban 2 milla, lehúzták, nem kicsit. -
junkhead
aktív tag
Midea Blanc légkondim TPLink TR841wifi beállításával nem boldogulok.
Telepítéskor nagy küzdelem árán a szerelő beálíltotta, akkor azért kellett küzdeni mert a tp link routeremen be volt kapcsolva a mac filtering, és hiába engedélyeztem a klíma mac címét, nem tudtam csatlakoztatni routerhez. Végül sikerült.Pár napja jelszót cseréltem routeren, és közben elszállt a klima wifi, töröltem az androidos appot, újra indítottam, de egyszerűen nem tudom a wifit életre bírni.
Innen
https://mideaair.hu/letoltesek
a Midea SK 102 használatija alapján próbálok csatlakozni, de amikor a telom látja a klíma ssid-jét, hiába adom meg jelszónak az 12345678-t nem jön létre kapcsolat.
Nem értem, miért nem, mit rontok el?köszi a segítséget.
-
junkhead
aktív tag
A Midea Blanc készülék QR kódja a garancia jegyen van vagy hol találom, mert a készüléken nincs, és úgy néz ki anélkül a wifit nem tudom párosítani a teloval.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali játékos kérdések órája
- OLED TV topic
- Szólánc.
- Projektor topic
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Milyen mosógépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óra topik